![]() |
Re: Manual VS Automatic
1. topic: MANUAL vs AUTOMATIC. ce vezi off-topic in a discuta despre cutii de viteza pe threadul asta?
2. in loc de "nu poti", "nu ai cum", "niciodata" si alte afirmatii cu iz de axioma (care nu necesita demonstratie), ce-ar fi sa-ti sustii afirmatia cu niste date concrete, gen timpi, date tehnice. 3. 530d MT (2003) - 218bhp 0-100kmh: 7.1 sec 0-1000m: 27.2sec 530d AT (2003) - 218bhp 0-100kmh: 7.3sec 0-1000m: 27.5sec p.s. am impresia ca tu esti inventatorul aici.. |
Quote:
|
intrebarea era: "e mai lenta sau nu?". raspunsul e mai sus. valoarea aia orientativa are totusi mai multa credibilitate, fiind vb de un site specializat, decat o parere personala, nu crezi? o cutie automata nu o sa fie niciodata mai rapida ca una manuala.
|
Quote:
|
mah prietene, eu am incercat sa te ajut.. vad ca esti tot in lumea ta.. n-are rost sa mai insistam pe topicul asta, e ca si cum m-as certa cu maica-mea pe pro si contra geometriei variabile la M50. mai citeste, intreaba etc.. fa un research! ;)
|
Quote:
E bine ca netu e un sistem informativ f bun,dar nu totdeauna cu rezultate reale. mai pune mana pe practica si o sa iti dai si seama. Hai salut ;) |
plin internetu' de prosti mah.. o gramada de site-uri fara pic de practica, posteaza niste date aiurea fara sa te consulte..
p.s. poti sa incerci un poll pe versus auto, si vezi ce mai zic restul necunoscatorilor de pe 4tuning. poate le deschizi mintea la toti "copiii" astia cu ideilor lor despre manuale vs automate.. |
Quote:
Discutia mea cu tine despre subiectu` asta se incheie aici, te ajut eu sa nu mai pari penibil. |
mah, tu esti amuzant, asa, in felul tau ignorant.. putin.. :) parerea mea, intamplator, coincide cu cea a celor de pe majoritatea site-urilor de specialitate, care sustin ca o masina cu cutie automata e mai inceata ca aceiasi masina cu cutie manuala. slabeste-ma cu noile masini sport si cutiile "automate" (smg, dsg, etc), ti-am mai explicat mai sus ca alea snt tot cutii manuale, difera doar modul de interactiune dintre sofer si cutie. ramai on topic si da-mi niste timpi pt 530d AT si 530d MT.
p.s. legat de penibil, prietene, daca ar fi o olimpiada la asta, tu ai fi ala care ar cara flacara olimpica, in deschidere! :)) |
nu comparati timpii dati oficial, facuti de maestrii in ale condusului cu timpii vostri ! aia au ani de experienta si stiu cum sa schimbe viteza la o manuala! Si eu sunt de parere ca o automata ( mai ales DSG ) schimba mult mai rapid viteza dcat o manuala. Am asistat la multe curse de 402m unde baietii cu dsg-urile faceau "spectacol "
|
pai dolb, tocmai asta ziceam, ca aici nu discutam de DSG sau SMG, ci de cutie automata vs manuala. aia clasica. e logic ca DSG-ul va schimba mai repede ca o manuala, dar de la o automata clasica la DSG.. e cale lunga. citeste primul post, era vb de 530d manual vs automat.
|
Quote:
|
Quote:
|
pai nu am zis ca nu le au.. dar tot snt mai lente decat o manuala.
|
Fratilor e minunat thread-ul asta!! Se pare ca cineva nu intelege ca o cutie automata (cea clasica - convertizor de cuplu etc.) Steptronic in cazul 530d care este o cutie automata(clasica) ce are doar un mod de schimbare a treptelor manual este mai lenta decat o manuala. Cine a mers cu o automata va cunoaste modul in care schimba o automata: lin si asemanator cu un "sut in fund", SMG nu poate nega nimeni ca este foarte capabila tehnic si schimba treptele foarte repede, dar exista si un dar: SMG-ul nu este o automata si in modul automatic nu se comporta ca una(bruscheaza fiindca are ambreiaj si nu convertizor de cuplu).
Deci daca ai un stil de condus sportiv si iti place sa mai dai o liniuta sau un cerc ia manuala, daca esti o fire comoda si apreciezi confortul ia automata(care se potriveste mult mai bine cu motorul diesel). Ca sa nu credeti ca vorbesc din filme, am condus si automatice, SMG, DSG, dar tot manuala ramane alegerea mea.;) |
| All times are GMT +2. The time now is 23:55. |
- Copyright 2026 4Tuning