Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   DACIA LOGAN o masina buna sau proasta? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/75760-dacia-logan-masina-buna-proasta.html)

apache 22-06-08 15:48

Re: DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1605438)
cine imparte cu cine? Peugeot 1007
http://www.analogstereo.com/images/om/peugeot_1007.jpg
cu ce Mitsubishi???
Sigur nu e vorba de Peugeot 4007 si Mitsubishi Outlander?

scuze..eram un pic mustit cand am postat asta.

DA ,era vorba de outlander si 4007..cele doua suv-uri...

sincer 1007 nici nu stiam ca exista,acum l-am vazut prima oara in viata mea, deci sigur nu vorbeam despre el .
Imi cer scuze , si mersi ca m-ai corectat

ionut_cluj 22-06-08 21:27

ma gandeam c-ai descoperit cinestie ce noi modele:)

lord_wader 31-07-09 10:34

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1500763)
deoarece am poluat alt topic pe seama loganului eu zic sa ne contrazicem aici. cu argumente pro si contra Logan. eu zic ca e o masina proasta (raportat calitate-pret) si argumentez:
1. scaune drepte, neavand nici un fel de ergonomie
2. scaune prea inalte pozitia la volan fiind una obositoare
3. vizibilitate scazuta (nu se vede nici botul nici portbagajul)
4. finisaje prost facute la interior (plasticele zornaie prin ea)
5. la cele diesel motoarele se aud destul de tare in habitaclul masinii (antifonare f proasta)
6. stabilitate mica
7. aerodinamica zero
8. optiuni limitate
9. in momentul in care dai drumul la A.C. masina parca intra in frana de motor
10. directia destul de greoaie cu servo cu tot
11. franele ciudate rau (daca apesi incet nu opreste, daca apesi mai tare te arunca prin geam)
si mai sunt cateva dar nu-mi amintesc acum.
astept parerile voastre, argumentate va rog

Asa cum ti am promis o sa mi dau si eu cu parerea la acest subiect.
1.asa e

2.am mers/condus 750km cel mai mult intr o zi cu loganul si eu personal nu m am simtit obosit deloc.Aici poate depinde de fiecre in parte,si ce masina a condus inainte.Daca din bmw te urci in logan normal sa ai impresia asta.

3.asa e,dar la ce ti foloseste asta?Ia sa conduci tu dacia papuc carosata sa vezi atunci ce naspa e in aglomeratie fara retrovizoare.Eu am vazut si soferi cu masini mai "titrate" care deschideau portiera si se aplecau pe o parte din masina ca sa parcheze.

4.aici asa e, dar depinde si pe ce drumuri mergi cu masina.Eu as zice ca masinile trimise la export in Germania nu au aceeasi problema dupa un anumit nr de km.si oricum dupa 50mii km sau 100mii circulati prin gropi si asfalt prost cam la destule masini care costa pana in 15mii E le troncane bordul.

5.se poate spune ca este asa,dar numai comparativ cu alte masini straine.daca vrei sa fii putin realist o sa vezi ca zgomotul nu este chiar asa deranjant,ba chiar daca schimbi trepetele pana in 2500 nu se simte prea tare zgomotul mai ales in oras.oricum la logan diesel nu ai nevoie sa schimbi la turatie f mare,pt ca ai cuplu maxim de la 1700/1900rpm iar masina nu e facuta pt topspeed/acceleratie ca sa ai nevoie de puterea maxima care e undeva pe la 4000rpm

6.vorba cuiva de pe la pagina 1 "stabilitate pt ce?".ca doar nu faci raliu cu ele,si daca esti un sofer cat de cat responsabil/experimentat nu o rastorni.normal ca sunt si teribilisti care se cred in porsche si care au patit o dar masina e facuta pt mers normal nu pt exxcese.si daca e sa o patesti sincer pe la stiri am vazut mai multe masini straine rasturnate decat loganuri.

7.chestia asta nu o poti tu stabili,nu depinde de tine ca nu ai datele necesare.

8.cam asa e,dar nu uita cat costa loganul full si la acest pret ce mega optiuni iti ofera fiat/chevrolet etc

9.ok,am inteles sensul cuvantului "parca" si ce voiai tu sa spui.dar nici la alte masini de 75CP nu e mai bine.

10.asta e exagerare.iti spun ca volanul il misti cu 3 degete,iar parcatul este o placere.comparai cu mertzul tau 190 servo de pe logan.pai cat a costat masina aia a ta cand a iesit din fabrica?si ce traditie in automobile au ei?

11.nu s deloc ciudate franele,depinde ce logan ai condus.per total asta inseamna ca loganul are frane bune si eficiente si asta conteaza cel mai mult.

12."instalatia electrica, care, cel putin la lampile din spate arata ca un pom de craciun, la 90 % din Loganuri!!" asta e o afirmatie de a ta de pe la alt topic.
ai facut tu o statistica?ai acces la reteaua de service logan si nu stim noi?sau stai tu pe strada si numeri cate masini au probleme cu inst electrica?nu crezi ca daca era asa cei de la dacia ar fi luat masuri?

aleks 31-07-09 11:58

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2524782)
1.asa e

2.am mers/condus 750km cel mai mult intr o zi cu loganul si eu personal nu m am simtit obosit deloc.Aici poate depinde de fiecre in parte,si ce masina a condus inainte.Daca din bmw te urci in logan normal sa ai impresia asta.

3.asa e,dar la ce ti foloseste asta?Ia sa conduci tu dacia papuc carosata sa vezi atunci ce naspa e in aglomeratie fara retrovizoare.Eu am vazut si soferi cu masini mai "titrate" care deschideau portiera si se aplecau pe o parte din masina ca sa parcheze.

4.aici asa e, dar depinde si pe ce drumuri mergi cu masina.Eu as zice ca masinile trimise la export in Germania nu au aceeasi problema dupa un anumit nr de km.si oricum dupa 50mii km sau 100mii circulati prin gropi si asfalt prost cam la destule masini care costa pana in 15mii E le troncane bordul.

5.se poate spune ca este asa,dar numai comparativ cu alte masini straine.daca vrei sa fii putin realist o sa vezi ca zgomotul nu este chiar asa deranjant,ba chiar daca schimbi trepetele pana in 2500 nu se simte prea tare zgomotul mai ales in oras.oricum la logan diesel nu ai nevoie sa schimbi la turatie f mare,pt ca ai cuplu maxim de la 1700/1900rpm iar masina nu e facuta pt topspeed/acceleratie ca sa ai nevoie de puterea maxima care e undeva pe la 4000rpm

6.vorba cuiva de pe la pagina 1 "stabilitate pt ce?".ca doar nu faci raliu cu ele,si daca esti un sofer cat de cat responsabil/experimentat nu o rastorni.normal ca sunt si teribilisti care se cred in porsche si care au patit o dar masina e facuta pt mers normal nu pt exxcese.si daca e sa o patesti sincer pe la stiri am vazut mai multe masini straine rasturnate decat loganuri.

7.chestia asta nu o poti tu stabili,nu depinde de tine ca nu ai datele necesare.

8.cam asa e,dar nu uita cat costa loganul full si la acest pret ce mega optiuni iti ofera fiat/chevrolet etc

9.ok,am inteles sensul cuvantului "parca" si ce voiai tu sa spui.dar nici la alte masini de 75CP nu e mai bine.

10.asta e exagerare.iti spun ca volanul il misti cu 3 degete,iar parcatul este o placere.comparai cu mertzul tau 190 servo de pe logan.pai cat a costat masina aia a ta cand a iesit din fabrica?si ce traditie in automobile au ei?

11.nu s deloc ciudate franele,depinde ce logan ai condus.per total asta inseamna ca loganul are frane bune si eficiente si asta conteaza cel mai mult.

12."instalatia electrica, care, cel putin la lampile din spate arata ca un pom de craciun, la 90 % din Loganuri!!" asta e o afirmatie de a ta de pe la alt topic.
ai facut tu o statistica?ai acces la reteaua de service logan si nu stim noi?sau stai tu pe strada si numeri cate masini au probleme cu inst electrica?nu crezi ca daca era asa cei de la dacia ar fi luat masuri?

Iau şi eu punctele tale şi ţi le comentez, sper să nu fie cu supărare

1. Şi eu sunt deacord, m-a dezamăgit poziţia la volan şi lipsa confortului pentru şofer.

2. Tot ca şi tine, am făcut în jur de 700 de km fără oprire(aşa e stilul meu, o alimentare de 3 minute şi cam atât) şi pot spune că e relativ obositoare maşina, din cauzele de la punctul 1.

3.Vizibilitatea, pe o scară de la 1 la 10, e cam de nota 6, din punctul meu de vedere, şi aici ne referim mai mult la unghiurile oglinzilor retrovizoare, unghiurile moarte mari din cauza stâlpilor destul de nefericit desenaţi,(i-am simţit mai mult în zonele virajate, intersecţii, depăşiri) şi evident vizibilitatea la mersul cu spatele prin oglinda centrală, se apropie de ce văd în oglinda Renaultului Traffic, şi asta e chiar supărător, aia e ditamai duba cu nişte geamuri mititiele în spate. În faţă, atât la parcările în loc scurt, cât şi la mersul urban/extraurban nu am fost deranjat deloc de unghiurile de vizibilitate, am avantajul că sunt înalt (1.90) şi chiar nu am ce să-i reproşez la capitolul ăsta.

4.Cele două maşini cu care am mers eu aveau vreo 30.000, respectiv 70.000 de km, n-am sesizat zgomote străine, în afară de un scârţâit deranjant sub bord la cea cu putini km, pe drumurile mai prost peticite (prin gropi sunt destul de zgomotoase, dar se încadrează decent în limitele clasei, nici alte maşini de acelaşi preţ nu sunt mai strălucite, dimpotrivă, Loganul pare mult mai bine legat decât ele şi mai robust)

5.Am mers doar în dreapta la variantele diesel, dar şi aici pot spune că se încadrează în limitele clasei, exact ca şi 3-4 rânduri deasupra, pentru că e clar cu ce masini comparăm, cele din intervalul de preţ 6-11 mii de euro, noi, cu opţiuni şi an de concepţie apropiate.

6.Stabilitatea în curbe, mai ales dacă ai ghinionul să fie puţin denivelat drumul, e unul din cele mai rele lucruri pe care i le pot reproşa Loganului. M-a dezamăgit aici mult, pare cea mai slabă dintre adversare, nu ştiu dacă la varianta cu face-lift i s-au adus îmbunătăţiri ale trenului de rulare şi ale suspensiilor pentru că este unul din capitolele cele mai deficitare ale maşinii.

7.Nu prea cred că are mare importanţă, nu e o maşină de viteză, e o maşină de familie, încăpătoare, nu cred că şi-au pus nemţii problema coeficientului aerodinamic la Opel Agila, de exemplu, sau italienii la Fiat Albea, înainte să-l cumpere.

8.Opţiunile sunt destul de ciudat oferite, de exemplu la varianta diesel, atunci când a apărut, nu puteai alege ABS nici măcar opţional, totusi e o maşină ieftină, dacă vrei mai multe opţiuni deja urci la altă clasă. Mă rog, aici e discutabil, chestiune de gusturi.

9.Da, treaba cu ac-ul care îngenunchează motorul e des întâlnită la maşinile de mic litraj, Opelul Astra 1.4, cu două axe cu came ale lui cu tot, moare cu limba de-un cot în depăşiri sau accelelrări mai hotărâte.

10. Versiunea de servo ieftină, de generaţie veche, îşi cam trădează vârsta şi costul, totuşi e decentă, dacă nu te aştepţi la prea multe.

11. Frânele, tot aşa, dacă nu ai mari pretenţii de la maşină, te mulţumesc. Mie unul mi s-au părut mediocre şi cu răspuns lent. Varianta fără ABS frânează totuşi liniar, nu întoarce maşina pe-o parte, ceea ce e de apreciat.

12. Da, partea cu scurturile şi cu lipsa de masă pe stopuri e o problemă destul de des întâlnită, mai ales la maşinile pre-face-lift, cred că a fost o scăpare pentru că la astea mai noi nu pare a mai apărea.

paunionutz 02-08-09 21:50

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2524782)
1.asa e

Foarte bine, iti multumesc pentru raspuns! Si la ce concluzie ai ajuns? Din cauza acestor puncte, eu am spus ca e o masina proasta, iar tu ai fost de acord cu mine la 90% dintre ele! Nu mi-ai adus contra-argumente si nici plusuri! Si mai si spui, ca deschid eu topicuri idioate!!! In fine, s revenim la oile noastre!
1: Daca tu ai mers 750 de km intr-o zicu Loganul si nu te-ai simtit obosit, ai tot respectul meu, ca totusi este o dis tanta foarte mare, iar pentru Romania este este n adevarat calvar! Si te rog sa nu-mi spui de km multi facuti intr-o zi (de fapt in 2 zile si 2 nopti), ca sunt foarte multi si nu are rost sa discutam pe subiectul asta!
12: Nu am facut nici o statistica, doar ca vad si eu in oras, ca vad zeci de Loganuri pe zi si inclusiv masinile de politie au aceasta problema! Nu imi trebuie acces la baza de date! Si cred ca cei de la Dacia ar fi trebuit sa ia masuri, ca la partea asta cu instalatia electrica pe spate, sunt praf! Si din cate am inteles, (si dupa cum spune si Aleks, ar fi vorba de o masa) si intradevar la face-lift nu am sesizat aceasta problema!

aleks 02-08-09 22:10

Nu ştiu dacă putem spune că electrica pe spate e "praf" pentru o eroare de proiectare relativ minoră, totuşi trebie să considerăm o maşină bună sau proastă în funcţie de ce target are, şi de segmentul în care se încadrează.
Trebuie amplasată pe un loc în clasa ei, nu o poti compara cu "sh din Germania" cum se tot spune peste tot, nici cu un model/marca premium, ci doar cu maşinile încadrate de noi acolo.

dolb 02-08-09 22:15

toata electrica e praf! urmariti mai ales masinile de politie la care farul stanga sau dreapta merge doar pe pozitie , si niciodata pe faza lunga !

aleks 02-08-09 22:29

Dacă schimbi becul rezolvi problema, dar la maşinile de miliţie nu se oboseşte nimeni. Becurile sunt problema, nu electrica maşinii.

paunionutz 02-08-09 22:38

Aleks, nu prea cred ca de la un bec "nasol" se stinge pozitia cand dai semnal, se aprinde marsarierul sau avariile cand calci frana, aprinzi ceata si mai ramane si un semnal ceva aprins si multe combinatii dastea. Si becurile se ard, sau nu mai functioneaz la toate masinile si nu am vazut la nici una (la o serie de masini ma refer) asa ceva! Oricum este o senzatie extrordinara, cand mergi cu 150 km/h si Loganul din fata ta franeaza (la 100 de metrii in fata) si in loc de frana se aprinde marsarierul! Si sa nu intelegi ce se intampla si pe unde sa te duci! Poti pune si in scurt firele, la orice masina, ca tot nu fac lampile, ca pomul de craciun in Ajun!
Si in plus eu am si motivat de ce cred ca e o masina proasta! Si pana acum nimeni nu i-a adus plusuri, in afara de faptul ca mai incearca cate unul sa "demonteze" ceea ce am spus eu, dar fara sa aibe argumente solide sau intemeiate!

dolb 02-08-09 22:48

pt RO e o masina excelenta

RideTheRiddle 02-08-09 23:02

de ce e o masina excelenta pentru romania?
pentru ca se duce imediat electrica pe ea ? pentru ca dupa 70.000 de km deja zici ca are 10 ani masina? ca troncane toata tabla pe ea si mai stiu eu cate si cate dupa maxim 1 an?

pentru o mie de euro sau chiar mai putin iti iei o masina in care bagi banii aia in primele cateva luni pentru a rezolva bubele din fabrica. prefer masina sh celei romanesti oricand. macar asa stiu de ce bag bani in ea si nu ma mai oftic.

si pentru a nu-mi sari in cap, va spun si de unde stiu toate astea. partea cu electrica e clar, o vedem zilnic pe strada la toate loganurile, cu troncanitul am un prieten cu un logan din 2006 de care se plange tot timpul. masina are 40.000km si troncane tabla pe ea de zici ca sta prinsa in scotch, si asta dupa 1 an si cateva luni nu dupa 3. sa nu mai zic de faptul ca a bagat la bani in ea de s-a saturat pentru a-i remedia diferetele probleme pe care le-a avut cu "tamplaria". singurul logan pe care il cunosc asa mai bine si nu a cazut este al unui vecin care desi il are pe taxi il tine in puf. la modul ca el nu cheltuie pentru el banii pe care ii baga in masina pentru a o spala ingriji si mentine impecabila din pdv mecanic

aleks 02-08-09 23:11

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 2529837)
Aleks, nu prea cred ca de la un bec "nasol" se stinge pozitia cand dai semnal, se aprinde marsarierul sau avariile cand calci frana, aprinzi ceata si mai ramane si un semnal ceva aprins si multe combinatii dastea. Si becurile se ard, sau nu mai functioneaz la toate masinile si nu am vazut la nici una (la o serie de masini ma refer) asa ceva! Oricum este o senzatie extrordinara, cand mergi cu 150 km/h si Loganul din fata ta franeaza (la 100 de metrii in fata) si in loc de frana se aprinde marsarierul! Si sa nu intelegi ce se intampla si pe unde sa te duci! Poti pune si in scurt firele, la orice masina, ca tot nu fac lampile, ca pomul de craciun in Ajun!
Si in plus eu am si motivat de ce cred ca e o masina proasta! Si pana acum nimeni nu i-a adus plusuri, in afara de faptul ca mai incearca cate unul sa "demonteze" ceea ce am spus eu, dar fara sa aibe argumente solide sau intemeiate!

Nu-ţi răspunsesem ţie, ci lui dolb, citeşte ce a scris el fix desupra mea înainte să te aprinzi aşa
N-am încercat să demontez ce ai spus tu, doar mi-am spus părerea şi a fost bine argumentată, şi solid si întemeiat.
Pe de altă parte, tot ce vezi tu că se aprinde în lampa de stop e datorat unei mase imperfecte, nu unui scurt-circuit, în urma unui scurt circuit se ard becurile şi/sau sare siguranţa, în lipsa masei se aprind mai multe becuri cu intensitate mai mică, e foarte simplu. Refaci masa, rezolvi problema.

dolb 03-08-09 07:06

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 2529880)
de ce e o masina excelenta pentru romania?
pentru ca se duce imediat electrica pe ea ? pentru ca dupa 70.000 de km deja zici ca are 10 ani masina? ca troncane toata tabla pe ea si mai stiu eu cate si cate dupa maxim 1 an?

pentru o mie de euro sau chiar mai putin iti iei o masina in care bagi banii aia in primele cateva luni pentru a rezolva bubele din fabrica. prefer masina sh celei romanesti oricand. macar asa stiu de ce bag bani in ea si nu ma mai oftic.

si pentru a nu-mi sari in cap, va spun si de unde stiu toate astea. partea cu electrica e clar, o vedem zilnic pe strada la toate loganurile, cu troncanitul am un prieten cu un logan din 2006 de care se plange tot timpul. masina are 40.000km si troncane tabla pe ea de zici ca sta prinsa in scotch, si asta dupa 1 an si cateva luni nu dupa 3. sa nu mai zic de faptul ca a bagat la bani in ea de s-a saturat pentru a-i remedia diferetele probleme pe care le-a avut cu "tamplaria". singurul logan pe care il cunosc asa mai bine si nu a cazut este al unui vecin care desi il are pe taxi il tine in puf. la modul ca el nu cheltuie pentru el banii pe care ii baga in masina pentru a o spala ingriji si mentine impecabila din pdv mecanic

sunt cazuri de la om la om..cum sunt cazuri si la marci de prestigiu! Si bmw are problemele astea cu electrica!, vezi serie 7, 3, 5...alea's mai grave ca ti se aprinde bordul ca pomu de craciun.

TFK 03-08-09 08:31

Tatal meu are un Logan dCi Ambition si il are din 2007, si pana acum merge perfect !
Nu troncane nu nimic !

SirNenea 03-08-09 15:23

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 2529837)

tu vorbesti din punctul de vedere al unui fost posesor sau de spargator de seminte???
eu am avut logan si am fost foarte multumit de masina si sincer sunt putine masini care ajung cu ele la 142000 km si schimba doar un furtun la stergatoare un rulment spate si tijele la biela sau ceva de genu in conditiile in care aceea masina a fost exploatata dastul de mult
depinde foarte mult ce asteptari ai de la o masina
parerea mea ca fost posesor de logan ca pentru segmentul ei este foarte confortabila mai ales pentru cei de peste 180 cm

All times are GMT +2. The time now is 09:25.

- Copyright 2026 4Tuning