![]() |
Re: SEAT Leon 2.0 TFSI
Discutabila treaba cu piesele diferite. Si eu si Andrei stam destul de mult pe Vortex si nu am gasit nimic care sa sustina treaba asta. Andrei a trecut la level 2 si de asta are probleme. In state si GTI pateste acelasi lucru. Majoritatea se datoreaza DV ( nu exista inca solutie fiabila) si PCV ( exista solutie ieftina la care vom apela cat de curand si eu si Andrei :) ). Ambele pierd presiune. Alta necunoscuta este dupa cum spuneam injectia ! In primavara se preconizeaza primele upgrade-uri la pompe !
|
Eu nu te contrazic iti spun doar ce am vazut pina acum , iar andrei nu are stg2 ca sa fie mai impinsa ci pt ca la primul avea acele pierderi in anumite momente!!!!La inceput nici firma cu pricina care a tunat masina nu stia exact ce se intampla , iar acum intrerupe dupa ce a schimbat evacuarea !
La Vw GTI a existat la inceput cod de motor identic cu cel de pe Seat si Skoda dar intre timp este diferit , iar in state este foarte posibil ca problema sa fie cu acest motor in special nu cu cel nou !In concluzie sigur este ceva schimbat chiar de fabrica ! Cu respect, Ceky |
Pai s-au facut revizii la anumite componente, aceleasi in state cu cele de aici, lucru constatat de useri de prin toata lumea. Se pare ca ar fi 2 coduri pentru DV ( B si C ), ambele crapa si 3 coduri pentru pompa de benzina ( F, G si mai nou H ). Nu se stie inca ce se afla pe noul Audi S3. Daca cineva pune mana vreodata pe unul si reuseste sa arunce o privire mai detaliata pe la motor, poate ne spune si noua de revizii la anumite componente. Diferentele intre 2TFSI de 200 si 265CP sunt publicate pe net dar se refera la piesele majore cum ar fi turbina sau internele motorului care sunt cu totul altele si nu doar revizii ale celor vechi !
|
Eu am spus ca exista doua coduri de motor la VW GTI si ca unul este identic cu Seat/Skoda si face problema aceea si altul care este diferit si nu face aceasta problema !!!!!
Cu respect, Ceky |
Oarecum OT:
Zilele aste am auzit o varianta care m-a nelamurit total: O serie de GTI-uri care au venit stock cu turbina mai mare. Exista asa ceva? |
Poate astea ultimile Edition cu 230cp.......
Ceky |
Ultimele scuze din viteza.....:-)
|
Quote:
astazi am rezolvat o problema la un furtun de aer si am facut revizia si spre surprinderea mea nu a mai dat deloc in nas... sau poate doar n-a mai dat azi.. si-o sa dea maine. cei care mi-au facut softu (si-i multumesc lui ceky pentru faptul ca nu le-a dat numele :D ) "cica" se uita peste fisierele care le-am trimis cu dyno-uri, vag-com loguri, problema descrisa si modificarile facute. sa vedem daca sunt in stare sa faca ceva. cat despre tfsi, cu cip calibrat cum trebuie (si in cazu in care nu are masina probleme de alte naturi, cum poate multi avem) si cu evacuare turbo-back ar trebui sa dea pe dyno intre 260 si 275 cai la volanta. asa zic toti producatorii, asa le-a dat la majoritatea care au facut modificarile astea pe afara cu felurite coduri de motor (inclusiv BWA). sincer la mine, in al doilea dyno (cel cu evacuarea), urca spre 260 cai pe la 6000rpm (eu am pastrat un catalizator stoc), dar da in nas peste 4800 si se vede clar pe grafic. o s-o mai incerc zilele astea si daca doamne-ajuta :)) nu mai da in nas, ma duc iar pe dyno.. (o sa dea in nas :P ) |
m-au sunat azi ca mi-au facut o versiune noua, calibrata pt turbo-back. azi sau maine o sa o pun pe masina, sa vedem ce iese.
|
abia astept sa-ti vad fata dupa stage 2 by aspad :rolleyes2 .sunt tare curios daca va mai intrerupe.intre timp nu am ajuns unde trebuie dupa "lucrul acela"ce ne trebuie noua.poate maine voi ajunge:twisted:
|
si eu sunt curios. :)
|
cu bataie de cap, am pus azi softu pe masina. masina trage f bine iar de intreruperi n-am avut parte. cu prima ocazie, adica maine, voi merge din nou pe dyno.
|
Intrati aici sa vedeti diferenza dintre DimSport si altii .......
https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=29589 Cu respect, Ceky |
| All times are GMT +2. The time now is 14:58. |
- Copyright 2026 4Tuning