07-01-10, 10:06
|
|
Stage 2
|
Motor C20XE pe cielo
Salutare lume.
De curand am achizitionat si eu un Cielo, 1.5, 8v, stare bunicica, dar foarte puturos  ...puturos si cu un consum enorm. Am stat si m-am framantat o perioada referitor la ce sa fac, asa ca am decis sa fac un swap cu un c20xe (aka SFI). Ma pricep cat de cat la mecanica dar am cateva nelamuriri referitoare la operatia aceasta.
Stiu ca sunteti pe forum care ati facut swap'uri pe cielo, nu fiti secretosi, am cautat pe forum dar nu am gasit nimic, indrumatine si pe noi astia mai "mici"
Cateva nelamuriri ce am eu:
- Ce motor sa cumpar? am vazut ca este varianta cu delcou si fara, conteaza ce tip de motor iau ?
- Ce mai am nevoie pe langa motor? din ce stiu eu, trebuie sa mai cumpar urmatoarele: cutie, calculator, instalatia electrica de la calculator la motor, planetare, fuzete, 3 suporti motor si cam atat. mai este nevoie de ceva ?
- Este dificil de facut partea electrica a motorului ? am auzit pe cineva ca trebuie refacuta toata cablaraia chiar daca iau instalatia electrica de pe masina donatoare
Cam atat imi vine in minte acum, credeti ca am sa ma descurc sa pun motorul sus pe masina ? intentionez sa fac acest lucru in luna aprilie ac.
Ca sa platesc pe cineva sa'mi faca acest lucru nu prea imi convine, am vb. cu cineva si imi ia cam 1500 lei doar sa'mi puna motorul pe masina, cam mult zic eu.
Scuze pentru postul lung.
Bafta.
|
|
|
07-01-10, 10:39
|
|
 Stage 5
|
Re: Motor C20XE pe cielo
Daca reusesti sa pui motorul singur, poti lasa doar instalatia electrica pe mana cuiva. Stiu 2 serviceuri care pot face treaba buna la electrica. unul la kaufland, cum iesi din parcare prin spate (nu inspre lapusneanu, ci in partea opusa,unde vezi un magazin de piese auto) sau pe str. salcamilor pe la nr.2. O sa te coste, dar baietii lucreaza pro. Despre SFI...ce sa zic, un motor demn de toat lauda dar cred ca dupa ce il iei, revizie capitala si deabia dupa il pui pe masina, deci o sa mai coste ceva... Atat am stiut, atat am raspuns... restul las pe cei priceputi...
|
|
|
07-01-10, 18:35
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Fiat]
|
Pai pe langa cele mentionate mai sus, iti mai trebuie , printre altele, urmatoarele: upgrade sistem franare nou , suspensie schimbata , upgrade evacuare , sunt multe...practic , daca vrei sa iasa ceva pro, pastrezi caroseria , si restul => upgrade. Sunt f multi bani de bagat, dar rezultatul e pe masura!
Totusi, daca tot schimbi motorul, de ce nu te-ai orientat catre un c20let, o provocare muuult mai mare?
Vezi ca e GNT din CT care ne da tuturor exemplu.
|
|
|
07-01-10, 21:08
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by ing3r
Pai pe langa cele mentionate mai sus, iti mai trebuie , printre altele, urmatoarele: upgrade sistem franare nou , suspensie schimbata , upgrade evacuare , sunt multe...practic , daca vrei sa iasa ceva pro, pastrezi caroseria , si restul => upgrade. Sunt f multi bani de bagat, dar rezultatul e pe masura!
Totusi, daca tot schimbi motorul, de ce nu te-ai orientat catre un c20let, o provocare muuult mai mare?
Vezi ca e GNT din CT care ne da tuturor exemplu.
|
stai, stai... usor... in primul rand vreau sa aflu info exacte despre schimbatul motorului, nu despre ce upgrade sa fac la masina, deci nu vorbim de frane decat daca este necesar ptr punerea motorului pe masina, spre exemplu: ca sa schimb motorul si cutia, trebuie sa schimb si planetarele, implicit fuzetele si implicit etrieri - discuri.... intelegi ?
nu pun let pentru ca nu vreau o "provocare" mult mai mare  ...si nici bani de let nu am.
|
|
|
08-01-10, 23:02
|
|
 Stage 5
|
Dar cand ai luat masina asta te gandeai ca e vreun avion??? asa merge ea, mai incet, iar daca consuma mult inseamna ca motorul nu e in toate mintile lui....
Cati bani vrei sa investesti ca sa faci treaba asta???
|
|
|
09-01-10, 01:20
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Fiat]
|
Pai din start doar faptul ca vrei sa schimbi motorul cu un sfi sa zicem...atrage dupa sine modificari la sistemul de franere, suspensie si evacuare...Sunt mai multe dar nu imi vin in cap... Deci practic, lucrurile astea trebuie sa le iei in calcul din start.
Apropo, vezi ca exista aici threaduri speciale, unde sunt explicate mai multe...Citeste si te lamuresti singur
|
|
|
09-01-10, 11:16
|
|
Stage 2
|
....nu ma asteptam sa fie vreun avion masina dar... nici sa consume 13% in oras si sa traga precum o dacie din 82  ...poate are motorul meu ceva, nu este in mintile lui dar mai am cativa prieteni cu cielo si au si ei aceeasi problema, in fine, nu vreau sa investesc in motorul asta nici un leu, vreau sa il schimb si atat. Am disponibili cam 4000 lei pentru operatia asta, dar cred ca ma pot incadra in mai putin.
Oricum suntem off topic, rog pe cei ce au facut aceasta operatie, stiu ca sunt destui pe forum, chiar nu vor sa dea si ei o mana de ajutor ? suntem sau nu o comunitate ?
bafta all.
|
|
|
09-01-10, 13:13
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Pai ce ai vrea sa ti se spuna? Ai spus destul de bine in primul post... motor + cutie + planetare + ecu + instalatie electrica care trebuie modificata/adaptata pe Cielo + modificare la suportii motorului. Nu modifica suportii de pe sasiu, vei avea nevoie de ei la itp, sa pui la loc motorul original. Probabil ca ar fi bine sa iei si sistemul de racire de opel...
Cu ocazia asta vei pierde AC-ul sau, daca ai rabdare f multa, sa-i modific pozitia ca sa-l mai poti monta.
Vei mai avea nevoie de o alta evacuare.
La electrica nu ma pricep, deci nu-ti pot da nici un sfat...
Oricum, motorul nu se merita doar sa-l "arunci" direct pe masina, trebuie desfacut si refacut. Sunt motoare vechi si uzate.
Nu o sa-ti spuna nimeni punct cu punct ce ai de facut, sa tai in locul x, sa sudezi in y...  Cei care au pus pe masini motorul asta, au facut-o la/cu ajutorul unui mecanic.
|
09-01-10, 15:08
|
|
 Stage 5
|
Mie tare mi-e frica ca nu o sa iti ajunga bugetul.... masina asta o sa devina sac fara fund  ))))))
|
|
|
09-01-10, 15:23
|
|
 Stage 5
|
Eu zic sa-l vinzi din start sa mai pui ce bani ai si-ti cumperi ceva ca lumea.
Nu merita investitia ca peste 1-2 ani sa-l dai pe nimic. Si-ti spun din experienta.
|
|
|
09-01-10, 19:55
|
|
 Stage 5
|
Cea mai buna alegere... deaia am si intrebat cat vrei sa bagi in ea. Poate cu diferenta aia gasesti altceva mult mai bun!
|
|
|
09-01-10, 22:03
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
Pai ce ai vrea sa ti se spuna? Ai spus destul de bine in primul post... motor + cutie + planetare + ecu + instalatie electrica care trebuie modificata/adaptata pe Cielo + modificare la suportii motorului. Nu modifica suportii de pe sasiu, vei avea nevoie de ei la itp, sa pui la loc motorul original. Probabil ca ar fi bine sa iei si sistemul de racire de opel...
Cu ocazia asta vei pierde AC-ul sau, daca ai rabdare f multa, sa-i modific pozitia ca sa-l mai poti monta.
Vei mai avea nevoie de o alta evacuare.
La electrica nu ma pricep, deci nu-ti pot da nici un sfat...
Oricum, motorul nu se merita doar sa-l "arunci" direct pe masina, trebuie desfacut si refacut. Sunt motoare vechi si uzate.
Nu o sa-ti spuna nimeni punct cu punct ce ai de facut, sa tai in locul x, sa sudezi in y...  Cei care au pus pe masini motorul asta, au facut-o la/cu ajutorul unui mecanic.
|
Vad ca sti mai multe despre swap, asa ca te mai deranjez putin
Daca se schimba planetarele nu este nevoie sa schimb si fuzete, discuri, etrieri ?
Modificari la suportii motorului zici ? eu stiam ca se pun suporti de kadet de 1.8 si pica la fix, fara nici o modificare.
De dat jos motorul ptr ITP nu il dau, se trece itp'ul ca in "romania" cu o spaga modica.
Ca si buget cred ca ma incadrez deoarece nu am de gand sa desfac motorul si sa'l refac, daca gasesc un motor bun, consider ca o sa ma tina asa cum este 1 an 2 fara problema, masina nu o fac pentru curse sau ceva de genu, este masina de mers cu ea la munca, piatza s.a.m.d. doar ca.... vreau sa ia putin "testosteron" 
De ce zici ca "probabil" trebuie sa iau si sistemul de racire de la opel. Am nevoie de el neaparat sau nu ?
Merci ptr. timpul acordat.
|
|
|
09-01-10, 22:05
|
|
Stage 2
|
PS. Nu ma mai sfatuiti sa iau alta masina deoarece:
Chiar imi place asta.
Am de gand sa o tin minim 2 ani fie ca am pe a 20xe sau amaratul de 8v
Am cumparat'o luna trecuta
|
|
|
09-01-10, 22:27
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Opel]
|
Nu trebuie sa modifici suportii, iti trebuie (cred ca unul singur) de espero (cred ca este identic cu cel de kadet dar posibil sa ma insel). AC-ul nu o sa mai poti sa-l montezi, trebuiesc facute modificari.
|
|
|
09-01-10, 23:07
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by B-64-KTL
Nu trebuie sa modifici suportii, iti trebuie (cred ca unul singur) de espero (cred ca este identic cu cel de kadet dar posibil sa ma insel). AC-ul nu o sa mai poti sa-l montezi, trebuiesc facute modificari.
|
De ce zici ca nu mai pot monta AC'ul fara modificari ? nu mai incape compresorul de AC la locul lui ? nu mai vin conductele vechi ? la ce modificari te referi ?
Din ce surse ai aflat de suportul de espero de 1.8 ?
...hai ca incepem sa facem progrese
...pacat ca nu ne ajuta cineva care chiar a pus 20xe pe cielo
|
|
|
|
|