![]() |
Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale
ma bucur ca se mai gasesc si oameni cu prezenta de spirit care apuca sa filmeze si nu se lasa intimidati de aceste jeguri care mai si sunt platiti din banii publici si abuzeaza de pozitia pe care o ocupa in orice moment. ei sunt cei care fac rusine institutiei din care fac parte, pentru ca mi-e foarte greu sa cred ca li se ordona sa faca asa ceva. ar trebui toti sa luam atitudine si sa facem la fel. acum ca telefonul mobil cu camera e o banalitate, tineti-l la indemana ca nu se stie. :)
|
Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale
Hoinar...fi sigur ca un procentaj foarte mic din cei abuzati de politisti se vor folosi de al lor telefon pentru a-i filma in cazul unor proceduri mai "imorale"...de multe ori le e frica...adevarul e ca daca stai intr-un oras mic, ca de exemplu Targu Mures, sau Alba Iulia...te cam vede toata ziua, si eu nu mi-as dori sa fiu oprit de politie in fiecare zi, sau odata la doua zile doar pentru ca are boala pe mine...oricum deja prea se uita urat la noi...
|
ai perfecta dreptate korne,eu am avut probleme de genu si abia am scapat,si culmea numai pe mine ma opreau,pe sormea nu pe tata nu,si cand le ziceam ma stiti mashina,cand iasa tata cu ea d c nu il opriti si pe el la "controale de rutina" nu mai ziceau nimik ,taceau ca un miel,nu are rost sa te pui cu prostu ,mai bine ii dai dreptate in tara asta,si scapi mai usor
Bafta!! |
poi nah acuma au primit si ei logane si se cred schumacher(sper ca am scris bine) ei cred ca alea is rachete nah...si cum apare cineva cu masina mai deosebita sau mai faina decat a lor poc pe ei...acum asta e romania,pentru ei tuningul inseamna neaparat curse ilegale bla bla ...eu cred ca aceste ''incidente'' se intampla din cauza ca romanu ori nu e informat de loc ori e foarte prost informat (mai alea militienii:D)
|
sa va mai zic ceva ,dupa ce mi-am luat permisu in 2002 d c m-a oprit prima data un militian,sa se uite la GSi-u =)) eram cu tata,ne-am pus amandoi pe un ras de numa,si dadeau ture in juru mashini,si sa va mai povetesc ceva,ma opreste unu in vara trecuta si imi zice daca am omologate barile fi aerisirile de pe capota =))),oricum acum am dat mashina,asta v-am pov sa va dati seama de competenta unora care sunt legea
bafta si drumuri bune |
daca e vreun gabor care citeste sa ma sune ca stie unde da de mine :P
|
Ti-a cerut omologare pentru bare???:lol::lol::lol: daca imi pun oare antena electrica, nu trebuie omologata???:lol::lol:
|
Astia is GAIETII nostrii din MURES :D Din cate am auzit si o vazut cativa au la ei o foaie pe care au NR de inmatriculare la toate masinile de la intalniri :lol: :lol: Apai nah nu e de mirare ,se vede ca sunt din MURES :P
|
dar trebuie sa sati fie omologata capota daca ai aerisiri?dar la masinile care au asa ceva din fabrica subaru wrx sti...la soferu masinii aleaia ce ii vor mai zice?=))
|
mai baietzi sincer pt orice au ei chef te pot opri ei au niste legi de baza pe care le inti tuleaza cum vor ,intratevar sunt cativa cinstiti ca mai trec cu vederea daca ai niste chesti neterminate iti suna toba prea tare sau altele da sant si de aia care fac orice sa te lase fara permis sau acte la masina yo am intrebat si un gabor ce pot pune pe masina si el o raspuns "in functie de ce am io chef sa iti dau voie sau de ce am iio chef sa ma iau":evil:
|
bai baieti, nu mai vorbiti aiurea...cum puteti voi sa credeti ca va trebuie omologare pt un spoiler, eleron sau capota cu prize de aer??? astea sunt prostii....
si in cazul in care nu stiati, orice cetatean are si drepturi in tara asta, chiar daca ele nu sunt respectate intotdeauna. Pt tara nu stiu, dar pt Bucuresti, in cazul unui abuz din partea unui politist, puteti oricand sa sunati la Capitala si sa reclamati si va venii un echipaj special care se va ocupa de colegii lor. Documentati-va un pic in momentul in care aveti ceva modificari si vedeti ce zice legea. Daca legea nu indica expres ca "nu este voie X lucru", sustineti-va punctul de vedere. exista si politisti, de fapt "militieni" care ajung chiar sa inventeze articole de lege...fiti tari si cereti sa va arate unde scrie. Nu semnati nimic daca nu sunteti de acord, puteti chiar sa scrieti la Obiectii, luati-ii numele, gradul si numarul legitimatiei, cereti foaia de misiune (nu asa ii zice, dar cam asa ceva este) si atunci puteti fara probleme sa va descurcati mai usor. Asta in cazul in care nu ati gresit cu nimic si voi aveti dreptate... Nu e chiar asa, in functie de ce "are el chef sa-ti dea voie", ca in cazul in care nu se stie, Politia nu este organ legislativ...nu face legea din mers, in functie de cum se trezeste dimineata. Fiti mai informati, mai respectuosi (nu va certati cu ei) si mai tari pe pozitii. |
are dreptate GEO fratzilor ! Apropo Geo care`i nr ala k am mai auzit de el dar..
|
nu stiu nici eu un "numar fierbinte" la care sa-ti raspunda un mascat gata sa rupa capul colegilor.... :lol: dar, am totusi:
IGP - 208.25.25 DGPMB - 311.20.21 (asta e Capitala, pt cei care nu stiu) Brigata Politiei Rutiere (Udriste) - 323.30.30 IGPR-Directia Politiei Rutiere - 336.22.09 (Rutiera pe tara, cica...) Toate sunt nr de Bucuresti, se pune 021 inainte, pt provincie :P banuiesc ca si 112 poate fi apelat, operatoarea va face legatura in functie de necesitati... Nu am apelat niciodata pt asemenea urgente si nici nu-mi doresc, dar in caz de nevoie... Acum, ce am zis eu mai sus, e teorie, in practica nu pot sa spun din proprie experienta cum stau lucrurile... Bafta. |
Doamne cata prostie este in tara asta.Auziti si voi "articole de tuning neautorizate".Sunt tare curios de ce draq cred ei ca daca ai masina tunata gata, esti pus pe facut curse. Sunt jenibili, sa mor io, de unde stiu ei ca nu am sub capota tuning? Sunt o gramada care nu isi tuneaza masina la exterior si vin la curse si invers....in fine, cum spuneau si altii, cred ca se uita mult la filme si se joaca pe calculator.
Imi este rusine sincer ca astfel de oameni reprezinta legea in tara asta. |
Nimik mai adevarat.Respect GEO!
Quote:
|
Quote:
sunt destul de multe masini modificate fara "cap", care prezinta un real pericol. Multi modifica motoarele pt demaraje si viteze mai mari, dar la stabilitate si frane nu mai fac nimic... Multi se dau "smekeri" in plin trafic, cu masini in jur, treceri de pietoni, pietoni...si chiar si cu Politia langa ei. Multe accidente se intampla din cauza unor astfel de "smekeri" inconstienti. Pot sa pun pariu ca 99% din ei NU PARTICIPA LA CURSE (nici eu nu particip, dar stau cuminte in banca mea, nu exagerez), se dau mari si tari cu prietena in dreapta, sau in fata unei masini clar inferioare. Acum ceva timp am vazut la tv un caz cu un bmw, pe la vitan (cum cobori de la IML spre targ, 4 benzi, linie dubla continua...), in plina circulatie, cu masini si autobuze trecand pe langa el, cum se apucase de facut "cerculete" in mijlocul strazii. Si nu cateva secunde, a stat destul de mult... pai ala e normal la cap? Din cauza unor astfel de cazuri se fac razii si se dispun masuri drastice "anti-tuning". |
Ai dreptate, sunt si adevarati politisti...care stiu cum sa actioneze si cand.
Cat despre "fenomenul"tuning, la noi a capatat un inteles foarte foarte larg, multi il interpreteaza gresit, au impresia ca daca ai un eleron si o gaura in capota faci ravagii in trafic din semafor in semafor.Ce ma deranjeaza pe mine este ca asemenea soferi cat si cei care au masini f f f scumpe si trec pe rosu sau depasesc coloana nu patesc nimik, politia nici nu ii baga in seama (am fost martor la zeci de cazuri) .In trafic si eu ca si multi altii de aici sunt f linistit si imi vad de mersu meu, fara suferinte de "curse"sau alte alea. Multi dintre soferii cu masini "tunate" sunt parveniti si se dau zmei ziua in amiaza mare prin traficul si asa destul de zapacit si pun pariu ca nu au participat nici macar la o cursa de masini..ma refer la cele legale...acolo multi ar putea sa arate daca intr-adevar sunt sau nu soferi...si daca au sau nu cai, nu ma mai refer la cele ilegale...aici multi vorbesc..putin cunosc... In fine...politia noastra...ca despre ea vb aici, ar trebui sa se puna pe treaba acolo unde este cazul si unde este intr-adevar nevoie de ei, nu sa stai in mij noptii sa dai amenzi ca ai un stiker cu NSL pe luneta. Dar..traim in romania...si..asta ne ocupa tot timpul..vb lu' Badea! Drive SAFE! |
Nu cred k e corect ce au facut ei acolo....da nah ce sa le faci...tre sa mai prinda si eu kte un de asta mare k mor de foame;)
|
am si eu o nelamurire mai veche.. stie cineva ce e / ce a fost cu camerele acelea pe bd magheru?.. :-?
|
Camere de supraveghere. Din cate stiu eu nu au radar atasat, dar asta se poate schimba in 30 min. Pur si simplu se ataseaza radarul, fara prea mari batai de cap...
Doar cineva patit, sau cineva din interior, ne poate spune daca au radar atasat sau sunt doar de supraveghere a traficului. |
pai asta ma interesa...:-S
|
Mdea, din cate am aflat si eu, nici camerele alea de pe DN1 nu au radar, in schimb radarul este montat in asfalt, mai precis sunt niste senzori dispusi la o anumita distanta in apropierea camerelor, care calculeaza viteza, deci daca treci peste aia cu o viteza legala, e ok. De curiozitate sa va uitati in apropierea podului a asfaltul este decupat sub forma de dreptunghiuri si apoi lipt la loc cu zmola...eu cred ca acolo e posibil sa fie saraciile alea de senzori.
Cam asta e cu sistemul lor de supraveghere. |
pe magheru sigur nu sunt senzori in asfalt pt ca altfel ramaneam fara permis de cateva ori pe seara:)))
|
HE he...nu..pe magheru nu sunt aia in asfalt..dar cine dracu' o stii ce au hahalerele alea in camerele de luat vederea
|
Incercati sa treceti seara/noaptea pe rosu la semafor, iar camerele va vor surprinde cu un mic blitz :D
|
oricum..... k sa se shtie.... toate camerele politziei au in prezent frumoasa capacitate de a inregistra numerele celor care sunt filmatzi... deci... nu doar fac poze... ci inregistreaza fiecare numar... astfel ca politzia poate sa afle din doua click-uri de cate ori te-ai dat pe magheru intr-o seara.... sau cat timp tzi-a luat sa ajungi de la Bucuresti la Ploiesti spre exemplu......
prima data cand am auzit am zis ca visez urat.... dar... din pacate... e pe bune... :evil: |
bun si daca afla in cat timp ajung eu de la buc la ploiesti?.. nu pricep care-i relevanta...sau de cate ori trec eu pe magheru intr-o seara...Ideea era daca au sau nu radar..:|
|
ce nu intzelegi, mah?.... se shtie distantza intre doua camere consecutive shi se calculeaza timpul dintre momentele in care te-au inregistrat.... o simpla impartzire shi rezulta o viteza aproximativa..... care s-ar putea sa fie peste limita admisa => amenda.... (evident sistemul asta are bubele lui, dar, teoretic, ar putea functziona..... tocmai din cauza unor eventuale erori el nici nu este inca activ)....
de magheru.... dap... poate nu-i doare de cate ori te dai.... dar pot sa faca exces de zel din liniutza de la stop.... shi sa-shi sustzina prostiile cu ceva material video..... :evil: ideea era ca nu au neparata nevoie de radar ca sa se ia de cineva.... iar sistemul de care ziceam, cu masurarea aproximativa a vitezei intre localitatzi este in curs de perfectzionare shi va fi operatzional cat de curand..... |
sistemul de care zici tu este foarte putin probabil sa fie pus in practica .. si oricum poate fi combatut usor.. nici macar in europa occidentala nu se practica asa ceva si inca sunt probleme si cu "sistemul actual" in care iti face poza camera si iti trimite acasa amenda.. ce sa mai zici de ce ai mentionat tu cu calcularea timpului in care parcurgi distanta etc.. ex: trec prin dreptul camerei cu viteza legala.. presupunand ca ar fi cineva nebun sa retina numarul masinii si sa sune la dispecer la urmatoarea camera sa intrebe zi-mi ora exacta cand auto cu nr-ul xxxxx a trecut si apoi sa calculeze.. deja e absurd...iar ca sa fiu si mai clar .. camerele actuale cu radar fac poza automat cand e depasita viteza legala..si emit amenda.. so.. s-ar putea sa nu fi fost prea coerent si intelgibil dar ma grabeam as plec cand am postat.. insa sunt sigur ca ai inteles ideea.. numai bine ;)
|
offf... eu am intzeles ca tu n-ai intzeles.... :lol: asha e, sistemul are bube... am zis-o shi eu... ideea era ca nu suna nimeni pe nimeni.... e un sistem computerizat care face asta.... shi sistemul e in teste.... toate camerele de pe DN1 transmit imagini catre un centru, iar computerul de acolo deja a "invatzat" sa scoata din imagini numerele mashinilor.... shi pe cele cu probleme (mashini furate, date in urmarire, etc.) le pune intr-o lista separata... shi nu e fantezie chestia asta... chiar asha face.... shi app de restul europei.... sa shtii ca sistemul de pe DN1 e cel mai performant din europa.... au recunoscut-o shi cei din occident.... deci.... pe scurt... e un sistem complet automatizat, fara operator uman.... sper ca te-am lamurit akuma.... :-P ..
|
nu aveai cu ce sa ma lamuresti..l-am vazut..si nu e complet automatizat...;) listing tot se face "mana"...nu triaza computerul amenzile..cat despre " e cel mai performant din europa".. sa fim seriosi.. se monitorizeaza o portiune de 170 de km de drum nu 500 -600 cum se intampla in austria de ex.. nu contest ca nu o fi performant ( intr-o oarecare masura..depinde ce repere ai..)..dar sa nu exageram.. ca doar nu l-am inventat noi .. si nici aparatele nu sunt productie autohtona ca sa fie mare jmekerie..:)) uraa!
|
Am stat si am citit ce ati ma zis pe aici...discutia asta nu duce la nici o concluzie. Nu cred ca intereseaza pe cineva, dintre noi - soferii, daca sistemul de pe dn1 e "cel mai...cel mai...". Ideea e sa nu ne "ardem" noi :D Poate fi meletianul Nea' Vasile si cu radarul pistol, productie 1900 toamna...daca te-a prins cu viteza, te-a ars.
camerele de pe Magheru, Romana etc., nu au radare atasate (inca), dar filmeaza si inregistreaza tot ce se intampla in raza lor de actiune. Sunt vreo 2 camere ascunse in zona Scala, pun pariu ca nu stiti de ele ;) dar sunt doar pt supraveghere, inca nu au radare. Sistemul de calcul al vitezei pe care l-ati discutat mai sus...e o prostie, nu se poate pune in practica asa ceva...o dam in ecuatii de genul E=mc patrat? :lol: Pt o amenda sau o sanctiune, e nevoie de dovezi, nu de calcule pe hartie...poze, filme! |
okay....okay....fie.... shi sistemul nu e chiar o asha de mare prostie.... daca se vor inmultzi camerele (shi se vor inmultzi) o sa devina destul de simplu de pus in practica... mai ales ca... ia uite ce scrie in noul Cod Rutier "Încălcarea unor reguli de circulaţie poate fi probată şi cu ajutorul camerelor video, mijloc tehnic ce nu se omologhează, ci doar se certifică." :evil:
|
Pai da..."Încălcarea unor reguli de circulaţie poate fi probată şi cu ajutorul camerelor video, mijloc tehnic ce nu se omologhează, ci doar se certifică."
Asta se refera la filmari...poze. Nu la un film de pe camera X in care rulezi cu 20 km/h si un film facut la N-spe km distanta cu camera Y, in care rulezi tot cu 20 km/h, dar...dom'le, ai ajuns prea repede de la X la Y, deci calculand ar iesi ca ai avut viteza peste limita legal si iti dam amenda.... Nu se poate asa ceva. |
Mda......am tot citit ce scrieti voi aici......eu am sa spun doar atat:din pacate .....Politia e tot Militie ! Scuze de deranj baieti,ca ma bag si eu asa ca musca in lapte in discutiile voastre!
|
nu te bagi aiurea deloc.... uite exemplu: amenda pentru viteza, dar "organul" nu scrie in proces numarul radarului sau numarul mashinii pe care era radarul, refuza sa prezinte proba video... cu alte cuvinte o atitudine de genul: "itzi dau amenda k nu-mi place de mashina ta..." ..... deci... ai 100% dreptate.... tot militzie a ramas.... :evil:
|
nu e adev..daca se intampla asa ceva se poate contesta in instanta.. dar sunt rare asemenea cazuri.. de regula scrie in proces aparat radar tip serie montat pe masina x bla bla..
|
Quote:
Or fi si "militieni" ramasi prin Politie, dar "voi" soferii patiti, de ce nu faceti contestatii? In felul asta o sa se invete si ei, dar daca toata lumea tace si face ca ei, numai ca sa nu se complice, normal ca unii vor continua cu abuzuri din astea. Scuza-ma, dar e vina celor care accepta asa ceva, nu a "militienilor". |
poi facem mah...... am uitat eu sa zic..... sorry..... doar nu-l las sa scape asha.... :twisted:
|
cred ca de ceva pagini e un offtopic la greu
aici e vb de masinile modificate nu de radare sau alte bazaconii ce mai aberati voi pe aici rog un moderator sa faca putina curatenie aici |
| All times are GMT +2. The time now is 01:06. |
- Copyright 2026 4Tuning