![]() |
Re: problema cu rechinul .....help!!!
S-ar putea sa ai surpriza, ca multi care si-au luat masini vechi pe carburatie, sa ai carburator de dacie...instalat de "mesteri" care si-au luat masini straine dupa revolutie si au constatat ca le consuma cam mult.
Parerea mea personala e ca motorul ar trebui dezasamblat si reconditionat integral, daca vrei sa o arzi original, sau schimbat cu unul mai nou (personal as pune 1.8is ). Mai ales daca intr-adevar masina a fost carpita "pe strada" cum sustine colegu' "gti 4 ever" eu zic ca sunt sanse mari sa ai carburator de dacie. |
Quote:
de fapt 1500? |
Quote:
|
Quote:
|
Modelul era 115, dar motorul era M10 de 1600ccm. Practic M10 a fost baza pentru motoarele de 4 cilindri a seriei 3. Carburatorul tau s-a pus pe varianta de 1600, cel de 1800 deja a avut de pilda Solex dublu-corp. Nu stiu daca prinderile pe galerie sunt la fel, de asta am intrebat daca nu se vede vreo flansa de adaptare. Daca nu, se adanceste misterul - e schimbata galeria, s-or fi facut si motoare de 1,8 cu carburator monocorp, sau ai de fapt un motor de 1,6, dracu' mai stie... Iti trebuie un carburator dublu-corp sa vezi daca se potriveste.
Pe de alta parte, chiar si pierburgul asta pe care il ai ar trebui sa mearga daca il reglezi cum trebuie. Motorul daca e in mintile lui, nu mananca ulei, nu bate, tine presiunea in rampa n-are rost sa-l schimbi pana nu te lasa. |
Quote:
|
In acte cu ce motor e trecut?
Normal ca iti arata aiurea turometrul, e facut sa numere impulsurile pentru 6 cilindri, nu pentru 4, practic iti arata mai putin cu 33%. Poate te ajuta un electronist, sau gasesti un bord/turometru de 318. Motorul de 1,6 de piese ce carburator are? |
Quote:
|
Vitezometrul si kilometrajul n-ar trebui sa fie afectat de schimbarea motorului.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:10. |
- Copyright 2026 4Tuning