Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

stratus 26-11-08 14:31

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by botdriver (Post 1886984)
C4 Berlina SX 1.6HDi 16V 110 CP - Euro 4 Ce zici de asta e un pic mai scump dar are motor preluat de la BMW,si citroen are experiente in fabricarea de auto ,garantia 2 ani fara limita de km!!!kia de ce a pus limita la 150.000 ?????se tem ca nu rezista masinile???

intrebari usoare cu raspuns dificil de dat. nu vreau sa incerc sa dau o explicatie DAR tot la fel de usor pot sa te intreb si eu de ce dau garantie DOAR DE 2 ANI?le este frica de faptul ca nu ar putea tine mai mult?7 ani garantie pentru KIA SPORTAGE (aceiasi garantie ca si pt procee'd), KIA SORENTO 3 ani fara limita de km ,KIA OPIRUS 5 ani fara limita de km! deci nu cred ca le e frica din punctul asta de vedere

dolb 26-11-08 14:40

stratus... lasa national tv si uita-te la topgear si fifth gear si apoi mai vorbim noi de kia

stratus 26-11-08 15:03

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887630)
o dai in alte alea... ce dracu treaba are dealership-ul cu masinile? totusi am inteles de ce luati atat apararea marcii KIA !.. pentru ca sunteti romani iar pe voi nu va intereseaza ca masina sa fie buna.. romanu are un singur criteriu in cap: E IEFTINA !

o intrebare pt tine:de unde stii ca nu e buna?dar te rog cu argumente inteligente !nu mai demonstra cat esti de ingust in gandire
iar printre altele afla ca exista o stransa legatura intre dealer si vanzarea respectivului model. la modele sensibil egale ca dotari si preturi (cazul de fata)aproape totul depinde de abilitatile unui dealer de a vinde modelul respectiv
nu pt ca suntem romani ci pentru ca daca ai 14000E pt o masina conteaza 1000E si asta e universal valabil egal ca esti ROMAN ,englez ,american,japonez.
si mai am o intrebare pt tine simpla extrapoland putin:

cazul ideal:D
DACIA VS MERCEDES
aceiasi garantie ,aceleasi dotari ,aceleasi performante, aceiasi prestanta in public dar mercedes ul costa 150.000E pe cand dacia costa 100.000E ce ti ai cumpara?

problema nu apare cand iti iei o masina ieftina problema majora e cand incerci sa epatezi punandu te in valoare cu o masina f scumpa. ex concret pe care il cunosc si mai sunt destule BENTLEY cu 4 usi si condus de proprietar:D daca tot vroia sa impresioneze pe cineva trebuia sa cumpere coupe ul si sa il conduca personal asta fiind dif intre un om cu bani si un om cu bani+stil sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
si apropo tu ce nationalitate ai?

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887696)
stratus... lasa national tv si uita-te la topgear si fifth gear si apoi mai vorbim noi de kia

astept niste raspunsuri de la tine daca tot ma uit la national tv si tu la top gear si noi astia care postam on topic ne prindem urechile cand vedem o masina pe cric. fara intentie de a te jigni!

dolb 26-11-08 15:09

domnule draga.. doar 1% din romani fac prostia de a cumpara masina noua! nu-mi spune tu mie ca acuma orice roman care are 14K in mana se duce si isi ia kia sau orice-alta masina nou! .. 99% din romani daca au 14k in buzunar se duc dracu in germania si isi iau o ragalie de passat sau vreo ragalie de bmw sau oricealtceva care sa se potriveasca cu manelele lui si fite! .. pana acum nu am vazut intr-o GTC sau intr-o pro'ceed manele la maxim!..problema e ca sunt putine pe strazi! Incearca sa intelegi mentalitatea romanului iar apoi mai vorbim!

PS: sunt roman dar nu roman ieftin.. ci roman inteligent care cumpara o masina ce indeplineste mai multe standarde! nu sar la orice masina ieftina.. sar la o masina care merita! ( iar cu postul asta imi aduci aminte de prietena mea care imi zicea sa imi iau adidasi.. si eu imi aleg unii la 400 ron si ea zice..nu i-ai pe'astia la 200.. la care ii zic eu..nu ca aia la 200 sunt scumpi! pt ca aia la 200 NU MERITA sa dai 200 pe ei.. cei la 400 merita si asa si pe dincolo )

cred ca ai inversat cifrele.. poate 243 de mii SH si 168 noi.. si oricum 90 % din masinile noi reprezinta peugeot 107 si logan..si alte bazaconii din astea IEFTINE :)

stratus 26-11-08 15:29

Quote:

C4 Berlina SX 1.6HDi 16V 110 CP - Euro 4..............
.......se tem ca nu rezista masinile???

incearca sa configurezi un C4 cu trei usi nu cu 5!!!!!!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887762)
domnule draga.. doar 1% din romani fac prostia de a cumpara masina noua! nu-mi spune tu mie ca acuma orice roman care are 14K in mana se duce si isi ia kia sau orice-alta masina nou! .. 99% din romani daca au 14k in buzunar se duc dracu in germania si isi iau o ragalie de passat sau vreo ragalie de bmw sau orice altceva care sa se potriveasca

Afla ca in Romania sunt peste 50%care prefera masini noi!!!si astea o spun statisticile. in primele 9 luni s au inmatriculat 168.339 masini second-hand din vest si 243.475 noi in romania nu altundeva dar tu nu ai de unde sa stii asta pt ca la topgear nu spune asta!deci vb in necunostinta de cauza .

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887890)
cred ca ai inversat cifrele.. poate 243 de mii SH si 168 noi.. si oricum 90 % din masinile noi reprezinta peugeot 107 si logan..si alte bazaconii din astea IEFTINE :)

VNZARI AUTOTURISME AUTOHTONE
Total 74 476
VANZARI AUTOTURISME IMPORT
Total 168 999
pe primele 9 luni ale anului 2008

iar pe 2007

VANZARI AUTOTURISME AUTOHTONE
Total 110902
VANZARI AUTOTURISME IMPORT
Total 204719

iar daca doresti pot sa ti le dau detaliat pe marca si model dar nu face obiectul topicului !

vroiam doar sa iti demonstrez ca pe cand tu vb in necunostinta de cauza eu vb concret.

botdriver 26-11-08 19:09

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1887798)
incearca sa configurezi un C4 cu trei usi nu cu 5!!!!!!

La c4 coupe sunt cam aceleasi preturi,acuma nu sunt la munca sa-ti dau o oferta exacta,si nu vreau sa zic ceva gresit.
P.S. nu lucrez la departamentul vanzari,ma ocup de buy-back.:D

The_Mask 26-11-08 19:43

Quote:

Originally Posted by botdriver (Post 1888192)
La c4 coupe sunt cam aceleasi preturi,acuma nu sunt la munca sa-ti dau o oferta exacta,si nu vreau sa zic ceva gresit.
P.S. nu lucrez la departamentul vanzari,ma ocup de buy-back.:D

Diferenta de pret intre un C4 sedan si C4 coupe nu poate fi mai mare de 600-800 EUR.

~ EWN ~ 26-11-08 20:02

Quote:

Ce zici de asta e un pic mai scump dar are motor preluat de la BMW,si citroen are experiente in fabricarea de auto ,garantia 2 ani fara limita de km!!!kia de ce a pus limita la 150.000 ?????se tem ca nu rezista masinile???

Motor preluat de la Bmw? De unde le scoateti fratilor.....de unde? De la voi apar miturile astea....cum am mai auzit si ca un 1.9 tdi e motor de un milion de km :shock:....cum am auzit si ca bmw-urile e46 sunt 3000 de euro in Germania...numai prostii din astea....lasati vrajelile astea pentru clienti pentru a vinde masini....pentru comisioane....si nu le mai spuneti si pe forum....ca e prea de tot...motorul ala e facut de psa si ford....

Numai bine.

The_Mask 26-11-08 20:04

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1888321)
Motor preluat de la Bmw? De unde le scoateti fratilor.....de unde? De la voi apar miturile astea....cum am mai auzit si ca un 1.9 tdi e motor de un milion de km :shock:....cum am auzit si ca bmw-urile e46 sunt 3000 de euro in Germania...numai prostii din astea....lasati vrajelile astea pentru clienti pentru a vinde masini....pentru comisioane....si nu le mai spuneti si pe forum....ca e prea de tot...motorul ala e facut de psa si ford....

Numai bine.

Te referi la Skoda aia tur cu 1 milion de kilometrii?:))

~ EWN ~ 26-11-08 20:21

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1888328)
Te referi la Skoda aia tur cu 1 milion de kilometrii?:))

Da domneŽ aia care a realizat asta in doar 4 ani!

Adica:

250.000 pe an
20.833,33 km pe luna
694,44 km pe zi

Pur si simplu omul se trezea si mergea ca nebunul, nu tu familie, nu tu copii nu nimica, el si masina....

si nu numai aia, mai nou cand se vinde o masina cu motorizare asemanatoare se spune, are 240 de mii de km dar se stie ca motoarele astea tin un milion de km bineinteles langa fraza asta nelipsitul semn ;) = sufar in cele mai multe cazuri...

Maine poimaine o sa aud/vad vand Citroen c4 1.6 motorizare bmw ;):rolleyes2 (sufar numai pot am bmw cu caroserie de citroen) se stie ca motorizarea asta e euro 4 si tine 2 milioane de km....si tot asa....noi sa fim sanatosi....

Spiritul de turma e in floare in Romania....

dolb 26-11-08 21:00

ontopic: as alege opel astra gtc deoarece.. chiar daca e mai scumpa.. ofera cel mai bun raport calitate/pret !

PS: pentru fanaticii "7 ani garantie" stati linistiti ca cei 7 ani garantie la kia acopera busonul de la alimentare crapat sau manerul de la usa rupt! :) nicidecum suspensii/motor/caroserie/transmisie! asa ca va puteti baga undeva cei 7 ani de garantie :D

orlando 26-11-08 22:09

Discutia a devenit interesanta dar vad ca dolb tot in necunostinta de cauza este.
Dolb...ai caz concret in care o cunostinta/prieten/amic/dusman/vecin de scara sau mai stiu eu ce...i-a cazut ceva la partea de motor sau caroserie la masina lui de 2 bani kia(care apropo e o caruta cu roti) si cei de la kia nu au schimbat?nu de alta dar am auzit cazuri in care s-a schimbat pe garantie fara sa se guite...dar poate cunosti tu cazuri.
Apropo..ai idee cum se taie garantiile la vw?ca eu am auzit legende mirifice prin ograda porsche si nu numai...

GTR 27-11-08 00:47

Quote:

C4 Berlina SX 1.6HDi 16V 110 CP - Euro 4

Caracateristici tehnice
Capacitate cilindrica 1560
Putere max CP/rot/min: 110/4000
Cuplu maxim Nm/rot/min 240/1750
Transmisie manuala 5+1
Masa proprie (kg): 1355
Viteza maxima km/h: 192
Acceleratie 0-100km/h (sec): 12.4
Consum mixt l/100km: 4.7
Emisii CO2: g/km 108
Norme de poluare Euro 4
Dimensiuni (mm)
L x l x h: 4260 x 1773 x 1458
Ampatament: 2608
Capacitate portbagaj ( l ): 320
Capacitate rezervor ( l ): 60
Dotari standard
Functionalitate si Confort Siguranta activa & pasiva
Geamuri electrice fata 2 Airbag-uri frontale
Oglinzi electrice + incalzite ABS + EBD + ESP
Inchidere centralizata cu telecomanda Tetiere fata - spate
Computer de bord Centuri de siguranta pretensionate in 3 puncte
Servodirectie electrohidraulica Sistem antifurt cu imobilizator electronic
Pilot automat + limitator viteza Intrerupere alimentare carburant in caz de
Climatizare bi-zona accident
Proiectoare ceata Sistem de dezactivare airbag pasager fata
Radio CD cu functie MP3 Discuri frana: fata ventilate - spate normale
Volan cu comenzi centrale fixe Design
Tablou de bord cu display LCD Bandouri de protectie laterala
Turometru digital pe volan Faruri cu geam clar
Geamuri atermice Tapiterie Maille Tryweb Mistral - gri inchis
Faruri reglabile electric din interior Capace roti
Stergator luneta Bara fata/spate in culoarea caroseriei
Dotari optionale incluse in pret
Geamuri electrice spate = 170 Euro (TVA inclus)
Tapiterie Velour = 100 Euro (TVA inclus)
Vopsea metalizata = 300 Euro (TVA inclus)
GARANTIE
24 LUNI fara limita de kilometri 12 ANI anticoroziune 3 ANI pentru vopsea

Pret fara TVA: 14.513 EUR
Pret cu TVA: 17.270 EUR
Discount: 2.960 EUR
Pret cu TVA: 14.310 EUR

Ce zici de asta e un pic mai scump dar are motor preluat de la BMW,si citroen are experiente in fabricarea de auto ,garantia 2 ani fara limita de km!!!kia de ce a pus limita la 150.000 ?????se tem ca nu rezista masinile???

Prietene, te-am rugat sa ne spui cat are garantie trenul de rulare, dar eviti sa o faci.
La Kia are tot 150 mii de km, la Fiat 45 mii km, la Renault 60 mii de km etc.

GTR 27-11-08 00:53

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887630)
o dai in alte alea... ce dracu treaba are dealership-ul cu masinile? totusi am inteles de ce luati atat apararea marcii KIA !.. pentru ca sunteti romani iar pe voi nu va intereseaza ca masina sa fie buna.. romanu are un singur criteriu in cap: E IEFTINA !

Aici faci o mare confuzie, este exact invers, romanul isi ia masina cat mai scumpa (cat il tine cureaua) si Germanul, Belgianul etc. isi iau masini ieftine, cu toate ca-si permit masini de 2,3 ori ami scumpe.
Fa un turneu prin Italia, eu in 2000 de km parcursi acolo m-am speriat ce saracii de masini au, un singur Q7, un singur S si nu AMG sau ..., un singur Porsche Cayenne, nici un SL, nici un A8, nici un M3, nici un RS4, nici un OPC, 2-3 GTI-uri, doar cateva Ferrari-uri (nu cate vezi in Bucuresti) si asta in Modena si Roma.

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887762)
domnule draga.. doar 1% din romani fac prostia de a cumpara masina noua! nu-mi spune tu mie ca acuma orice roman care are 14K in mana se duce si isi ia kia sau orice-alta masina nou! .. 99% din romani daca au 14k in buzunar se duc dracu in germania si isi iau o ragalie de passat sau vreo ragalie de bmw sau oricealtceva care sa se potriveasca cu manelele lui si fite! .. pana acum nu am vazut intr-o GTC sau intr-o pro'ceed manele la maxim!..problema e ca sunt putine pe strazi! Incearca sa intelegi mentalitatea romanului iar apoi mai vorbim!

PS: sunt roman dar nu roman ieftin.. ci roman inteligent care cumpara o masina ce indeplineste mai multe standarde! nu sar la orice masina ieftina.. sar la o masina care merita! ( iar cu postul asta imi aduci aminte de prietena mea care imi zicea sa imi iau adidasi.. si eu imi aleg unii la 400 ron si ea zice..nu i-ai pe'astia la 200.. la care ii zic eu..nu ca aia la 200 sunt scumpi! pt ca aia la 200 NU MERITA sa dai 200 pe ei.. cei la 400 merita si asa si pe dincolo )

Parerea mea este ca tu confunzi inteligenta cu snobismul.

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1888441)
ontopic: as alege opel astra gtc deoarece.. chiar daca e mai scumpa.. ofera cel mai bun raport calitate/pret !

PS: pentru fanaticii "7 ani garantie" stati linistiti ca cei 7 ani garantie la kia acopera busonul de la alimentare crapat sau manerul de la usa rupt! :) nicidecum suspensii/motor/caroserie/transmisie! asa ca va puteti baga undeva cei 7 ani de garantie :D

Garantia indoielnica este universal valabila in Romania pt ca sunt angajati romani, dar garantia in tariile mai vest-europene este corecta, asa cum este specificata in reclame si de catre producatori sau dealeri.

Exemple sunt nenumarate de garantie interpretata de romani, gen Porsche Romania care la o turbina cazuta dau vina pe combustibil (din care oricum nu au luat vre-o mostra) si care nu are nici un fel de legatura cu turbina si nu avea decat 23 de mii de km masina, la BMW caseta de directie a cazut de la pneuri prea umflate, la KIA parbrizul s-a crapat e la detectorul de antiradar prins de parbriz cu ventuze, etc.
Traim in Romania si asta ..........!

botdriver 27-11-08 06:24

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1888321)

Numai bine.

nu esti la curent cu noutatile,pe noul c 4 face-lift motorul de 1.6 este preluat de la bmw cauta pe net sa vezi care are dreptate,daca nu cunosti nu vorbi.

uite frate citeste sa vezi de cine sunt facute motoarele,vad ca numa vorbesti fara argumente,deja exista citroen cu motor de bmw nu e din viitor!

http://www.************/teste-auto-te...nta-3247592/p2

All times are GMT +2. The time now is 22:35.

- Copyright 2026 4Tuning