Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ULTIMA ORA: Taxa Auto ar putea creste peste 4 luni, spune Ministrul Mediului (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/207781-ultima-ora-taxa-auto-putea-creste-4-luni-spune-ministrul-mediului.html)

22VIN 09-09-10 16:21

Re: ULTIMA ORA: Taxa Auto ar putea creste peste 4 luni, spune Ministrul Mediului

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3646119)
Din 2011, taxa auto va suferi modificări majore. Motorizările Euro 5 nu vor mai fi scutite, iar pentru restul claselor de poluare se preconizează majorări semnificative

Pe masa autorităţilor se află proiectul de modificare a taxei auto, iar, īn variantele propuse, apar majorări tarifare pe toate clasele de poluare, inclusiv pentru motorizările care īndeplinesc normele Euro 5.

Modificările sunt argumentate de către autorităţi prin faptul că Uniunea Europeană impune reducerea drastică a nivelului de poluare īn oraşe, iar nerespectarea acestor directive duce la plata unor amenzi chiar şi de 100.000 de euro pe zi.

Astfel, pentru motorizările Euro 5 care echipează maşini de pānă la 2 ani şi īn funcţie de cilindree, se va plăti o taxă de 125 euro pentru motoarele de 1,4 litri şi de 3.642 euro pentru propulsoarele de 3,0 litri.

Cei care vor să cumpere o maşină second hand Euro 4, cu o vechime de 4-6 ani şi care are sub capotă un motor de 1,4 litri, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 933 de euro. Diferenţe uriaşe apar pentru motorizările Euro 3, unde cea mai mică cilindree va fi taxată cu peste 3.000 de Euro.

Pot sa zic ca intr-o oarecare masura am fost de acord cu ei pana acum. Cel putin din perspectiva mea si anume faptul ca nu doream sa vad toate fiarele vechi nemtesti pe strazi.

Dar sa taxezi un 1.4 euro4 cu 1000euro este bataie de joc. Sa nu mai spun ca sa taxezi indiferent cu cat un 1.4 euro5 este aberant.
Pentru 3l euro5 sa se ceara 3642eur? Adica daca-mi cumpar o duba nou-nouta cu motor de 2.5diesel euro 5 (spre ex) trebuie sa platesc 3000eur ca s-o inmatriculez?
O sa se umple de nr de Bulgaria...

In ritmul asta iesim din criza prin 2100...

maverick1508 17-09-10 02:31

Re: ULTIMA ORA: Taxa Auto ar putea creste peste 4 luni, spune Ministrul Mediului

Vine sfarsitul :))
O sa se umple tara de bulgaroaice.

B-99-SAA 17-09-10 08:41

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3646256)
Pot sa zic ca intr-o oarecare masura am fost de acord cu ei pana acum. Cel putin din perspectiva mea si anume faptul ca nu doream sa vad toate fiarele vechi nemtesti pe strazi.

Dar sa taxezi un 1.4 euro4 cu 1000euro este bataie de joc. Sa nu mai spun ca sa taxezi indiferent cu cat un 1.4 euro5 este aberant.
Pentru 3l euro5 sa se ceara 3642eur? Adica daca-mi cumpar o duba nou-nouta cu motor de 2.5diesel euro 5 (spre ex) trebuie sa platesc 3000eur ca s-o inmatriculez?
O sa se umple de nr de Bulgaria...

In ritmul asta iesim din criza prin 2100...

De acord cu tine, intr-o oarecare masura am fost si eu de acord cu ei, dar deja exagereaza cu cifrele astea... Nu o sa mai cumpere lumea nici masini noi, pt ca in afara faptului ca e relativ scumpa o masina noua, sa mai dai si pe taxa lor de poluare atatia bani... Ori se limiteaza lumea la SH deja inamtriculat (care or sa dispara repede, cineva tot trebuie sa cumpere masini noi sau sa le aduca din afara), ori le inmatriculam toti la BG si ii imbogatima pe aia.... Deja ma scarbesc de tara asta, masina e o necesitate, nu o fita, si in ritmu in care se merge trebuie sa-mi iau al doilea job numa pt taxele astora anuale.... :rolleyes2

meghitz 21-09-10 10:57

cu taxele astea, inclusiv la euro 5, nu fac altceva decat sa ne incurajeze sa mergem cu masini vechi pe strazi.
pai te cam lasi lehamite cand vezi ca trebuie sa cotizezi mii de euro pe langa pretul masinii ca sa o si inmatriculezi.
in mod evident, masina noua va deveni un lux pentru majoritatea romanilor.
macar daca s-ar face ceva cu banii astia.. dar de fapt o buna parte din ei merg la Ciresica si pe posete!!:-)
asta e Romania, land of choice!!

DEVIL's Style 23-09-10 10:17

inteleg non euro , euro 2 , euro 3 , da hai frate , euro 4 si euro 5? sunt niste nenorociti ! se asteapta sa dau 7000 de euro petru un bmw 535d euro 4? din 2008 , sa le dau m** ! dau statul in judecata ,decat sa le dau eu banii astia ! In loc sa progresam , dam inapoi mai rau ce tarile din lumea a 3 a !

ionut_cluj 23-09-10 12:37

In concluzie: daca aveati de gand sa va luati masina la primavara, mai bine strangeti cureaua si luati acum.

P.S.: va stau la dispozitie! :lol:

norbi_nw 30-09-10 23:09

de fapt se inchide piata de tot ptr Euro 3 si ce e sub. Cine e nebun sa mai aduca E3 si sa plateasca 5000euro?? PLM de idioti cretini... pai da cat poate sa polueze Euro 3???
Ce credeti cine castiga din toata chestia asta? Au scazut vanzarile la Logan si Renault... ce credeti... De parca daca platesc eu aia 5000 euro planeta sa va face mai verde... sau ce PLM? se regenereaza din bani? Deja chestiile astea "verzi" (plase biodegradabile, taxe verzi, etc.) ma scot din sarite! Sunt uzine care polueaza cat 10.000 de masini la un loc, sa le inchida pe alea daca vor sa traiasca verde.
Apropo, ceva pentru voi: https://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw (probabil ca ati vazut asta, dar nah :D its fun si ARE DREPTATE!!!!!!)

rotaruviore 01-10-10 08:47

Quote:

Originally Posted by valib (Post 3641596)
parca....UE nu agrea taxa asta auto....taxa pe poluare (taxa de prima inmatriculare)
parca....UE a lansat avertismente de sanctionare a romaniei in caz ca nu schimba taxa
parca romanii...au iesit in strada impotriva taxei
parca guvernul a promis o alta forma a taxei pe poluare.....

romania a schimbat taxa putin, toti si-au inmatriculat rablele care le-au adus deja in tzara...si gata...s-a lasat tacerea. Pe toti ii doare in cot de taxa, inclusiv pe UE o doare in cot de taxa de poluare....

si acum guvernul incepe sa debiteze iar aberatii si mai mari....(oarecum au dreptate cu poluare&stuff, dar da-o-n masa de treaba....e prea exagerat)

Este ca la banca, mai nou nu se mai numeste comision de risc ci comision de administrare. Asa si cu taxa de poluare nu mai este taxa de prima inmatriculare. Si pana la urma scopul este de a proteja vanzarile lui Tariceanu si compania si nu pentru protejarea mediului .

insecticid 23-10-10 08:46

Vad ca unii ponegresc masinile cu euro 3-ce ziceti de Rover 75 ?E mai proasta decat Matiz sau Dacia 1300 toamna.Hai sa fim realisti si sa nu bagam masinile la gramada.
Anul acesta nu am puterea financiara necesara sa mi-o cumpar dar la anu cu siguranta o voi avea si ,oricat de mare va fi taxa,ma voi duce in Bulgaria,o sa ma fac rezident si o voi inmatricula pe numele meu.

RIcKO 23-10-10 19:23

vezi ca se cam termina si la bulgari cu astea ...cica , cresc si ei taxele ....din 2012 mai exact

All times are GMT +2. The time now is 15:21.

- Copyright 2026 4Tuning