Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Discutie Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/62-discutie-oltcit.html)

B12ZMD 04-05-04 11:35

oltcituri cu tractiune spate n-am vazut nici auzit nici macar visat !

ideea cu motoru de visa gti e super smechera si m-am gandit si eu mult timp la ea ..... normal ca exista dezmembrari si de citroen dar motorul ala e EXTREM de greu de gasit (asta daca il vrei COMPLET, FUNCTIONAL SI EVENTUAL IN STARE FF BUNA)...

adaptarea cred ca e destul de facila (motorul visa gti se aseamana in privinta dimensiunilor cu cel de oltcit , ma rog e nitel mai mare dar merge) .... + ca in mod sigur o data cu motorul trebuie CUTIE si PLANETARE !

dc as avea 1000 EUR acuma mi-as lua un oltcit cu 200 si restu as face ce am scris mai sus ... rezultatul trebuie sa fie fantastic ! :D

B-96-AGC 04-05-04 12:38

si sti exacr unde sunt dezmembrari de citroen?
daca se fac mici modificari pt adaptarea motorului ce rost are sa iei cu tot cu cutie?
cred ca ar fi super un oltcit cu tractiune spate

Gabi 04-05-04 16:17

AGC: te-am intrebat pentru ca pozele astea apar si pe forumul/site-ul oltcit.ro, posesorii ambelor Oltcituri fiind membrii oltcit.ro

Cat despre tractiunea spate, modificarile ar fi infinite si... nu stiu cine s-ar incumeta sa faca astfel de modificari.

Pentru motorul de Visa GTi se fac cateva modificari, intr-adevar, destul de \"minore\", dar tre' si cutia + planetarele, cum spunea ZMD. Gandeste-te ce-ar insemna sa pui motor de GTi si sa-l actionezi cu o amarata de cutie in 4 (sau eventual 5 - frantuzeasca) de Oltcit. Daca te apuci de ceva, fa-o calumea.

Aaaa, era sa uit. + ca-ti tre' un proiect si ceva bani... ceva mai multi.

B-96-AGC 04-05-04 17:39

bine zis dar unde gasesc materialele?

DJ10BOD 04-05-04 21:32

Tare interesant... Oltcit pe propulsie... Suna misto!!!

B12ZMD 04-05-04 21:44

DEZMEMBRARI !

cu rabdare 2-3 saptamani cu 1 mecanic BAZA dupa tine, 2-3 plinuri de benzina consumate, cateva injuraturi, o relatie \"strong\" la RAR, buget pe masura modificarilor visate si s-a rezolvat tot !

va urez bafta !

... oricum, doar un maniac ar putea investi atatia bani intr-un oltcit (unul sunt chiar eu, care miliardar in $ daca as fi, pe langa Z8, Humvee H2, F50 si 2 iahturi, mi-as face si un Oltcit :twisted: ! :twisted: )

B-96-AGC 04-05-04 22:11

cred ca daca ai fi milionar in $ ti-ai lua oltcit.
credeam ca sti unde sunt dezmembrari.
dar sa schimbi cu tot cu cutie si planetare poti sa iti iei materiale de renault 20 TS care are 2.0L 109cp si cred ca gasesti mai repede
si cu R.A.R-ul nu e problema iti pastrezi motorul de oltcit si restu si cand faci revizia l-e pui cred ca merita sa faci miscarea asta odata la 2 ani decat sa dai spaga la R.A.R

XSW 05-05-04 06:31

Salve, scuze ca ma bag si eu in discutie, dar am si un 12 TRS si un R20TX cu motor de 2.2L si cred ca pot zice cu siguranta ca nu o sa iti intre vreodata matahala de motor de pe R20 pe Oltcit. Ar fi interesant poate un 1.7 injectie de pe o Alfa 33 daca s-ar putea adapta, e un motor mult mai potrivit si din cate stiu eu nu e asa de mare. Cat despre cutie si planetare sincer ma indoiesc ca o sa poti adapta cele de Renault 20 pe Oltcit, la vremea lor erau extremele de gama (20 e identic cu 30, difera doar prin dotari). E ca si cum ai pune tehnica de Peugeon 607 pe 106 :)

PS : Stie careva cu ce dacii s-au tras oltciturile alea la mare de si-au luato in freza asa nasol ? Ala rosu mai inteleg ca daca nu era modificata cutia cu rotile alea mari era normal sa o ia, dar celalalt era cu roti stock. Eu m-am tras cu TRS-ul meu cu o gramada de berline si le-am dar fum foarte usor.

Gabi 05-05-04 12:34

Quote:

Originally Posted by \"XS[DNiED
\"]Stie careva cu ce dacii s-au tras oltciturile alea la mare de si-au luato in freza asa nasol ? Ala rosu mai inteleg ca daca nu era modificata cutia cu rotile alea mari era normal sa o ia, dar celalalt era cu roti stock. Eu m-am tras cu TRS-ul meu cu o gramada de berline si le-am dar fum foarte usor.

Oltciturile alea era ceva cam VARZA. Fara sa fac reclama sau sa umflu vreun \"prieten\", da' Craiova RULLES in materie de Oltcituri ( vezi http://www.geocities.com/craiova_rac...oltcituri.html si www.geocities.com/craiova_racing/oltcituri.html )

B12ZMD 05-05-04 13:48

da, erau cam varza ... nu trebuiau sa si-o fure asa de grav de la niste janghine de dacii ... :cry:

B-96-AGC 06-05-04 11:19

eu am zis de renault 20 ts ca are cativa cai si e pus longitudinal si are tractiune fata.
alfa 33 parca are tractiune spate si nu cred ca are rost sa mai dai si pe flansa 100$ si sa ai cutie de oltcit .
dati si voi o idee de motor si cutie care ar putea fi puse mai usor si sa aiba si putere :idea:

B12ZMD 06-05-04 14:10

baga motor de VISA ... poate nu chiar VISA GTi dar VISA sa fie .. e mare diferenta intre ce s-a facut in Ro si Visa alea de la mama lor .. si ala garantez eu ca intra la fix !

---am cautat visa gti la dezmembrari ..... nici urma de asa ceva ! :cry:

B12ZMD 06-05-04 14:12

sau pentru cine nu e fan inrait oltcit, cumpara o dacie (macar tabla sa o aiba k-lumea), arunca motorul in Dambovitza si cumpara motor+cutie+planetare de golf II (benzina) ... si ajunge ! Dar atentie, benzina sa fie, nu diesel, daca nu doriti sa va cada usile in mers :D:D:D:D

B-96-AGC 07-05-04 06:42

golfu-l are motoru amplasar transversal
de la golf merge motoru si m-i se pare ca trebuie cutie si planetare de pasat tupul 80 si ceva. :twisted:

B12ZMD 07-05-04 12:06

da, asa e !

All times are GMT +2. The time now is 12:59.

- Copyright 2026 4Tuning