![]() |
Re: Autohtona Noua vs SH Strain
Quote:
Cred ca ligheanu face golfuletul..Asta asa,pentru cei care zic ca ligheanul 1.4 e lenes. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Scrie undeva "ambalat in Ro" ? Quote:
|
Quote:
"Ofertă supusă unor condiţii realizată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional derulat de Agenţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru Mediu. Finanţare prin RCI Leasing România IFN, rata include TVA, comision gestiune şi asigurare de viaţă, calcul pentru 50% avans, 36 luni, valoare reziduala 31%, dobândă nominală 0%, DAE 9,06%. Preţul la care s-a calculat rata s-a obţinut prin scăderea contravalorii a 3 tichete valorice, curs de schimb 1 euro = 4,22 lei. Garanţie valabilă în condiţiile Carnetului de întreţinere, Carnetului de Garanţie şi ale Contractului Dacia Extenso. Detalii în reţeaua Dacia. Maşina din imagine este cu titlu de prezentare. ** Rata zilnică fără asigurare, aferentă unui credit pe 10 ani, în valoare de: 13.200 LEI , la o dobândă de 14,75% p.a (fixă) şi următoarele comisioane: întocmire dosar 2,5% şi gestiune lunară: 30 LEI, DAE: 20,84%, valoare totală plătibilă de client: 29.243,50 LEI." Deci sa ne intelegem 29mii Roni, adica ceva peste 7000E.....nu chiar 8000 cum am zis eu, dar nici cat ai zis tu de departe :P 2. Fix ala pe care ti-l iei tu stai linistit ca nu e "botezat" si e fabricat fix in jermanik de catre un neamtz get-beget :o 3. Etruscan, concord si matador sa iti iei tu de noi....la prima bordura poti sa le arunci......eu prefer cele de marca chiar daca putin uzate! |
care nu au ? altea,toledo,passat,grupa mare nu are dar grupa mica are
|
Quote:
|
Quote:
Vb de mobil, ce zici ca, intr-un bidon de 15w50 pt diesel de la aceasta marca am gasit ulei FOLOSIT(chiar daca putin din cate se vedea) dar era destul de NEGRU!!! L-am bagat la gresat piese exterioare anticoroziune(telescoape, arcuri, grupuri, brate) Stai putin asa, ca mai nou increderea neamtului e data de pretul manoperii romanului.....ca sa raman si putin ontopic, asta cam ar fi diferenta de pret dintre Logan 1.5dci si Clio 1.5dci :( |
Dar acest individ peste tot se cearta cu toata lumea si pare-mi-se ca el chiar le stie pe toate. De la ulei, pana la cauciucuri si motoare omul e toba de mecanica .
Acum asta e spuma ideologiei sa convingi pe cineva sa bage ulei ieftin in masina ca si asa ala scump sigur nu e bun ca e cumparat din Romania. Gumele la fel, stie tot omul ca decat sa iti iei Matador noi, mai bine pui ceva brand sh rascopt ,fabricat cu vreo 2 3 ani in urma,ca e mult mai bun. Cat despre topic masina noua este un deziderat pe care unii il prefera . Foarte multi oameni rationali ar prefera un Logan nou in defavoarea unui sh de 4 5 ani care le-ar putea aduce neplaceri oricand. Insa sunt si mai multi cei irationali sau pur si simplu nesocotiti care prefera sh-ul pentru ca are "brand" si ca nu vrea logan. Orice brand ar fi , o masina de 5 ani este o masina uzata, poate ca nu moral (in comparatie cu loganul care nici el nu este o revelatie tehnologica) , insa cu siguranta fizic si mecanic este uzata. Fiecare isi asuma riscurile pe care le considera de cuvinta si pe care si le poate permite( sau nu, de cele mai multe ori si atunci cauta piese pe la dezmembrari ca "sunt mai ieftine si mai bune" ). |
Uzura pe care un automobil bine facut o capata in 5 ani este insignifianta . Si tine minta ca la uzura nu poti sa bagi consumabilele : filtre , bucse , pivoti , capete de bara , etc . Mai ales daca automobilul s-a lafait cu drumuri si carburanti germani . Un lucru important de care trebuie tinut cont este ca tehnologia de fabricatie si calitatea pieselor din import e net superiorara la destule marci . Exista destule motoare nemuritoare fabricate de Mercedes , Lexus , Honda , BWM s.a.m.d.
Cu un minim de cunostinte de mecanica poti sa-ti alegi o masina pe care nu poti sa ti-o permiti in showroom . Si pentru ca tot iti place sa arunci cu vorbe ca un troll de treba Quote:
Dacia nu a reusit din nefericire sa se ridice la standardele germane sau japoneze , si nu e nici o tragedie in asta . Produce niste masini decente , care se vand si sunt iubite de multi . Dar nu putem sa dam calificativul bun unui automobil doar pentru ca are 4 roti ce se invart . |
Quote:
Parerea mea e ca nu exista masina buna, si mai nou din ce in ce e mai rau raportul calitate-pretz, ca sa nu mai vb de intretinere si reparare :x |
Quote:
Du-te spala-te pe fata, citeste topicul si firul discutiei, si revino. De fapt, nu mai reveni, ca sigur gasesti vreo replica sa zici ca tot noi vorbim aiurea si tu le stii pe toate! Iti urez somn usor... |
Quote:
|
Quote:
Cine dracu vb cu tine nu stiu . Eu sigur nu , probabil ca trebuia sa fiu mai clar ca vorbeam cu , cavaliere . Iar exemplul cu producatorii de supercaruri l-am dat pentru ca omul o tinea scai cu uzura in 5 ani Quote-ul trebuia sa-ti indice cu cine vorbesc . Oricum e mishto sa vad cum te dai de ceasul mortii in mod gratuit . Cat despre consumabile cam toate sunt , tot ce se schimba datorita uzurii produsa de functionare e consumabil , acuma depinde de la producator la producator cat tine o piesa . Am dat piesele alea ca exemplu pentru ca pe drumurile nostre se cam schimba odata cu filtrele . Daca tu ai fost destul de inteligent sa iei o masina cu o turbina "brici" problema ta , mai stiu eu poate iti cresc turbine in spatele casei . In definitiv sunt masini si masini . Ca so dam mai pe mitocaneshte , daca iti iei masina buna pentru ca stii ce sa cumperi se cheama ca eshti "baiat deshtept" iar daca iti iei tzeapa esti "fraier" . Depinde doar de tine ce faci cu banii tai . |
Imi este clar acum ca vorbeste frustrarea din voi si ca voi conduceti niste cazane uzate. Ca sa fiu mai explicit o masina de 5 ani , excluzand avioanele ( ferrari , lambo < ce minte creata au unii sau se fac ca nu inteleg>) , este o masina UZATA. Am comparat pretul unui Logan nou cu un sh echivalent. Daca voi va luati Ferrari,Lambo,Lexus la 8 k , inseamna ca sunt replici chinezesti sau traiti intr-un univers emo paralel.( nici macar alea nu sunt asa de ieftine).
Spre surprinderea omului frustrat si irational, sunt destui romani de conditie aproximativ medie, care nu viseaza la "supercarul din vitrina pe care nu si l-ar permite de nou", si asta pentru ca nu ar avea bani de "Consumabile" ( ca daca tot includem turbine la consumabile sa o facem pentru un Sh de 5 ani ). Se multumesc in schimb cu un Logan nou in garantie, pentru ca mai au si copii de crescut, intretinere de platit, sau pur si simplu au alte prioritati care nu includ si "consumabilele" care pot da batai de cap la un SH uzat de 5 ani. @Gixer : Faptul ca tu nu iti permiti o masina buna nu inseamna ca nu exista revino-ti la realitate . Din cazanul tau lumea se vede distorsionata. @ Apocalipse: Faptul ca Dacia se vinde atat de bine este un argument necesar si suficient ca sa ii dea masura calitatii. Nu este la nivelul de calitate al unui Vw insa la banii ceruti e un produs foarte competitiv. Tine de bafta in proportie de 80 % atunci cand iti cumperi o masina de 5 ani . Asta pentru ca ceea ce numesti tu consumabile o sa iti dea peste cap cashflow-ul enorm de care dispui , si cand o sa fii nevoit sa schimbi un "consumabil" - ca asa le-ai numit ( turbina , injectoare, alternator, pompa servo etc) o sa te intrebi de restul cata benzina poti baga in batmobilul pe care nu ti-l poti permite din vitrina ci doar sh. Si ca sa anticipez raspunsul..ei bine nu , n-ai cum sa zici ca "banii nu sunt o problema", pentru ca altfel ti-ai fi luat de nou acel sh de 5 ani. Apropos buna dimineata ! |
Quote:
Iti sugerez inca odata sa citesti firul discutiei care se formase inainte sa apari tu, si abea apoi sa vii cu niste argumente la discutia actuala. Topicul cu masini de lux nu e aici. Iti urez inca odata, somn usor.... Poate ai treaba si te retinem. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:06. |
- Copyright 2026 4Tuning