![]() |
Re: Ford Focus 2.0TDCI
Corect alc2, e 2.0TDCI cu 136cp. A fost verbal nu am puso pe stand dupa sau la o alta verificare deoarece era practic noua masina si nu au folosito mai deloc.
NWZeu, prin montarea unei turbosuflante mai mari, implicit trebuie sa faci si o modficare la chip? |
da, e destul de necesar un chip la montarea unei turbine mai mari :)
|
turbina stoc nu scoate 200 de cai nici cu 3 bari.Cheia nu este o alta turbina cu presiune mai mare neaparat ci o turbina mult mai eficienta,din punct de vedere al volumului de aer/gaze ....In cateva zile o sa am o solutie pt acest motor revin cu detalii.
|
Intr-adevar , bine le zice @NWZeu
Inca o intrebare : sa zicem ca am motorul de care vorbeam , 2.0/136. Se poate o remapare "custom " care sa contina 2 mape ? Adica una stocK sau eco tuning sa zicem , si o mapa race ( peformante cu 30% peste stock ). Se poate selecta de la un comutator intre cele 2 mape , eventual in mers sau fara sa opresti motorul ? OFF Stiu ca un ECU nu este un Ipod sa-l incarci cand vrei si cum vrei , poate ce spun pare SF , dar am auzit ca ar fi posibil . @Racingfocus : Ai spus :Masina are acum in jur 150 de cai putere. Ai facut remap ? Asta e valoarea teoretica sau masurata pe dino ? Da-ne detalii please ( cuplu maxim , scoate fum ? ceva probleme cu abreiajul dupa operatie ? etc...) |
Quote:
|
Va raspund pe rand:
@RacingFocus - raspunsul este da, iti va trebui un nou soft, mai sunt si solutii mai vechi cu diferiti robineti (old-school), insa in cazul tau - resoftare ..... problema ca aceste 2 lucruri nu rezolva "problema", ai rezolvat un debit marit de aer, ai rezolvat aprinderea insa iti va trebui si un alt debit de combustibil, apoi apare racirea aerului (crescand debitul, FMIC nu va mai face fata), poate interveni o noua racire a turbosuflantei .... etc. @alc2 - evident, iti trebui ceva ce se numeste stand alone sau un piggyback, la noi o versiune a lui este unichip, montat de MT, bluefin etc ..... @im570rm - ce te intreb e offtopic total .... ce ai patit la capota, parca ai urme de acid pe ea ..... (plus un sunet ciudat al motorului). |
| All times are GMT +2. The time now is 04:21. |
- Copyright 2026 4Tuning