![]() |
Re: Euroncap
PS: Si daca tu crezi ca bara aia de metal reprezinta rezistenta pt impactul din spate la masina ta sau la oricare alta esti "cel mai tare" :lol: :lol: :lol:
|
Oricum e posibil ca o masina sa fie descalificata ca nu a mers o centura, sau ca nu s/a deschis cand trebuia un airbag, iar producatorul imediat dupa test sa fi remediat situatia. Eu zic ca daca vrei sa dai un verdict despre o masina trebuie sa te referi exact la data fabricatiei acelui model si la testul NCAP aferent masinii.
Cum a fost de ex cu Mercedes A class care cazuse la testul elanului si producatorul le/a chemat pe toate la fabrica sa remedieze problema. La fel si la TT la curbe pierdea aderenta si au adaugat un mic spoiler. Oricum masina care a dezamagit cel mai mult la EURONCAP e campioana de anul asta Kia Rio - a obtinut numai doua stele din cinci atat la impactul frontal cat si din spate. In cazul unui impact lateral, pasagerii risca in procent de 21-25% sa sufere leziuni grave care sa le puna viata in pericol. |
Eu nu am specificat nicaieri ca bara reprezinta rezistenta, ci doar ca e unul din minusuri care mi/a venit in minte.
|
Eu zic ca cea mai proasta e Chevrolet Aveo cu o doar o stea jumate. DA! Chev Aveo care o vedem in reclame tot timpul ;)
http://www.euroncap.com/images/resul...asheet%203.pdf Priviti si va minunati |
Andrei, sa stii ca se dau puncte la euro ncap si pt ca iti lipesc aia pe parasolar, chestiile alea pe care nu le-ai citit niciodata ... si care arata ca dracu ...
Sincer ... ma indoiesc ca un A6 din 98 nu e mai sigur ca un 206 din 98 ... |
Pai si eu am fost mirat dar EURONCAP spune adevarul ;) Nu zic, Audi e mult mai bun dar oricand pot gresi si ei ;)
|
Quote:
Si, audi-le A6 din 98? e modelul anterior sau cel si mai vechi? |
un lucru.. testele euroncap se fac la viteze intre 30 si 50 de km/h...
vitezele la care se fac accidentele grave sunt mult mai mari... au si ei un test la impact la viteze mari, dar ala e doar pentru sansa de supravietuire, nu se ia in considerare la punctajul masinilor, este separat complet de el... |
Eu stiam ca se fac km pe la 58 km/h
|
http://www.euroncap.com/content/test...ont_impact.php
"Frontal impact test is based on that developed by European Enhanced Vehicle-safety Committee as basis for legislation, but impact speed has been increased by 8 km/h. Frontal impact takes place at 64kph (40mph), car strikes deformable barrier that is offset." deci la frontal e 64km/h Side Impact Test Impact takes place at 50kph (30mph). Trolley fitted with a deformable front is towed into the driver's side of the car to simulate a side-on crash. LATERAL In the test, the car tested is propelled sideways at 29kph(18mph) into a rigid pole. The pole is relatively narrow, so there is major penetration into the side of the car. E asa zisul Pole Test in care masina derapeaza http://www.euroncap.com/assets/graphics/pole_how.gif |
Pai daca la 64km/h se face masina asa praf eu merg numai cu 10Km/h de acum :( :lol:
|
Quote:
|
Cred ca nu imi mai pun capota de carbon si aleg una de titan si groasa de vreo 20cm :D
|
Quote:
|
:lol: :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:40. |
- Copyright 2026 4Tuning