Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   Despre vopsea si vopsire/lacuire (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218145-vopsea-vopsire-lacuire.html)

Budy_ 03-02-14 18:18

Ce nuanta de negru e ?!!!

1 Attachment(s)
Salut,am vazut o culoarea interesanta.culoarea de pe E46-le RRM.
Stie careva codul sau denumirea? Pare negru perlat ...dar se vede putin spre argintiu.

Budy_ 03-02-14 18:22

Re: Coduri de vopsea

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 5486847)
M-am gandit sa initiez acest topic cu gandul ca va fi foarte folositor celor care doresc sa afle codul unei nuante de vopsea auto.
M-am confruntat de multe ori cu problema gasirii unui anumit cod de vopsea si uneori am gasit, alteori nu. Asadar, ma gandesc ca ar fi o idee buna ca toti cei care cauta un anumit cod de vopsea sa posteze aici in speranta ca vor fi ajutati de cei in domeniu.

Pentru inceput am eu doua coduri de vopsea cautate de ceva timp.
Negrul de pe Passat si acel rosu de pe jante.
Stie cineva codurile lor exacte?

ala rosu e candy red.

robaro 09-02-14 21:06

Re: Despre vopsea si vopsire/lacuire

A mai folosit cineva " Vopsea auto 2K Breckner Teflon"?Este buna de ceva?adica are luciu bun,rezista in timp,trebuie lacuita?Vopsitorul a recomandat acesta marca.
Desi eu am vrut sa iau KLAR Ready Mix 11 VOC sau vopsea Acrilica 2K AMP.

dan_ro28 18-02-14 15:26

daca nu stii care sunt codurile de vopsea te duci frumos la un magazin de vopseluri auto care fac si pe calculator si acolo cu o piesa iti scaneaza culoarea (cred ca asa ii spune la procedeu) si iti face culoarea.
eu am facut asa la o masina care nu i-am gasit codul si m-am dus cu o bucata din bara mi-a scanat-o si mi-a facut vopseaua. a iesit perfect.

astra sedan 07-03-14 16:08

Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5659199)
ala rosu e candy red.

sub ce cod se poate gasi,candy apple red este numele dar codul? ce masini sunt vopsite in aceasta nuanta ?

Budy_ 07-03-14 16:21

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 5676410)
sub ce cod se poate gasi,candy apple red este numele dar codul? ce masini sunt vopsite in aceasta nuanta ?

Pe ford mustang in 1966.
Uite aici cum arata pe bmw :
http://thematosoupdemos.com/cazuela/..._candy_red.jpg

Uite aici lista completa pe ce masini o gasesti si coduri.
http://paintref.com/cgi-bin/colorcod...%20Apple%20Red

Balaurr 09-03-14 22:31

1 Attachment(s)
Si mazda 6 parca are culoarea candy apple red,eu caut codul de culoare la verdele de pe a3

Budy_ 09-03-14 22:37

Quote:

Originally Posted by Balaurr (Post 5677495)
Si mazda 6 parca are culoarea candy apple red,eu caut codul de culoare la verdele de pe a3

Nu e culoarea de pe vw scirocco ????

http://bodybeat.ru/wp-content/upload...occo_green.jpg

stuky 25-03-14 22:46

Ma poate ajuta cineva va rog frumos cu codul de culoare al noului Renault clio model 2013 Rouge Flamme ? respectiv aceasta

http://www.renault.ro/gama-renault/a...e/gama-culori/

Multumesc anticipat!

compozite 02-04-14 11:55

Quote:

Originally Posted by Mr. Anderson (Post 5653350)
Salutare tuturor !
Am nevoie de cateva sfaturi. Punctual, m-am apucat sa reconditionez o motocicleta ! Trebuie sa-i vopsesc cadrul, jentile si plasticele. La cadru si aripi pot spune ca ma pricep cat de cat, problele apar la jenti si plastice.
Jentile sunt din duraluminiu si sunt intr-o situatie destul de buna. Am dat jos vopseaua veche cu decanol. Le-am matuit cu 120 in totalitate. Ce primer sa folosesc ? Exista unul special sau merge cu filler ? Sa-l dau in 2 straturi, unul mai gazat si unul plin , ma gandesc sa scap de finisarea cu 300 ? Timp de aerare intre straturi ? Urmeaza inca o finisare 600 cred ca este suficient pentru jenti, nuuu ? degresare, vopsire, lac !
Plasticele. Ufff plasticele... si pe astea le-am matuit tot cu 120. Am inteles ca exista un primer special pentru ele plastrofix, corect ? Pe asta cum il dau..? Direct un strat plin sau tot 2 straturi unul mai gazat si unul plin? ce timp de aerare intre straturi ? finisare tot cu 600 sau ma duc la 800 ? Ca degresant pot folosi si pentru ele tot Solvoxol ?
Si ultimele nelamuriri sunt legate de vreme. Nu am cuptor de uscare asa ca as vrea sa stiu daca le pot forta un pic la primer, la ce temperatura si pe ce periada de timp ?
Multumesc anticipat !

NU !

Pla plastice nu stiu de ce ai intervenit direct cu 120 ?
daca ai facut asta mai fa o slefuire cu 240 , 320 600 800 1000
la jante la fel .

Foloseste un primer de plastic .

Nu forta absolut nimic .Poti face asta doar in cazul in care vrei sa faci o carpeala !

compozite 02-04-14 12:15

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5570701)
Īncerci să cureţi suprafaţa cu nişte benzină după care vei polişa suprafaţa cu pastă corectoare.
Cam orice pastă abrazivă ar fi ok şi se găseşte uşor īn comerţ.
Am īncercat mai multe pānă acum dar īţi recomanda un produs de la K2.
Este sub formă de tub (ca ăla de pastă de dinţi) şi vine īntr-o cutie aurie (precum toate produsele k2).
Vei rămāne plăcut surprins de rezultate.

Exact ! Merge cu orice pasta ! poti sa polishezi si cu COLIVA! Da cu coliva , daca nu ai hartii abrazive de 2000 implicit 3000 microni poti slefui cu o batista sau un brusture ( Verde).
Ca sa degresezi masina eu recomand ca dupa benzina sa dai un pic si foc , astfel esti sigur ca se topeste si gudronul de la aripi ! Produsele de la K2 si COLIVA sunt net superioare celor de la Mc Guiers si 3M .

Sunt useri pe forum care dau niste sfaturi de te baga in sperieti.
Benzina este un solvent prin caracteristicile chimice , ceea ce inseamna ca dilueaza, topeste, matuieste , strica orice suprafata cu care intra in contact ! de ce ai ungere la motor ?

Nu orice pasta e buna pentru polishat ! Trebuie sa sti si metoda , sa vezi suprafata , sa vezi unde s-a intervenit si unde trebuie corectat !

Nu orice sfat de pe forum trebuie luat ca atare , drept un mod simplu si ieftin sa imi fac masina singur acasa !

Nu , nu am firma de polishari si nici nu fac asta pe bani , insa am in spate 8 ani experienta in pregatiri de suprafete ( pregatit , vopsit , lustruit, mentinere )

andi_cimpean esti exeplul viu de minitecnicus , din pacate unul fara un bagaj de informatii solid despre o procedura sau studiul materialelor!

O zi buna !

compozite 02-04-14 12:24

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5573455)
uite ce spun cei de la policolor:

Rugina

Definitie:

Deteriorari ale statului de vopsea sub forma de umflaturi neregulate. Daca se indeparteaza vopseaua umflata se poate observa dedesubt rugina pe metal, sau rugina alba pe aluminiu.

Cauze:

1. Deteriorari mecanice ale filmului de vopsea ce au cauzat penetrarea umezelii sub filmul de vopsea cauzand aparitia ruginii pe substratul de metal.

2. Slaba pregatire si curatare a substratului de metal inaintea vopsirii.

3. Rugina proaspat aparuta pe suprafete proaspat sablate.

Cum se evita:

1. Zgarieturile sau loviturile de pietre trebuiesc peparate imediat.

2. Asigurati o curatare adecvata a suprafetei de metal inainte de vopsire( degresant).

3. Suprafetele sablate trebuiesc grunduite imediat dupa sablare.

Remediu:

Indepartati toata vopseaua de pe portiune afectata si rugina de dedesubt, prin slefuire, sablare, etc. Curatati suprafata de orice urma de rugina, grasime , etc cu degresant. Aplicati un strat de grund reactiv cat mai repede posibil pe suprafata de metal curat pentru a evita aparitia ruginii si apoi incepeti aplicarea produselor urmatoare( filler, vopsea , lac).

Uite ce spune chimia : rugina este oxidul de fier ,rezultat in urma contactului cu apa, aer . Chitul este un matrial poros deci exista riscul de infiltrari de apa si o sa reapara .

Cea mai buna solutie este schimbarea pasajului ( asta daca iti permite bugetul ) sau izolarea cu o rasina epoxidica .

In industria auto( ramura reconditionari masini vechi ) acest procedeu se foloseste cel mai des.

Sper ca informatiile mele sa iti fie de folos .

O zi buna !

Bogyciu 03-04-14 10:46

Am si eu o curiozitate... Oare cati din cei care dau sfaturi aici au calcat in viata lor intr-o vopsitorie profi (gen reprezentanta uni marca)...

compozite 03-04-14 14:42

@ andi_cimpean profiti de faptul ca esti moderator si stergi posturile?
Se pare ca tu esti cel care manaca pufuleti paici !

Lumea nu are bani intradevar sa mearga la service uni -marca . De aceea se apeleaza la service-uri clasa 2 , 3 si garaje de colt de bloc .

aleks 03-04-14 18:05

Eu am sters trasul de par dintre domnisoare, el nu e moderator pe zona aici, nu poate face asta.
Sa ne comportam si noi dupa varsta din dreptul numelui, n-ar fi mai bine?
Hai, sa depasim momentul si sa revenim la lacuri si vopsele, e mai ok, nu? :)

don_eduardo37 06-04-14 17:47

Totusi in tot topicul, desi mie mi s-ar fi parut normal la inceputul lui, sa fie explicati toti pasii in aplicarea vopselei si a lacului protector, la inceput e o singura introducere....ca bla bla bla...nimic util la inceput, si iar revin la urmatoarea premisa, nimeni n-o sa zica aia aia si ailalta....si stiti de ce, daca ne apucam sa urmam sfaturile si sa ne facem acasa manopera, o sa mai aiba unii sau altii clienti din parti. Am patit-o eu cu procurarea anumitor materiale, nimeni niciun pic de sprijin, tot singur le-am procurat, dar asta e, altadata stim daca sa mai apelam sau nu.:))

aleks 07-04-14 13:56

Topicul exista pentru intrebari si raspunsuri ale colegilor de forum, intre ei, nu e stabilit un Profesor care incepe prin a lamuri toate posibilele necunoscute ale oricarui user.
Sunt multe lamuriri, de destule ori pe intreg topicul. Sigur le gasesti, daca recitesti sau dai search pe topic, le-am vazut spuse de cand exista topicul, nu o data.
Cat despre genul de client care-si face acasa, dupa povestirile de pe internet, singur, masina, crede-ma, orice service sau atelier se lipseste bucuros.

compozite 07-04-14 14:15

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5690433)
Topicul exista pentru intrebari si raspunsuri ale colegilor de forum, intre ei, nu e stabilit un Profesor care incepe prin a lamuri toate posibilele necunoscute ale oricarui user.
Sunt multe lamuriri, de destule ori pe intreg topicul. Sigur le gasesti, daca recitesti sau dai search pe topic, le-am vazut spuse de cand exista topicul, nu o data.
Cat despre genul de client care-si face acasa, dupa povestirile de pe internet, singur, masina, crede-ma, orice service sau atelier se lipseste bucuros.

Service-urile nu mai fac lucrari de calitate din 3 motive :
- frauda asigurarilor (interesu e sa suga cat mai multi bani de la asigurare )
-lipsa clientilor ( cand a prins unu l-a uscat de bani , repede, fara garantie facturi etc )
- atelierele care presteaza munca la negru , pe bani putini .

Pentru partea de polish/intretinere suprafete va raspund la intrebari si va ofer suport .

O zi buna !

aleks 09-04-14 11:00

Quote:

Originally Posted by compozite (Post 5690443)
Service-urile nu mai fac lucrari de calitate din 3 motive :
- frauda asigurarilor (interesu e sa suga cat mai multi bani de la asigurare )
-lipsa clientilor ( cand a prins unu l-a uscat de bani , repede, fara garantie facturi etc )
- atelierele care presteaza munca la negru , pe bani putini .

Pentru partea de polish/intretinere suprafete va raspund la intrebari si va ofer suport .

O zi buna !

Incearca sa schimbi serivce-urile in care te invarti, se pare ca nu le cunosti decat pe cele nasoale :)

adria1977 12-05-14 13:14

Vreau sa fac un model pe capota si nu stiu la cat timp pot sa aplic banda adeziva fina (Bandă adezivă destinată lucrărilor de ascundere şi mascare, care permite, printre altele, realizarea unor linii fine, pinstriping, flamming...) pe culoarea de baza. Pot sa trag cele 2 straturi de vopsea in aceeasi zi? La ce interval de timp pot lipi banda , fara sa stric primul stat de vopsea?

blackshaddow 16-05-14 23:06

folosesc pentru prima data filer acrilic
1.dupa ce am aplicat am observat ca la aplicare ramane o suprafata rugoasa dece asa?
l-am slefuit si observ ca a devenit fin
2.adera vopseaua bine la acel strat de filer sau ma trezesc in timp ca se cojeste?

andi_cimpean 17-05-14 12:26

Vopseşte fără grijă.

blackshaddow 17-05-14 15:26

multumesc pentru raspuns Andi

ride2escape 21-05-14 14:01

Am urmarit cat am putut acest topic. Totusi este greu pentru inceput sa citesc intregul topic, de aceea am rugamintea de a ma lumina intr-o problema. Pana acum am vopsit cu emaur de la Policolor, dar din pacate dupa 2 ani vopseaua arata super de uzata. Nu sunt vopsitor profesionist, sunt doar amator. Ideea e ca acum doresc sa imi vopsesc motocicleta cu vopsea metalizata de la Mipa, din ce am vazut e printre vopselele agreate de unii de pe forum. Nu stiu daca poate sa imi apara vreo incompatibilitate intre sprit-kitul dat pe carene, rezervor, etc. Sprit kitul e pe baza de diluant Nitro. Femeia de la laboratorul de vopsele Mipa nu stie sa imi spuna daca pot aparea reactii sau nu cu acesta. Vopseaua pe care o voi cumpara tot pe baza de solvent este. Ideea e ca vreau sa dau intr-o zi vopseaua, sa o las sa se usuce bine, dupa care sa imi lipesc stikere, iar in final sa dau lacul. Multii imi spun ca ar trebui sa dau lacul imediat ce termin de vopsit pentru o priza mai buna, dar risc sa las urme cand incerc sa pun stikerele. Altii imi spun ca trebuie smirgheluita vopseaua cu 800 si dupa aia dat cu lac. Sa nu folosesc 1000 pentru ca voi avea probleme cu priza lacului de vopsea. Va rog cine a vopsit cu acest tip de vopsea sa ma lumineze si pe mine. Am un pistol cu duza de 1.2 , regulator de presiune si un compresor de 25L. La cat ar trebui sa setez regulatorul pentru o mai buna functionare ? Multumesc !

blackshaddow 22-05-14 18:46

am vopsit integral masina insa fiind primul vopsit integral am scos-o usor coaja de portocala
ce ma sfatuiti sa fac?
mi s-a spus sa o matuiesc cu smilgher fin si sa ii mai dau un strat
ce smilgher sa folosesc in situatia aceasta?
sau alte metode de remediere

compozite 23-05-14 06:32

Quote:

Originally Posted by blackshaddow (Post 5708683)
am vopsit integral masina insa fiind primul vopsit integral am scos-o usor coaja de portocala
ce ma sfatuiti sa fac?
mi s-a spus sa o matuiesc cu smilgher fin si sa ii mai dau un strat
ce smilgher sa folosesc in situatia aceasta?
sau alte metode de remediere

Ce vopsea ai folosit 2k sau 1k ?

Matuieste cu 2000 3000 si apoi polish .

iBogdannn 23-05-14 22:49

Se poate afla nuanta(codul) vopselei de acum ?

1 Attachment(s)
Salut

Am un VW Vento 1997 gri . Masina am luato din Germania si este impecabila , am gasit intr-un final un veno cum mi-am dorit (1.9 TDI Automat) si foarte ingrijit .... ma rog , nu asta conteaza .

Am doua locuri unde sa umflat si mi-a sarit vopseaua , vreu sa o "carpesc" in zonele repective pentru ca nu am acum bani de o vopsea totala , dar ma gandesc ca nu imi va iesi la culoare , pentru ca masina are 17 ani automat griul ala si-a mai schimbat din nuanta .

Se poate sa imi nimereasca nuanta exacta de acum ? sau ma rog sa observ doar eu o mica diferenta ? nu ma pricem , asa ca astept un raspuns ..

si cam de ce gramaj am nevoie avand in vedere ca adunat am cam cat de doua pachete de tigari vopseaua sarita .

Multumesc

blackshaddow 23-05-14 23:27

2k de la mipa
ideea e ca azi am scos-o la soare si nu sta urat deloc chiar imi place dar daca totusi mai am vopsea am sa o mai las cayeva zile sa se usuce bine dupa care o matuiesc si ii mai dau o mana

tedulus 10-06-14 08:44

Recomandare/Problema/Solutie vopsitor...

Salutari, am sa incep prin a descrie problema mea. Acum 3 saptamani am decis sa montez pe masina un bodykit si ptr ca vopseaua de pe masina nubarata stralucit am hotarat sa o vopsesc integral. Am cautat pe aici forum pe cineva care sa se ocupe de masina mea, mici modificari la bodykitul deja existent plus vopsit integral. Din cei care ofereau astfwl de servicii am ales pe cel care mi s-a parut cel mai profi, sunat ptr pret informativ, mers cu masina la el ptr pret final. Pretul stabilit fiind ok, am lasat masina. La 2 saptamani (prea mult timp ptr ce aveau de facut) au avut nevoie de vopsea, eu nefiind in tara am trimis un prieten sa achizitioneze vopseaua si sa o duca. Prietenul meu, ca si mine nu se pricepe la vopsele auto ai ce trebuie asa ca a luat legatura cu omul care lucra la masina si a intrebat ce e necesar i s-a comunicat ca vopsea, diluant, lac. Ingredientele au fost cumparate si livrate. La o saptamana sunt sunat de catre meseriasi ca el nu stie ce ingrediente a cumparat omul meu ptr ca dupa ce masina a stat la cuptor lacul nu se usuca. Ce s-a intamplat: amicului meu care a cumparat vopseaua nu i sa spus ca trebuie si intaritor ptr lac sau i s-a spus si nu a auzit sau nici eu nu stiu, cert este ca meseriasii au vopsit masina, au dat cu lac dar fara intaritor. In conditiile astea am fost sa vad ce se intampla si mi s-a spus ca desi e vina mea ca nu am cumparat intaritor, luam vopsea nou si facem jumate-jumate costurile vopselei noi. Voua cum vi se pare aceasta intamplare ? E corect sa se intample asa ? Va rog sa imi dati o parere pertinenta

compozite 10-06-14 14:53

Re: Recomandare/Problema/Solutie vopsitor...

Orice''meserias'' sau cum ii spui tu stie din experienta sau din scoala din ce este compusa vopseaua lacul etc .Mi se pare foarte amuzanta afirmatia lor ca nu au bagat intaritor in lac doar pentru faptul ca nu ai adus.

Din cunostintele mele si din experienta cu produsele consacrate pe piata romaneasca , nu am intalnit lac fara intaritor.

Pe romaneste ''meseriasii '' tai te-au prostit , si te-au pus sa cumperi din nou materialele .

dexter_20 10-06-14 22:18

Re: Recomandare/Problema/Solutie vopsitor...

Ca meserias...verifici ce aduce clientul si apoi te apuci de treaba. Adevarul e undeva pe la mijloc, totusi. Oamenii au lacuit cu ce li s-a adus, DAR daca te dai profesionist, nu faci asta. Ei practic vor sa-si scoata parleala pe banii clientului. Daca aveau de schimbat o capota la un Logan, iar clientul aducea capota de Solenza, ei ce faceau? taiau si bateau cu ciocanul pana se potrivea capota? Daca trebuia schimbata planetara pe dreapta si clientul aducea planetara de pe partea stanga. La fel faceau?Nu cred.

danyel88 17-06-14 18:18

http://paintref.com/cgi-bin/colorcod...age=41&rows=50
aicia din toti ani

colorix 25-06-14 15:58

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 5676410)

candy apple red se gaseste pe Chrysler si Ford .Pe chrysler este metalizat iar pe ford este nemetalizat...
Ca si cod sunt mai multe coduri...EX: H2 // PH2 // 5681
Cea de pe Ford 5681 poate fi facuta si 2K
Stima
Echipa Colorix
Vopsea auto Du Pont 1K and 2K
0722.853.342 Daniel
Bucuresti sect. 6

colorix 01-07-14 09:51

Re: Se poate afla nuanta(codul) vopselei de acum ?

Salut,daca nu ai rezolvat cu vopseaua,putem pleca de la codul de culoare original al masinii...si putem adauga aditiv de matuire,iar apoi putem lucra la nuanta pana iese cel mai apropiat de ce ai pe masina.
0722.853.342 Daniel
Vopsea Du Pont
Bucuresti Sect 6

GFA90 27-07-14 15:32

Vin cu o intrebare legata de vopsire! La 3 litrii de lac,cat intaritor trebuie?

colorix 27-07-14 19:42

Quote:

Originally Posted by GFA90 (Post 5729179)
Vin cu o intrebare legata de vopsire! La 3 litrii de lac,cat intaritor trebuie?

1.5 litri intaritor

compozite 28-07-14 06:41

Quote:

Originally Posted by colorix (Post 5729236)
1.5 litri intaritor

Vezi pe prospect ;)
Depinde de la marca la marca ce proportii se folosesc .

colorix 28-07-14 06:52

Quote:

Originally Posted by compozite (Post 5729322)
Vezi pe prospect ;)
Depinde de la marca la marca ce proportii se folosesc .

Poate omu l.a cumparat vrac si nu are prospect:))
De obicei este 2:1
Ce lac ai luat?

compozite 29-07-14 06:43

Quote:

Originally Posted by colorix (Post 5729324)
Poate omu l.a cumparat vrac si nu are prospect:))
De obicei este 2:1
Ce lac ai luat?

Sau 3:1

GFA90 29-07-14 10:00

Quote:

Originally Posted by compozite (Post 5729683)
Sau 3:1

am elucidat misterul...am luat standox voc si la 2 litrii de lac trebuie jumatate de litru de intaritor

All times are GMT +2. The time now is 09:06.

- Copyright 2026 4Tuning