![]() |
Re: Kingpin Mobil - Logan 1.6 compresor
Quote:
Sincere felicitari, e un proiect frumos, si o sa il urmaresc cu placere! p.s. tare faza din a doua poza, atat de nerabdator ai fost sa scoti motorul, incat ai taiat planetara! :D:D:D |
Indredibil!
|
toata admiratia si respectul din partea mea domnule vgroza! bafta in continuare cu proiectul. am o presimtire ca acel motor nu e stock sau daca e nu va ramane asa.:?:
|
Quote:
|
Buna ziua,acesta este primul meu post.Cu toate ca urmaresc forumul de 2 ani si ceva abia acum m-am hotarat sa imi fac cont
Sincere felicitari pentru aceasta masina.Nu am crezut ca in noua configuratie se afla si un motor.Si felicitari pentru morewood:)). |
Quote:
|
Salut si toata admiratia pt "curajul" tau.vi la tulcea la liniute?cadrul motor il vei inlocui sau il vei pastra pe cel original si intarit, pe suportii originali banuiesc ca nu cade.
|
1 Attachment(s)
;) teaser la ce urmeaza
|
7 Attachment(s)
Evolutia lucrarii 8)
|
In poze adaptezi suportii pentru motor?Va rog nu sariti cu gura...sunt mai nou si nu prea inteleg nimic din poze.
|
Da Andrei,adaptare si intarire, poti intreba linistit ca doar nu ne-am nascut invatati :)
|
asta da treaba;)
sunt curios de rezultat(hp) oare o fi gata pana la etapa de la Arad:?: |
succes in ceea ce ti.ai propus ... devine din ce in ce mai interesanta evolutia acestui golan
|
M-am abonat la acest thread ! Nu cunosc mecanica nici macar o boaba...dar imi place ce face nenea Groza aici ! Bafta multa cu proiectul !
|
6 Attachment(s)
Conductele de frana trebuiau mutate mai sus cu 15 cm si caroseria indoita vreo 2-3 cm din cauza capsulei de vacuum pentru wastegate. Dupa s-a imbracat in termoizolant portiunea de la turbo si down pipe. Deci compartimentul motor e gata pentru noul motor la care s-a schimbat distributia, modificat niste furtune, tevi pe motor ca sa fie bun pentrut soft Revo stage 2 si ca sa intre mai bine in caroserie...cam atat pentru astazi.
|
Salut, buna alegere vb ceva mai demult de acest motor...dupa parerea mea un motor destul de ''potent'' cu bani relativ putini, sper ca o sa pastrezi toata mecanica vw( cutie. planetare. butuci etc) altfel muncesti mai mult si o sa inatampini prb la transmisie deja existente la renault.
Nu strica sa ai pa cineva sa faca video la tot ce se intampla acolo...asa vezi mai exact unde mai ai de facut ceva si unde altceva ;) :rolleyes2, multumesc! |
Cutia e de vw si planetarele sunt jumate/jumate. Am sa pun si cheile si ceasurile de bord de vw.;)
|
chiar sunt curios ce va iesi
|
6 Attachment(s)
Intarit jugu si dupa aia s-a decupat o bucata din el,ca sa aiba loc baia de ulei.Poate ca e prea brutal,dar cine stie unde ajunga masina asta fiind masina de zi cu zi.
|
frumos proiect mult noroc in continuare ;cati cai are la baza motorul de vw?
|
Interesanta abordare pentru motor:D imi place ca au inceput si Loganistii sa exploreze alte tehnici de a obtine mai multi cai pentru masinile lor
Traversa unde ai decupato, o sa o inchizi, sau o lasi asa? |
de ce ai taiat din cadru motor si nu din baia de ulei?
|
Quote:
|
Era chiar in drept cu sorbul,de aia s-a preferat sa se taie din cadru'.
|
Felicitari mane! Ma bucur mult pt tine ca ai ajuns asa departe cu el! Abia astept sa-l vad in actiune.
Ce cod motor e? turbo k04? eu stiam ca maximul pt k03s e undeva la 240. Sa detaliezi ce modificari ii faci. Renunti la SAI, N112, N249? Bafta! |
1 Attachment(s)
Paul, cod motor AUM, turbina K03S, atasasez o poza si te prinzi ;)
|
OK, o sa te contactez eu pentru mai multe detalii ca vreau sa ma scap de ele in curand.
|
19 Attachment(s)
saptamana asta s-a modificat pedala de acceleratie de la cablu la pedala electronica si pedala de ambreaj tot cu cablu la hidraulic.s-au facut suporti,pozitionate distanta intre ele si inaltimea pedalelor si decupat peretele intre cabina si compartiment motor pt conductele de pompa ambreaj..
S-a montat toata timoneria in logan,pus motoru ptr ultima incercare sa se vada daca totul incape calumea,pus capota sa vedem daca se inchide ,etc.o singura problema a fost la suportul cutiei,era destul de aproape de lonjeron.asa ca s-a decupat din suport o bucata si slefuit si din capul surubului.acuma este un suficient 3 cm exact ca pe partea de dreapta, pe langa asta s-au mai modificat niste chesti pe motor pt softul stage 2.. Facut la strung niste distantiere intre partea de sus si jos ale suporti motor.era greu de calculat ca nu se stia cat cedeaza tamponul motor cand greutatea motrului e pe el si trebuia facut si 2 buc prezon special pt suporti din dreapta fiindca in comert nu se gaseste surub mai lung de 12 cm cu filet 12x1.50 si aicea trebuia de 17 cm.acuma motoru sta deja pe suporti.Dupa pozitionarea motorului s-a masurat ce lungime trebuie sa aiba planetarele si trimise la modificat, partea de fuzeta o sa fie a loganului si pe mijlc imbinat cu cele de wv asta este varianta ieftina, daca cumva nu o sa tina imbinarea,ca la Domy cu M5-ul turbo sau capu Loganului,atuncea trebe facute planetare custom,care o sa coste cat toate modificarea 1.8t in logan...prima data incercam varianta ieftina, sa speram ca o sa reziste :) |
Ma jur ca ma oftic :)) . Asteptam si restul , bafta !
|
4 Attachment(s)
Saibele alea de la suportul motor din partea stanga vin inlocuite cu distantiere si scurtat si putin din surub, au fost puse ca sa se vada exact dimensiunea de care e nevoie.:-P
Intre timp planetare sunt gata modificate si montate, plus un adaptor pentru senzorul de la ceasul ce indica temperatura uleiului |
Bravo ! frumos proiect , sper sa termini pana pe 21 aprilie :-) .
Daca termini te-as ruga sa te dai la tulcea cu mine , avem proiecte asemanatoare :-) . |
1 Attachment(s)
Amicul meu Tavi va prezinta noul intercooler ce vine pus pe Logan capabil de +500 cp :twisted:
|
dimensiuni?
daca vrei poti scrie pm:rolleyes2 |
700x300x76
|
6 Attachment(s)
Ce ziceti de noul look ? :-P
|
felicitari! din cate vad e aproape gata
|
Crezi tu ca o scoate pe strada fara 200 de cai ? :lol:
|
Suportul de pe caroserie de la bieleta de cuplu nu trebuia ramforsata?
|
superb proiectul!
|
Frumos noul look dar parca e prea pe fata.... era misto daca era silent, parca era alt sentiment:lol: sa nu stie lumea ce ascunde pe dedesupt
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:29. |
- Copyright 2026 4Tuning