Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

tomflo 15-11-08 08:47

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

legal se poate conduce si pana sustineti examenul.

martutza 16-12-08 18:46

Am dat si eu azi reexaminarea...ma dusesem doar sa ma programez si am nimerit la ora examenului, asa ca am intrat sa incerc...am picat cu 12 puncte fara sa invat nimik, citisem doar mesajele de pe acest forum acum 2 seri!
Examenul nu mi s-a parut greu, dar trebuie mare atentie si bineinteles putin exercitiu cu niste chestionare daca nu mai suportati sa cititi legislatia :rolleyes2
Va doresc bafta tuturor, eu am sa incerc luni din nou!
Oricum, lucrurile se schimba si in Romania: m-a socat de-a dreptul simplitatea procedurii: nu tu taxe, nu tu copii xerox, nu tu coada!
Doar toaleta si sala de examen mi-au reamintit unde ma aflu ;)

ancaa21 25-01-09 23:53

cumva pt testul de reexaminare trebuie sa faci din nou scoala d soferi?am inteles k trebuie cerere la comandant etc?:oops:

uncazan 28-01-09 21:51

salut, de azi 28-01-09..sunt si eu in aceeasi situatie ca voi...mi-a luat permisu pe 60 de zile...si pe 13.02 sunt programat la examen.

Cum mai e la examen? ca am facut un chestionar pe net si am luat 11 din 15....fara sa invat nimic... Help ME !

cannavaro 28-01-09 21:56

care e faza cu examenul? Eu am avut permisul suspendat pe 60 de zile si nu am dat examen. De ce altii dau?

martutza 29-01-09 18:23

Pai, e simplu: daca vrei sa ti-l recapeti mai repede de 60 de zile, dai, daca nu, stai 90 si nu mai dai deloc examen (in cazul meu - neacordare prioritate). Am inteles ca daca il ai suspendat pentru viteza (radar), nu trebuie sa mai dai.

martutza 29-01-09 18:31

Pt. reexaminare nu trebuie programare: te duci in ziua examenului la Udriste, fie la 7,30 pt. examenul de la ora 8, fie la 9,30 pt. examenul de la ora 10 cu dovada si buletinul si dai examenul.Cel putin asa era in decembrie 2008...

Nu tb. sa faci scoala de soferi din nou, ci doar sa sustii proba teoretica, de fapt o varianta prescurtata: 15 intrebari in loc de 26. Cererea catre comandant o faci abia dupa ce iei examenul si soliciti reducerea perioadei de suspendare!
Atentie! Daca ati mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani va duceti degeaba la examen! Chiar daca il luati, nu vi se va aproba reducerea perioadei, dar nu va avertizeza nimeni, scrie in legislatie!
Bafta tuturor si sa fiti feriti de ghinion!

martutza 29-01-09 18:42

Nu e deloc legal sa conduci pana la sustinerea examenului!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce prostii vorbesti?!
Legal mai poti conduce atat timp cat e valabila dovada! Daca intre data expirarii dovezii si promovarea examenului (nu e suficient sa-l sustii, trebuie sa-l mai si ei!) e diferenta chiar si de o zi, in ziua aceea legal nu esti acoperit! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca intre data promovarii examenului si data restituirii permisului pot trece si 2 saptamani, cum am patit eu.
Legal poti conduce numai cu permisul in buzunar. Daca nu il ai la tine e total ilegal sa te urci la volan............asa ca nu mai da sfaturi neavizate, ca poate cineva se ia dupa tine!

Hame 29-01-09 18:48

Imi pare rau ca intervin in discutie oarecum offtopic, dar daca luati 11 din 15, sau picati cu 12, sau ce ati mai zis voi, cred ca aveti niste probleme. Spun asta intrucat intrebarile sunt NUMAI legi de circulatie. Nu aveti mecanica, prim ajutor etc etc. Asadar REGULI cu care va intalniti zi de zi in trafic. Cum conduceti, oameni buni ?

cannavaro 30-01-09 00:01

Quote:

Originally Posted by martutza (Post 2021252)
Pai, e simplu: daca vrei sa ti-l recapeti mai repede de 60 de zile, dai, daca nu, stai 90 si nu mai dai deloc examen (in cazul meu - neacordare prioritate). Am inteles ca daca il ai suspendat pentru viteza (radar), nu trebuie sa mai dai.

Eu 60 de zile l-am avut suspendat ptr mers pe contrasens, si dupa 60 de zile m-am dus sa-mi iau permisul fara sa dau examen. Asta intrebam eu.

NetSlick 12-02-09 01:48

Deci astazi acum 5 ore mi s-a retinu permisu pt depasirea vitezi (108km/h) (Nu era nici dreacu la crangasi acolo si baieti...erau la panda au umplu lokoilu de masinii ) si primesc 90 de zile 9 puncte ( eu stiam ca se da 6 maxim) si vro 300ron amenda.... odata vad si eu ce poate masina asta ca sincer nu sunt fan viteza...cu toate ca am masina destul de puternica..asta este...am comis-o

Politistul mi-a zis ca imi pot recupera permisu daca fac o cerere de reducere a pedepsei fiind prima abater (nu am luat decat o amenda de centura de cand am permisu) ....am fost implicat in schimb intr-un accident care nu a fost din vina mea...

intrebarea mea ....se tine cond de accident ? O sa fiu obligat sa sustin examenu si dupa cele 90 de zile? Unde trebuie sa merg la Udristei sau in pipera ?

uncazan 12-02-09 11:16

Salut NetSlick....
hmm..nu se tine cont de accident....examenu ala...este examenu care iti scade din pedeapsa...adica de la 90de zile ajungi la 60....si se da la Udriste...in fiecare dimineatza...7-30 si la 9-30.

Eu am patit la fel, nu am acordat prioritate si mi l-a luat pe 2 luni dar nu stiu cum sa fac cu examenu asta. Tre sa stau sa-mi expire dovada si dupa pot sa dau examenu sau pot sa dau si asa.:rolleyes2

Romania asta...alti fac curse zilnic si nu-i intreaba nimeni....

NetSlick 12-02-09 21:31

Deci nu e asa.. de la 90 de zile imi scade la 30 ...dar trebuie sa sustin testu. Poti da testu si in timpu ce ai dovada. dar tot o sa stai 30 de zile pe bara :)) asta este cineva sa faca cinteste cu bilete la RATB :))

Problema este de cate ori poti da testu asta ? ca asta am uitat sa intreb la udristei.

uncazan 13-02-09 10:01

Aha...pai poti sa dai de X orii..pana il iei....eu luni vreau sa ma prezint la examen sa vad ce stiu :???: ca vreau sa-l iau mai repede:twisted:

uncazan 16-02-09 13:16

off...:sad: azi am fost si eu la Udriste sa dau examenu ala...
cand am ajuns acolo intreb acolo la informatii de imi trebuie ca sa dau examenu si imi raspunde: Actu de identitate...eu am zis bine...
La ora 9-30 cand sa ma duc sa dau examen...domnu' politist imi cere si dovada(pe care nu o aveam la mine)...si nu am mai dat examen.

SI dupa intreb un politist: ce se intampla daca nu dau examenu' ? ca eu il am suspendat doar pe 2 luni.
politistu: pai daca nu dai examenu asta, de la 60 de zile ajungi la 90 de zile...iar daca il dai si il iei ti se reduce la 30 de zile.

Oricum era multa lumea acolo care sustinea examenu!...

SUCCES TUTUROR! eu cred ca ma voi prezenta maine sau poimaine la examen.

All times are GMT +2. The time now is 11:57.

- Copyright 2026 4Tuning