Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Fiat devine verde prin adoptarea sistemului Start/Stop de la Bosch (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/111501-fiat-devine-verde-adoptarea-sistemului-start-stop-bosch.html)

coseru_i 01-03-09 07:36

Re: Fiat devine verde prin adoptarea sistemului Start/Stop de la Bosch

m-am exprimat gresit, am vrut sa spun 100 % electrice, dar la preturi comparabile cu cele cu motoarele cu combustie interna. La cat de ieftine sunt componentele electronice in ziua de azi (si nu cred ca au nevoie de ultima tehnologie in materie, tinand cont ca se fac masini 100 % electrice de cv timp, acumulatorii se gasesc la preturi accesibile si nu ma refer la acumulatorii pe care ii folosim noi, ci la cei industriali), eu spun ca ar putea.
Vazusem acum cv timp la tv o emisiune unde un atelier transforma masinile cu combustie interna in masini 100% electrice, doar cu acumulatori, si ca si performante, nu erau cu nimic mai prejos, doar ca atunci cand ridicau capota, erau numai fire si acumulatori legati in serie. Tin minte ca s-au si speriat cand au gresit polaritatea spre sfarsitul inserierii lor si au fost ceva scantei pe acolo.
Intr-adevar, ar fi o problema reteaua de alimentare si faptul ca pt reincarcare e nevoie de ceva timp, nu faci fulu' si gata, pt cei ce stau la casa, o "priza" in garaj nu ar fi o problema.

getedoi 01-03-09 09:30

Re: Fiat devine verde prin adoptarea sistemului Start/Stop de la Bosch

Quote:

Originally Posted by coseru_i (Post 2109006)
m-am exprimat gresit, am vrut sa spun 100 % electrice, dar la preturi comparabile cu cele cu motoarele cu combustie interna. La cat de ieftine sunt componentele electronice in ziua de azi (si nu cred ca au nevoie de ultima tehnologie in materie, tinand cont ca se fac masini 100 % electrice de cv timp, acumulatorii se gasesc la preturi accesibile si nu ma refer la acumulatorii pe care ii folosim noi, ci la cei industriali), eu spun ca ar putea.
Vazusem acum cv timp la tv o emisiune unde un atelier transforma masinile cu combustie interna in masini 100% electrice, doar cu acumulatori, si ca si performante, nu erau cu nimic mai prejos, doar ca atunci cand ridicau capota, erau numai fire si acumulatori legati in serie. Tin minte ca s-au si speriat cand au gresit polaritatea spre sfarsitul inserierii lor si au fost ceva scantei pe acolo.
Intr-adevar, ar fi o problema reteaua de alimentare si faptul ca pt reincarcare e nevoie de ceva timp, nu faci fulu' si gata, pt cei ce stau la casa, o "priza" in garaj nu ar fi o problema.

ai dreptate. asa ar trebui sa fie. dar aici intervine si factorul psihologic, deoarece oamenilor le e greu sa treaca cu mintea peste autonomii "mici" gen 50-100km, timpi de incarcare f lungi (8-30ore), fiabilitatea lor cu componente low-tech (uite-te numai pe forumul asta ce critic aduc oamenii la dragstere si alte masini dopate), problemele de localizare de tip: "dar eu stau in islanda, frigul de aici deterioreaza bateriile", sursa electricitatii (oamenii devin aparent foarte eco-conscious cand afla ca momentan sursa predominanta de electricitate ii termocentrala, de parca ei numai pentru a fi eco-friendly cumpara masinile). sunt oameni care ignoraq aspectele astea si au stiluri de viata care le permite sa le ignore. acestia intr-adevar se duc la atelier/la garaj la ei acasa si isi convertesc masina pe electric. dar sunt relativ putini. in unele zone nu exista defel. dar in timp probabil se vor rezolva si problemele de genul asta, si poate explodeaza si pretul pretrolului inca odata, ca sa le ajute putin. dar mai avem un pic de sapat.

All times are GMT +2. The time now is 21:26.

- Copyright 2026 4Tuning