![]() |
Re: Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT
Quote:
Multumesc amphetamine pentru sfaturi. Vad ca le ai. Am aruncat un ochi pe site-ul Mazda 3 si m-a cam dezamagit motorizarea. Motorul de 1,6 are 105 CP, cuplu 140 NM la 4.000 rpm. Motorizare de 2.0 nu mi-o permit ca bani. |
Mazda 3 . Pai si ce ai vrea de la un benzinar , sa aiba 500 nm cuplu?
|
Quote:
|
Motorul ala de 1.6 105cp e mai mult decat ok. Pe ala l-am condus. E foarte silentios si are o acceleratie foarte placuta. Sincer, m-am trezit ca mergeam cu 110km/h pe iuliu maniu doar cand m-am uitat pe ceas. Altfel continuam sa accelerez:lol:. Sta foarte bine pe viraje, are o suspensie bine gandita, este comoda la mers normal si foarte eficienta in viraje. Dar asta a fost la modelul anterior, nu stiu la cel nou cum o fi.
Apropo, nu-l compara cu 1.6 de pe Astra sau Megane, asta se simte altfel. |
Un Chevrolet Cruze nu te`ar incānta , motor de 1.8 , 141 cp . pānă in 15.000 euro . Si toate dotările aici http://www.chevrolet.ro/masini/cruze...cificatii.html . Le'aş fi scris eu dar sunt prea multe .
@ Zane : Ce ştii tu mă băiatule de maşini , chiar la orice topic nou unde are nevoie cineva de ajutor te bagi tu .. ce ştii tu la 16 ani ? N'ai habar de cum arată o plăcută de frană si vorbeşti de maşini . Rămai la NFS . Nu tot ce zboara se mananca . |
Quote:
amphetamine daca stii spune-mi si mie te rog cum sta la fiabilitate si costuri de intretinere Mazda 3. Eu am auzit ca e cam scumpa la intretinere. |
Mi se pare o masina extraordinara Fiat Bravo, ca design ma refer. Motorizarea aia turbo se mictioneaza pe toate 1.4 1.6 1.8 aspirate, daca o iei noua ai garantie 5 ani sau 100 de mii de km deci nu e o problema fiabilitatea daca stii sa conduci corect un turbo. Eu as face si un test cu golf 6, de acord ca nu e cea mai "striking" masina dar nu trebuie sa il scoti din ecuatie pana nu faci un test drive cu un tsi. Daca e la aceiasi bani cu un Bravo, eu nu as sta pe ganduri sa aleg un Golf. Este o masina matura de care te indragostesti pe parcurs, nu e show off ca Fiat-ul, este alta filosofie. Iar daca e sa aleg intre ingineria nemteasca si italiana, nu e nici o concurenta la urma urmei. Golful 6 mi se pare cel mai misto golf ever, golful este chintesenta hatchbackurilor, ei l-au inventat. Iar motorul tsi este unul dintre cele mai bune motoare de pe piata, foarte smecher, are supercharger pentru turatii mici si turbo pentru turatii mari, are cuplu mare la orice turatie deci, foarte misto de condus si in depasiri.
Dar sa faci test drive-ul cu tsi-ul de 160 sau 170 de cai, nu cu cel mic de 126 deci comparatia cu Fiatul sa fie realista, la puteri apropiate. |
Quote:
|
Quote:
PS: vezi ca la mazda avea o oferta, 2500 de euro avantaj client, daca mai e valabila nu te inscrii la un motor mai vanjos, ceva gen 2.0? |
Quote:
Quote:
Quote:
Apropo, moshuxxl, acum am vazut un post mai vechi de-al tau: denumirea oficiala aste Astra J, nu I. Nu mai stiu exact care era explicatia, dar cand o gasesc o sa postez. |
Hai sa facem un compromis si sa ii zicem noii Astra... Astra NG (New Generation)
|
un amic a achizitionat o mazda 3 de noua ... in ~30.000 km nu a avut nici cea mai mica problema omul fiind multumit de masina. din ce a zis el nu e o masina de pretentiosi nici pe parte de motorizare nici la tinuta de drum ... e o masina care-si face treaba foarte bine si cam atat.
daca golf sau focus nu se incadreaza in buget eu as merge pe bravo si mai apoi astra. |
Ca motorizare ce e mai bine dintre un motor 1.4 Turbo (120-150 CP) si cel de 2.0 de la Mazda 3 (performante, consum, intretinere, fiabilitate)?
|
http://www.fiatforum.com/bravo/22929...auto-bild.html
Poate te ajuta asta cu ceva , si o parere personala , in familia mea se poarta fiat din 91 , de fapt mi-am recuperat anul trecut acea masina luata in 91 , nu doar fiat-uri la general , iar de fiaturile noi nimic de reprosat , am ramas masca de ce poate face un 1.4 T , succes ! |
Quote:
2.0 fiind un motor mai mare are alt feeling. Parerea mea e ca acceleratia e mai placuta la un 2.0 aspirat decat la un 1.4 turbo. Dar toate vin cu un pret: taxe mari, consum mai mare. Daca nu te intereseaza asa mult aspectele astea, eu zic sa mergi pe 2.0. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:35. |
- Copyright 2026 4Tuning