Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

a3ds 03-08-10 17:08

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3561590)
Diferentele sunt multe, mai ales curba de putere.

Si mai ales randamentul unui motor electric vs unul cu ardere interna.

UNLORD 18-08-10 10:28

Bmw X1 detroneaza la vanzari Audi Q5 si se instaleaza in top-ul vanzarilor de SUV-uri premium din Europa:

1. BMW X1 - 44,067
2. Audi Q5 - 43,660
3. Volvo XC60 - 29,616
4. Land Rover Freelander - 20,138
5. BMW X5 - 16,565

_anaconda_ 18-08-10 11:47

X1 nu are legatura cu Q5, este intr-o clasa inferioara si este mai ieftin, mi se pare normal sa se vanda mai mult.

vacaroz 18-08-10 11:50

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3593269)
X1 nu are legatura cu Q5, este intr-o clasa inferioara si este mai ieftin, mi se pare normal sa se vanda mai mult.

vechea clasa x1 sa transformat acum in z1, sa faca loc unei game noi pentru x3

adrian78bmw 18-08-10 11:56

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3593269)

poate citesti inca o data titlul "Top vanzari SUV-uri premium"..
La fel ar trebui sa se spuna si despre Q5 e mult mai ieftin decat X5

_anaconda_ 18-08-10 11:58

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3593299)
poate citesti inca o data titlul "Top vanzari SUV-uri premium"..
La fel ar trebui sa se spuna si despre Q5 e mult mai ieftin decat X5

Pai da dar eu nu am venit cu o stire bomba in care sa spun ca Q5 a detronat X5 la vanzari.

vacaroz 18-08-10 12:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3593308)
Pai da dar eu nu am venit cu o stire bomba in care sa spun ca Q5 a detronat X5 la vanzari.

nu prea au clasa cei de la haudi unde sa fie peste bmw la vanzari.
rectific postul meu de mai sus. vechiul x3 acum a devenit x1

_anaconda_ 18-08-10 12:33

Esti sigur ? Nu de alta dar din cate stiu tocmai se pregatest sa faca un nou X3, tocmai pentru a concura cu Q5.

X1 e mai mic si mai ieftin decat Q5, nu are treaba cu el. Eventual Audi sa scoata un nou Q mai mic.

UNLORD 18-08-10 18:23

Noul X3 va concura direct cu Q5 iar pt X1, Audi are in plan un viitor Q3. Oricum la SUV-uri, Bmw au mai multa experienta, ei fiind practic cu aproape o generatie in plus pt fiecare clasa de SUV-uri.

adrian78bmw 23-08-10 12:52

BMW va lansa noua generaţie Seria 1 anul viitor la Frankfurt

BMW se pregăteşte să lanseze noua generaţie a modelului Seria 1 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, de anul viitor. Modelul compact va adopta noile motorizări cu trei şi patru cilindri.

Îmbătrânirea actualei generaţii BMW Seria 1 îi va sili pe nemţi să lanseze o nouă generaţie anul viitor, debutul oficial fiind programat în luna septembrie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Cunoscut sub numele de cod F20, viitorul Seria 1 va fi dezvoltat pe o platformă cu tracţiune posterioară complet nouă, botezată L7, care va găzdui cu siguranţă şi viitorul Seria 3.

Cum era de aşteptat, noul compact premium va creşte în lungime şi lăţime, noile dimensiuni urmând să permită creşterea considerabilă a spaţiului destinat pasagerilor spate. Variantele de caroserie cu cinci şi trei uşi se vor păstra, alături de cele Coupe şi Cabrio, însă noutatea absolută va fi introducerea unui derivat familist, cel mai probabil a unui Gran Turismo, dată fiind experienţa germanilor în acest segment.

Sub capotă, publicul va face cunoştinţă cu un altfel de BMW. Laboratoarele din Munchen vor introduce cu această ocazie noua generaţie de motoare cu trei şi patru cilindri. Un debut mondial îşi va face propulsorul de 1.2 litri Turbo, disponibil în mai multe versiuni de putere, începând cu 75 de cai şi terminând cu 185 de cai.

Pentru fanii dieselului va exista o unitate cu trei cilindri, bi-turbo, de 1.5 litri, capabilă să ofere între 95 şi 177 de cai putere. Vârful de gamă va fi însă asigurat de unitatea turbo, pe benzină, de 2.0 litri, ce va oferi două versiuni de putere: una de 204 şi una de 238 de cai.

238 de cai putere ar urma să dezvolte cea mai puternică motorizare regăsită pe Seria 1.
185 de cai putere va dezvolta cea mai puternică versiune a motorului 1.2i, cu trei cilindri, pregătit de BMW

_anaconda_ 23-08-10 13:18

Suna perfect, Seria 3 pe platforma de Seria 1 si motorizari 1.2 75CP sau 1.5 95CP, ceva gen Dacia Logan :lol:.

E drept ca cele mai puternice variante in 3 cilindri suna interesant ca putere dar totusi...

babau88 23-08-10 14:09

tu esti vesnic nemultumit....

adrian78bmw 23-08-10 14:13

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3604122)
Suna perfect, Seria 3 pe platforma de Seria 1 si motorizari 1.2 75CP sau 1.5 95CP, ceva gen Dacia Logan :lol:.

E drept ca cele mai puternice variante in 3 cilindri suna interesant ca putere dar totusi...

si A8 nu suna perfect pe platforma de A4?deja Audi are A3 1.2 TFSI deci nu mi se pare nimic ciudat in afara de 1.2 75 de cp care nu cred ca va exista..

_anaconda_ 23-08-10 14:19

1.2 TSI 105CP nu e tot una cu un motor in 3 cilindri cu 75CP. Cat despre A8, platforma tehnica nu este aceeasi cu A4, exista similaritati dar platforma este modulara cu modificarile de rigoare.

adrian78bmw 23-08-10 14:31

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3604263)
1.2 TSI 105CP nu e tot una cu un motor in 3 cilindri cu 75CP. Cat despre A8, platforma tehnica nu este aceeasi cu A4, exista similaritati dar platforma este modulara cu modificarile de rigoare.

Daca va fi bine echilibrat nu va fi nixi o problema..
este aceasi platforma MLP pe care se va lansa si noul A6 s-a lansat A7 si urmeaza si un model Bentley..si noul seria 5 este bazat pe platforma serie 7 asa ca nu vad de ce sa ne ascundem atat

UNLORD 23-08-10 17:05

Quote:

Originally Posted by babau88 (Post 3604240)
tu esti vesnic nemultumit....

De Audi...ca nu poate mai mult ;)

_anaconda_ 23-08-10 18:26

Ati vrea voi sa fie asa dar in ultimul timp e cam invers ;).

Bogdan_mb 23-08-10 18:53

Spunem la reverdere hatchback-urilor de succes (130i / 135i) si ne vom bucura de noilor triciclete :|

ELODIA GHINESCU 23-08-10 21:06

motoare in 3 cilindri pt un brand premium mi se pare destul de injositor.
si cu echilibratul acelor motoare va fi problema.

golf3diesel 23-08-10 21:07

corect,si probabil in curand o sa facem concurenta Trabantului :D (2 cilindrii)

a3ds 23-08-10 21:56

Cred ca toti de pe aici intentionati sa va cumparati seria 1 noua si porcii astia v-au dezamagit...trist :D

UNLORD 23-08-10 23:00

1 Attachment(s)
Cine rade la urma, rade cel mai bine !!!

P.s. Multi "clarvazatori" s-au activat din senin! :D De ce nu s-ar putea intrevedea si consum de carburant record, emisii record, performante dinamice mai bune decat actuala generatie, etc ? Si stati linistiti ca o sa ramana si motoarele in 6 cilindrii ...

P.s. Si in alta ordine de idei: BMW Rahal Letterman Racing Team win American Le Mans Series GT class for the second consecutive year at the classic Road America circuit !

http://www.bmwblog.com/wp-content/up...-1-655x435.jpg
Press Release: Proving once again that the BMW M3 knows the way to victory lane at Road America, the BMW Rahal Letterman Racing Team won the ultra-competitive American Le Mans Series GT class for the second consecutive year at the classic Road America circuit.

No. 90 BMW M3 GT drivers Joey Hand and Dirk Müller completed 66 laps of the 4.0-mile circuit in today’s two – hour-and-forty-five-minute American Le Mans Series race, winning by 2.6 seconds. The outstanding result gives BMW a six point lead in the all-important Manufacturer point standings. Hand and Müller move up to a tie for second in Driver points before the last two races of the season.

The day did not have such a good outcome for teammates Bill Auberlen and Tommy Milner. Auberlen made a strong start in the No. 92 M3 GT, moving quickly up two
positions from his P8 grid start. Unfortunately, on lap 8, only 20 minutes into the race, he became victim of a slowing prototype in the “Kink” and was hit hard from behind, just after shifting to sixth gear.

The result was a high-energy crash at the fastest part of the track, which appears to have terminally damaged the No. 92 chassis but luckily, caused Auberlen no serious injuries. The car was retired from the race. Tommy Milner did not race and neither driver will score points. However, thanks to their consistent performance this season, he and Auberlen only drop to fourth in driver standings.

With testing scheduled to begin this coming Friday, August 27th for Round 8 at Mosport International Raceway, in Bowmanville, Ontario, Canada, any celebrations will be short-lived . Before the checkered flag flew over the No. 90 machine, half of the team departed for home to start first thing Monday morning on the build of the new No. 92 chassis.

_anaconda_ 23-08-10 23:50

Variantele cu suspensie M Sport sigur o sa aiba performante dinamice bune, combinat cu 1.2 75CP o sa fie o racheta, 112i M Paket :).

Cat despre P.S-ul tau, nu vad Audi si BMW in cursa aia asa ca nu vad ce legatura are cu topicul.

vacaroz 24-08-10 00:04

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3605630)
Variantele cu suspensie M Sport sigur o sa aiba performante dinamice bune, combinat cu 1.2 75CP o sa fie o racheta, 112i M Paket :).

Cat despre P.S-ul tau, nu vad Audi si BMW in cursa aia asa ca nu vad ce legatura are cu topicul.

amice..... dupa cum spunea si caragiale... dar ma abtin
ti se pare tie primul constructor care introduce motorizarea de 1.2 sau 3 cilindri?sau tu vrei numai motoare de m de 4000 cc pe masini? stii ca unele rs-uri au iesit in paguba pentru ca din numarul de vanzari nu a reusit nici macar sa scoata pretul dezvoltarii lui
este o motorizare care sigur o vor adopta mai multi, datorita faptului ca sa ajuns sa scoti ceva puteri acceptabile si se vor duce si mai sus, posibilitatea de a pune un turbo sau compresor si plus de asta taxele care ne inpinge pe multi sa adoptam un motoras.
lasa off topicul ca de asta stim cu totii ca esti bun, mai posteaza si ceva obiectiv...
off... cum de mi-ai iesit tu in cale :D

_anaconda_ 24-08-10 00:07

Tu macar realizezi cum se va comporta masina aia care va avea undeva la 1300 KG si 75CP ? 0-100 in 15 secunde suna minunat pentru un BMW premium, nu ? Ca sa nu mai spun ca e la mintea cocosului ca RS-urile nu se fac sa prospere compania de pe urma lor, banii vin din alta parte, alea sunt facute sa fie, probabil era greu sa iti dai seama de asta, nu ? Dupa tine asta era planul Audi sa depaseasca criza si sa ramana pe profit chiar daca vand mai putin...aparitia RS6, RS5 :lol:.

PS - nu e primul constructor dar una e matiz 0.8 / 1.0 in 3 cilindri sau Chevrolet Kalos sau ce petarde mai au motorizari de genu, alta e un hatchback premium wannabe care costa de 4 ori mai mult.

vacaroz 24-08-10 00:26

passaturile si golful ce motorizari aveau si au in continuare? a3? acum care e acea fabuloasa diferenta intre 1.4 si 1.2.....sau sa intelegem ca dupa mentalitatea ta a3 nu e premium :D
nu mare mi-ar fi mirarea daca peste un an 2 apare audi cu motor de 1.0, atunci daca nu-ti faci sepuku tot degeaba :)
asa cand a fost introdus motorul de 1.4 tfsi tot asa i-l blamau toti si acum nu mai poti de el
marea majoritatea a constructorilor vand motoare mai mici asa ca ii doare pe ei undeva ca prinde 100a in 30 de secunde si nu e multumit blibistrocel :)

_anaconda_ 24-08-10 00:29

Passatul nu a avut 75CP (nu ma refer la alea prin 80), Golful nu e premium (nici Passatul de altfel) iar A3 are 1.2 TSI dar e in 4 cilindri si e turbo, nu are 70 CP.

Sincer de abia astept sa apara, o sa fie pe la provocari vreunul suparat care o sa aiba marea provocare cu Sandero 1.2 16V 75CP :lol::lol::lol:.

a3ds 24-08-10 00:31

Mie mi se pare greu de crezut ca o sa vedeti bmw de 75 de cai prea curand, istoria ma va judeca :D .

vacaroz 24-08-10 00:33

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3605687)
Passatul nu a avut 75CP (nu ma refer la alea prin 80), Golful nu e premium (nici Passatul de altfel) iar A3 are 1.2 TSI dar e in 4 cilindri si e turbo, nu are 70 CP.

Sincer de abia astept sa apara, o sa fie pe la provocari vreunul suparat care o sa aiba marea provocare cu Sandero 1.2 16V 75CP :lol::lol::lol:.

atunci pe tine te rujeaza un motorul de 1.2? nu e o blasfemie sa pui turbo pe 1.2? :)

a3ds din punctul de vedere al unui constructor dc nu? ei vor vanzari, cu un motor mai mic, consum mai mic (pe foaie) sigur se va vinde si asta

_anaconda_ 24-08-10 00:36

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3605698)
atunci pe tine te rujeaza un motorul de 1.2? nu e o blasfemie sa pui turbo pe 1.2? :)

a3ds din punctul de vedere al unui constructor dc nu? ei vor vanzari, cu un motor mai mic, consum mai mic (pe foaie) sigur se va vinde si asta

Ori ca pui turbo pe 1.0 ori pe 6.0 e tot aia, din contra, motoarele mici + turbo sunt viitorul. Care e problema cu turbo pe 1.2 ? E prea rau 105-120CP pe 1.2 si consum + taxe mici ?

vacaroz 24-08-10 00:39

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3605705)
Ori ca pui turbo pe 1.0 ori pe 6.0 e tot aia, din contra, motoarele mici + turbo sunt viitorul. Care e problema cu turbo pe 1.2 ? E prea rau 105-120CP pe 1.2 si consum + taxe mici ?

ma bucur ca ai ajuns la vorba mea :D
case closed :)

_anaconda_ 24-08-10 00:50

Eu cred ca tu traiesti intr-o lume fictiva, un univers paralel, altfel nu imi explic cum intelegi pe dos. Cum am ajuns la vorba ta ?

1) 3 cilindri si 70 martoage pe 1300-1350 KG in niciun caz nu o sa aiba consum bun.

2) Motoare mici + turbo = consum si taxe mici, putere decenta, petarda aia de 1.2 70CP nu are decat taxe mici, performante ioc, consum de asemenea nu prea grozav. Ti se pare acelasi lucru ?

3) Una e sa ai 105-120 CP pe un hatchback alta e sa ai 70CP pe un premium wannabe.

Cred ca e prea tarziu altfel nu stiu cum ai interpretat ce am spus eu si ti-a iesit acelasi lucru cu ce ai spus tu.

PS - sau ala 1.2 3 cilindri are si turbo sa ajunga la puterea aia devastatoare ?

UNLORD 24-08-10 01:01

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3605724)
Eu cred ca tu traiesti intr-o lume fictiva, un univers paralel, altfel nu imi explic cum intelegi pe dos. Cum am ajuns la vorba ta ?

1) 3 cilindri si 70 martoage pe 1300-1350 KG in niciun caz nu o sa aiba consum bun.

2) Motoare mici + turbo = consum si taxe mici, putere decenta, petarda aia de 1.2 70CP nu are decat taxe mici, performante ioc, consum de asemenea nu prea grozav. Ti se pare acelasi lucru ?

3) Una e sa ai 105-120 CP pe un hatchback alta e sa ai 70CP pe un premium wannabe.

Cred ca e prea tarziu altfel nu stiu cum ai interpretat ce am spus eu si ti-a iesit acelasi lucru cu ce ai spus tu.

PS - sau ala 1.2 3 cilindri are si turbo sa ajunga la puterea aia devastatoare ?

Esti un specimen aparte...te certi cu oamenii pe lucruri care nu exista la momentul asta , fizic nu exista, in schimb vorbesti in kilograme si de "consum nu prea grozav"si bati campii f. rau pe un lucru despre care nimeni nu stie absolut nimic. Nu suntem pasionati de profetiile tale! Esti plin de presupuneri si vb. f. mult offtopic! Esti alarmist si agitator si parca vad ca VAG-istii o sa copieze reteta BMW cum o fac disperat in ultimul timp, sa te vad ce o sa mai inventezi atunci!

P.s. Amuzant este ca vorbesti de traitul in lumi fictive si universuri paralele ...

_anaconda_ 24-08-10 01:03

Articolul ala de ce a fost postat ? Nu sa se discute pe tema lui ? Daca nu, atunci trebuie sters postul. Cat despre copiatul "retetei BMW", cred ca te-ai uitat la prea multe filme in ultimul timp. Voi fanii BMW vedeti lucrurile distorsionat, toti copiaza BMW, BMW RULLZ, tot ce fac ei e bun, daca scoteau altii acelasi lucru era de rahat si asa mai departe.

aleks 24-08-10 01:21

_anaconda_, e un seria 1, e entry-level-ul, e normal să aibă motoare mici cu puteri mici, e maşină pentru oraş, pentru mers la piaţă, pentru doamne/domnisoare care vor o maşină bună, dar nu vor o motorizare de copii NFS-işti, pur şi simplu n-au ce face cu ea. O maşină bună, cu taxe mici, asigurare mică (diferenţele de taxe şi asigurări obligatorii în UE, care e piaţa de bază a modelului, sunt imense în funcţie de motorizare şi/sau cai putere.)
Acoperă o nişă pe care ceilalţi producători au acoperit-o deja, sau lucrează la asta.
Pentru copiii care nu înţeleg că BMW e o companie care trebuie să producă profit în primul rând, la fel ca toate celelalte companii de pe planetă, auto sau nu, există cursurile de clasa a 11-a de Economie Politică.
Citiţi-le, vă ajută să înţelegeţi de ce oamenii ăştia lansează pe piaţă acele produse pentru care ei găsesc cerere.

Bogdan_mb 24-08-10 01:34

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3605507)
Si stati linistiti ca o sa ramana si motoarele in 6 cilindrii ...

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3604055)
238 de cai putere ar urma să dezvolte cea mai puternică motorizare regăsită pe Seria 1.

Nu cunosc sursa articolului dar daca este adevarata inseamna ca bye bye 6 cilindrii pe hot-hatch-uri. R32 s-a dus, speram sa ramana asta.

Apropo, am vazut acum ca apare tendinta celor trei sa se axeze pe motoare de aprox. 2000cc turbo si ~ 200 cp , mai exact BMW a renuntat la aspirate pentru 2.0L+T , Merc a renuntat la compresor pentru 1.8L+T , deci pana la urma nu stiu cine copiaza pe cine.

Bogdan_mb 24-08-10 01:42

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3605758)
_anaconda_, e un seria 1, e entry-level-ul, e normal să aibă motoare mici cu puteri mici, e maşină pentru oraş, pentru mers la piaţă, pentru doamne/domnisoare care vor o maşină bună, dar nu vor o motorizare de copii NFS-işti, pur şi simplu n-au ce face cu ea. O maşină bună, cu taxe mici, asigurare mică (diferenţele de taxe şi asigurări obligatorii în UE, care e piaţa de bază a modelului, sunt imense în funcţie de motorizare şi/sau cai putere.)
Acoperă o nişă pe care ceilalţi producători au acoperit-o deja, sau lucrează la asta.
Pentru copiii care nu înţeleg că BMW e o companie care trebuie să producă profit în primul rând, la fel ca toate celelalte companii de pe planetă, auto sau nu, există cursurile de clasa a 11-a de Economie Politică.
Citiţi-le, vă ajută să înţelegeţi de ce oamenii ăştia lansează pe piaţă acele produse pentru care ei găsesc cerere.

Aleks , ai dreptate, dar daca vreau un hatch de oras pentru mers la piata, economic si spatios, la ce folos sa mai dau inca 10.000 euro peste un golf 6 cu motorizare asemanatoare a unui seria 1 ? mai bine de diferenta dau avans la un seria 5 / a6 etc.
Este exact aceasi problema ca si A class , B class, unde cerinta pentru un entry level premium este mica, chiar daca are ceva aparte.

aleks 24-08-10 01:45

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3605781)
Aleks , ai dreptate, dar daca vreau un hatch de oras pentru mers la piata, economic si spatios, la ce folos sa mai dau inca 10.000 euro peste un golf 6 cu motorizare asemanatoare a unui seria 1 ? mai bine de diferenta dau avans la un seria 5 / a6 etc.
Este exact aceasi problema ca si A class , B class, unde cerinta pentru un entry level premium este mica, chiar daca are ceva aparte.

Ai dreptate şi tu, dar maşina o să apară în ciuda argumentului ăsta, şi o să se vândă probabil la cotele estimate.
E alegerea lor, nu nouă ne dau dividentele la sfârşit de an fiscal, şi nici nu le plătim noi pierderile dacă o să fie un eşec...

dolb 24-08-10 01:46

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3605705)

e tot aia pe naiba, e o diferenta enorm de mare intre un turbo pe 6.0 si un turbo pe 1.0.

Iar in legatura cu motoarele mici + turbo = viitor.. sa ne fereasca Dumnezeu! Or sa fie toate masinile gen Alfa Romeo.. or sa stea prin service cum sta RX8-ul .

a3ds 24-08-10 01:55

Sa vezi ce nasol o sa fie peste cativa ani cand o sa mergem toti cu rasnite electrice, e semn destul de clar din partea constructorilor ca se cam termina petrolu', o sa avem amintiri umede cu motoare pe benzina.

All times are GMT +2. The time now is 14:30.

- Copyright 2026 4Tuning