![]() |
Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste
salut salut.....am si eu nishte intrebari.Am luat permisul in martie anul trecut si prin Iunie am avut o mik problema cu legea.Circulam in voluntari al ora 1 noaptea pe sos.stefaneshit knd m-a depashit un baietzash peste linai continua...si coloana din fatza...si da-i dupa el.ne-a laut garda pe amandoi pe el l-a lasat sa plece mie mi-a luat permisul 30 de zile(depashire linie dubal continua).I-am dat in judekta ptk shtiam k nu au nici o proba am pierdut fireshte...deshi nsuhtiu in ce ipostaze si cu hotararea judektoreasca m-am dus tot pe shoseaua glucoza sa predau permisul.ce credetzi mi-a uzis cei de acolo k ter sa ma intorc la judektorie sa yau nush ce stampila k e o hotarare definitiva si irevocabila.Acuma eu nu am mai fost acolo si deja merg de 6-7 luni permisul fiind valabil dar vreau sa il predau,ce fac in aceasta situaztie?are cineva o idee dak o sa stau tot 30 de zile sau stau mai mult?
|
Daca sunt prosti, nu le da carnetu. Ce ai putea sa patesti ?
|
buna am si eu o mica intrebare . pe data de 16.martie mi-a fost luat permisul pt 60 de zile pt neacordare de prioritate . am primit acea dovada pe 15 zile care expira pe 31 martie. pe convocator scrie ca trebuie sa ma prezint la examinare pe data de 02aprilie . intrebarea mea este : daca voi lua pe 2.aprilie examenul de redobandire cand voi primi carnetul inapoi??? are careva idee daca e o greseala a politistului sau e normal sa ma cheme asa repede sa dau reexaminarea.... ??? multumesc.
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut,
In principiu nu ar fi nicio problema faptul ca ai mai putin de un an de la data dobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice, poti sustine acest examen de reducere a perioadei de suspendare, asta nu inainte de absolvirea unui curs de legislatie rutiera la o scoala de soferi avizata.Perioada de suspendare nu se poate reduce cu mai mult de 30 de zile. Bafta la invatat! |
Daca ai sub un an de experineta nu se reduce, dar tot trebe sa dai, ca daca nu dai reexaminare iti mai baga o luna
|
Ciudat, conforma carui articol din legislatia rutiera se mai prelungeste cu o luna sau conform carut articol esti obligat sa il dai atata timp cat permisul nu a fost suspendat in urma unei infractiuni? Poate sunt mai in urma cand am dat eu examen pt carnet cam asa se punea problema...Numai bine!
|
Bai nus care articol dar cand am fost la politie si am intrebat, asa mi s-a spus, si am si cativa prieteni care au patit-o.....adica nu au dat examenu......
|
Am inteles totusi e putin aiurea ma rog...aceasi intrebare poti sa o adresezi si tu organelor de politie cand ti se spune asta...Se mai schimba si legile astea bafta!
|
Azi ma fost sa dau reexaminarea la politia Ilfov, dar am fost si acu 2 zile sa imi fac programare, oricum am dat examnul, l-am luat si m-a intrebat politaiu: Ai un an de carnet?, si i-am zi: Nu... asa ca a zis sa nu poate sa imi scada pedeapsa deci am ramas la 3 luni .....si asa a fost.
Deci: Don't drink and drive .....nu de alta dar eu acu imi bag unghia in gat....dar timpul trece. O sa imi fie o mare invatatura de minte! |
...la fel am patit si eu....ca tine MKY... :( ...dar mai am 1 saptamana si gata...dinou pe strazi...sincer m-am invatat minte cu suspendarea asta...o sa fiu mai atent la tot ! :rolleyes2
|
Quote:
|
Quote:
Sunt de parere ca pot sa conduc si baut, nu beat si nu ca ar trebui sa beau la volan, mai bine decat multa lume: incepatori, femei care nu stiu nici macar sa parcheze.....dar nu am nimik cu nimeni iar in fond eu am ramas fara carnet asa ca puteti sa ziceti ce vreti. Pentru mine asta e o invatatura de minte.......sigur n-o sa mai fac! Iar 3 luni de zile pedeapsa, fara drept de apel, e destul. Si sa treci de la masina la autobuz nu e bine deloc....va spun eu:D |
Din cate stiu eu poti face o cerere la Seful politiei in raza caruia a avut loc incidentul, cerere ce ar putea reduce perioada de suspendare la 30-60 de zile asta in urma unui test de legislatie si a unui document care sa ateste ca ai efectuat si anumite ore de conduita rutiera! Bafta si te rugam mult, nu mai bea cand esti la volan, sau nu te mai urca la volan cand bei e cel mai bine pentru toti!
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:04. |
- Copyright 2026 4Tuning