![]() |
Re: incazeste apa rau daca stau pe loc
sall.... si eu am o problema asemanatoare tot la un e36 316i din 95... dintr-o anumita cauza pe care nu o stiu inca, apa se incalzeste foarte tare, fierbe, si asa rezulta o presiune foarte ridicata in instalatia de racire, chiar daca merg cu ea sau stau pe loc. Am cumparat alt radiator pt ca cel vechi s-a spart urat de tot cand a aparut prima data problema, am scos termostatul, dar problema persista.... vascocuplajul nu e nici el in cea mai buna forma dar nu cred sa fie asta problema... akum ramane de verificat pompa de apa dar daca e ok.... oare sa fie garnitura de chiuloasa????... interesant e ca la bord niciodata nu-mi arata mai mult de 90 de grade dar se vede clar ca apa fierbe la un moment dat.. :cry:
|
parerea mea e ca s-a dus garnitura de chiulasa. dai jos, schimbi, tragi chiulasa in plan, pui la loc si e tipla. la bord nu-ti arata ca se incinge, deci as zice ca toate snt functionale (radiator, termostat, pompa de apa). mai putin garnitura de chiulasa. iti face presiunea pe furtune nu pt ca fierbe, (daca ar fierbe ti-ar arata la bord), ci pt ca iti scapa compresie din cilindrii in apa pe la garnitura. 90% asta cred ca e.
|
intradevar pompa de apa e ok... deci problema vine de la garnitura de chiuloasa dupa cum ziceai si tu pt ca altceva nu cred ca are ce sa fie... o sa fie cam mult de lucru dar zilele astea sper sa o rezolv... ms8)
|
bafta! nu e complicat deloc. si daca tot dai chiulasa jos, sa verifici si scaunele supapelor, poate e nevoie sa le faci din nou. nu costa mult si conteaza.
|
deci deja ma exaspereaza masina asta... am desfacut si chiuloasa, si surpriza... garnitura e ok...nu se vede pe ea sa fie arsa sau fisurata deloc.... habar nu am ce sa-i mai fac... sa duc chiuloasa la verificat nu am unde aici in zona... offf..ce sa stiu sa-i mai fac??? si presiunea foarte ridicata din instalatie e cauzata si de fierberea apei, deci se vede clar ca fierbe, a aratat si tester-ul temperatura de 101 grade desi la bord sta acul drept la 90 :cry:
|
hmm.. daca garnitura arata ok, incearca sa te uiti la kiulasa mai atent, s-ar putea sa fie fisurata. uita-te intre supape, si in general, in camera de ardere, vezi daca se vad fisuri. daca nu, chiar nu-mi dau seama. termostatul l-ai scos, pompa de apa e buna, radiatorul zici ca l-ai schimbat. dubios.
|
asa am si eu o problema cu bmw meu imi creste apa mai mult un pik de jumatate,i-am fct vascocuplajul sa se invarta o data cu motorul si acuma apa-mi sta mai jos un pik de jumatate dar mai are momente cnd sta si la jumate se poate sa fie garnitura dusa?? dar nu-mi da nici un semn k ar fii garnitura nu fierbe in vas sa deschida termostatul tarziu/???astept parelile voastre va multumesc;)
|
daca ar fi garnitura ar trebui sa fie furtunele de apa tari (presiune pe ele) si sa-ti fiarba apa. daca nu are simptomele astea, nu cred ca garnitura e prob. mai degraba termostatul.
|
mda...cred ca am reusit sa-mi rezolv problema pana la urma... am schimbat garnitura de chiuloasa si masina se comporta normal akum... intradevar n-am facut decat 100km cu ea de cand a trecut prin "operatie" dar deocamdata e totul ok a disparut presiunea inalta din instalatie si apa nu mai fierbe. interesant e ca nu se vedea nimic dubios pe garnitura veche :D ms pt ajutor...si apropo... mecanicul care mi-a lucrat la masina a zis ca e o mare prostie sa lipesti vascocupla cu poxipol sau alte chestii pt ca in felul asta fortezi pompa de apa si nu va trece mult pana va ceda. va salut
|
n-ai pt ce! ma bucur ca ai rezolvat-o! aia cu bimetalul e adevarata, forteaza mai tare da' nu stiu daca chiar o sa cedeze pompa. oricum, ti-am recomandat-o ca o solutie temporara, pana iti cumperi altul. bine ca ai reparat-o si sa speram ca nu mai ai prob de aici incolo. :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:20. |
- Copyright 2026 4Tuning