Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Pumpe Düse versus Common rail (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/177874-pumpe-duese-versus-common-rail.html)

_anaconda_ 22-03-10 20:29

Re: Pumpe Düse versus Common rail

Din cate stiu GTR a avut experiente neplacute cu asemenea motoare, s-ar putea sa nu fie de acord. Poate confund.

22VIN 22-03-10 20:46

Vorbim la modul general.
Fiecare are parerile lui pe care si le formeaza din patanii sau pur si simplu.
Multi oameni au avut probleme cu TDI-urile VAG, multi zic ca-s extrem de bune. Asta se aplica la majoritatea producatorilor auto, e imposibil ca fiecare exemplar produs sa fie la fel ca restul, totul e o loterie.

Alex_pitesti 22-03-10 21:24

aleg CR pt ca este mai putin zgomotos si poluant..bine sincer faza cu poluare nu prea ma intereseaza pe mine..la skoda superb motoru de 2.0 tdi PD zici ca este tractor fata de cel 2.0 tdi CR
um pic dezavantaj al CR fata de PD este faptul ca PD zvagneste mult mai rapid dekt CR,am observat asta si pe octavia si pe superb,dar dupaia CR trage frumos

Bogdan.IS 22-03-10 21:31

taicamiu are la vw caddy 1.9 TDI CR din 2009 , si nu mi se pare deloc mai silentios motorul , posibil si pentru ca nu are scut . Un prieten de-al meu are 1.9 TDI la octavia 2 , PD si mi se pare ca-i mai silentios ca vw-u . Si mi se pare ca vw are ci consum mai mare inafara , si amandoua au 105 cp .

LE : consum afara mers agresiv : 7-8 Vw Caddy , 6 Skoda O2 .

Alex_pitesti 22-03-10 21:33

scuza-ma dar nu ti se pare normal sa aiba consum mai mare caddy-ul?:|

Bogdan.IS 22-03-10 21:34

au aceleasi greutate masinile ...

GTR 22-03-10 21:37

1.9 multijet 120CP am avut de la Fiat si are si parti bune si rele, dar consuma enorm, cat o benzina si foarte slab pana la 2500 rot/min.
1.3 multijet am un prieten care a avut 3, 2 mergeau bine si unul intra in service tot timpul (nu era vina de sofer ca i-a rotit.

Alex_pitesti 22-03-10 21:38

bine,conteaza mai multi factori,oricum asta cu zgomotu clar CR este mai silent dekt PD

iulian2476 22-03-10 23:17

Quote:

Originally Posted by MihaiCsl (Post 3209739)
Masinile din grupul VAG,sper sa nu ti se para absurd raspunsul ca am vazut ca ai un golf in avatar.

Despre masinile VW-Audi stiu cam care sunt, insa ma gandeam ca or fi si alte marci de masini, nu doar VAG.

Dar care haleste mai mult ulei de motor dintre aceste doua motoare diesel?

MihaiCsl 22-03-10 23:35

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3210532)
Despre masinile VW-Audi stiu cam care sunt, insa ma gandeam ca or fi si alte marci de masini, nu doar VAG.

Dar care haleste mai mult ulei de motor dintre aceste doua motoare diesel?

vw,seat,audi,skoda si mai sunt bentley,bugatti,lamborghini,dar nu cred ca pe ultimile 3 vor aparea motoare de 1.9 tdi pd :loL:

iulian2476 23-03-10 00:09

Nici eu nu cred ca se vor pune vreodata pe acele masini asemenea motoare vreodata, mai ales ca sunt si sport, sau delux, in fine.

Dar care haleste mai mult ulei de motor, pentru ca Pumpe Düse din cate stiu sunt prevazute si pentru longlife, dar nu stiu cum e cu cele common rail.

bobovis 23-03-10 00:53

Am votat CR.

Motivul: Merg cu amandoua aproape zi de zi si vad diferentele.

sponsoru 23-03-10 07:53

@Gtr m-am referit la "net superior" prin prisma faptului ca nu are cum sa fie asa dpdv etimologic. Nu contest opinia ta insa, si eu cred ca CR este in fata TDI din orice punct de vedere. In schimb la partea cu consumul.. depinde foarte mult si de exploatare. Cand vorbim de orase ca Bucuresti e greu sa ii faci consumul unei masini. La fel, cei care dau exemplu ca extraurban consuma de ex 7-8, ei bine eu nu cred ca daca mergi cu 100 km/h fara sa bruschezi pedala de acceleratie iti poate consuma atat.;)

iulian2476 23-03-10 08:35

@sponsoru

"...si eu cred ca CR este in fata TDI din orice punct de vedere."

TDI nu inseamna PD. TDI este un brevet Volkswagen. Si common rail poate sa aibe turbo si injectie directa. Deci nu pune semnul = intre PD si TDI. TDI este si Golful IV de 90 CP (sau cel de 110 CP) care nu este PD. Despre afirmatia ta absolutista nu are rost sa fac comentarii. S-au spus cateva lucruri foarte corecte pe prima pagina, dar poate nu ai citit, sau nu cunosti cele doua motoare bine. Nu ai fi singurul. Sunt multi care nu cunosc aceste motoare, dar se arunca la afirmatii partinitoare.

sponsoru 23-03-10 09:22

Probabil tu nu ai citit tot ce se scrie pe aici in ultimii 5 ani .:)) Nu e nici primul si nici ultimul thread pe tema tdi vs nuconteazace .Cunosc foarte bine motoarele si chiar nu arunc afirmatii partinitoare. Cel subiectiv tind sa cred ca esti tu , intrucat ai un Golf la avatar. "TDI" este un brevet ca si logo insa ca si semnificatie.. ei bine principiul TDI a fost folosit de mai toate marcile. Insa da , te inteleg si pe tine avand Vag , golf , probabil 1.9 tdi ( ca a fost cel mai popular pe vag-uri ) , este normal sa fii partinitor.
Insa la modul cel mai serios afirm ca CR este PESTE Tdi Pd din orice punct de vedere.

All times are GMT +2. The time now is 16:53.

- Copyright 2026 4Tuning