Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Motor C20XE pe cielo (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/162117-motor-c20xe-cielo.html)

Geo_ZGA 10-01-10 00:11

Re: Motor C20XE pe cielo

Daca de consumul de 13% te plangi... atunci cu sfi-ul ce o sa mai faci, cu minim 14%? :D
Daca vrei un consum mai mic, mai curand cauti un 1.6 16v ecotec, generatii mai noi.
Sincer, nu stiu daca TREBUIE sa schimbi si fuzete, discuri, etriere etc... dar, mai ales la modelul tau de Cielo, ar fi necesar sa faci franele.
Cand am zis sistem de racire, am scris in graba... pompa de apa oricum o iei cu motorul, la fel si alte anexe... mai curand la radiator ma refeream, in cazul in care e mai mare.
Nu prea cred sa te ajute... nu sunt atat de multi pe cat ai crede si nici nu prea intra pe forum.

ing3r 10-01-10 04:22

Tu macar ai citit pe aici pe forum , sau ai cautat sa vezi daca sunt deschise deja threaduri pe tema asta? Zici ca nimeni nu vrea sa te ajute, insa sunt pe forum fff multe informatii...
Din cate stiu eu, trebuie sa schimbi si discurile cu etrieri...Sa le faci upgrade.. Ia legatura cu ktl, daca binevoieste sa te ajute...el le are mai mult ca noi cu astea ;)

RePeDe 10-01-10 07:41

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2962026)
Tu macar ai citit pe aici pe forum , sau ai cautat sa vezi daca sunt deschise deja threaduri pe tema asta? Zici ca nimeni nu vrea sa te ajute, insa sunt pe forum fff multe informatii...
Din cate stiu eu, trebuie sa schimbi si discurile cu etrieri...Sa le faci upgrade.. Ia legatura cu ktl, daca binevoieste sa te ajute...el le are mai mult ca noi cu astea ;)

Eu stiu ca am contul asta facut de curand dar nu sunt chiar nou pe forum, mai am conturi ( SeCeSe, Catalin_BMW....), asa ca am sa te rog sa nu ma tratezi ca pe un "incepator" , stiu sa folosesc functia search, dar informatiile care le caut eu nu le'am gasit.

Si acum ca sa revenim si ca sa nu ma mai intrebe lumea ptr ce am facut acest thread... dece vreau eu informatiile astea ?
Pentru ca urmeaza sa trantesc un sfi pe masina, pentru asta am nevoie sa cumpar anumite piese, ca sa cumpar piesele am nevoie sa stiu exact ce sa cumpar :oops:

Deaia am intrebat "veteranii" ....cumpar fuzete, etrieri, discuri ? cumpar suport motor de espero 1.8 ? cumpar compresor ac ? ce *** mai cumpar o data cu motorul ?

multumesc ptr eventualele info.

ing3r 11-01-10 03:24

Nu te tratez ca pe un incepator, insa s-a vorbit destul aici de transplant de motor.Poti sa iei de la fiecare cate o informatie si daca le pui cap la cap iti iese ceva. Nu stiu daca o sa gasesti pers sa iti spuna exact tot ce ai de facut, decat cei care au facut lucrul asta (si cum spune si Geo nu sunt multi si nici nu prea intra pe forum). In Bucuresti stiu pe cineva care se ocupa cu asa ceva, dar iti dau datele pe pm.

RePeDe 11-01-10 07:55

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2965212)
Nu te tratez ca pe un incepator, insa s-a vorbit destul aici de transplant de motor.Poti sa iei de la fiecare cate o informatie si daca le pui cap la cap iti iese ceva. Nu stiu daca o sa gasesti pers sa iti spuna exact tot ce ai de facut, decat cei care au facut lucrul asta (si cum spune si Geo nu sunt multi si nici nu prea intra pe forum). In Bucuresti stiu pe cineva care se ocupa cu asa ceva, dar iti dau datele pe pm.

Merci ptr. PM , nu vreau sa'mi zica nimeni pas cu pas ce am de facut, vreau sa stiu EXACT ce sa cumpar sa nu arunc banii pe ceva ce nu o sa'mi trebuiasca si nici sa ma apuc de treaba si sa ma trezesc ca trebuie sa mai iau nust ce si dai si cauta...

RePeDe 11-01-10 12:22

8 Attachment(s)
OK, deci se pare ca nu trebuie modificat nimic la suportii motor sau ceva de genu, trebuie doar un suport de motor de espero 1.8 sau kadet 1.8 (cred) inca nu stiu sigur de pe ce masina/motorizare este suportul din poza.

Am mai aflat si ca nu este neaparat necesar (desii este recomandat) sa schimb cutia, planetare, fuzete s.a.m.d. ...se poate pastra cutia de cielo in cazul meu F16CR.

Asta inseamna ca se simplifica putin lucrurile, mai sapam... vedem ce iese.

RePeDe 11-01-10 12:24

PS. Pozele de mai sus sunt gasite pe internet, sunt informative, nu sunt poze facute de mine.

D_M_X 11-01-10 16:52

geo zga nu stiu de unde ai scos u 14 consum ....sincer ....eu am mers 2 ani pe sfi si cand m-a suparam pe consum mergeam si cu 10.....dar in mod normal imi iesea 11,5 si cu cel mai mare jar nu sare de 25 da asta inseamna omorat si la drum lung pana in 130 am mers ct-b cu 7 si asta nu 1. Daca e pus la punct nu are de ce sa consume

RePeDe 11-01-10 19:47

Multumesc pentru ponturi si sfaturi in special ERD .

Deci... pentru cine mai are nevoie de informatii, le postez aici.
Am primit confirmare ca NU trebuie nimic modificat la sasiul (lonjeroane, caroserie s.a.m.d.) masinii pentru a pune motorul c20xe. Motorul poate fi schimbat si pastrata cutia de fabrica cu care a venit cielo, F16CR si F16WR (asta din urma nu stiu sigur daca s'a pus pe cielo). Aceasta solutie nu este chiar optima deoarece cutia/planetarele nu rezista in timp la abuzuri :lol: ...dar, daca nu exista buget suficient si daca se doreste "simplificarea" transplantului, puteti opta pentru varianta aceasta. Motorul vine la fix pe cutie.

Referitor la suporti... se pastreaza toti suportii si toate tampoanele de la cutie/motor cu care a venit masina din fabrica, este necesara schimbarea suportului de motor (bratul metalic) din partea distributiei. Acesta se inlocuieste cu un suport de motor de espero 1.8 :!:

Daca se doreste si schimbarea cutiei, suportii se schimba cum am zis mai sus, dar este necesara si schimbarea planetarelor, fuzete, etrieri, discuri.

OK, ca am rezolvat partea asta... hai sa mergem mai departe, poate cea mai complicata etapa este instalatia electrica... incepe cineva sa ne impartaseasca din experienta :?:

:idea:

YELLOW 13-01-10 18:06

4000 lei n-o sa-ti ajunga NICEODATA. ti s-a mai spus .Ca sa schimbi motorul nu-ti trebuie decat suportul de motor de espero de 1.8. Chiar daca schimbi si cutia, suporti merg cei pe care ii ai si trebuie schimbata si timoneria de la cutie .
eu am model din 2005 si la instalatia electrica sa mucit 2 zile + multi nervi( instalatia e diferita fata de modelele mai vechi). AC nu mai ai loc sa-l pui.
PS. eu am schimbat tot ce se putea schimba in afara de puntea spate cu discuri, SI NEAVAND FRANE( adica deloc) ma costat foarte scump - TOTUL( masina + toata investitia)

-

banzay 13-01-10 18:35

Cel mai bine cred ca e sa cumperi cu totul un astra GSI (nu stiu daca s-a pus motorul asta) sau un kadet gsi. Si iei de pe el tot: motor, cutie, instalatie electrica, arcuri, amortizoare, jante (daca are) ce mai ai nevoie, bord lcd, scaune recaro, bancheta cu aceeasi tapiterie, punte spate discuri si mai gasesti... ce iti ramane, daca nu ai ce face, le mai dai sa mai scoti din bani... cam 1000 - 1500 euro cel mult ar trebui sa te ajunga o masina de genul asta, adusa de pe afara, neinmatriculata. Cam asa am vazut eu preturile, dar cred ca in motoare mai trebuie bagati banuti...

RePeDe 13-01-10 18:36

Multumim pentru "interventie" YELLOW :-) ...vad ca esti din Eforie, poate ne intalnim si noi intr'un weekend sa'ti vad si eu masina ...asta daca ai cielo 20xe cum deduc din ceea ce ai postat.
Ma bucur sa vad ca apar interventii de la oameni care au trecut prin "cosmarul" discutat aici.
De ce zici tu ca nu ajung banii astia ? uite, eu fac un calcul jos si corecteazama daca gresesc :oops:

Motor complet + curie + planetare = 500 Euro
Timonerie CV. (eu stiam ca se poate pastra timoneria de la vechea cutie... da nu'i problema, o schimbam) = 30 Euro
Adus motorul in CT (sa zicem ca'l gasesc la buc.) = 100 Euro
Suport motor espero = 50 Euro
Modificari evacuare = 80 Euro
Schimbat consumabile motor (ulei filtre... ) = 150 euro

Un total aproximativ = 3776 lei :-)

...nu stiu ce sa zic, stiu ca e o operatie costisitoare, nu am decat 4000 lei, pot pune la bataie si 8000 lei dar eu zic ca ma pot incadra in 40. mil.

AC'ul este ceva de munca la el dar asta nu inseamna ca nu mai poate fi pus pe masina, vezi ERD.

RePeDe 13-01-10 18:39

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2973984)
Cel mai bine cred ca e sa cumperi cu totul un astra GSI (nu stiu daca s-a pus motorul asta) sau un kadet gsi. Si iei de pe el tot: motor, cutie, instalatie electrica, arcuri, amortizoare, jante (daca are) ce mai ai nevoie, bord lcd, scaune recaro, bancheta cu aceeasi tapiterie, punte spate discuri si mai gasesti... ce iti ramane, daca nu ai ce face, le mai dai sa mai scoti din bani... cam 1000 - 1500 euro cel mult ar trebui sa te ajunga o masina de genul asta, adusa de pe afara, neinmatriculata. Cam asa am vazut eu preturile, dar cred ca in motoare mai trebuie bagati banuti...

Ai gandit bine treaba asta, zic eu. Am gasit duminica trecuta o calibra in targ, 1100 euro negociabil, 20xe motorul, se auzea destul de bine, cutie F20.... ma manca buzunarul sa o cumpar dar... am spus la inceputul acestui thread, acest swap vreau sa'l fac la sf. lui martie (motive personale), pana atunci strang info.

mike-fullspeed 13-01-10 19:40

Gasesti calibre si mai ieftine.... dar sa stii ca sunt masini alergate rau si tot odata nici motorul nu e tocmai in regula... Eu te-as sfatuii inainte sa il arunci pe masina sa il desfaci si sa vezi tu ce e in el, nu sa te iei dupa unu si altu....
E o parere!

D o n n 16-01-10 09:57

Cand iei informatii si te uiti pe net..totul pare usor...crede-ma..dar cand icnepi sa o desfaci...crezi ca e noua?nu mai e totul la fel,apar tot felul de probleme,de chitibusuri care iti incurca enorm treaba...tu ai facut calculul doar la piese,insa manopera?sa si vrei si singur nu te descurci..Eu am stat 2 zile sa mut motor de 16v 1.5 de pe nexia pe cielo...nu era nevoie de suporti de nimic modificat...decat evacuarea a trebuit modificata,si sistemul de racire putin..nu mai veneau niste conducte de apa la fel...depinde de la masina la masina si de la om la om...ai grija ce faci,eu iti doresc bafta si chiar sa faci ceva,nu doar sa ramana vorbe si un thread uitat pe aici !

All times are GMT +2. The time now is 09:38.

- Copyright 2026 4Tuning