Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Conducere fara permis (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/31162-conducere-permis.html)

apache 03-03-09 13:58

Re: Conducere fara permis

ce vroia ala sa faca ma cu frana de mana la tractiune integrala?

calibrazor 03-03-09 14:17

Quote:

Originally Posted by apache (Post 2115300)
ce vroia ala sa faca ma cu frana de mana la tractiune integrala?

nu stiu c vroia important e ce a realizat

aleks 03-03-09 17:47

Nu e de la frāna de mānă, Land Roverul ăla are frāna de mānă electronică, intră progresiv şi continuu abs-ul pānă la 20 km/h după care opreşte roţile permanent. Cred că odată cu frāna de mānă a făcut şi o manevră ciudată ,a tras de volan sau ceva, să īntoarcă el maşina ca un şmecher ce e el... Ia să fi intrat īn tine, vezi cum venea toată şatra şi-ţi luai omor că i-ai stat īn cale micului bulibaşă.
Nicio pierdere, ducă-se....

calibrazor 03-03-09 18:22

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2115887)
Nu e de la frāna de mānă, Land Roverul ăla are frāna de mānă electronică, intră progresiv şi continuu abs-ul pānă la 20 km/h după care opreşte roţile permanent. Cred că odată cu frāna de mānă a făcut şi o manevră ciudată ,a tras de volan sau ceva, să īntoarcă el maşina ca un şmecher ce e el... Ia să fi intrat īn tine, vezi cum venea toată şatra şi-ţi luai omor că i-ai stat īn cale micului bulibaşă.
Nicio pierdere, ducă-se....

pai chiar a zis ca a vrut sa faca el o schema sa se dea in figuri...

aleks 03-03-09 18:37

aia a şi făcut, rezultatul īnsă...

calibrazor 03-03-09 18:57

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2116041)
aia a şi făcut, rezultatul īnsă...

bine ca nu au mai intrat si in altcineva vb ta.te mai si omorau tiganii ca niciodata nu e vina shatrei ci a romanilor

pHlow 03-03-09 19:15

Quote:

Originally Posted by CuzKo (Post 2115666)
nuj cum sa spun... dar ma simt oarecum vinovat pt acest accident.

inainte cu maxim 5minute sa se intample acest accident... m-am intalnit cu protagonistii la semafor (arcul de triumf).
aveau cauciucul lasat rau pe dreapta spate si janta indoita... initial am spus ca stiu despre problema si ca la o asemenea masina (range rover sport) au run-flaturi.
tovarasul meu din dreapta mi-a spus sa ii anunt ca au pana pe spate dar am ezitat.. argumentand k e run flat, k nu e kiar pe janta, ca dak eu am senzor de presiune pneuri sigur are si el la bomba aia de masina... in sf, m-a convins si am deschis geamul ca sa le spun de pana.
masina se afla la 5-7m de masina mea.. manelele erau in blana, aveau si geamuri fumurii nu puteam sa strig la ei k oricum nu auzeau nimik din cauza muzicii...
s-a pus verde. eu am luat-o inainte pe kiseleff si ei de pe banda 4 au facut stanga spre cashin. (directia 1 mai)

dupa 2 ore am fost anuntat de un accident "cum nu am mai vazut" pe 1mai cu un 4x4.. care s-a intamplat in urma cu .. 2 ore.. :(

curios, m-am dus acolo si am intzepenit cand am vazut masina...
1-nu ma asteptam vr-odata sa vad un RRsport in halul ala.
2-nu mi-a venit sa cred k era aceeasi masina de la semafor.
3-am ramas uimit de faptul ca o masina poate smulge un copac (mare, gros) din radacini.

politistii gresesc in declaratii. nu aveau cum sa traga frana de mana k nu este pe maneta ca la celelalte masini... ci pe buton, care din cunostintele mele nu poate fi activata la viteze mari din motive de siguranta. http://www.autocult.com.au/img/galle...geddon1572.jpg (butonul de frana de mana este cel din spatele schimbatorului.. (P) )

sa va spun cum s-a intamplat... :(
probabil cei din masina nu stiau de pana de pe spate.. si pe 1mai i-au dau talpa la masina.
la un moment dat cauciucul a dejantat (a sarit de pe janta) si atunci s-a pierdut controlul la masina... aceasta circuland cu mult peste limita legala (de pe autostrada).

pt sustinerea ipotezei sunt urme vizibile pe asfalt de zgarieturi cu cel putin 150m pana la locul accidentului,in directia accidentului; garieturi facute de janta care in timp ce rula se spargea... (diferite bucati din janta fiind gasite pana la locul accidentului).
de altfel singura janta distrusa este cea cu pana... din care nu a mai ramas decat zona de prindere a prezoanelor... restul fiind bucati pe carosabil.

sincer imi pare rau de ceea ce s-a intamplat, ma consider vinovat din punct de vedere moral, si ma gandesc oare dak s-ar mai fi intamplat accidentul dak i-as fi anuntat ca au pana pe dreapta... oare ii mai dadeau talpa.. oare mai dejanta.

aveti mare grija la viteza... si la mesajele pe care le transmite masina. una e sa depasesti viteza intr-o depasire.. si alta e sa alergi de nebun.

Aparent nu a fost chiar asa...

calibrazor 03-03-09 19:35

Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 2116197)
Aparent nu a fost chiar asa...

orice ar fi avea 17 ani si mergea fara carnet. si nu pe stradute.mergea la nesimtire pe ditamai b dul si viteza mare...

Mustang 04-03-09 08:05

Eu o spun si o repet: n-ai permis, n-ai ce cauta pe strazi in spatele volanului.
Reprezinti un pericol pentru toata lumea, inclusiv pentru tine.

Si inca un lucru: nu mai dati spagi pentru dobandirea permisului la capitolul "traseu". Ramaneti tot bombe la capitolul asta! Si se vede destul de bine in trafic. ;)

apache 04-03-09 11:35

Imi aduc aminte de dragul Comisar-sef Lechea Vasile din Brasov. De ar da toti traseul cu el ,ce bine ar fii

RA_2fast4u 08-03-09 18:13

Ce ironic. S-au oprit in gardul unei scoli de soferi.

Kruger. 10-03-09 19:56

Ai voie sa stai la volanul unei masini oprite daca nu ai permis ?
Intreb pentru ca la intalniri de obicei o las pe prietenea mea sa stea la volan cat eu sunt la vorbe cu baietii, si isi pune muzica, citeste, se joaca pe tel, etc.
COnteaza daca ai cheia in contaqct sau nu, daca merge motorul sau nu, etc ?

Multam

Gabi 10-03-09 20:00

Atāta timp cāt maşina nu este īn mişcare, nu !

paunionutz 10-03-09 23:42

Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 2136320)
Atāta timp cāt maşina nu este īn mişcare, nu !

Cred ca ai vrut sa spui DA. Ai voie sa stai la volanul masinii (fara permis), atata timp cat masina nu este in miscare.

Gabi 11-03-09 09:09

Ionut, este corect ce-ai spus tu, īnsă referitor la pasajul ăsta
Quote:

Originally Posted by Kruger. (Post 2136304)
[...] COnteaza daca ai cheia in contaqct sau nu, daca merge motorul sau nu, etc ? [...]

şi ce-am spus eu e corect :-P

road_beast 19-03-09 16:03

mi se pare un pic cam drastica ideea unora care condamna pe cei care merg cu permisul suspendat. sunt de acord ca acei care circula fara permis comit o ilegalitate dar asta nu inseamna ca dintr odata au uitat sa conduca. de multe ori si politia te vaneaza sa ti ia permisul. cel putin in perioada sarbatorilor. in fine nu iau apararea nimanui. daca ai gresit platesti. oricum asta nu inseamna ca nu ai ce cauta pe sosea. nu esti un pericol daca esti prudent. crezi ca daca ai permisul in buzunar ai dreptul sa faci orice? multi care circula pe drumurile din romania si sunt in situatia de drum cu prioritate cred ca li s-a pus covorul rosu si indiferent de situatie ei nu treb sa incetineasca (ei treb sa claxoneze) sau sa opreasca (intra in celalalt participant la trafic ca vorba aia are casco omul). deci constiinta ta ca om e cea care te poate impiedica sa conduci bine sau nu. eu cunosc persoane care au mers ani intregi fara permis in tara si 2 ani in strainatate (unde esti mort daca te prinde) pana cand a reusit, culmea, sa si ia permisul tot cu bani. chiar daca nu esti un sofer bun in trafic fii un pic mai calm si mai constiincios ca e viata ta in joc. la fel e valabil si pt cei care sunt pietoni si atunci cand se pune rosu la semafor pt masini ei cred ca treb sa traverseze fara sa se uite ca ce naiba soferul ajunge la puscarie.... DAR surpriza tu poti muri iar soferul poate scapa cu spaga la cine trebuie ca asa e in romania.

M D L 22-03-09 18:35

salut !!! de nevoie am faqt contul.!!!! tocmai am fost prins Marti de politie cu masina in oras fara permis.... am 17 ani.... mi-au faqt dosar... si am o gramada de pile nimeni nu a putut face nimic nici cu bani nici cu nimic...peste 3 luni intra dosaru in tribunal... o sa primesc o amenda penala habar nu am c suma.. dar cred k nu 2-300 ron......nu era prima data aveam in jur de 3 mii d km cu masina :|...... si nu m-au oprit k gresisem... am fost turnat !!...... pe 19-03 facusem 17 ani :| d ziua mea... ~X(..... mi-am ratat viata..... vroiam sa dau la Academie..... va sfatuiesc sa numai incerkti.... numai dak.... e taticu... mamica.. vreun procuror.. vreun avocat.. cu nume mare....

aleks 22-03-09 19:12

Asta e, ghinion... dă-o naibii de Academie, mai sunt destule opţiuni...

Dodo_998 22-03-09 19:39

Pai daca te stiai driver fara acte, nu aveai si tu ceva pregatit pentru ocazii speciale? sau ai incercat sa "vorbesti" cu domnii politisti cat era treaba calda?

aleks 22-03-09 20:44

S-au cam schimbat poliţistii, e ca la ruletă, s-ar putea să nimereşti un echipaj care nu ţine cont de toate atenţiile tale, şi e belea :)

Mustang 22-03-09 21:48

Quote:

Originally Posted by M D L (Post 2172928)
salut !!! de nevoie am faqt contul.!!!! tocmai am fost prins Marti de politie cu masina in oras fara permis.... am 17 ani.... mi-au faqt dosar... si am o gramada de pile nimeni nu a putut face nimic nici cu bani nici cu nimic...peste 3 luni intra dosaru in tribunal... o sa primesc o amenda penala habar nu am c suma.. dar cred k nu 2-300 ron......nu era prima data aveam in jur de 3 mii d km cu masina :|...... si nu m-au oprit k gresisem... am fost turnat !!...... pe 19-03 facusem 17 ani :| d ziua mea... ~X(..... mi-am ratat viata..... vroiam sa dau la Academie..... va sfatuiesc sa numai incerkti.... numai dak.... e taticu... mamica.. vreun procuror.. vreun avocat.. cu nume mare....

N-am ce sa iti zic decat ca iti cam meriti soarta...
Iar cel care te-a "turnat" e posibil sa se fi gandit mai mult decat tine la siguranta ta si a altor participanti din trafic.
Stai linistit: o sa scapi cu o amenda penala si poate cu 5 ani in care nu ai voie sa dai de permis.

eMH 22-03-09 21:54

Zici ca scapa cu vechea amenda de 62 de mii si 500 de lei (adica 6.25 RON) :)) ,asa de lejer vorbesti.

Mustang 23-03-09 06:54

Daca ar fi legea super stricta si s-ar da numai pedepsele maxime, i-ar conveni o amenda penala decat un timp petrecut la mititica. ;)

Si da: vorbesc lejer pentru ca sunt multi copii din astia inconstienti care ies pe strazi, fac gafe si te trezesti ca auzi la stiri ceva in genul: "un pieton a fost spulberat pe trecere de catre un sofer care nu detinea nici macar permis de conducere." - nu zic o varsta pentru ca acesti tip de "copii" nu se maturizeaza nici la 20-23 de ani...

M D L 23-03-09 14:13

am incerkt pe toate partile dar numai era nimic de faqt prima data m-au legitimat unii p strada de la ordine publik .. si au intrebat cine e cu masina.... erau becurile din interior aprinse... si am zis k nu e nimeni.... apoi m-am dus sa ma plimb pe jos....si ei tot acolo au stat m-au pandit... si knd am plekt BELEA !! oriqm fusesem si turnat.. ori asa m-au mintiti aia d ela rutiera..... nu au mai vrt bani nu au vrt nik.. de fapt unul dintre ei vroia.. dar celalalt era un fost prieten de al lui tata ku kre avusese un conflict...

Gabi 23-03-09 14:14

Măi nene, că ai circulat fără permis şi te-a turnat nenea poliţistul am īnţeles cu toţii, dar la şcoală nu te-a trimis ?

M D L 23-03-09 14:17

frate si sa fim seriosi... mortii lui permisu e doar o hartie ce e drept valoroasa.. kti sunt cu permis....si omoara oameni... eu kiar dak am fost inconstient.... conduc mult mai bine.... k multi altiii ... eu nu am postat aici.. sa va arat voua "kt de tare sunt eu k am condus fara permis" am postat pt k st multi altii kre fac asa.... si sper sa invete cva din greselile altora.... si la academie tot dau pt k dupa c expira cazieru am dreptu :) ... Doamne ajuta !!!

M D L 23-03-09 14:19

dak citeai mai cu atentie am 17 ani :| c s ma trimita la scoala peste 17 ani?? cum spun multi p aici sunt inconstient.... !!!!! abia aqm am realizat k da... dar nu faceti diferenta k dak ai permis conduci mai bine... ce sa zic d tataie kre are 60 d ani.. si tine d volanu ala si habr nu are sa schimbe vitezele si se numeste sofer profesionist........... cum am zis nu postez aici sa arat eu kt de jmeker st si sa vada alti inconstienti k nu e de joak oricine ai fi !!!!!!!!

Sasha 23-03-09 14:26

Quote:

Originally Posted by M D L (Post 2175299)
dak citeai mai cu atentie am 17 ani :| c s ma trimita la scoala peste 17 ani?? cum spun multi p aici sunt inconstient.... !!!!! abia aqm am realizat k da... dar nu faceti diferenta k dak ai permis conduci mai bine... ce sa zic d tataie kre are 60 d ani.. si tine d volanu ala si habr nu are sa schimbe vitezele si se numeste sofer profesionist........... cum am zis nu postez aici sa arat eu kt de jmeker st si sa vada alti inconstienti k nu e de joak oricine ai fi !!!!!!!!

ai 17 ani si scrii mai rau ca un copil din clasele I-IV, eu zic intai sa inveti gramatica limbii romane si apoi sa ne povestesti cat de inconstient esti ;)

M D L 23-03-09 14:32

Nu e problema ta cum scriu eu daca te deranjeaza cu ceva nu bagai chestia asta in seama. Scriu cum vreau eu ;) , aici am mentionat altceva dar daca va place sa va bagati aiurea treaba voastra ....Dai dovada de proasta crestere cand judeci un om . In primul rand asa m-am obisnuit sa scriu dupa mess , asta nu inseamna ca sunt analfabet, dar nici tocilar nu sunt . Sunt un elev mai mult decat mediu . In fine nu asta era problema nici nu trebuia sa ma complic sa iti raspund . Aici am vrut sa spun altora sa nu repete greseala mea pe care o sa o regret toata viata mea , si daca cineva era in stare sa imi mai dea si niste sfaturi le-as fi primit foarte bucurost ! Mult respect :) si numai judeca oamenii aiurea !

Gabi 23-03-09 14:36

Felul īn care scrii ţine de buna creştere pe care ar fi trebuit s-o ai.

Sasha 23-03-09 14:37

Quote:

Originally Posted by M D L (Post 2175334)
Nu e problema ta cum scriu eu daca te deranjeaza cu ceva nu bagai chestia asta in seama. Scriu cum vreau eu ;) , aici am mentionat altceva dar daca va place sa va bagati aiurea treaba voastra ....

nu ai dreptate, aici nu scrii cum vrei tu, sunt niste reguli de postare pe forum pe care ai face bine sa le respecti.

M D L 23-03-09 14:41

Bun atunci imi cer scuze , am mentionat ca am facut contul mai mult de nevoie , poate gasesc pe cineva de la care sa primesc niste sfaturi si sa numai ma repet in multe chestii . Daca ai dreptate , iti multumesc ca mi-ai atras atentia , dar nu era cazu sa jignesti: " ca scriu ca un copil de clasa a III a - a IV a ....". Niciodata nu poti sa cunosti un om , si nimeni nu are dreptul sa jigneasca un om ..... ce e drept am gresit , sunt un infractor :|

M D L 23-03-09 14:44

Inca odata imi cer scuze , oricum nu am jignit sau sa fac altceva decat am scris ca un pusti. Imi pare rau pentru neintelegeri . Totusi daca se gaseste cineva sa imi dea un sfat astept reply ! multumesc

aleks 23-03-09 14:52

Ok, să primeşti un sfat, pe ce direcţie?
Ce poţi face vis-a-vis de dosarul tău? Sau?
Au fost martori, īn ce stadiu e acum dosarul tău?

M D L 23-03-09 15:49

Dosarul se prelucreaza inca si va fi trimis in tribunal , am inteles azi ca voi scapa doar cu amenda si nu amenda penala , pentru ca nu am facut accident sau chestii dastea ...... Unii spun ca expira peste 2 ani dosarul si tot.... nu prea stiu . Sincer habar nu am ce soarta am de aia am cautat forumuri .... Mi-a spus un prieten al carui parinte lucreaza in SRI ca ce dosar imi face mie nu e chiar asa de grav , cu alte cuvinte scap ieftin . Sper sa fie asa oricum mintea la cap mi-a venit ce e drept mai tarziu dar e bn si asa !

Sasha 23-03-09 15:53

Quote:

Originally Posted by M D L (Post 2175512)
Dosarul se prelucreaza inca si va fi trimis in tribunal , am inteles azi ca voi scapa doar cu amenda si nu amenda penala , pentru ca nu am facut accident sau chestii dastea ...... Unii spun ca expira peste 2 ani dosarul si tot.... nu prea stiu . Sincer habar nu am ce soarta am de aia am cautat forumuri .... Mi-a spus un prieten al carui parinte lucreaza in SRI ca ce dosar imi face mie nu e chiar asa de grav , cu alte cuvinte scap ieftin . Sper sa fie asa oricum mintea la cap mi-a venit ce e drept mai tarziu dar e bn si asa !

ma bucur ca ai inteles ce am vrut eu sa-ti spun;)
multa bafta:)

Messerschmitt 23-03-09 18:02

scuze k ca ma bag in seama...dar..M D L ...nu mai zi ca sunt multe accidente si ca poti conduce mai bine ca alti!!X( incorect!!!!! daca zici ca esti la scoala(daca o faci pe aia) gandestete un pic la probabilitatile de a fi prins.. uite vezi cu asta te ajuta matematica...;)).... asa si in a-l doilea rand gadestete la proportii.... gadestete ca sunt 20 000(sumele nu sunt exacte sunt zise ca sa intelegeti ideea,,)de soferi cu permis care fac 2000 de accidente pe an,gandestete ca sunt 500 de oameni ce circula fara permis...si sunt prinsi aproximativ 200 .... zimi care e diferenta;)?????astept reply'u tau;)!!APROPO... am luat si io permisu:D:X:X:X:X::X

Mustang 24-03-09 07:43

Ce ar fi daca ati mai consulta putin manualele de ortografie inainte de a scrie pe forumul asta, fratilor?

Invatati naibii sa scrieti:
k = ca
alti = altii (in contextul "altii habar n-au sa conduca")
gandestete = gandeste-te
a-l doilea = al doilea (nu e contextul "a-l dojeni")
zimi = zi-mi
reply'u = reply-ul / reply-u'
io = eu
Ca sa nu mai spun de semnele de punctuatie care nu se folosesc atunci cand trebuie. Prin asta ma refer la: punct, virgula, punct si virgula... "(sumele nu sunt exacte sunt zise ca sa intelegeti ideea,,)" - (sumele nu sunt exacte. ( ; ) sunt zise ca sa intelegeti ideea.)

Ar trebui sa vi se dea test de ortografie cand va faceti cont pe forum.
Daca il picati, sa nu aveti dreptul de a scrie pe forum.

@MDL - nu poti spune ca tu ai fost nevinovat si ca te-a turnat cineva. Cine a facut lucrul asta, are nota 10 din partea mea. Reprezinti un pericol!
Sa se inteleaga faptul ca "soferii" fara sa fi trecut prin scoala de soferi, au doar x% reflexe. (nu zic cat pentru ca difera de la om la om-oricum suma e relativ mica in orice caz.)
Cei care au permise si sunt bombe in trafic probabil si-au luat permisele pe spagi... ca la noi in tara inca merge chestiunea asta.
Sunt relativ putini cei care mai iau examenele pentru dobandirea permiselor pe carca lor si nu pe carca banilor. ;)

GABORW 26-04-09 11:01

Va salut pe toti..
Am masina personala mai bine de 6 luni..si mai conduc si eu prin sat prin locuri RAR circulate..
in schimb azi dimineata la 03.15 m-au oprit pentru un banal control de rutina:sad:
Tzac pac. actele dumneavoastra si ale masini..pai am doar de la masina,mi-a facut proces verbal...am incercat sa fug,dupa ce mi am recuperat actele,am dat data cu 3 luni in urma sa para am 18ani...TOT nu am scapat..:shock:m-au luat la sectie..cateva declaratii...mi-am lasat numaru pe acolo sa mai ma sune sa imi zica ce se intampla!!!:sad:si mai am putin pana sa dau de permis...
M-a turnat pasnicul din sat.:evil:mai e si ruda cu mine...In fine,Ma intereseaza care a mai patit-o la fel ca mine...CATI ANI de puscarie a luat!!!
Numai am chef nici FERRARI sa conduc..:sad:

G0rdy 26-04-09 11:48

Quote:

Originally Posted by GABORW (Post 2267252)
Va salut pe toti..
Am masina personala mai bine de 6 luni..si mai conduc si eu prin sat prin locuri RAR circulate..
in schimb azi dimineata la 03.15 m-au oprit pentru un banal control de rutina:sad:
Tzac pac. actele dumneavoastra si ale masini..pai am doar de la masina,mi-a facut proces verbal...am incercat sa fug,dupa ce mi am recuperat actele,am dat data cu 3 luni in urma sa para am 18ani...TOT nu am scapat..:shock:m-au luat la sectie..cateva declaratii...mi-am lasat numaru pe acolo sa mai ma sune sa imi zica ce se intampla!!!:sad:si mai am putin pana sa dau de permis...
M-a turnat pasnicul din sat.:evil:mai e si ruda cu mine...In fine,Ma intereseaza care a mai patit-o la fel ca mine...CATI ANI de puscarie a luat!!!
Numai am chef nici FERRARI sa conduc..:sad:

ce-o fi fost in capul tau..nu te-ai ganditi si tu inainte as faci asa,ce-ar putea sa se intample daca te prind???

All times are GMT +2. The time now is 16:19.

- Copyright 2026 4Tuning