Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Kingpin Mobil - Logan 1.8 Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/145823-kingpin-mobil-logan-1-8-turbo.html)

alexufo 24-11-09 01:11

Re: kingpin mobil

cand mai vii pe la hala man?? ca nu mai e asa frig???

vlad-anka 24-11-09 10:10

in legatura cu kompresoru.. ce model ai folosit ?
ca vreau sa imi iau si eu ceva care sa poate fi decuplat .. si unde ar fi cel mai bine sa caut?

vgroza 24-11-09 14:36

Compresorul la baza e un eatom m62, dar ptr motoare de pana in 2.4litrii e recomandat un m45.vbim pe pm detalii

vgroza 03-12-09 08:50

rectific m45 se foloseste la motoare pana in 2L. :)

TheEnZo 03-12-09 11:57

Quote:

Originally Posted by vgroza (Post 2832777)
Compresorul la baza e un eatom m62, dar ptr motoare de pana in 2.4litrii e recomandat un m45.vbim pe pm detalii

S'a mai discutat de catre mine , tine si alti membri de pe forum ... kompressorul tau este un eatom m45 !

"Victimele" alea nu apar si ele ca eu tot astept de ceva timp ...

micutu11 03-12-09 17:10

va salut cu respect
felicitari pt proiect...... aveti idee dak pe un motor 1.4 se poate monta ?

ynp_46 03-12-09 17:17

se poate monta.

Bogyciu 03-12-09 17:27

Si totusi, nu vreau sa fiu rautacios, dar din cate stiu eu Elia a scos 136 de cai din motorul asta, cu interne schimbate...

vgroza 05-12-09 00:35

Elia a scos 136cp dar cu alt tip de compresor si din cate stiu cu 0.4 boost :D

caposu_leon 10-12-09 13:57

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 2750827)
StreetStyle22 - bun deci in legatura cu benzina e ok , singurul lucru e ca foloseste benzina de 100 ca sa evite detonatile , ..., cand ai zis tu "si inca ceva vgroza foloseste benzina de 100" ai spus'o de parca benzina aia ii da 20 de cai ... nu isi avea loc afirmatia da in fine.

Cum spui tu ala e limitat din fabrica , dar transformarea din aspirat in kompressor cu axa normala conceputa pt ASPIRAT , electronica pt ASPIRAT, pompa de benzina stock, traseiele alea dintre intercooler si kompressor si intercooler si clapeta de admisie care sunt cum sunt ... (asta au remarcat si alti userii) ... ASTEA NU RESTRICTIONEAZA ?!?!?

O tii in sus si in jos ca ala e restrictionat de fabrica la nu stiu cat la % din potential dar tine cont de faptul ca SLK in overboost face ~0.9 bari !

Sau alt exemplu : Mini Cooper S care poate ma insel poate nu dar foloseste acelas kompressor ca si in cazul de fata are 1.6 16v kompressor in overboost face 0.8 si scoate 160 de cai !

Nu are rost sa comparam un motor 8v cu unul cu 16v, care mai cu seama ala 8v este un motor de logan ...

Poate daca motorul era o conversie turbo nici nu imi bateam capu sa scriu ceva pe aici, dar kompressor nu are randamentul la fel de mare ... plus ca aicea sunt multe lucruri contradictori.

Sa dea domnu sa ne inselam noi astia care nu credem valori si sa aibe ceilalti dreptate !

is foarte curios de unde ai scos presiunile alea...pt slk si mini...nu exista kompressor gen roots(adik pe spirala)care sa incarce mai mult de 0.5-0.5 cu fulia originala...kompressorul centrifugal incarca 0.7-0.8...dar tu vb de 0.9 in overboost la slk...argumenteaza te rog

TheEnZo 10-12-09 20:19

Quote:

Originally Posted by caposu_leon (Post 2878589)
is foarte curios de unde ai scos presiunile alea...pt slk si mini...nu exista kompressor gen roots(adik pe spirala)care sa incarce mai mult de 0.5-0.5 cu fulia originala...kompressorul centrifugal incarca 0.7-0.8...dar tu vb de 0.9 in overboost la slk...argumenteaza te rog

Daca postezi ca doar sa te alfi in treaba si sa faci posturi mai bine te abtii.

Teoretic ar fii trebuie sa vii tu cu contra argumente la ce am scris eu ca sa devii credibil ... dar mai prins in stare buna si calm ... in manual de la Mini Cooper S 1.6 cu kompressor , scrie ca compresorul lucreaza la o presiune de 11.6 PSI , din calcule matematici rezulta fix o presiune de 0.8 bari si dezvolta la aceasta presiune 160 de cai. Mini Cooper S cu fulia schimbata la compresor si resoftat face cam 13.2-14 PSI ... te las pe tine sa faci calcule ... daca nu reusesti mai fa un post de dragul posturile si iti calculez tot eu.

Si daca te uiti in specificatiile de pe net de la Eaton M45 ai sa vezi cam ce boost face cu fulie normala ... dar te las pe tine sa descoperii . Adika tot 0.8bar !

vgroza 10-12-09 23:09

Iarasi va certati? O fi ce o fi pus pe masina important e ce a dat si am mai spus nu mai postati daca nu ati citit tot threadul ptr ca aveti lacune in ceea ce priveste piesele schimbate:!:
:arrow:un exemplu, postul meu nr.35:Schimbat:injectoare, pompa de benzina , traseul de benzina modificat, regulator de presiune, rampa de injectoare custom.

vali vtk 11-12-09 00:03

Quote:

Originally Posted by vgroza (Post 2880316)
Iarasi va certati? O fi ce o fi pus pe masina important e ce a dat si am mai spus nu mai postati daca nu ati citit tot threadul ptr ca aveti lacune in ceea ce priveste piesele schimbate:!:
:arrow:un exemplu, postul meu nr.35:Schimbat:injectoare, pompa de benzina , traseul de benzina modificat, regulator de presiune, rampa de injectoare custom.

Nu se cearta nimeni dar incercam si noi sa ne dam seama de ce s-a facut la masina.
Poate ne arati si noua rampa aia custom pe care ai facut-o la masina cu comanda numerica cu jet de limonada.

Cuiutz 11-12-09 00:19

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 2880423)
Nu se cearta nimeni dar incercam si noi sa ne dam seama de ce s-a facut la masina.
Poate ne arati si noua rampa aia custom pe care ai facut-o la masina cu comanda numerica cu jet de limonada.

Poate ar trebui sa citesti toate paginile ...

vali vtk 11-12-09 01:04

Quote:

Originally Posted by Cuiutz (Post 2880459)
Poate ar trebui sa citesti toate paginile ...

Esti furat rau de piesaj. Pentru stiinta ta am avut rabdare sa citesc toate paginile, de asta si cer lamuriri suplimentare. Tu ai idee cum de realizeaza o rampa de injectoare? sau crezi ca e vreun flaut din aluminiu pe care il cumperi de la magazinul Muzica?

All times are GMT +2. The time now is 23:01.

- Copyright 2026 4Tuning