![]() |
Re: 724.000 de Euro amenda pentru 290 km/h in Elvetia!
unde-i lege nu-i tocmeala(mai putin in romania stiu :evil: )
de ce nu sar ei de gatul autoritatilor sa scoata/schimbe legea respectiva?pentru ca majoritatea este de acord cu astfel de masuri drastice,care ii protejeaza pe ei,majoritatea, de astia care se cred in nfs,sau la monte carlo atunci cand merg pe drumurile publice si cum majoritatea merg legal,ii doare pe dansii la basca daca un individ are de platit 3 sferturi de milion de euro pentru o amenda,si in prealabil masina individului confiscata...si eu vreau sa cred ca e normal sa fie asa desigur mai avem mult pana sa ajungem la nivelul lor de infrastructura,dar cu atat mai mult ar trebui sa intelegem ca pe gropile astea cu portiuni de drum intre ele nu se merge tare... |
Nu sar la gatul autorităților pentru ca legea afectează doa un 0.001% din populație . Măsura e un fel de șmecherie a guvernului astfel încât ei sa poată fura o geanta de bani .
Cât despre vitezomani asta e o alta discuție . Una pe care v-as ruga sa nu o deschidem în topicul acesta . |
Quote:
Nu e aceeasi lucru pentru un om care castiga 2500 ron intr-o luna sa plateasca o amenda de 500 ron cum ar fi pentru un om care castiga 10000ron. Astfel pe cei mai bogati ajunge sa ii doara undeva de amenzi. |
Problema ar putea fir rezolvata simplu cu un minim de amenda și cu o evoluție graduala pana la un 500% maxim (poate mai puțin poate mai mult) . Numai ca amenzile nostre nu sunt făcute sa descurajeze infracțiunile . Sunt făcute sa jupoaie șoferul de rând și sa-l tine sub stres continu . Nu cunosc pe nimeni care se gândește "sunt corect pe drum deoarece nu vreau sa iau amenda" , gândim mai de graba ceva de genu "iar au ieșit la vânătoare mu*** aia de gab** f**le familia si mo*** lor ast si mâine" .
În Romanica noastră cea iubita nu exista interesul de a rezolva o problema prin lege . Exista interesul "cum sa furam ca chiorii cât mai mult" , legile sunt date pe sistemul "după noi potopul" . Sincera si trista mea parare este ca nici nu are rost sa ne stresam încercând sa găsim soluții care nu vor fi aplicate . |
Quote:
|
Quote:
Bineinteles ca si acolo ar trebui sa existe limitari de viteza in majoritatea zonelor, dar nu vad de ce sa nu existe si zone de "no speed limit" , defapt nici nu as acorda statului de autostrada la o sosea pe care sa nu fie macar 50% din lungimea ei zona fara limita de viteza; si astfel daca exista limitari, nu cred ca un astfel de om o sa fie atat de dobitoc sa isi incerce top-speed-ul tocmai in zona de limitare(care de obicei corespunde intrarilor si iesirilor de pe autostrada) si sa nu incerce unde e voie. Ca sa poti limita ceva undeva, eu zic ca, trebuie lasat si o zona de refulare.....de aceea iubesc eu Autobahn-ul, si culmea? e cea mai safe autostrada din lume!!! Si mai nou e si logic, ca daca mergi cu plictisitoarea viteza de 120-130kmph timp de 3-4 ore numai, risti sa atipesti si sa adormi. Tot aud de cum de frumos se merge dincolo, toti in rand cu 120kmph......mie imi suna a dictatura comunista treaba asta, si nu era vb de tari comuniste! Sper ca, peste cativa ani sa se implementeze un sistem de monitorizare a traficului care sa determine viteza maxima de circulatie macar pe autostrazi....asa de greu ar fi ca, sa te citeasca din satelit daca esti singur pe autostrada si sa te lase sa-i dai si 500kmph, sau daca e un ambuteiaj la 2-3km in fatza sa te reduca la 50kmph si in final sa te opreasca?!! Problema e ca nu se vrea, si chiar ar fi profitabila, pt ca nunumai eu, dar cred ca si multa alta lume ar plati 20-30E pe luna pt un astfel de sistem GPS.....macar pe autostrazi si drumuri europene zic! Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:02. |
- Copyright 2026 4Tuning