Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Audi R8 2008 vs. Porsche 911 Carrera 4 2006 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/33228-audi-r8-2008-vs-porsche-911-carrera-4-2006-a.html)

Evil Yuri 07-10-07 00:02

Re: Audi R8 2008 vs. Porsche 911 Carrera 4 2006

La raportul pret/performante...R8 e mult pe minus.

Alex_55 07-10-07 17:31

Quote:

Originally Posted by FLAME (Post 1136164)
cum care performante...uitate la Test Data shi vezi acolo k R8 are performanate mai bune decat 911 carrera 4

care performante ? spune tu ...

AlliedComposites 16-10-07 20:20

mai, ati vazut ultimul Top Gear? Au facut si ei comparatia... Lui Clarkson i-a placut la nebunie, iar Hammond a argumentat pentru Carrera

pe mana Stig-ului, R8 a scos 1:24 , iar carrera 1:26... Cand s-au intrecut intre ei pe pista (clarkson si hammond) se tineau una langa alta... R8-ul era mai calm si mai stabil, dar carrera facea niste slide-uri de toate frumusetea... cum zicea si hammond, carrera e mai pentru aia care le place sa conduca si sa munceasca masina, R8 pentru aia care le place sa fie safe...

au facut si un test pe 500 de metrii, si carrera a iesit mult in fata de pe loc, si a ramas in fatza pana la capat, desi R8 pana la urma se apropiase si erau aproape bot la bot... daca faceau pe 400 de metrii cum e normal, rezultatul ar fi fost clar de partea lui carrera, desi are 70 de cai mai putin!

pana la urma, le-a placut la amandoi R8, si e normal, pentru ca nu e o masina rea... Dar sa nu uitam un lucru FOARTE important! TOATE jucariile de pe audi, TOATE, sunt optionale!!!! Deci pentru orice fleac cat de mic, platesti in plus pana te seaca! Avand in vedere ca R8 e deja scump, asta dupa mine e picatura care umple paharul...

Parerea mea dupa ce am vazut filmul e urmatoarea: ma asteptam ca in curbe R8 sa mearga tare si sa se tina bine... Dar la faza cu mersul in linie dreapta, chiar am ramas uimit de cati muci ia dat carrera...Presupun ca daca iti place sa te intreci de la 200km/h in sus, da ai vrea sa-ti iei un R8, dar pentru mine spune multe felul cum foloseste puterea carrera fata de R8... asta imi zice ca daca pui acest R8 contra unui porsche de varf, turbo sau GT3, pai atunci R8 nici nu mai este in aceeasi liga, si e clar ca o sa fie facut praf...

DECI:
-ca tinuta de drum, si capabilitate de a lua curbele, mi se par aproape identice, deci ramane sa-tio alegi pe aia care te simti ca e pe stilul tau de condus
-la pret, R8 pierde rau de tot, si e complet terminat daca vrei sa-ti pui si optiuni pe el, care normal o sa vrei
-la viteza in linie dreapta, R8 nu e nimic special, avand in vedere ca e propulsat de motorul din RS4... deci daca vrei sa mergi repede si in lux, iei RS4 la jumate de pret, si in plus mai ai si inca doua usi.... sincer, ma asteptam la mai mult, si acum n-am nici un dubiu ca la capitolul asta pierde mai mereu in fatza gamei de 911...
-imi place cum arata, dar azi trecand pe langa un Audi TT, mi-am dat seama ca au aceeasi forma generala daca te uiti la ele din lateral... tot imi place cum arata, e destul de original, dar parca asta ii ia nitel din farmec

Astept parerile voastre

Evil Yuri 17-10-07 18:02

R8 e o masina tare. E o masina chiar foarte tare. O reusita din partea Audi, mai ales ca e prima lor masina cu motor amplasat central.
In schimb, singurul lucru care o da inapoi este pretul, comparativ cu un Porsche cu aceleasi performante.
Si poate ar mai fi si faptul ca nu e chiar o sportiva pur-sange, desi asta s-ar cam vrea. Pare mai mult track-car pentru fitzosi, carora le e lene sa se tina bine de covrig. Dar nu pot zice sigur, pana nu o conduc personal in paralel cu un Porsche sau un concurent al ei.

Co5m1n eXtreme 19-10-07 23:17

cei de la fifth gear au facut teste cu aceste 2 masini ..... prima a fost la liniutzu , a2a cu care te distrezi mai bine adik un fel de drift(alunecare)....din aceste teste invingator a iesit porcu(porsche)..... eu as alege audi r8 este mult mai intereseanta decat un porsche ;)

THX-1 20-10-07 00:15

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 1154124)
R8 e o masina tare. E o masina chiar foarte tare. O reusita din partea Audi, mai ales ca e prima lor masina cu motor amplasat central.
In schimb, singurul lucru care o da inapoi este pretul, comparativ cu un Porsche cu aceleasi performante.
Si poate ar mai fi si faptul ca nu e chiar o sportiva pur-sange, desi asta s-ar cam vrea. Pare mai mult track-car pentru fitzosi, carora le e lene sa se tina bine de covrig. Dar nu pot zice sigur, pana nu o conduc personal in paralel cu un Porsche sau un concurent al ei.

....mda,o reusita din partea audi cu un motor imprumutat de pe un sedan...sa fim seriosi,e prea scumpa pt. ce ofera,e un TT mai performant atat si nu merita comparatia cu un 911...:???:

Stefan205 23-10-07 20:27

Forta Audiii

carutasu 25-10-07 13:48

Paralela cu motor sportul:
Eu sunt mai mult fan benzina in general, dar chiar mai adineauri am urmarit Le Mansul.A fost o lupta superba intre R10 si Porsche.In general Porschele era putin mai bun pe franare si imediat pe iesirea din curbe, in sensul ca intrand la ~ 10-12m in spatele Audi-ului, la iesire erau egale sau cu jumatate de lungime de masina in fata Porschele.Imediat insa ce se deschidea linia dreapta Audi se desprindea.Camera a stat cel putin 8 sau 10 ture pe aceasta lupta, iar Prsche putea doar sa mentina o distanta mica....sau rezonabila intre ele, nu cred ca avea sanse sa-l depaseasca, era clar ca pe linie dreapta era superior Audi.Poate daca ar fi avut linii drepte genm Monza, unde si benzinara sa aiba posibilitate sa se apropie de rpm-ul maxim in treapta cea mai de sus.
Interesant, la un moment dat a aparut o Acura care a depasit Porschele, eram foarte interesat sa vad ce face cu R10-le, parea ca preseaza mai bine.A fortat prea tare insa intr-o curba si a iesit violent in decor, facand o pana de cauciuc.

AlliedComposites 25-10-07 23:14

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1157973)
....mda,o reusita din partea audi cu un motor imprumutat de pe un sedan...sa fim seriosi,e prea scumpa pt. ce ofera,e un TT mai performant atat si nu merita comparatia cu un 911...:???:

ce bine spus

is 03 nba 27-10-07 14:35

Porsche ramane tot Porsche din fericire.
Pentru mine Porsche e masina potrivita la locul potrivit.

Audi a avut si are tendinta spre lux si nu spre sportivitate asa cum are Porsche.
Am eu asa un feeling ca audi si-a bagat nasul unde nu ii fierbe oala de data asta.E doar o parere personala ... o zi buna va doresc tuturor

MARIO_BMW 31-10-07 13:37

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1152752)
mai, ati vazut ultimul Top Gear?
.........................................
Astept parerile voastre

foarte adevarat, ma bucur ca exista oameni care stiu sa faca o analiza, o comparatie pertinenta a unei masini. Obiectivitatea este un dar rar la noi in Romania asta..:-)

AlliedComposites 31-10-07 21:09

2 Attachment(s)
10 ani de canada mai schimba omu ;)

mereu mi se parea ca parca lateralul de la R8 semana cu alta masina care am mai vazuto... in sfarshit mi-am amintit care

SFW 31-10-07 23:28

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1177572)
10 ani de canada mai schimba omu ;)

mereu mi se parea ca parca lateralul de la R8 semana cu alta masina care am mai vazuto... in sfarshit mi-am amintit care

da.... ca 2 picaturi de apa :shock: :lol:

danyutz 03-11-07 22:49

ma uit la voturile acumulate de R8 si ma intreb de ce? de ce nu alegem o masina care are istoric in spate de masini sport, de ce ne uitam si votam cu asa mare pofta un wannabe ca R8? este, pt ca e ultima fitza, ca e ultimul cantec printre supermasini, arata mai bine?

satiriadis 03-11-07 23:30

AUDI r8 este un RS4 in alt ambalaj,dupa cum s-a mai spus aici:).Ce e drept,la disign bate porscheul,insa la performanta si pret nu se pune problema.Am vazut si R8 si Porsche in Bucuresti si r8 ul intoarce cele mai multe capete.Porscheul insa "vorbeste" unui cunoscator :).

All times are GMT +2. The time now is 11:41.

- Copyright 2026 4Tuning