![]() |
Re: turbo vs. aspirat(la aceeasi putere)
nu generaliza, zicea ca scoate mai usor un nr de cai dintr-un motor mare aspirat decat dintr-un turbo mic si va fi mai fiabil. insa eu cred ca tot va fi mai scump sa cresti puterea la aspirat, cu diferenta ca va fi fiabil, spre deosebire de turbo.
|
Quote:
|
si daca ar fi 1.8 T 150 cp si 1.8 aspirat 150 cp? care lai alege?
|
eu, turbo clar! insa intre 1.8T si 3.0, la fel de clar, 3.0 aspirat.
|
eu de la o masina cu un asemenea motor (1.8 ) nu am cum sa cer performantza,oricum as alege turbo....,insa un factor de decizie pt mine ar fi si de cine sunt fabricate motoarele. Sun constient ca un turbo nu se compara cu un aspirat,dar intre un bmw 1.8 si un audi 1.8 turbo ambele la "x" cai putere,as alege bmw. Motoarele turbo sunt superioare celor aspirate in general,sunt constient,dar acum fiecare cu ce-l doare.
|
eh, hai ca nici audi nu e vreo "prastie" de firma.. si intre 1.8i (bmw) si 1.8T (audi) as alege audi detasat. pt ca e destul de fiabil si ala, mai ales in configuratia stock. iar 1.8i (bmw) kiar nu e un motor de lauda in ceea ce priveste fiabilitatea. totusi, daca ar fi sa imi iau un motor turbo, nu as lua unul cu mai mult de 100k. una peste alta, eu cred ca aspirat mare e cea mai buna varianta. mai ales daca arunci si un kompressor pe el. :D
|
Aceeasi parere o am si eu despre unul MARE aspirat , am condus ambele masini,insa la Bmw ai alta senzatie,chiar si cu un motor mic.
|
hai sa nu o dam in altele. nu o fi bmw o zeitate in domeniul masinilor. daca e sa compari cu cine stie ce janghina atunci normal ca ar fia alta senzatie. configuratia motorului depinde foarte mult de modul de intrebuintare.
|
Quote:
...de ce n-ar fi ? cate masini de 2000cmc fac ce face un bmw d 2000cmc,cate masini in 92` faceau mai ales la noi ce facea un 2500i sau un "V8" Vorbim de masini pe care un om obisnuit si le putea permite. Si sa fim seriosi k si la ora actuala pietonii,ca sa nu mai zic de soferi,radiaza respect pentru un bmw chiar si fie el din anii `80. La ora actuala in Bucuresti un urs de 1.8 castiga exagerat de mult respect printre masini,pietoni,cunoscatori sau necunoscatori.... Cel putin eu asa am observat si nu-mi schimba nimeni punctul de vedere decat o schimbare in masa. :pissed: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
alte chestie: 1.8 T de la vw produce 225 cp si inca alearga. incearca sa vezi peste tarcul BMW care ti lai creeat si o sa vezi o multitudine de masini superioare. din ce am vazut eu pana acum bmwu e mai mult forjat din cauza ca are tractiune spate. |
Quote:
|
Quote:
|
ok majoritatea motoarelor de bmw rezista in timp, inca functioneaza, dar nu vezi o chestie: pierderile de putere sunt destul de mari cand se invecheste. am mai mers cu asiatice vechi si chiar alte europene, aveau pierderi de putere nesemnificative. sa revenim la topic: ceva mai iesit din comun: motoarele de pe rx-7 si rx-8. 2 rotoare de 650, unul biturbo si turatie mica si altul aspirat si turatie mai mare. care ar fi mai bun?
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:08. |
- Copyright 2026 4Tuning