![]() |
.
da, presiunea este de 1,1 iar turbina este originala T2.Eu merg cu masina cam .....2000km maxim pe an asta daca ies afara din buc si ma duc cu ea pe roti pe la ceva curse deci turbina si motorul mai tin citiva ani buni.iar cind merg cu ea la virf fac probabil max 20-30 km pe an.Iar daca se intimpla ceva cu motorul sau cu turbina schimb intr-o zi tot si iar e in functiune.asa e cind ai masina veche , trebuie sa fi pregatit.
Bafta la toata lumea. |
.
:arrow:
|
Quote:
cand masina de fabrica la 0,7 mai precis 0,68 are 120 !! Si la Craiova masina mergea 1,2 :wink: Nu prea are cum sa aiba doar 135 de cai. Jhonny cu r5 gri a bautut Seat Leon 1,9 TDI (150 bhp stock) integral + chip estimat la 192 Bhp !! Si sa nu uitam de CUPLUL de Diesel ! Si mergea tot pe 1,1-1,2. CE este adevarat ca are alta turbina mai mare decat Garett-ul T2 de fabrica. Deci daca avea 135 de cai cum a putut sa bata acel Seat ?? Si sunt multe masini care le ardeti si tu si el ! Difereana de greutate: R5GTT 914 kg El are si butelie de GPL montata :wink: Deci inca ceva KG in plus. R5GTT nu este chiar asa de usor cum credem.Inclusiv eu ma asteptam ceva in jur de 800 de kg :lol: Gandeste-te ca ai presiune dubla fatza de fabrica. Si o crestere de doar 15 cai ?? Nu discutam de cuplu.Decat de putere. |
mai copii.... motorul asta are 120cp LA VOLANTA!.... pe dyno s-a masurat puterea la roata...
|
Dyno da puterea de la volanta in graficele alea, sa ma contrazica Florin Master Tuner, daca gresesc.
|
PAi si totusi si pentru puterea la roata tot mi se pare mica.
|
Pe graficele noastre apar puterea si cuplu la volanta, si sub ele puterea pierduta in transmisie si anvelope. Daca scadeti pierderile aflati puterea la roata(de fapt la asfalt, deci dupa roata, ca sigur majoritatea se gandesc ca puterea la roata= la fuzeta, gresit). ATENTIE, puterea la roata depinde de viteza, deci si de treapta de viteza, pt ca pierderile in anvelopa depind de patratul vitezei. :D
|
Re:
Quote:
|
m
motorul are 115 CP sau mai bine zis avea cind a iesit pe poarta fabrici acum 19 ani.sa zicem o uzura de numai 20 % si rezulta cam 90 CP. deci cresterea e de 45 cp adica inca 50 %. corect?
|
Re: m
Quote:
|
Re: m
Quote:
|
Re: R5 GTT-TEST
Solutia pentru a compensa amestecul sarac la turatii mari ale motorului,pentru 1.1-1.2 boost,este aceea de a schimba si jetul corector de aer prin micsorarea acestuia,nu numai jetul principal.Nu stiu cat corespunde la aceasta presiune,stiu doar ca JET PRINCIPAL 135,JET CORECTOR 90 si BOOST 0.9 e o configuratie cunoscuta ca fiind cea mai buna pentru a pastra cat mai bun raportul performante/fiabilitate.Eu am incercat 135 pe masina cu 0.8-0.9,intradevar se simte diferenta la turatii joase,dar cred intr-o ameliorare si la turatii mai mari...insa mai astept pana cand fac rost si de corectorul de aer.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:17. |
- Copyright 2026 4Tuning