![]() |
Re: solenza vs golf 3
multumesc baieti sper sa fac o alegere buna...
|
Quote:
Dar ma intreb daca o masina din 94 sa zicem mai are fix 90CP cum scrie in talon fie ea si nemteasca? |
Oameni buni o dam in polemici. Haideti sa stam sa ne uitam la cele doua masini si sa ne intrebam: Cum sa fie o Solenza mai buna decat un Golf. In primul rand Golful care iesea din fabrica in 94 este net superior unei solenza din 2002-2003. Asa ca nu exista grad de comparatie la materialele folosite la fabricare, plasticurile din interior si toate celelalte. Eu sincer as alege Golful pentru ca ma simt mai sigur in el si mult mai privilegiat decat intr-o SOlenza.
|
Quote:
|
Quote:
Viteza ucide- Nu te lasa inselat - Condu Prudent 8) |
Păi īntrebarea e īndreptăţită, motorul ăla īn timp capătă o uzură fireasca, iar puterea scade pe măsura ce km se adună. Unele motoare nu mai dezvolta nici jumătate din puterea din talon, şi nu sunt cazuri rare. Voi luati īn considerare doar cazul ideal: motor ca şi nou, pompă de injecţie īn minţile ei, injectoare noi, sua carburator perfect reglat (nu mă refer doar la cazul de faţă, ci īn general īn comparaţii) cutie de viteze īn stare impecabilă etc. Ei bine, sinceri sa fim, toate maşinile cu o anumită vechime īncep să-şi trădeze vārsta şi să aibe diverse hibe, trebuie să ne gāndim la o cale de mijloc.
|
Quote:
Dar decat o solenza noua,gri metal,mai bine un golf3 cabrio portocaliu :-P , pace to all. |
Quote:
Tocmai de aia vă rog să postaţi părerea, īnvăţăm fiecare din fiecare post :) |
Dacă e bine īntreţinut, ia golf 3, că ai mai multă putere, spaţiu mai mare, antifonare şi materiale mai bune. Īnsă trebuie să-l verifici bine, să nu ai surprize. Ideal e să şi conduci unul īn stare bună, ca să poţi compara. Un amic a avut unul de 1.8 75 cai şi consuma mult, īn oraş īn jur de 13-14, cīt vroia el.. Se minuna cānd mergea cu mine cu slz că la un drum de 10 km nu se mişca aproape deloc acul nivelului de benzină. Pe lāngă ce era firesc de schimbat la suspensii, a avut probleme la cutia de viteze, şi la puntea spate, care dădea nişte bătăi ce semănau cu zgomotul ritmic al rulării trenului :D, problemă de care l-a scăpat un passat care a patinat pe gheaţă şi i-a intrat fix īntr-o roată spate (a luat o punte spate de la dezmembrări).
La slz, ai toate şansele să nu schimbi decāt consumabile şi ce ţine de suspensii. Dacă iei piese de suspensie de Renault 11, şi ambreiaj luk sau sachs, nu valeo cum e din fabrică, te vor ţine mult mai mult. Zi-ne ce īţi iei. |
fara dar si poate eu unu as alege Golf 3 , Solenza nu se compara cu o masina nemteasca chiar daca e diferenta de an. acum depinde si de starea celor 2 ... dar eu as alege golf 3
|
Quote:
|
Inainte sa spuneti ca solenza e avantajata de anul de fabricatie faceti un pic de research si vedeti pe ce platforma e facuta... Nu stiu exact, dar sigur nu o platforma de megan, nici macar clio... Eu as cumpara golful, cu conditia sa fie in stare buna...
|
E aşa rău că e pe platformă de renault 9-11 ?? totuşi pe supernove, dacia racing team a pus motoare īntre 200 şi 400 cai, de 2.0 turbo, īn campionatul de rally, şi au făcut figură frumoasă
|
hmmm solenza e una din daciile care imi place cel mai mult... golf 3 sincer nu stiu ce sa zic are reputatia de nemteasca dar e cam urata insa motoarele tin ... eu zic sa te mai uiti si la alte masini ... dak cauti ceva sportiv gasesti la 2500-3000 euro honda prelude de 2.0 sau honda del sol din 96 un pic peste 2000 de euro ... depinde ce cauti :) :D oricum daca iti iei golf incearca sal iei de la nemti pt ca strazile de la ei nu se compara cu ale noastre , iar neamtul intretine foarte frumos masinile
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:31. |
- Copyright 2026 4Tuning