![]() |
Bine mai!nici nu ai pretenti\"GORDINI\".......
Sa faci o dacie sa azrate ca un gordini nu e chiar asa de greu dar ce rost are daca nu e un gordini si nu merge ca un gordini. Daca vrei iti arat un gordini detaliat si daca vrei sa vezi unu8l pe viu cauta-l prin Brasov,este una originala dealtfel singura la noi in tara (cred,ca de alta nu am auzit),e a lu un mos care merge la lucru cu ia ca nu am auzit sa faca ceva curse pecat ca ar ave cu ce(135 cp modelul de strada) |
3 Attachment(s)
Asta e un R12TL din Brazilia
|
3 Attachment(s)
Tot aia
|
intradevar sunt rare gordiniurile, da' eu ziceam de look-ul mashinii, care mi se pare cel mia frumos pentru o dacie...
:D numa' bine! |
Vad si eu o dacie modificata cu gust. Arata chiar demential pt o Dacie. Rar asa ceva!
|
Cine poate sa-mi dea detali despre cum as putea sa-mi pun un turbo pe dacie,de ce trebuie tinut seama,ce carburator imi trebuie si ce parametri trebuie sa indeplineasca motoru ca turbina sa isi faca treaba.
Cunostinte de macanica mai am dar as vrea detali de la cineva care a mai facut asa ceva. Compresia motorului trebuie sa fie mai mare sau mai mica decat a unui motor fara turbo? Am un turbo de WV 1.6diesel,are vreun rost sa mai imi bat capul cu ia sau ar fi bine sa imi caut alceva? |
:D
Ar trebui sa ti cont de presiune care nu ar trebui sa fie mai mare de 0.3 ca sa nu iti bubuie blocul !
|
si pe mine ma int acelasi lucru am scris pe topicu daci berlina cu turbo
mai stiu si eu cate ceva ideea e ca tre sa ai mai mica compresia adica partile din motor sa fie mai usoare ca sa reziste mai bine la pres mare si eu stiam ca iti bubuie pist nu blocul dar ma rog trb usurate bielele si ceva mai greu de fct galerii succes daca mai ai intrb ask nu stiu sigur de turbina ta daca merge sau nu!trb mas pres |
Okz!Dar imi spune si mie cineva cum pot sa masor presiunea in turbo?
|
Cu un Boostcontroler.....costa c-am 100-300EUR.
Cu el poti sa vezi cati are si in acelasi timp sa o si modifici.....daca vrei numai sa vezi cat are atunci exista ceasuri care costa 40-300EUR. |
Bine mai dar apratul asta costa cat 2 turbine second-hand,oricum nu are rost investitia ca stai si te uiti la el,probabil ca am sa cumpar un ceas turbo de pe o masina si sper sa mearga.
Daca stie cineva o schema de asamblare a accesorilor astea pe un turbo as fi foarte recunoscator. Nu as vrea sa pierd timpul cu incercari,am mare nevoie de masina zi de zi si sa o tin in garaj nu ma incanta deloc. |
Cred ca ar trebui sa ganditi un pic mai simplist si sa nu va complicati inutil, de exemplu cea mai simpla cale de a face o dacie turbo este de a monta elementele(turbina, carburator, intercooler) de la r5 gt turbo pt ca deja este gandit sistemul pentru un motor similar(aproape identic) la care se pot face relativ usor adaptarile. Este plin netul de informatii despre r5gtt si cu un pic de noroc puteti gasi componentele necesare. eu am un r5 gts de 1.4 si vreau sa-l transform in turbo(am facut rost deja de toate cele), singura diferenta majora intre motorul meu (c2j) si cel de gtt(c1j) ar fi raportul de compresie(8:1 fata de 9:1 la mine...) In fine ideea este ca mult mai putzine necunoscute aveti in situatia asta decat atunci cand incercati ca punetzi un carb de nush ce, turbina de ... in sfarshit, e decizia voastra.
See ya |
Quote:
|
Aici nu era vorba de masina mea de fapt, eu stiu variantele care le am privind raportul de compresie(oricum mersi de sfat), ideea generala era ce turbo ar fi mai potrivit pe o dacie din punct de vedere al adaptarii si eliminarea din necunoscute. Din cate am intzeles eu dacia \"COX\" este un exemplu elocvent. Dar dupa reusita instalarii unui turbo pe o dacie, sigur veti da cu nasul de alte probleme...
|
Din cate stiu eu COX-u a fost usor de modificat,a luat motorul de pe un R18turbo si la pus pe coaja de dacie si atat.O modificare inseamna dupa parerea mea mai mult.Un exemplu elocvent este dacia din Timis cu V6 ,cred ca acolo sa muncit mai mult nu.Cred ca ar fi mai frumos sa discutam si sa ne spunem parerile si ideile despre cum am pute face o masina dsin mai multe piese diferite nu?Eu unul sunt adeptul modificarilor mai neortodoxe,dar care cu putin efort(sau mai mult)chiar merg bine,si sa fim realisti pe motorul de dacie se mai pot pune multe accesorii care so ii aduca cai.cred ca tipul ala de pe forum care a pus pe dacie un turbo de diesel si carburi duble merita mai mult respect nu?
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:33. |
- Copyright 2026 4Tuning