Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   cum se face burnout?? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/14957-burnout.html)

Urban_Racing 26-03-06 10:44

Re: cum se face burnout??

omu cat traieshte invatza :)

NEOisme 30-07-06 00:53

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
ce am zis sus e foarte clar ! ia-o logic:50/50 nu are cum sa fie ! p[e fatza trebuie sa fie mai mult ca forta(daca stii fizica) sa fie spre fata impinsa in momentul franarii ! 50/50 nu ar inseamna nik- egalitate nu are cum! iar pe spate nu are cum sa fie mai mare pt ca intr-o franare s-ar tarai rotile si nu e posibil asa ceva! sa-ti dau un exemplu f bun: ia o bicicleta si mergi cu ea,apasa ambele frane deodata,te opresti repede datorita franei de pe fata pt ca toata greutatea e transferata pe roata din fata! asa e si la masina !

ps:nu mai stau sa ma contrazic eu stiu cum e.daca tu vrei sa te contrazici nu ai decat dar n-ai dreptate

sau think about MOTO...cam asa au si ele...

ionosut 01-08-06 20:41

am citit mesajele de aici si am invatat si eu ceva de aici:D apropo:am incercat si eu sa fac burnout cu dacia si mi-a murit motorul......................:))

Urban_Racing 02-08-06 12:04

merge shi cu dacia da tre sa dai tare in ea shi sa itzi tzina shi frana de mana bine. am incercat personal ...merge

Viperila 05-08-06 14:45

la masini in general pe fata ai disc(prinde mai tare )decat pe spate unde ai tamburi asta e toata treba cu franeleiar dac ai o masina cu spate usor nu ai probleme la un burnout Bafta Burn!!!!!!!

turbojack 11-08-06 20:58

Quote:

Originally Posted by Viperila
la masini in general pe fata ai disc(prinde mai tare )decat pe spate unde ai tamburi asta e toata treba cu franeleiar dac ai o masina cu spate usor nu ai probleme la un burnout Bafta Burn!!!!!!!

Si ce te faci la masinile care au tamburi si pe fata?
Sau la cele care au discuri si pe spate?
Capacitatea de frinare nu este in functie de disc/tambur ,ci de acel obiect mic si dragut ce il aveti toti (care aveti masini) ,pe undeva intre rotile din spate,si se cheama repartitor de frinare,care face exact lucrul de care nu a-ti zis niciunul:regleaza forta de frinare pe spate in functie de incarcarea masinii.
Burnout-ul e simplu de facut,la FWD sau RWD.Cu 4wd n-am incercat.:(
La Fwd,tragi frina de mina blana,turezi in 5000-6000 de ture si lasi brusc ambreiajul.Daca tii "ghidonul" drept,vei raminea imobil cu fum sub roti,daca il vei misca putin,vei incepe sa descri cercuri.
La RWD calci cu dreptul calcii frina,virf acceleratie,stingul pe ambreiaj.Este important sa cunosti masina,deoarece frina nu se calca "blana".Fenomenul e simplu.La fel, turezi la peste 5000 ture,lasi brusc ambreiajul,rotile se invirt,iar descarcarea puntii spate ce se observa prin inaltarea caroseriei, va face ca frina pe spate sa lucreze si mai putin ,deci totul este sa te joci cu dozajul frinarii si a acceleratiei.;)
Daca vrei "drift" invirti de volan si lasi frina.Simplu.
Gume sa ai.

Gogu02 13-08-06 12:48

Mai exista o varianta si spr sa nu ma injurati daca nu va iese: burnu se poate face foarte simplu fara nici un fel de ajutor fie el de la prieteni sau de la frana! Tot ce iti trebuie sa sa cunosti masina foarte bine si sa ai in sange chestia aia care iti spune exact cand sa faci o anumita miscare cand esti al volan (se numeste talent)! BURNU se executa simplu: cuplezi in viteza 1, turezi motoru cat sti tu ca daca dai drumu la ambreiaj rupi aderenta si dai drumu la pedala de ambreiaj; in moemntu ala se intampla un lucru: masina se ridica pe fata sau pe spate depinde de trectiune si cauciucurile nu mai pot adera bine la asfalt astfel incat masina nu se minca decat cativa centimetri. Bine inteles ca ele ating asfatu si se incing pana scut fum! Daca vreti sa incercati sa sugerez mai intai sa faceti treba asta pe gheata (se rupe aderenta mai usor)! Eu cand am incercat cu fosta mea DACIE din dotare pe gheatza am reusit sa ajung pana in treapa a cincea la 110 km/h desi stateam pe loc, pe asfalt mai mult de treapa a treia si 55-60 km/h nu am reusit!!!

Urban_Racing 24-08-06 11:07

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 517877)
Mai exista o varianta si spr sa nu ma injurati daca nu va iese: burnu se poate face foarte simplu fara nici un fel de ajutor fie el de la prieteni sau de la frana! Tot ce iti trebuie sa sa cunosti masina foarte bine si sa ai in sange chestia aia care iti spune exact cand sa faci o anumita miscare cand esti al volan (se numeste talent)! BURNU se executa simplu: cuplezi in viteza 1, turezi motoru cat sti tu ca daca dai drumu la ambreiaj rupi aderenta si dai drumu la pedala de ambreiaj; in moemntu ala se intampla un lucru: masina se ridica pe fata sau pe spate depinde de trectiune si cauciucurile nu mai pot adera bine la asfalt astfel incat masina nu se minca decat cativa centimetri. Bine inteles ca ele ating asfatu si se incing pana scut fum! Daca vreti sa incercati sa sugerez mai intai sa faceti treba asta pe gheata (se rupe aderenta mai usor)! Eu cand am incercat cu fosta mea DACIE din dotare pe gheatza am reusit sa ajung pana in treapa a cincea la 110 km/h desi stateam pe loc, pe asfalt mai mult de treapa a treia si 55-60 km/h nu am reusit!!!

Gogule cu tot talentu ce zici u aici depinde shi de mashina shi nu compari gheatza cu asfaltul pe asfalt fara ajutor nu prea se face treaba asta ai nevoi e shi de frana pe ghetaza e altceva acolo nu ai aderentza shi e normal k mashina sa se comporte asha

Gogu02 25-08-06 07:49

Mai citeste odata ce am scris, dar de data asta cu atentie!

dubmaniacks 25-08-06 11:42

ela lela ... BURNOUT se face fara inima si cu mecanicu langa tine :twisted: ... ce e asa greu de priceput? dai pedala si lasi de ambreiaj ... sa vezi efectu :D ... nu tre` nici frana si nici frana de mana ... doar tre` sa ai ceva sub capota ... si dupa cum am mai spus ... nu tre sa banesti de masina :D :twisted:

skoda boy 01-12-07 19:13

Si o intrebare de la mine : cerculetele cum se fac ??ca am auzit diferite pareri dar.....Bafta

phaeton 04-12-07 13:45

a incercat si un prieten de al meu aseara, un burnout cu un opel vectra pe la vreo 125 caluti.
tractiune fatza.

a tras frana de mana la maxim, turata undeva pe la 5000 si a dat drumu la ambreiaj ca si cum ar pleca cu scartz.
...nimic
rotile de pe spate au ramas blocate, si masina a inceput sa se deplaseze incet in fatza.
nici un burn

phaeton 04-12-07 13:47

Quote:

Originally Posted by skoda boy (Post 1225109)
Si o intrebare de la mine : cerculetele cum se fac ??ca am auzit diferite pareri dar.....Bafta

pt tractiune fatza...treapa 1 sau a2a ..in functie de masina
tragi de volan brusc, pisti frana de mana pana intra in derapaj, pedala la fund.
dupa asta o tii din ambreiaj

daca ai esp, mai greu sa dai un cerc calumea, pt k redreseaza masina destul de repede

Urban_Racing 04-12-07 15:32

tractziune spate cam la fel k la burn numai ca tre sa te joci shi cu volanu !

Marius_mym89 28-12-07 01:09

Nu stiu..poate gresesc dar la masinile cu tractiune spate vazusem undeva ca sunt franele de pe spate facute sa nu tina ( aproape deloc nu chiar deloc). si asa cred ca se poate face burnout si pe loc...(eu am masina cu tractiune fata deci nu stiu sigur....

All times are GMT +2. The time now is 11:50.

- Copyright 2026 4Tuning