Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Dosar penal (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/120959-dosar-penal.html)

Tzepozzz 30-04-09 08:18

Re: Dosar penal

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în urmatoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);

Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.

eu zic ca ar trebui sa te bucuri ca ai scapat ieftin...un prieten a patit acelasi lucru ca si tine si i s-a anulat permisul, avand dreptul sa dea examenul pentru permis abia la 1 an de cand primeste hotararea judecatoreasca definitiva.
hotararea definitiva a venit la 6 luni de cand l-a oprit politia.

iti urez succes in continuare si stai pe capul lor pana iti dau permisul inapoi.

y_u_s 30-04-09 19:11

Pai inca nu a scapat stai linistit inca nu s-a pronuntat hotararea, problema se ridica din perspectiva mea ce se intampla cu dovada aceea provizorie care ar fi trebuit sa tina locul permisului pana la hotararea definitiva, asta in cazul in care nu prezinta pericol social beneficiind de aces drept, lucru ce cred ca ar fi trebuit sa fie notificat in rechizitoriu sau in procesul verbal de la Politia Romana

Corrado 03-05-09 21:28

Din cate stiu la mine, dosarul a plecat la parchet cu NEDISPUNEREA URMARIRI PENALE deci nu cred ca pot sa-mi anuleze permisul in cazul asta.Ar fi trebuit sa ma cheme la parchet pentru ancheta,iar cand am fost eu la parchet nu mi-a dat nimeni de inteles ca as ajunge la tribunal.

y_u_s 03-05-09 21:39

:grin:

Buna seara in primul rand,
Hai sa iti explic un pic asa in pasi mari ce cuprinde activitatea unui proces penal: Prima etapa ar fi sa zicem descoperirea faptei ce face obiectul infractiunii, descoperirea invinuitului/inculpatului ce a comis sau se presupune a fi comis fapta, apoi incepe urmarirea penala, cel putin atata timp cat aceasta are un obiect bine definit si un autor/coautorat etc...In aceasta etapa a urmaririi penale are loc practic ancheta organelor judiciare sub atenta urmarire a procurorului caruia ii este intrebuintat cazul, iar atunci cand se considera ca sunt suficiente probe pentru a fi sustinut in instanta este inaintat parchetului. Mai departe vorbim despre activitatea in sine a procesului penal adica de sustinerea cauzei in instanta cu toate ramurile incepand de la pledoarii la ascultarea martorilor prezentarea probelor etc. Ultima etapa a procesului penal ar fi hotararea instantei si/punerea in executare a sanctiunilor ce se dispun...Mai departe just ask :D

Nu inteleg cum a ajuns la parchet dosarul sarind peste urmarirea penala...

E posibil sa ma insel in fond inca nu sunt acreditat sa dau verdicte de genul asta dar macar imi dau cu parerea.Bafta!

tekno 03-05-09 22:21

nu am avut rabdare sa citesc decat primul post, singurul sfat care vi-l pot da este sa va luati un avocat bun si sa va spuna dansul ce puteti face ca sa va reobtineti permisul pe lang asta eventual sa vedeti daca le puteti intenta proces si daca puteti obtine daune pentru zilele fara servici.

stef2000 03-05-09 22:44

salutare,

deci care ii concluzia: in cazuri de astea de rahat, nu se da nici un act la politie, nici buletin, nici permis de conducere si nici actele masinii - si la fel de important nu se da nici un fel de declaratie si se cere convocarea unui avocat(de catre inculpat bineinteles). si in continuare altfel se pune problema cu permisul in buzunar si avocat angajat. in principiu avocatul face contestatie si se deschide proces cu statul roman dar permisul ramine in buzunar....si etc. etc.

Corrado 04-05-09 12:52

Deci, cand ma oprit politia am dat o declaratie,pe urma ma citat politia din nou si am dat a doua declaratie.Cel de la politie,anchetatorul,mi-a spus ca el trimite dosarul la procuratura cu nedispunerea urmariri penale si ca singura prbl pe care o am este ca 90 de zile va trebui sa stau pe dreapta.Cand am fost la procuratura primul lucru ma intrebat daca nu am primit nimic acasa.Cu nr dosarului sa dus si a verificat si mi-a spus sa mai astept 2 saptamani si daca nu imi vine nimic acasa sa ma duc din nou la ei.Raspunsul lor a fost ca sunt prea multe dosare de genul asta si dureaza.Dar nu mi-a dat nimeni de inteles ca ar exista posibiltatea sa imi anuleze pemisul sau as putea sa fiu condamnat.

y_u_s 04-05-09 20:16

:D Pai nu da nimeni nimic de inteles ca inca mai "exista" prezumtia de nevinovatie protejata de toate legile tarii si ale Europei, deci faza cu nu dai nimic niciun document cade din prima secunda asta te asigur! Nu prezinti actele? Nu-i nimic iti pune catusile si mai pierzi si nopti pe la sectie. Nu asa se procedeaza trebuie sa prezinti documentele politistului esti obligat chiar, te comporti adecvat(eu ii cam iau peste picior pe politisti nu stiu de ce am tendinta asta-iarasi trebuie sa existe si aici o lege pt prezumtia de intteligenta sau numiti-o voi cum doriti) si ce sa zic m-am cam grabit cred si cu faza de cerut daune nu cred ca ai avea sanse intr-un proces civil de asemenea natura ca practic nu ti-au perturbat cu nimic pana una alta drepturile tale primordiale...Sa ne auzim cu bine !

Geo_ZGA 06-05-09 09:53

Din pacate la parchetele diverselor sectoare din Bucuresti, se lucreaza in moduri diferite... la sectorul 2, de exemplu, se elibereaza rezolutia procurorului pe loc. La alte sectoare... cum ai spus si tu, in 2-3 saptamani.
Du-te la cateva zile pe acolo, mai insista, explica-i ca de la om la om cum sta treaba... macar rezolutia pt prelungirea dovezii sa ti-o dea. cu rezolutia de la parchet te duci la Udriste, cladirea veche (vis-a-vis de biserica), prima usa la dreapta si te asezi la coada :) Se prelungeste pe 30 zile, dupa care, in functie de sectorul unde ai fost prins, te mai duci sau nu sa iei alta rezolutie.
Eu, de exemplu, ultima rezolutie de la parchet am luat-o in decembrie. Si de 2-3 luni incoace nici macar nu m-am mai prezentat cu ea la politie.
Ai savarsit o infractie, cum a zis si Yus, si acum esti cercetat penal... in functie de procuror si de biroul de cercetari penale al politiei, se va incepe sau nu urmarirea penala. Probabil ca da, se va incepe urmarirea penala...

Corrado 21-05-09 20:04

:drunk::drunk::drunk::yes::yes::yes:Am reusit sa iau permisul!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc tuturor celor care m-au sfatuit,indrumat,ascultat s.a.m.d.!
Nu s-a dispus inceperea urmariri penale si nici amenda nu mi-au dat .Am mers in ultimele 4 saptamani in fiecare miercuri la procuratura si in final azi mi-au dat comunicarea care era datata cu ziua de 10.03.2009.!In fine acum nu mai conteaza,bine ca s-a rezolvat.Inca odata multumiri la toti.

y_u_s 22-05-09 12:29

Important e sa fi invatat ceva in urma acestei experiente.Bafta si mergeti cu grija!

Corrado 23-05-09 10:44

Daca tinem cont ca in 20 de ani nu am avut permisul suspendat o zi,fi sigur ca am invatat.
Hai sa-ti dau o noua definitie a LEGEI.
LEGEA ESTE CA O BARIERA.
UNI O SAR!
ALTI TREC PE SUB EA!
IAR PROSTI DAU CU CAPUL IN EA!
In cazul meu a treia varianta mi-se potriveste ca o manusa8)

y_u_s 23-05-09 17:34

Pe de o parte ai si tu dreptate, lucruri muuult mai rele scapa nepedepsite/neprevazute chiar de legea romana iar multe abateri sa le zicem minore sunt blamate grav! Iti dau un simplu exemplu, parcarea neregulamentara se sanctioneaza cu ridicarea vehiculului in anumite sectoare, urmand ca ulterior daca doresti sa iti revendici masina sa achiti niste taxe fabuloase. In cazul meu, daca m-as afla intr-o asemenea situatie cred ca as lasa masina acolo si mi-as recupera doar ce ar fi in interior...as iesi mai scump daca as plati amenda :D

dexter_20 24-05-09 14:24

Am avut si eu probleme cu alcoolul. Am stat pieton timp de un an si o luna pana la solutionarea dosarului. La mine treaba a fost in felul urmator: Politia a dat verdictul de neincepere a urmaririi penale in dosarul deschis de ei si trebuia ca si Procuratura sa dea acelasi verdict in dosarul deschis la Procuratura. Practic sunt 2 dosare pentru aceeasi fapta:unul la Politie si altul la Procuratura. In cazul in care Procuratura este de acord cu decizia Politiei, aceasta da acelasi verdict, vine o instiintare prin posta si cu acea instiintare si mai multe hartii am mers la Politie si mi-am recapatat permisul.Numai ca dureaza...In cazul meu, de cand am luat la cunostiinta decizia Politiei si pana am primit raspunsul de la Procuratura au trecut 2 luni. Totusi, ai putea sa iti faci timp sa mergi in audienta la Procuratura. Acolo vei primi mai multe lamuriri.

y_u_s 25-05-09 17:56

Doua dosare nu au cum sa fie pentru aceeasi fapta :D Eventual sunt deciziile a doua insititutii, adica Parchetul si Politia Romana, directia Cercetari Penale, iar urmarirea penala se dispune fie prin plangere, rechizitoriu etc de catre parchet si practic ei dispun sau nu inceperea urmaririi. Bafta

All times are GMT +2. The time now is 23:21.

- Copyright 2026 4Tuning