![]() |
Re: 1.9 TDI PD vs 1.8 T
Quote:
|
dar ce face o volanta cu masa dubla ca producatoru nu de idiot o pune acolo!
desigur daca e asa cum ai zis tu daca se strica repede o fi pus-o din considerente financiare. |
asta cu "se strica repede" e o chestie relativa . depinde f mult si de chestia organica din spatele volanului . nu numai de fier . ai citit si tu pe forum sau ai auzit de nu stiu unde ca e naspa cu volanda bimasica si gata . e de rau .
daca se strica ,aia dual mass faci upgrade la o volanta single mass si gata :lol: majoritatea dieselurilor mai noi de 4-5 ani au volanta dual mass . ( ford , vw , renault , opel , etc ) daca vrei costuri mici la intretinere , iti iei motor de generatie mai veche . vrei masina noua , dai mai multi bani in caz ca pica ceva . cam asa sta treaba . |
Quote:
|
Quote:
|
nu , la lord wader .
@ mihai daca esti asa de convins inseamna ca stii tu mai bine ce si cum . nu isi mai au rost recomandarile noastre :) |
salut. am condus si tdi cu pompa clasica si tdi Pd si motorul 1.8 de 180cai. daca vrei sa scoti timpi buni, ia-ti motorul 1.8t care este foarte legat si il poti duce f usor peste 230caluti+++. daca vrei sa ai un consum foarte bun, cumpara-ti tdi. nu conteaza ca e tdi pompa clasica de 90 cai sau tdi arl de 150 cai, consumul este punctul forte. 1.8 turbo iti papa oras intre 10-17 % in functie de stilul de condus. la drum consumul variaza(eu am scos bucuresti-brasov 5,4 cel mai putin). daca vrei si performanta si consum, iti recomand 1.9tdi pd arl de 150 cai. poti atinge 100 in 9.0secunde stock. daca faci si o resoftare ajungi la performantele unui 1.8t benzina stock.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca nu esti liniutar de profesie, clar TDI, adevarul si viata. De la 131 de cai in sus e parfum. E decent si ala de 116 cai, o placere de condus la drum intins, consum infim si in oras si in exterior. Evident, esential e sa fie in stare buna, sa nu il iei cazut in nas sa te apuci sa schimbi pe la el chestii ca e cam costisitor. Evident ca dieselurile au cam de 2 ori mai mult km decat benzinarele din motive lesne de inteles.
|
Quote:
@Daca as lua un 1.8 T, nu l-as lua pentru liniute,cel putin nu acum,l-as lua pentru viitor,pretul mic al taxei in comparatie cu un golf 4 diesel (majoritatea E3). |
TDI in viata de zi cu zi,dar sa stii sa il exploatezi si sa nu mergi subturat..(mai ales la PD,eu am cu pompa clasica)
1.8T =senzatii ceva mai aparte:D desi nici un PD 130/150 cu un chip nu s-ar face vreodata de ras... |
daca te referi strict la motoarele din titlu si punem in balanta costuri intrtinere/exploatare excluzand satisfactia condusului (e subiectiva !) eu vad cam asa lucrurile: mergi sub sau max 20k km pe an, se preteaza o benzina, daca sari peste 25k km pe an, dute sigur pe disel...
intre 20 si 25k km sunt indecis, liberul arbitru....:-) |
Quote:
ps: nu pica asa des pe cat se zice, moartea lor e demarajul violent la turatii joase, sau un/o sofer/ita care foloseste abreajul pe post de acceleratie :-), sau o cedare de material... etc pica frate asta e, si mecanicii tre sa manace :-) |
| All times are GMT +2. The time now is 23:31. |
- Copyright 2026 4Tuning