Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Mondeo versus Vw Passat (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/20959-ford-mondeo-versus-vw-passat.html)

AK-ZER 26-07-06 12:36

Re: Ford Mondeo versus Vw Passat

Quote:

Originally Posted by Detman
eu as zice sa iti alegi un passat 1.9 tdi 4motion :) full daca se poate, gasesti cam in 10.000 Euro, numai ca poate gasesti din 2001 la pretul asta.

bafta :) .

la faza cu motoru : eu am Opel Astra F din 1993 si are 250.000 km si nu am schimbat nimik la el .... lasati faza ca motoru a facut 180.000 km si mai merge. sau dealea...

ai vrea tu.. nu gasesti vw passat 1.6 TDi 4MOTION la 10000 din 2001.. poate numa cu 300000 km..shi forjat..shi mai spui shi cu toate dotarile.. vise.. o sa gasesti unu crem(dk shti la ce ma refer) cu kilometraju' arantat la 150000 shi poate dhi julit.. la pretul asta 10000 eur. La noi passatul shi vw in general sunt supra apreciate shi de aia sunt la un pret mai mare.. fordurile sunt mai fiabile p drumurile noastre shi au o tinuta de drum mai buna..passaturile au suspensile mai moi.. da asta se pare k totushi nu ajuta asha mult la fiabilitate numai la confort.. respect 4 motion.. dar aici nu e cazul pt k atunci sare mult pretul ... sa nu uitam k ford intodeauna a facut mashini cinstite.. in cazul de fata ash merge p ford mondeo..

mercut 26-07-06 14:06

Quote:

Originally Posted by AK-ZER
ai vrea tu.. nu gasesti vw passat 1.6 TDi 4MOTION la 10000 din 2001.. poate numa cu 300000 km..shi forjat..shi mai spui shi cu toate dotarile.. vise.. o sa gasesti unu crem(dk shti la ce ma refer) cu kilometraju' arantat la 150000 shi poate dhi julit.. la pretul asta 10000 eur. La noi passatul shi vw in general sunt supra apreciate shi de aia sunt la un pret mai mare...

sau poate intr-adevar calitatea e buna si isi pastreaza pretul de revanzare bunicel.. (1.9 nu 1.6 tdi)

Gemballa 26-07-06 14:23

Quote:

Originally Posted by WestCoastCustoms
Da ba e o noutate pt mine. Daca tot te crezi asa de tare.. vrei sa te si aplaud acum? :censored: :censored: :censored:

Nu , nu vreau sa ma aplauzi. Poate ca am avut un limbaj mai dur. Dar ma deranjeaza parerile astea date din ce am auzit eu de la nea Caisa. SI eu am motor 3.0 TDI VAG(Volkswagen/Audi) si mie mi-a consumat ulei mai mult in rodaj. E normal pentru unele motoare VAG

NWZeu 26-07-06 14:39

Quote:

Originally Posted by Detman
la faza cu motoru : eu am Opel Astra F din 1993 si are 250.000 km si nu am schimbat nimik la el .... lasati faza ca motoru a facut 180.000 km si mai merge. sau dealea...

si eu am avut un Ford Sierra din 84 si acum are vreo 400 de mii de km, dar daca citeai bine, eu cel putin ma refeream la Passat si acei ani de fabricatie, nu la alte masini.

@Gemballa - tu cu tuningul tau de 180 de cai nu faci subiectul discutiei, aici e vorba de o masina STOCK, daca chiar vrei sa iti raspund o sa o fac , incearca un 2,2 TDCI de 150 de cai si cuplu 400nm (prima oara fara si apoi cu ciptuning si mai vorbim)

baghy83 26-07-06 16:11

as alege fordul desi nu ma incanta nici una.passat chiar toata lumea are mai ales in Romania si mai ales Tdi.Cati cai are Ford-ul? 115 sau 130?am vazut saptamana asta un mondeo cu jante de 17 si arata chiar bine

Alexutzzz 26-07-06 16:21

frate pana la urma i ati ce vrei si lasa pererile de pe forum unde sunt zeci de cocalari si f putini cunoscatori( sa vedem care se simte) mergi cu ambele masini si o sa vezi ca o sa alegi passatu;) la toate capitolele

NWZeu 26-07-06 16:31

Quote:

Originally Posted by baghy83
as alege fordul desi nu ma incanta nici una.passat chiar toata lumea are mai ales in Romania si mai ales Tdi.Cati cai are Ford-ul? 115 sau 130?am vazut saptamana asta un mondeo cu jante de 17 si arata chiar bine

te pot lamuri eu aici
90cp motor 2L TDDI
116cp motor 2L 16V TDCI
130cp motor 2L 16V TDCI
150cp motor 2,2L 16V TDCI

RA_2fast4u 26-07-06 20:14

Quote:

Originally Posted by MMOISI
Multumesc pentru pareri.
Am facut niste teste cu diagnosticuri .... si a iesit Fordul mai bun , acum nu stiu pe care dintre ele sa le iau (ma refer la Forduri , unul din zona cu dotari asa si asa sau unul de la 700 Km Ghia ) , am renuntat la variantele combi deoarece sunt mai zgomotoase in interior datorita puntii spate.
Am sa va anunt referitor la ceea ce voi lua referitor la parerile personale despre masina.

ia-ti modelul in 4 usi ;) nu cel in 5... din cate am inteles a 5-a usa cam face scandal dupa ce o calaresti pe drumurile din ro ;) (poate ma insel)

Quote:

Originally Posted by NWZeu
te pot lamuri eu aici
90cp motor 2L TDDI
116cp motor 2L 16V TDCI
130cp motor 2L 16V TDCI
150cp motor 2,2L 16V TDCI

90 de cai pe mondeo? :shock: prietene cred ca te inseli ;) poate inainte de modelul 2001 dar ceea ce vrea el sa isi ia (2002) nu are un astfel de motor... exista un motor pe benzina care face numai 110 cai dar mai putin de atata nu cred ca exista pe mondeo ;)

a da si inca un + pentru mondeo... sistemul audio (cel putin cel de pe ghia) e mortal... deci daca ii mai pui si un wofer (la volume mai mari nu scaote asa frumos basii.. nimic anormal in asta ;) ) atuncea e excelent ;)

teddy 27-07-06 02:01

felicitari pentru alegere... nu o sa regreti niciodata ca nu ai mers pe varianta poporului, lol.

MMOISI 27-07-06 07:03

Gata s-a facut tranzactia.
Am luat un Mondeo din 2001 (cam veche dar cu 96.000 km) , super intretinuta , 2.0 TDcI , 116 Cp , masina arata ca noua , fara evenimente .... pana acum am facut destuli km cu ea si sunt super multumit , bdw din 2000 rot/min nu prea mai stai bine in scaun , se simte turbina cu geometrie variabila mult peste ce are passatul iar stabilitatea si ea are mult peste.
Multumesc pentru sfaturi si sa traiasca Fordul si posesorii de Forduri.

tase_astra 27-07-06 12:21

1 Attachment(s)
Sincer Mondeo mi se pare ok din punct de vedere al pretului si al performantelor.
Insa, VW beneficiaza de o imagine mai buna pe piata in momentul de fata.
E destul de aiurea sa le comparam, tinand cont ca sunt tehnologic diferite.Eu zic sa asteptam Mondeo nou si atunci sa mai stam odata de vorba.

NWZeu 27-07-06 12:43

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u
90 de cai pe mondeo? :shock: prietene cred ca te inseli ;) poate inainte de modelul 2001 dar ceea ce vrea el sa isi ia (2002) nu are un astfel de motor... exista un motor pe benzina care face numai 110 cai dar mai putin de atata nu cred ca exista pe mondeo ;)

modelul achizitionat de el - din 2001 avea si 90 de cai !!! si este TDDi ;) (de altfel cel mai slab motor de pe Mondeo care era si pe Focus)
rectificare - motorul de 2,2 TDCi are 155CP

@MMOISI = sa o stapanesti sanatos si multi kilometrii fara probleme :)

teddy 27-07-06 13:51

bravo! s-o stapanesti sanatos. pai nu ai treaba cu mondeo la stabilitate si handling... uite-te la testul ala top gear cand mondeo 2.0 a facut lap mai rapid ca serie 3, c klasse, accord, laguna 2, jaguar x-type etc. banuiesc ca totul a inceput de la focus 1 :)

AK-ZER 27-07-06 14:25

Quote:

modelul achizitionat de el - din 2001 avea si 90 de cai !!! si este TDDi ;) (de altfel cel mai slab motor de pe Mondeo care era si pe Focus)
rectificare - motorul de 2,2 TDCi are 155CP

@MMOISI = sa o stapanesti sanatos si multi kilometrii fara probleme :)

este shi 2.0 TDDi de 116 cai.. shi este shi 1.8 TDDi de 90 cai.. ala care e mai mult p focus

RA_2fast4u 27-07-06 15:59

Quote:

modelul achizitionat de el - din 2001 avea si 90 de cai !!! si este TDDi ;)

da ai dreptate ... m-am inselat eu.. scuze :P

@MMOISI felicitari si din partea mea pentru alegere si sa o stapanesti sanatos ;) ... question: e ghia?

All times are GMT +2. The time now is 22:13.

- Copyright 2026 4Tuning