![]() |
Re: Autohtona Noua vs SH Strain
Nu am sa înțeleg niciodată , de ce atacul la persoana e un argument pe 4tuning dar în fine .
@cavaliere Faptul ca Dacia se vinde nu e un argument pentru calitate , Toyota încă este marca cu cel mai mare număr de mașini vândute și tocmai ei au avut acel scandal monstru cu blocarea accelerației . O mașină se vinde din multe cauze , calitatea contribuie , dar nu reprezinta factorul dominant . @B-99-SAA Nu iti mai ascunde insultele după cuvinte , postează-le direct . Supercarurile au fost un exemplu pentru un post neavând nici o treaba cu topicul . Acuma tu ce exemplu vrei ? Vrei sa vin la tine la ușa sa-ți arat mașini SH care nu au avut probleme ? E un forum amice . Mașina o iei pe baza cunoștințelor tale . Probabilitatea ca mașină sa aibă o defecțiune majora e foarte mica dacă supui mașina pe care o cumperi la câteva teste banale . Acuma câți oameni știi care au făcut un test de compresie când au cumpărat mașina ? Câți au forțat ambreiajul ca sa-i vadă condiția ? Multa lume abia se atinge de mașina pe care o cumpără . Asa ca nu glorifica Loganul datorita neglijentei altora . |
Toata lumea a recunoscut ca Loganul nu este apogeul tehnologiei, dar faptul ca din 2004 s-a umplut strada de ele, si inca se vand si acum, e o dovada ca nu sunt nicidecum proaste. Daca te uiti si pe niste statistici din afara tarii, o sa vezi ca Loganul nostru se vinde bine si in afara, nu doar la noi. Ai vreun argument la asta? Nu compara o Toyota noua cu un Logan nou, pt ca e din nou pe langa subiect! Supercarurile alea mentionate de tine nu aveau nici o treba cu topicul, cavaliere avea, vorbea de masini SH cu pret de maxim 7000 euro. Obersvi ca iti repet chestia asta, si tot n-o pricepi? Ti-am explicat mai devreme care sunt criteriile de baza discutate: costuri intretinere, taxe si impozite, consum. Tu n-ai adus nici un argument aici, ci doar ai mentionat niste marci care un roman de rand nu si le-ar permite nici in doua vieti, deci esti total pe dinafara.
Spre deosebire de altii, incerc sa ma abtin de la insulte. Daca ai citi si tu regulamentul poate ai vedea chestia asta. Nu ti-am cerut sa-mi arati masini fara probleme, ca sunt ogramada de jafuri pe strazi, poti sa iei teapa oricand. Doar ca noi am adus in discutie probabilitatea costurilor mult mai mari la un SH decat la Loganul nou. Tu ai venit cu denumiri gen Lambo... |
Turbo, injectoarele, pompa servo, dar si multe altele.. explica-ne si noua cum stii cand se vor strica pe baza unui test de compresie? Se vede ca habar n-ai mecanica . Ia zi un motor care consuma ulei are compresie ok?
Cat despre ambreiaj .. Cand il fortezi ca sa il testezi.. cum afli ca nu te va lasa dupa 2000 de km ? Sau o volanta sau un alternator sau sau etc..? Cat despre Toyota.. Daca mi-ai venit cu acest argument pueril care insista pe "miile de probleme" atunci e clar ca discutia nu este intre doi indivizi cu discernamant apropiat. Daca tu pui botul la acest scandal mediatic vis-a-vis de brandurile japoneze atunci e problema ta. Piata din Germania a asimilat Logan-ul extraordinar. Asta nu inseamna ca e fiabil oare? Avand in vedere ca este o piata foarte pretentioasa eu zic ca spune multe despre acest model. ( una e calitate alta e fiabilitate). |
corect ce spui cavaliere
multe masini aduse de dincol care "is mult mai bune ca loganul" gen golf 3 , opel din 93 sare tabla de pe ele acum,planetare ce bat de te ia cu dureri si multe alte probleme spre surprinderea mea majoritatea pieselor de pe aceste masini is mai scumpe ca la logan,diferenta sesizabila |
Quote:
Quote:
Quote:
Calitatea când vorbești de o mașină se refera la calitatea fiabilitate exclusiv , dacă la fabricare producătorul a avut standarde înalte nu o sa îți pice injectorul la 20.000 de km și nici nu o sa ruginească în 4 ani. Sau tu nu numești designul , confortul , ținuta la drum , s.a.m.d. calitate ? Loganul a fost asimilat extraordinar de bine ? Unde ? În 2009 marele Logan nici măcar nu a intrat în top 30 la numărul de mașini vândute în Germania . Dacă tu alergi intro cursa și nu intri măcar în Top 5 te duci și spui ca ai alergat extraordinar de bine ? Hai sa fim serioși . |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Dacia Logan 1.6 16V 105CP Laureate
Pret DDP (€) 9.274 Kia Cee'd Fabricatie: 2008, 109 CP 21,200 km PRET: 8,300 EUR (pret negociabil) primul proprietar, fara accident, carte service Avantaje KIA: nenumarate GARANTIE COMPLETA INCA 4 ANI SI 9 LUNI ESP Climatronic AIRBAGURI FRONTALE, LATERALE SI TIP CORTINA (5* EURONCAP) RADIO+CD+MP3+USB+AUX COMENZI PE VOLAN FARURI CU XENON ETC. Finisari si fiabilitate net superioare, motor mai bun, o masina net superioara. Cum sa alegi un Logan in defavoarea unui asemenea exemplu !? . |
Quote:
Eu nu am nimic cu Dacia , chiar am avut un 1300 . Am un dinte împotriva tuturor producătorii de gunoaie auto care susțin sus si tare ca ei fac mașini bune . Toți criminalii care scot tot felul de modele bune adică mașini care sunt la fel de sigura ca o cutie de carton , masini care produc 60 cai pe litru , care se strica imediat ce ies din show-room , mașini care atât de frumoase ca produc avorturi spontane s.a.m.d. . |
Quote:
|
Quote:
|
Da, este corect ce spui, dar daca luam exact cazul dat de mine, cu un venit mediu, de profesor sa zicem, s-a dus naibii visul de a avea un Passat, un Golf6, un Bmw, o Vectra, o Octavia Tdi asa cum are vecinul adusa din Germania si care iti "ia" fatza. Ce masina adevarata iti iei de noua cu pana in 9-10.000E? si care sa iti ofere si prestanta unei marci germane chiar si Sh? Cumva un Peogeot 206, un Corsa, o Astra G satisfac aceste cerinte? E adevarat ca nici Loganul nu se ridica la acest nivel, dar macar e cea mai ieftina berlina din clasa ei.
|
Quote:
Polemica asta tot timpul o sa existe dar repet, nu e vorba doar de Logan vs ceva SH ci de orice masina vs ceva sh, tot timpul SH-ul o sa fie aparent mai bun, mai dotat, etc, indiferent ca are 2 ani sau 8 dar unii prefera masina NOUA, chiar daca una de 2 ani si 20-40 000 km e in stare ok. Daca toti ar gandi asa ar exista numai masini SH dar oare cine le-ar cumpara noi prima data ? |
@lord_wader : Dacă ești profesor în preuniversitar și nu ai alte surse de venit Dumnezeu fie cu tine . Am calificare necesara sa intru în învățământ și doar gândul asta ma îngrozește . Nu cred ca putem vorbi de un trai decent cu mașină cu tot în 1500 de RON lunar , pur și simplu nu cred ca ai avea bani de carburant , asigurare , itp , fluide , filtre și alte lucruri fără de care nu poți circula . Hai sa spunem ca faci pe dracu in patru si te sacrifici ca sa ai bani de ulei , filtre , acte , taxe etc. Dar tot rămână problema carburantului , ce faci iti iei mașină ca sa stai și sa te uiți la ea ? Ar trebui sa renunti la tot in afara de mâncare si facturi doar ca sa ai bani de carburant pentru 600 de km lunar . Iar dacă nu ai bani sa faci mai mult de 7000 de km anual atunci nu se merita sa-ți iei automobil .
@anaconda : Nu știu cât de mulțumiți sunt cu situația lor auto , mie mi se par mai degrabă resemnați . Dar nu putem cuantifica fericirea . Polemica asta va fi întradevăr eterna pentru ca nimănui nu-i place sa-i fie criticate deciziile . Si bineînțeles omul e liber sa aleagă . Oricum nu am avea de unde sa cumpăram SH dacă nu am cumpăra și mașini noi :lol: . |
@Apocalypse nu e adevarat,cumpara nemtii de noi si le luam noi SH haha
cat despre 15 mil pe luna..e foarte adevarat...daca nu faci rost de bani din alte parti,mosteniri ceva e cam imposibil cu un salariu de ..sa zicem 7-8-10 milioane dupa reducerea de salarii sa iti cumperi ceva nou.. |
Quote:
Asa ca si cu 2000 de EUR cash avans poti aspira cu usurinta la un auto sh mai bun. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:06. |
- Copyright 2026 4Tuning