![]() |
Re: Sfat testare auto SH - service Satu Mare / Carei
CCA_GOLF trebuie sa iti argumentezi parerea atunci cand sustii ceva.
De ex "laguna este peste golf". Demian2609 a argumentat foarte frumos iar daca ar fi sa imi cumpar acum o masina si as avea de ales....as alege laguna :P.Ce te face pe tine sa crezi ca Golf este peste laguna la fiabilitate? Au zis-o sutele de mii de posesori de golf? Deci golf 4 vezi pe strada mai des decat logan si la fiecare ba scoate fum la greu, ba are cate o problema la sistemul de iluminat sau mai stiu eu ce troncane la roti. Dar "in realitate" golf este suprematia. Astept argumentul cum ca golf>laguna :D |
mh un plus pentru golf ar fi faptul ca gasesti piese la greu fie noi fie second, mesteri gasesti peste tot, o gramada de lume are habar de ce probleme ai putea avea la masina ... pe scurt e o masina populara si daca prinzi una neforjata/neumblata sute de mii de km atunci e o masina buna.
|
Domnu Laptiucu aş dori să vă răspund niţel la răspunsul dvs...
Corect, piese se găsesc uşor, dar mai bine iei noi decīt second... nu stai să te caci pe tine pentru diferenţa de 10 lei dintre un far nou şi unul second! Am văzut cazuri īn care după ce şi-au lovit maşinile s-au dus direct la dezmembrări, cumpărānd piese second la acelaşi preţ ca cele noi, CULMEA puteai găsi piese mai scumpe la second: "deh domne, īţi dai seama cāt de scump e Renault dacă la second costă atāta!", şi asta e valabil pentru orice marcă a romānului! Nu toţi meşterii se pricep, principiul de funcţionare este IDENTIC la toate maşinile, dp meu dv cred că cei specializaţi pe o anumită marcă nu prea le au cu mecanica! De obicei se īntreabă unu pe altu: ce crezi bă că are? Apoi nu mai vorbim de piloşii de la reprezentanţe, rar găseşti unul bun care să facă īntr-adevăr treabă! Uşor să spui că prinzi una neforjată, tre să ai noroc cu caru', ce te face să crezi de exemplu că eu mi-oi vinde maşina dacă nu are probleme şi/sau nu iau alta nouă īn schimb? |
uf sa incerc sa le iau pe rand:
treaba cu piese noi/second si pretul lor e relativa. evident mergi verifici preturile de noi si apoi cauti second iar la o cutie de viteze, caseta de directie, injectoare si alte piese "mari" sa le numesc asa nu stiu cat merita diferenta aia care te trezesti ca e destul de mare nu de 10 lei. doar nu mergi sa-ti iei capacel de la ventil din dezmembrari sau capacelul de pe bara spate unde vine inelul de tractare (bine nu e cazul la golf dar generalizam putin) ... sau un element de caroserie daca-l gasesti in culoarea masinii tale la pret bun de ce sa iei nou si apoi sa mai dai bani si pe vopsit etc? iar in aceste cazuri personal prefer sa ma cac pe mine (vorba ta) pentru diferenta aia care la sfarsit e destul de consistenta si cum salariile sunt cum sunt fiecare leu conteaza. dar sunt cazuri si cazuri evident. alta treaba ... orice masina as avea (vorbesc strict din punctul meu de vedere) exceptand faptul ca e masina noua in garantie (ceea ce nu mi-as lua cred ca niciodata) nu as calca pragul reprezentantelor. prefer sa merg la "mesteri" care au lucrat la reprezentanta si si-au deschis ateliere private. in oradea cel putin majoritatea asa procedam poate in alta parte a tarii e altfel dar aici nu avem bani sa dam dublu pe aceeasi treaba la reprezentante. treaba cu neforjata si cu km putini ce sa zic ... personal am o astfel de masina de 4 ani cu km putini (sub 200.000) cu cele mai multe dotari dintre sorele ei, fara nici o problema dar dupa 4 ani parca simt nevoia sa o schimb cu ceva mai nou. uite un exemplu de masina buna si neforjata de vanzare. ideea e simpla: daca cauti gasesti. daca te grabesti iei ce prinzi daca iti propui sa gasesti o masina asa si asa stai mai mult dar tot ti-o gasesti (indiferent de marca si model). iar treaba cu (luam exemplul asta acum) golfurile care se generalizeaza ca toate-s forjate cu km multi si dati inapoi etc etc nu e general valabila cum nici toate motoarele de 2.0 TDI de pe audi a4 astea noi nu toate-s cu bube. |
Quote:
P.S: ultimul meu post pe acest thread ;) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:37. |
- Copyright 2026 4Tuning