Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/194762-masina-hatchback-compacta-buget-13-500-euro-3-tichete-remat.html)

MoshuXXL 20-06-10 08:07

Re: Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT

Quote:

Originally Posted by Alexutzzz (Post 3453438)
Mai bine scoti din joblen inca 2-3 mi si te arunci la un santa fe.
Asta daca iti foloseste o masina atat de mare si comfortabila.
E oferta tare de tot

Bugetul este deja intins la maxim si nu vreau decat hatchback.

Multumesc amphetamine pentru sfaturi. Vad ca le ai. Am aruncat un ochi pe site-ul Mazda 3 si m-a cam dezamagit motorizarea. Motorul de 1,6 are 105 CP, cuplu 140 NM la 4.000 rpm. Motorizare de 2.0 nu mi-o permit ca bani.

dreaq 20-06-10 12:17

Mazda 3 . Pai si ce ai vrea de la un benzinar , sa aiba 500 nm cuplu?

MoshuXXL 20-06-10 12:53

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 3454720)
Mazda 3 . Pai si ce ai vrea de la un benzinar , sa aiba 500 nm cuplu?

Nu ma intereseaza cuplu de 500 Nm... dar sa aiba specificatii decente. Daca te uiti la concurenta (Golf, Astra, Megane, Bravo) o sa vezi ca motoarele de 1.6 aspirate au mai multi CP si cuplu mai bun. Pe langa asta concurenta are si motoarizare turbo la benzina, care cu cilindree mai mica obtine rezultate mai bune decat motorizarea traditionala, cea aspirata. Pe mine 1,4L Turbo ma intereseaza in primul rand (are cuplu bun si la turatii joase nu doar dupa 3500-4000), iar toti cei enumerati mai sus au asa ceva. Asta nu inseamna ca nu ma intereseaza Mazda 3 automat pentru ca nu are motorizare pe benzina cu turbo, dar mi se pare putin 105 CP (pina si Megane cu motorizare aspirata de 1.6 are 110 CP).

22VIN 20-06-10 17:27

Motorul ala de 1.6 105cp e mai mult decat ok. Pe ala l-am condus. E foarte silentios si are o acceleratie foarte placuta. Sincer, m-am trezit ca mergeam cu 110km/h pe iuliu maniu doar cand m-am uitat pe ceas. Altfel continuam sa accelerez:lol:. Sta foarte bine pe viraje, are o suspensie bine gandita, este comoda la mers normal si foarte eficienta in viraje. Dar asta a fost la modelul anterior, nu stiu la cel nou cum o fi.
Apropo, nu-l compara cu 1.6 de pe Astra sau Megane, asta se simte altfel.

MarioCrT 20-06-10 17:45

Un Chevrolet Cruze nu te`ar incānta , motor de 1.8 , 141 cp . pānă in 15.000 euro . Si toate dotările aici http://www.chevrolet.ro/masini/cruze...cificatii.html . Le'aş fi scris eu dar sunt prea multe .
@ Zane : Ce ştii tu mă băiatule de maşini , chiar la orice topic nou unde are nevoie cineva de ajutor te bagi tu .. ce ştii tu la 16 ani ? N'ai habar de cum arată o plăcută de frană si vorbeşti de maşini . Rămai la NFS . Nu tot ce zboara se mananca .

MoshuXXL 20-06-10 17:51

Quote:

Originally Posted by MarioCrT (Post 3455545)
Un Chevrolet Cruze nu te`ar incānta , motor de 1.8 , 141 cp . pānă in 15.000 euro . Si toate dotările aici http://www.chevrolet.ro/masini/cruze...cificatii.html . Le'aş fi scris eu dar sunt prea multe .
@ Zane : Ce ştii tu mă băiatule de maşini , chiar la orice topic nou unde are nevoie cineva de ajutor te bagi tu .. ce ştii tu la 16 ani ? N'ai habar de cum arată o plăcută de frană si vorbeşti de maşini . Rămai la NFS . Nu tot ce zboara se mananca .

Imi place Cruze, dar e sedan. Eu vreau hatchback.

amphetamine daca stii spune-mi si mie te rog cum sta la fiabilitate si costuri de intretinere Mazda 3. Eu am auzit ca e cam scumpa la intretinere.

a3ds 20-06-10 18:01

Mi se pare o masina extraordinara Fiat Bravo, ca design ma refer. Motorizarea aia turbo se mictioneaza pe toate 1.4 1.6 1.8 aspirate, daca o iei noua ai garantie 5 ani sau 100 de mii de km deci nu e o problema fiabilitatea daca stii sa conduci corect un turbo. Eu as face si un test cu golf 6, de acord ca nu e cea mai "striking" masina dar nu trebuie sa il scoti din ecuatie pana nu faci un test drive cu un tsi. Daca e la aceiasi bani cu un Bravo, eu nu as sta pe ganduri sa aleg un Golf. Este o masina matura de care te indragostesti pe parcurs, nu e show off ca Fiat-ul, este alta filosofie. Iar daca e sa aleg intre ingineria nemteasca si italiana, nu e nici o concurenta la urma urmei. Golful 6 mi se pare cel mai misto golf ever, golful este chintesenta hatchbackurilor, ei l-au inventat. Iar motorul tsi este unul dintre cele mai bune motoare de pe piata, foarte smecher, are supercharger pentru turatii mici si turbo pentru turatii mari, are cuplu mare la orice turatie deci, foarte misto de condus si in depasiri.

Dar sa faci test drive-ul cu tsi-ul de 160 sau 170 de cai, nu cu cel mic de 126 deci comparatia cu Fiatul sa fie realista, la puteri apropiate.

MoshuXXL 20-06-10 18:07

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3455569)
Mi se pare o masina extraordinara Fiat Bravo, ca design ma refer. Motorizarea aia turbo se mictioneaza pe toate 1.4 1.6 1.8 aspirate, daca o iei noua ai garantie 5 ani sau 100 de mii de km deci nu e o problema fiabilitatea daca stii sa conduci corect un turbo. Eu as face si un test cu golf 6, de acord ca nu e cea mai "striking" masina dar nu trebuie sa il scoti din ecuatie pana nu faci un test drive cu un tsi. Daca e la aceiasi bani cu un Bravo, eu nu as sta pe ganduri sa aleg un Golf. Este o masina matura de care te indragostesti pe parcurs, nu e show off ca Fiat-ul, este alta filosofie. Iar daca e sa aleg intre ingineria nemteasca si italiana, nu e nici o concurenta la urma urmei. Golful 6 mi se pare cel mai misto golf ever, golful este chintesenta hatchbackurilor, ei l-au inventat. Iar motorul tsi este unul dintre cele mai bune motoare de pe piata, foarte smecher, are supercharger pentru turatii mici si turbo pentru turatii mari, are cuplu mare la orice turatie deci, foarte misto de condus si in depasiri.

Dar sa faci test drive-ul cu tsi-ul de 160 sau 170 de cai, nu cu cel mic de 126 deci comparatia cu Fiatul sa fie realista, la puteri apropiate.

Sunt de acord ca probabil Golf VI e cel mai tare, dar nu am bani de el. Ce rost are sa testez ceva care nu e de nasul meu. Mi-ar fi placut un 1.4 TSI la care sa imi permit niste dotari decente. La banii mei nici climatronic nu are.

a3ds 20-06-10 18:08

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3455551)
Imi place Cruze, dar e sedan. Eu vreau hatchback.

amphetamine daca stii spune-mi si mie te rog cum sta la fiabilitate si costuri de intretinere Mazda 3. Eu am auzit ca e cam scumpa la intretinere.

Si mazda e foarte ok dar la motoarizari sta prost fata de Fiat si Golf. Daca vrei o masina de plimbat din A in B fara mari asteptari, poti sa iti iei linistit Mazda 3. Oricum e departe ca senzatii de turbo-ul competitiei. Ai vazut ce diferenta mare este intre 1.6 aspirat de pe Kia vs 1.4 turbo de pe Fiat, asa e situatia si la Mazda, motorul ala aspirat este o lesinatura fata de turbo.

PS: vezi ca la mazda avea o oferta, 2500 de euro avantaj client, daca mai e valabila nu te inscrii la un motor mai vanjos, ceva gen 2.0?

22VIN 20-06-10 18:20

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3455551)

Da, este mai scumpa la intretinere, dar este FOARTE fiabila. Intreaba oameni care lucreaza in domeniu (oameni care stiu ceva, nu nea Titi de la colt) si toti o sa-ti spuna ca Mazda e o masina excelenta.

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3455578)
Sunt de acord ca probabil Golf VI e cel mai tare, dar nu am bani de el. Ce rost are sa testez ceva care nu e de nasul meu. Mi-ar fi placut un 1.4 TSI la care sa imi permit niste dotari decente. La banii mei nici climatronic nu are.

Probabil. Dar in cazul asta "probabil" = nu.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3455581)
Daca vrei o masina de plimbat din A in B fara mari asteptari, poti sa iti iei linistit Mazda 3.

Poate fara mari asteptari la 400m. La restul capitolelor treaba nu mai sta asa.

Apropo, moshuxxl, acum am vazut un post mai vechi de-al tau: denumirea oficiala aste Astra J, nu I. Nu mai stiu exact care era explicatia, dar cand o gasesc o sa postez.

MoshuXXL 20-06-10 18:39

Hai sa facem un compromis si sa ii zicem noii Astra... Astra NG (New Generation)

Laptiucu 20-06-10 19:54

un amic a achizitionat o mazda 3 de noua ... in ~30.000 km nu a avut nici cea mai mica problema omul fiind multumit de masina. din ce a zis el nu e o masina de pretentiosi nici pe parte de motorizare nici la tinuta de drum ... e o masina care-si face treaba foarte bine si cam atat.

daca golf sau focus nu se incadreaza in buget eu as merge pe bravo si mai apoi astra.

MoshuXXL 21-06-10 11:11

Ca motorizare ce e mai bine dintre un motor 1.4 Turbo (120-150 CP) si cel de 2.0 de la Mazda 3 (performante, consum, intretinere, fiabilitate)?

denver 21-06-10 11:28

http://www.fiatforum.com/bravo/22929...auto-bild.html

Poate te ajuta asta cu ceva , si o parere personala , in familia mea se poarta fiat din 91 , de fapt mi-am recuperat anul trecut acea masina luata in 91 , nu doar fiat-uri la general , iar de fiaturile noi nimic de reprosat , am ramas masca de ce poate face un 1.4 T , succes !

22VIN 21-06-10 12:06

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3457384)
Ca motorizare ce e mai bine dintre un motor 1.4 Turbo (120-150 CP) si cel de 2.0 de la Mazda 3 (performante, consum, intretinere, fiabilitate)?

La 1.4 platesti impozit mai mic, rca mai ieftin. E puternic, are cuplu mare fiind turbo.
2.0 fiind un motor mai mare are alt feeling. Parerea mea e ca acceleratia e mai placuta la un 2.0 aspirat decat la un 1.4 turbo. Dar toate vin cu un pret: taxe mari, consum mai mare. Daca nu te intereseaza asa mult aspectele astea, eu zic sa mergi pe 2.0.

All times are GMT +2. The time now is 20:35.

- Copyright 2026 4Tuning