Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   PROVOCARI (https://forum.4tuning.ro/61-provocari.html)
-   -   Super amuzant...Renault 5 GTT vs Honda S2000 (https://forum.4tuning.ro/61-provocari/22133-super-amuzant-renault-5-gtt-vs-honda-s2000.html)

Lucian 23-08-06 07:59

Re: Super amuzant...Renault 5 GTT vs Honda S2000

Tot Speedline-ul se mandreste cu Dragos . E cel care ridica numele nostru oriunde se duce . Din pacate acum are (iar) o problema . Poate daca incercati si voi sa-l convingeti ca la unele r-uri turbo garnitura de chiuloasa e precum benzina (le cam papa) si ca nu are rost sa se panicheze ci sa puna una mai buna ... poate mai salvam un coleg de "suferinta". Dragos - schimba garnitura si hai la Calarasi ! :twisted:

B39738 23-08-06 10:50

Renault-ul 5 doarme acum...cea de-a 4-a garnitura de chiulasa,care m-a purtat pe aripi la Suceava,a cedat in cele din urma...

Nu sunt panicat,ci sunt satul...pana nu gasesc o chiulasa de R5 la cota standard sau aproape,nu ma mai joc...e vorba de 1mm in minus,pe care nu-l pot compensa cu orice garnitura as pune...

Plus ca am inceput un puzzle pentru adulti,prima piesa luand-o deja:un turbo mai mare...urmeaza o chiulasa la cota standard,o garnitura uprated,bolturi high-tensile,intercooler urias,radiator racire mai mare,aprindere cu senzor de detonatie,down-pipe mai mare,carburator grupa A,cateva ceasuri pentru monitorizarea functiilor...insa toate astea,usor-usor...reglaje la iarna la caldurica pe dyno,la primavara speram sa scoatem capul cu 1.5bar si poate >200CP...vom vedea...sper sa va distrati la Calarasi,cu sau fara mine...numai bine.

Lucian 23-08-06 11:55

Sper ca nu te superi daca te contrazic la un amanunt . Spui ca nu se poate compensa 1 mm din chiuloasa ? Pai ... garnit normal aparca are 1.9 nu ? hai sa spunem 2 mm . 2 + 1 (lipsa) = 3 NECESARI . Pai garnitura de la Brasov are 3.5 . Si tine la 1.5 bar . Nu e pacat sa nu incerci si asta ?

B39738 23-08-06 14:51

Da,corect,dar cine stie cat mai trebuie rectificata si acum chiulasa...sigur e bombata,altfel nu ceda...si nu inteleg de ce,la Suceava pe aeroport reusisem performanta ca,la cca 28-30 de grade afara,sa tin motorul la prima liniuta pe indicatorul de temperatura...deci mergea rece,chiar si in forja,visul oricarui proprietar de R5...ma gandesc zilele astea si vad ce decizie iau...

Lucian 23-08-06 14:55

Eu zic sa dam comanda la Brasov si sa termini cu prostiile . Sau nu vrei sa te dai cu nova mea :P Ahaaaaa .

yknot 26-08-06 07:54

hmmm... a cedat si asta.... eu zis ca problema e la chiulasa daca a suflat-o si pe asta...

UniculSGM 26-08-06 13:01

Nu garnitura este problema. Eu am mers cu 1.5 bar cu garnitura de dacie si nu am mai schimbato de cateva luni bune. Secretul este sa nu bata avansul ;) .

yknot 26-08-06 15:28

Quote:

Originally Posted by B-34-SGM (Post 532934)
Nu garnitura este problema. Eu am mers cu 1.5 bar cu garnitura de dacie si nu am mai schimbato de cateva luni bune. Secretul este sa nu bata avansul ;) .

dar care este diferenta la raportul de comprimare al motorului tau fata de al lui dragos?

Lucian 26-08-06 16:24

Ori garnitura ori avansul . Eu am decomprimat motorul de nova destul de putin si totusi tine la 1.5 bar . O garnitura de 3.5 mm ar fi foarte indicata dar facuta cu simt de responsabilitate . Si vorba lui SGM ... sa nu cumva sa bata avansul .

yknot 26-08-06 19:10

stiti vechile mele probleme cu garniturile.... am incercat toate garniturile..... insa pana n-am schimbat chiulasa nu s-a lasat.
acum am facut anul de cand n-am mai umblat la ea ;)

Nautilus 27-08-06 21:43

Quote:

Originally Posted by B39738 (Post 529004)
Renault-ul 5 doarme acum...cea de-a 4-a garnitura de chiulasa,care m-a purtat pe aripi la Suceava,a cedat in cele din urma...

Nu sunt panicat,ci sunt satul...pana nu gasesc o chiulasa de R5 la cota standard sau aproape,nu ma mai joc...e vorba de 1mm in minus,pe care nu-l pot compensa cu orice garnitura as pune...

Plus ca am inceput un puzzle pentru adulti,prima piesa luand-o deja:un turbo mai mare....

Esti sigur ca diferenta e 1mm si nu mai putin? la o chiulasa cu 1mm mai jos, ai un raport de compresie enorm, ma surprinde ca iti merge cu turbo fara sa detoneze ca mitraliera

(Stiu ca e off-topic, dar ma intereseaza ff mult cum se face un motor f comprimat sa functioneze fara probleme)

~Nautilus

B39738 30-08-06 11:49

Primul pas a fost facut.Aprindere RE209,bolturi HIGH-Tensile si set garnituri chiulasa grupa A.Cumparate azi.

Turbina exista.Radiatorul de ulei la fel.

Mai trebuie intercooler si carburator de grupa A,asta daca nu il pot face pe asta al meu.Si chiulasa,sa nu uitam.

ESPinoza 30-08-06 15:24

bravo :) sper sa itzi vad si eu jucarie intr`o zi prin iashi

M Y U 30-08-06 21:44

Bravo... iti doresc sa iti mearga ca pe roate tot ce ti-ai propus si sa fi multumit de rezultate...[ms pt alea... vb pe mess caci am ceva de vb cu tine...]

B39738 07-09-06 10:17

am gasit cauza problemelor...las pozele sa vorbeasca...de unde sa mai fi avut autoreglare a avansului?

All times are GMT +2. The time now is 23:54.

- Copyright 2026 4Tuning