Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bacau (https://forum.4tuning.ro/80-bacau.html)
-   -   Chiptuning si economie de carburant ? (https://forum.4tuning.ro/80-bacau/12907-chiptuning-economie-carburant.html)

Rabanne 13-02-06 10:13

Daca tu nu stii cum se face un soft de unde stii ca este de calitate?:))))Poate neamtul greseste ceva cand face acel soft sau nu are chef sa stea prea mult pe el sa scoata tot ce se poate:) Un soft de calitate este acel soft care scoate si cai, consuma si putin, scoate si noxe mai bune. Asta inseamna calitatea, nu doar un nume care doar pentru ca este german inseamna ca este calitatea totala:)Este vremea ca si in Romania profesionistii sa preia fraiele chiptuningului, nu doar afaceristii care stiu sa manevreze o mufa si un laptop:)

Calitatea este reprezentata de comportamentul masinii nu de un nume pentru ca nici tu nici clientii tai nu stiu ce le pui pe masina, pentru ca nu stii sa le explici ce modificari s-au facut, la nivelul caror parametri si in ce masura. Curios nu?sa pui pe o masina ceva despre care nu stii mai nimic:) Fiecare masina in parte reactioneaza in felul ei, in functie de cum a fost utilizata anterior. Singurul mod de a lucra o masina pe placul clientului si a instala un soft potrivit acelei masini este sa pui pe ea o versiune de tatonare sa vezi cum reactioneaza si abia apoi sa faci o versiune definitiva in functie de ceea ce-ti spune clientul despre comportamentul masinii si de datele culese din diagnoza. Ori daca stii doar sa instalezi ce-ti da altul, fara sa stii ce reprezinta...cum reusesti sa faci asta?:)))Banuiesc ca instalezi una si buna nu?si nu sta nimeni s-o puna la noxe si pe dyno ca au impresia ca doar un nume german le scoate caii din motor. Nici vorba:)Provocarea ramane in picioare!

aleks 13-02-06 14:28

rabanne eu am tot respectul pentru tine ( nici nu m-as risca sa ma contrez live cu tine, k am vazut cum arati :lol: ) , dar nu sunt deacord cu tine.
prefer un soft scris de o firma de profesionisti( asta cu \"poate a gresit softul \" e poveste, au standarde de calitate ) decat sa-mi fac setarile motorului varza cu incercari diverse, dupa ureche ( ca poate merge mai bine daca mai modificam si parametrii astia... ), chiar insotita de o testare cu dyno...

WoW 13-02-06 16:01

Rabanne nemtu face soft de genul de cand tu nici macar nu erai in proiect. Soft pot face si eu mare smecherie nu e. Deci nu te mai lauda tu ca faci si dregi ca nu e nevoie.

Oricate modificari si incercari ai face tu de acum incolo tot nu o sa ajungi la experienta unei firme care este deja pe locul 1 in lume in ceea ce priveste tuningul prin remapare. Si daca esti atat de tare de ce nu apari si tu la saloanele de tuning de profil, dc nu ai si tu certificarile lor? Dc nu ai renumele lor? Si iti mai spun ceva stiu sa fac foarte bine diferenta intre un soft facut dupa ureche in care sunt moficati niste parametri dupa ureche si un soft modificat dupa niste documentari precise ale parametrilor de functionare ale motorului si realizat cu spirit de raspundere de o echipa nu doar de un individ care poate gresi cum spui tu. Eu cel putin nu as alege un soft facut de un anume individ, in locul unuia facut de o firma de renume si cu ani de experienta in spate, mai exact din '91.

Ultimul cuvant eu zic ca este al clientului care stie ce vrea pt masina lui

Rabanne 13-02-06 20:51

Prietene, eu in 6 luni am lucrat 54 de masini , tu cu toti nemtii tai cate ai lucrat?Fenomenul este urmatorul: toti cei care au trecut pe la mine au vazut despre ce este vorba si au adus alti clienti iar mecanismul web a functionat. Daca romanii inca au prejudecati si nu au incredere in alti romani care au invatzat tot de la nemtii aia care ii lauzi tu este problema lor. Referitor la treaba cu setarile dupa ureche: prietene, setarile se fac dupa o logica deprinsa de la oameni care fac asta de cand s-a inventat injectia electronica, nu aiurea. Daca buzunarul vostru si inteligenta va spune ca trebuie sa platiti bani in plus degeaba ca si comision celui care instaleaza apoi pentru soft este treaba voastra. Eu ma bucur in continuare de succesul la care contribuie toate masinile lucrate de mine si, nu cred ca va dura prea mult pana ce numele meu va fi recunoscut in toata tara. Tine minte, fac asta doar de 6 luni:) Iar Tu prietene WOW, daca ai stii sa modifici un soft in mod cert l-ai instala pe masini si nu ai mai plati softul nemtilor, ai avea incredere in ceea ce faci si ai castiga bani in plus ca nu-mi imaginez c-o faci din plictiseala. Insa garantat ca daca iti pun un soft in fatza nu stii cu ce se mananca:) Probabil habar nu ai cum arata o harta de turbina sau una de avans la diesel. Chiar, m-ai facut curios, daca stii sa modifici, zi-mi cam care este procentul in masa cu care se creste presiunea la turbina?Asta este o intrebare prin care o sa ne arati cat de profesionist esti si cat de bine stii sa faci softuri, ca tot ziceai ca e lucru usor:)

Tin sa mentionez ca prin lumea chiptunerilor reali, nu a instalatorilor de softuri, se mai afla si un tip de la Cluj, excelent in ceea ce face. Lorand este numele lui si daca aveti de gand sa faceti o masina si sunteti din zona lui , faceti-i o vizita, n-o sa va para rau. Multi instalatori de softuri de pe la noi cumpara softuri de la el si se lauda ca sunt din tari straine:) Revenind la ceea ce discutam mai devreme. Calitatea unui soft sta in puterea scoasa, gazele emise si temperatura din evacuare:)Daca vreo setare este facuta prost aceasta apare imediat in una dintre aceste variabile. Daca intelegeti asta bine, daca nu instalati in continuare softuri facute de cine stie cine, cu titlul de softuri nemtesti;)Chiar sunt curios cum arata WoW clientilor de la ce firma sunt acele softuri, daca au vreo semnatura in ele:)Eu le semnez pe toate, poate si nemtii stiu sa faca asta;)

AdyDOD 13-02-06 23:40

Salut eu sunt 100% pt tuning si mai ales pt cel de calitate.
Am o bora de 150CP si acum am 185CP e din 2002 4 motion si sunt f multumit. Mi/am facut tuningul la Bucuresti la cineva care fisierele le avea tot de la TCM. De atunci consulul la masina mea a scazut cu 0,3/0,4 la suta. Am facut cam 64000km de cand am tuningul si sunt super multumit, nu am avut nici o pb cu masina. Tin sa precizez ca si eu eram mai reticent la o astfel de interventie dar acum nu regret nimik. Mai ales ca am ales pe cineva cu renume in domeniu si care au certificare. Am facut asta la sfatul unui amic care isi facuse cu o luna inainte dar la un tip care scria el fisierele si il costase mai putin decat pe mine. Diferenta el are consumul cu 0.3 mai mare iar dupa vreo 10mii de km turbina a inceput sa cam suiere. Deci sunt pentru tuning dar de firma

83SOF 14-02-06 03:58

*******************nu lansa subiecte de cearta-aleks
Revenind la subiect insa, parerea mea este ca Rabanne are dreptate si ca o remapare ar trebui sa fie modelata pe caracteristicile masinii, nu tac-pac rescris chip-ul cu un soft standard marcii/modelului respectiv. Cat despre afirmatia cum ca \"Oricate modificari si incercari ai face tu de acum incolo tot nu o sa ajungi la experienta unei firme care este deja pe locul 1 in lume\", mi se pare putin deplasata, avand in vedere ca nu ai de unde sa stii ce experienta are fiecare, si nu cred ca cineva care isi castiga existenta din asta si-ar dori o reputatie proasta care ar urma inevitabil unor motoare facute praf.
Pentru cei care cunosc, ceea ce face Rabanne este echivalent cu instalarea unui MegaSquirt

WoW 14-02-06 09:28

Nu intelegeti gresit si la mine imi mai modifica solful nemtii dupa specificatiile masinii si cerintele clientului. Rabanne ai un pm

Rabanne 14-02-06 14:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"83SOF\"
Pentru cei care cunosc, ceea ce face Rabanne este echivalent cu instalarea unui MegaSquirt.

Nici ca putea s-o spuna cineva mai bine de atat:)ma incanta faptul ca mai exista oameni care recunosc si apreciaza munca romanilor si efortul acestora de a fi in top. Referitor la baiatul cu BORA: prietene, imi pare rau , amicul tau n-a trecut pe la mine, a trecut pe la altcineva.Din peste 50 de masini cate am la activ pana acum nimeni nu a sesizat consum mai mare sau vreo problema la turbina. In plus de asta nici n-ar avea cum, ca doar stiu ce am facut acolo si le-am aplicat niste setari care sa menajeze turbina nu sa o ucida. Din intamplare am avut ocazia sa vad la fatza astfel de softuri facute de firme care mai de care renumite in domeniu si...sustin in continuare asta: sunt facute cu picioarele si in dezinteres;) NU cred ca se gandeste nimeni, spre exemplu, ca la sarcini mici turbina ar trebui pastrata stock si ridicata presiunea doar la sarcina maxima. IN mare parte o ridica in bloc pentru a da senzatia de putere dar in detrimentul turbinei. Sunt multe detalii de discutat referitor la ceea ce vi se instaleaza pe masini dar vorbim discutii aici pentru ca nimeni nu pricepe ceea ce explic, aproape nimeni:)

P.S. Ai pus acea Bora pe dyno si a scos 185 de cai? I-a pune-o si mai discutam dupa aia:)S-ar putea sa ai o mare surpriza:)))

AdyDOD 14-02-06 16:09

Am pus o si pe dyno si la ei arata 183CP si la cuplu 380 si ceva, nu mai retin exact. Deci e pe bune. Eu nu am nimik cu tine rabanne ci imi spuneam doar parerea. Si nici nu ai cum sa fii tu daca spui ca ai inceput doar de acum 6luni. Oricum va urez bafta la toti cei ce activati in domeniu deoarece e o treaba super.

AdyDOD 14-02-06 16:12

stick to the topic pls-aleks

YZF-PWR 14-02-06 16:19

Danubius Cip Tuning Constanta

83SOF 14-02-06 16:46

Rabanne 14-02-06 17:44

Specificatia certificata de TUV este de 155 de cai si 370nm. Daca tu aveai 183 de cai pe dyno sareai de 420nm lejer. Asa ca hai s-o lasam cu basmele;) Daca tot ai pus-o pe dyno , spune-ne te rog unde ai pus-o si arata-ne si logurile te rog. Ar fi interesant sa vedem si noi:)

Rabanne 14-02-06 17:52

Aici se pare ca am dat-o in offtopic rau. Multi pe aici apara interesele celor cu care sunt in relatii de orice fel si nimeni nu este obiectiv(aproape nimeni). Am lansat o provocare la care se pare ca nimeni nu vrea sa adere. Pacat! Se pare ca nimeni nu are curajul sa ma contrazica cu dovezi clare.Probabil nici nu au cum dar asta este alta poveste. Pana cand nu se va face o comparatie live intre softurile fiecaruia eu zic ca vorbiti degeaba, toti cei care militati pentru firme de prin afara. Sunteti niste oameni care refuzati progresul si va pretati la niste interese minore ale unor jucatori de pe piata care nu fac deliciul nimanui prin ceea ce executa. Raman doar la rangul de nume. Adevaratele masini ale celor care vor performanta se duc in alta parte nu la ei.

Sa incercam sa oprim discutia aici, topicul era despre consumul de carburant nu despre mine sau ceilalti. A lansat WOW o provocare, eu am sustinut-o dar degeaba. Mai mult decat atat am spus ca suport dyno-ul si testerul si tot n-a avut nimeni curajul sa ma infrunte. Ciudat:)

All times are GMT +2. The time now is 23:49.

- Copyright 2026 4Tuning