![]() |
Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva
Exact aia ar fi ideea, cu (maxim) cativa, nicidecum diferente de 15-25km/h in plus, cum viseaza unii (aka un 105cp cica ar prinde vreo 210 pe bune, desi are cam 185 in talon, sau un 140cp ar prinde 240km/h, avand in "CV" cam 210-212km/h).
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Ma refer la cei care nu accepta ca exista abateri destul de notabile ale bordului si confunda ce arata el cu viteza reala ( "sau hai, treaca de la mine un 5-6km/h eroare" ).De-aia zic ca multi cu motoare de 1.6 le arata bordul 205km/h (vreo 20-25km/h peste viteza din specificatii) cand le vorbeai de abateri "da nooo, nu exista, cat sa fie si aia, maxim 10km/h sa zicem", ba mai pretindeau si ca masina "mai putea".Pe drum drept, fara pic de vale si fara factori ajutatori (fara vant din spate sau mai stiu ce) raman la parerea ca e bine daca reusesti sa treci cu 5Km/h de viteza din talon (200km/h la o specificatie de 195).Repet, nu are legatura cu "acea garantie de buna functionare a masinii la acea viteza".Majoritatea masinilor pe treapta maxima nu se pot tura pina spre redline (poti deci urca pina la 6500rpm pe treptele 1-4, dar nu poate urca mai sus de 5200-5500 pe tr a 5-a).Apoi sunt masini care cu treapta imediat inferioara (a 4-a deci la cutie cu 5 trepte) prind viteza maxima si stau aproape pe rosu, in timp ce cu a 5-a nu prinde mai mult si urca cu cca 1000rpm mai putin.
|
desigur ca exista abateri! e ceva normal. La fosta masina am avut abateri si de 20km/h ( adica bordul imi arata 180 dar era in realitate 160 )
|
Quote:
|
eu nu vorbeam de veyron
|
235km/h pe A2, si nu cred ca a fost vreo eroare de bord. sau daca era, a fost f mica.
|
:)) Tocmai ce se discuta mai sus. Cum sa nu fie eroare pe bord ? Era, si era substantiala la valoarea aia nu doar 1-3 kmh.
|
:)) nope, nu era! aveam niste jante considerabil mai mari, cu care vitezometru imi arata mai putin decat aveam real pe bord. si se cam anuleaza erorile. (ex: cu rotile originale imi sare de 90 intr-a doua. cu cele pe 17" imi arata 80. deci tind sa cred ca vitezometrul era destul de aproape de adevar.
|
si eu am o bicicleta care prinde 180.... cand o arunc de la balcon :)
|
nu te cred, pune filmulet! :D
|
dacia papuc, 1,9 dci, la 90 km/h are o eroare de 2-3 km/h, cat imi arata ceasul atat imi arata si gps-ul! ma intrebam de ce politaiul statea cu usa deschisa si gata sa sara in fata masinii cand treceam eu! :shock:
|
si pe talon la crx-ul meu scrie 190km/h viteza maxima si am ajuns 230 km/h cu ea. doar cu suspensie, filtru de aer si finala sport modificat la ea :). 1.6 esi/125 cp stock.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:25. |
- Copyright 2026 4Tuning