Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/105027-kia-ceed-1-6-dsl-peugeot-308-1-6-hdi-achizitie.html)

aleks 21-01-09 21:39

Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua

alexbadea12 astept motivarea ta pe destule topicuri, te rog sa o faci.

22VIN 21-01-09 21:54

nu mai spuneti frate de c'eed ca este fiabil... nu a avut timp sa-si demonstreze fiabilitatea... daca o masina rezista 2 ani pe strada nu inseamna ca e fiabila

~ EWN ~ 22-01-09 03:09

si cum ziceam....peugeot e peugeot (adica o gramada de modele reusite, de la 205 gti, 405 mi16 pana la 206 rc 307 masina anului 407 etc.) iar kia.....kia e ceeŽd in rest daca intrebi un posesor de kia daca stie sa zica inca 5 modele din gama...in afara de sorento si rio numai stie...te asigur....

banuiesc ca daca maine apare Sandero cu 110 cp din 1.4 aspirat (vorba vine) si cu 14 ani garantie o sa avem parte de un versus sandero vs kia 308 focus golf si altele....si cu siguranta va fi cea mai fiabila si cea mai atragatoare din versus pentru ca are 14 ani garantie si 110 cp din 1.4 aspirat :D asa cum e kia in acest versus :D si cu un 206 ma distrez cu o kia sa fim seriosi....

si cum zicea un posesor de kia pro ceeŽd 1.4 109 cp supersonici, peugeot e o gioarsa de masina :D

ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva!

Numai bine.

Lecca 22-01-09 08:23

mane, 308 chiar e o masina faina, am mai zis-o, dar ceea ce detii tu e departe de varful gamei , fara sa fiu rautacios. dupa cum vezi am sustinut in comparatia prezenta peugeot, desi am fost cam singurul
kia e la inceput, dar a facut o masina foarte buna, eu zic ca stai asa vreo luna sa conduci un ceed 1.6 si sa vezi cum iti schimbi parerile. adica o sa vezi ca e o masina cinstita si te simti bine in ea. nu e sandero si nici logan.... dar asta nu inseamna ca intr-o buna zi, baietii de la dacia nu o sa faca masini comparabile cu ceea ce este acum pe piata la 15000 de euro....

Eu cred ca 308 per general e peste ceed ca model, dar acum depinde si de gusturi. dar se compara, fara doar si poate....

no eu as alege 308 daca as avea bani... dar cum n-am.... :lol:

ionut.popescu 22-01-09 09:15

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2000273)
ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva!

Numai bine.

Si premiul de "Masina anului 2008 in Romania", in fata urmatoarelor: FIAT Bravo, FIAT 500, Ford Mondeo, Hyundai i30, Mazda 2, Nissan Qashqai si Peugeot 308?
Sau cei din presa care se ocupa de domeniul auto si au votat sunt varza?

robertinho 22-01-09 09:35

...pentru decernarea premiului se iau in considerare multe alte aspecte,nu neaparat "cat de buna este"...e foarte important pretul si dotarile pe care le ofera...daca e ieftina si ofera multe nu inseamna obligatoriu ca e mai buna ca fiat ,ford,nissan,mazda,peugeot...si sincer sa fiu mare incredere in "cunoscatori de la noi" nu am asa ca nu ma incalzeste cu nimic premiul pe care la obtinut

ionut.popescu 22-01-09 09:50

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 2000606)
e foarte important pretul si dotarile pe care le ofera...daca e ieftina si ofera multe nu inseamna obligatoriu ca e mai buna ca fiat ,ford,nissan,mazda,peugeot...si sincer sa fiu mare incredere in "cunoscatori de la noi" nu am asa ca nu ma incalzeste cu nimic premiul pe care la obtinut

1. Pretul si oferta dotarilor nu fac parte din sintagma "o masina buna"? Ce inseamna masina buna? Cea care fuge mai tare?Cea mai economica in privinta consumului?...In momentul in spui o masina buna, din punctul meu de vedere te referi la absolut toate partile componente (pret, dotari, motor, design, etc)
2. Nici eu nu am foarte mare incredere, dar sa plec de la ideea ca absolut toti de acolo nu au habar si voteaza ca "ursii", imi este greu sa cred. Am facut comparatie la premii, pentru a arata colegului de forum ca nu numai Peugeot a luat premii. Daca este nevoie, vin cu exemple si de afara nu numai de la noi.

robertinho 22-01-09 09:57

...era vorba despre criteriile principale care se iau in considerare pentru decernarea premiului de "masina a anului" nicidecum dotarile si pretul fac o masina sa fie buna

22VIN 22-01-09 10:14

ionut, daca ar fi sa ne luam dupa criteriul "dotarile si pretul fac o masina buna", inseamna ca un kia cee'd este superior si unui mercedes. interesant.

ionut.popescu 22-01-09 10:16

Oricum, parerea mea personala este ca alegerea masinii tine in primul rand de buzunar si in al doilea rand de gusturile fiecaruia. Sa explic cum am facut eu alegerea la un buget de 13 500 euro, pe care nu doream sa il depasesc si de al premisa ca este o masina mai mult de oras:
- Renault Megane (masina maricica pentru Bucuresti si fara personalitate);
- Renault Clio HB (frumusica, "scurta" masina si te poti descurca mai usor in orasele mari, dar punand dotarile de pe Cee'd depaseam 14.000 euro);
- Ford Focus ~11.600 "cheala" (nici macar geamuri electrice pe fata in conditille in care o aduceai la o echipare mai rasarita ajungeai la peste 14.000 euro, motor mai slabut, singurul lucru pozitiv fiind design-ul);
- Hyundai Accent - promotia cu summer edition la ~12.500 (model mai vechi care de-a lungul timpului a prezentat hibe la coloana de directie si avand "recomandarile" prietenilor care au acest model ~ 2 persoane);
- VW Polo (era la un pret bun, dar motor de 1.2, mica pentru mine la 1,90 cm, portbagaj foarte mic);
- Opel Astra (model vechi si nu doresc ca peste 5 ani sa am o masina cu designul din 1999)
- Citroen C4, VW Golf, Honda Civic, Opel Astra II (preturi care depaseau cu mult ceea ce imi propusesem);

In momentul in care iau o masina, nu iau numele. Ma uit la design, dotari, garantie. Ceea ce m-a frapat cel mai mult a fost Ford-ul Focus: la 11.600 euro dadeam geamul jos la manivela ca si la Dacia Logan de 6000 euro. Ma lesi.:)

Sindrom 22-01-09 10:40

Pai cu 13500 te uitai la peugeot???? E cam dubios, normal la noi in primul rand te uiti la bani, dotari, apoi la ce stie masina.
Imi luam megane fara ma discut,dar masina maricica????? Fara personalitate????
Ce personalitate are ceed-u?

1.6L HDi 110CP/4000rpm, 240 Nm/1750rpm, cutie de viteze manuala in 5/6 trepte. Motorul vine echipat cu un filtru de particule si beneficiaza si de functia "overboost", care ii asigura un plus de 20Nm la o apasare puternica a pedalei de acceleratie.

Ia vezi la kia gasesti asta???? Dai un ban, da stai in fata.

Vezi ce frumos e, cand o calci, nu vezi fum negru in oglinzi, si masina se duce glont

Andrei80 22-01-09 11:57

Nu stiu de unde ati scos atatea hibe la Peugeot. Dupa 307 modelul T6 a ramas doar problema hdi-ului 1.6. Eu am avut si T5 si T6 si am avut probleme cu motorul si la cea veche si la asta mai noua, cu intratul in masarier doar la cea veche si stabilitatea mi se pare f. buna la amandoua(SW-uri). Nu stiu mai nimic despre Kia, dar din cate stiu e problema cu piesele in sensul ca nu prea le gasesti pe stoc si trebuie sa astepti f. mult. Nici prea ieftine nu cred ca sunt. Piesele de Peugeot sunt f. scumpe la reprezentanta dar le gasesti la preturi ok la producatori. Eu merg la reprezentanta doar cand e vorba de pus pe tester pentru ca au preturi f. mari, dar cred ca e la fel si la alte firme.

Sindrom 22-01-09 12:41

Si mai cred ca singurul dezavantaj al Peugeot-ului in tara asta se cheama EURIAL care este unul din JEPCARII cei mai mari din industria auto romaneasca

~ EWN ~ 22-01-09 17:00

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2000431)
mane, 308 chiar e o masina faina, am mai zis-o, dar ceea ce detii tu e departe de varful gamei , fara sa fiu rautacios. dupa cum vezi am sustinut in comparatia prezenta peugeot, desi am fost cam singurul
kia e la inceput, dar a facut o masina foarte buna, eu zic ca stai asa vreo luna sa conduci un ceed 1.6 si sa vezi cum iti schimbi parerile. adica o sa vezi ca e o masina cinstita si te simti bine in ea. nu e sandero si nici logan.... dar asta nu inseamna ca intr-o buna zi, baietii de la dacia nu o sa faca masini comparabile cu ceea ce este acum pe piata la 15000 de euro....

Eu cred ca 308 per general e peste ceed ca model, dar acum depinde si de gusturi. dar se compara, fara doar si poate....

no eu as alege 308 daca as avea bani... dar cum n-am.... :lol:

masina mea...este un 307 sw fara facelift 2.0 hdi 136 cp (la vara urmeaza unichip adica cam 170 cp) 6 viteze, cuplu maxim 320 nm cu overboost 340, are esp+tcs plafon panoramic, oglinzi electrice etc. fara piele, navigatie si spalator de faruri (optiunile astea se adaugau doar la comanda)....asa cum ziceai si tu nu e varful gamei....poate o exista 307 sw cu 200 de cp si nu stiu eu....

B_Boy 22-01-09 19:19

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2000273)
peugeot e peugeot (adica o gramada de modele reusite, de la 205 gti, 405 mi16 pana la 206 rc 307 masina anului 407 etc.) iar kia.....kia e ceeŽd in rest daca intrebi un posesor de kia daca stie sa zica inca 5 modele din gama...in afara de sorento si rio numai stie...te asigur....

asa zisele modele reusite sunt modelele lipsite de electronica(205 gti,405).nush de 206 sau 307,dar 407 e o masina frumoasa cu un motor bun(2000hdi),si atat...in rest,plina de defecte...de la erori ale calculatorului de bord,are radioului,stricarea display-ului de la calculator,zgomotele sunt ca la ele acasa,faci plinu si calculatorul iti mai arata ca mai ai de parcurs 100km cu motorina ramasa,si ar mai fi...dar am uitat...astea ar fii defectele care le are un prieten cu masina lui...407 2.0hdi an fabricatie 2007,si tot prietenu asta are si un 307 cc,care are cam aceleasi probleme mai putin erorile.

Quote:

"banuiesc ca daca maine apare Sandero cu 110 cp din 1.4 aspirat (vorba vine) si cu 14 ani garantie o sa avem parte de un versus sandero vs kia 308 focus golf si altele....si cu siguranta va fi cea mai fiabila si cea mai atragatoare din versus pentru ca are 14 ani garantie si 110 cp din 1.4 aspirat :D asa cum e kia in acest versus :D si cu un 206 ma distrez cu o kia sa fim seriosi...."
cu orice masina te distrezi daca stii sa conduci ;) ...garantia e un lucru inportant in tara asta,la strazile pe care le avem

Quote:

"si cum zicea un posesor de kia pro ceeŽd 1.4 109 cp supersonici, peugeot e o gioarsa de masina :D"
asta a exagerat cu "peugeot e o gioarsa de masina",dar makr are si el 109 cp dintr-un 1.4 care consuma 7.6,7.7 in oras si 0-100km/h in 11.6 s fata de 95 cp tot din 1.4 care consuma 9 declarat,dar 10 adevarat si 0-100km/h in 14.3 s desi peugeot e ceva mai usor

Quote:

"ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva!"
felicitari in primul rand pentru faptul ca stii limba spaniola.kia cee'd e masina anului in romania,si nu numai."http://www.kia-world.net/index.php/2008/12/19/pro_ceed-named-car-of-the-year-2008-by-auto-mundial/" intra p link-ul asta si vezi ce se zice despre kia pro_cee'd

Numai bine
ps.sunt posesor de kia pro_cee'd,si sunt foarte multumit de masina,am 20000 km in 7 luni si nici o problema.singurele masini la care m-am mai gandit inainte de a o lua pe asta au fost opel astra gtc,ford focus si golf 5.m-am gandit si la cele 3 minuni frantuzesti(C4,megane si 308)...dar mi-am zis k nu vreau sa stau cu masina mai mult prin service-uri cum fac unii prieteni si colegi de munca de-ai mei.

All times are GMT +2. The time now is 14:01.

- Copyright 2026 4Tuning