Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

Aruca 06-11-11 22:55

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

Am si eu o intrebare. Sunt impreuna cu sotul meu rezidenti in Germania si vrem sa ne cumparam o masina dar aceasta e inmatriculata in Olanda. Noi vom lua nr galbene de la noi din oras si mergem in alt oras sa o luam. As vrea sa stiu ce acte trebuie sa semnez si ce acte trebuie sa primesc ca totul sa fie in regula. Cum se procedeaza cu radierea in Olanda? Zice ca are AU/HU pana in iulie 2012. Este valabil acest Hu si in Germania sau trebuie facut din nou TUV. Ce e cu certificatul acela de conformitate europeana? Ca si impozit si taxe ,ma afecteaza ca e inmatriculata in Olanda sau nu are nici o importanta?
Stiu ca sunt multe intrebari, dar chiar nu ne pricepem prea mult la chestia asta si avem nevoie de cateva lamuriri.. Dc am mai spus prostii imi cer scuze.Mersi

GAby645 07-11-11 08:05

actele care trebuie sa le iei la masina de olanda sunt deel 1 , deel 2 si deel 1b care e un fel de kaufvetrag sau factura daca e pe firma.
daca are AU/HU valabile poti circula cu ea

ionut_cluj 07-11-11 10:06

E plin Wurzburg de parcuri auto, de ce tineti neaparat sa luati din alta localitate?

GAby645 07-11-11 10:09

poate e una mai "speciala"

Aruca 07-11-11 10:46

Eu vreau sa o inmatriculez in Germania. Din ce mi-a spus cineva, Tuv-ul olandez nu e valabil in Germania, ar trebui facut din nou aici. Aveti idee dc e adevarat? Cam cat ar costa?

Aruca 07-11-11 11:38

Masina pe care o vrem nu e una ''speciala'' ,e o masina de familie cu 7 locuri, Renault Grand Espace si crede-ma ca nu e asa de usor de gasit prin apropiere.

seba 23-11-11 07:56

Ma ajuta si pe mine cineva.Vreau sa imi cumpar o masina din Wiesbaden,si nu stiu unde sa merg sa imi iau numere galbene pe 15 sau 5 zile.si cit mar costa.Care ar fi mai ieftina.

ciprian7777 23-11-11 10:28

Quote:

Originally Posted by seba (Post 4734603)
Ma ajuta si pe mine cineva.Vreau sa imi cumpar o masina din Wiesbaden,si nu stiu unde sa merg sa imi iau numere galbene pe 15 sau 5 zile.si cit mar costa.Care ar fi mai ieftina.

te duci si cauti statia de itp din oras sau ceva de genu
de exemplu in mainz langa wiesbaden e chiar pe langa rar ca sa zic asa si scoti numere galbene pe 5 zile
e ca la noi
toate birourile sunt in zona adica asibgurare si numere si toty
si apoi iti iei numerele galbene care ti le da uin cateva minute si gata
nu mai imi amintesc exact cum se numea dar daca imi aduc aminte iti zic
sper sa te descurci
bafta

GAby645 23-11-11 17:35

http://www.meldebox.de/Umzug-Wiesbad...assungsstelle/
gasesti acolo adresa

FlorentinPavel 02-01-12 12:33

Am auzit ca in Germania numerele galbene se dau pe buletin si ca nu trebuie neaparat sa prezinti actele masinii, iar certificatul acela pe 5 zile se elibereaza in alb, fiind trecuta doar perioada de valabilitate si categoria (autoturism). E adevarat ?

Intreb findca eu vreau sa iau mai intai numerele, dupa care ma duc in Olanda sa iau masina, iar olandezii nu dau si asigurare chiar daca masina are taxe la zi, risti amenda.

ciprian7777 02-01-12 16:34

Quote:

Originally Posted by FlorentinPavel (Post 4803942)
Am auzit ca in Germania numerele galbene se dau pe buletin si ca nu trebuie neaparat sa prezinti actele masinii, iar certificatul acela pe 5 zile se elibereaza in alb, fiind trecuta doar perioada de valabilitate si categoria (autoturism). E adevarat ?

Intreb findca eu vreau sa iau mai intai numerele, dupa care ma duc in Olanda sa iau masina, iar olandezii nu dau si asigurare chiar daca masina are taxe la zi, risti amenda.

din ce stiu eu si ce am facut personal cand mi-am luat numerele galbene mi-au trebuit si actele masinii
fac ceea ce zici u doar cei care se duc des gen cei din arad care aduc masini pe banda rulanda si cunoaste bine lumea
dar ptr unu obisnuit nu cred ca se poate doar cine stie cum.
merge ce zici ui ca am vazut completate in creion ca sa poata fi vandute acele hartii si altei persoane in acele 5 zile deci ca exemplu din arad aduci o masina in 20 ore si apoi vinzi hartieile altuia care scrie cu pixu seriile si modelu masinii si apoi swe duce si isi ia si el alta masina cu aceleasi numere
sper ca m-am exprimat pe intelesu tuturor

GAby645 02-01-12 18:00

mai degraba iti iei numere de olanda provizorii is pe 2 saptamani si cam tot in acelasi pret cu cele galbene !!

Marson 05-01-12 22:33

Quote:

Originally Posted by FlorentinPavel (Post 4803942)

Este corect. Trebuie doar sa specifici daca masina este PKW sau LKW pentru diferentiere la asigurarea pe care o vei primi alaturi de placute. (in anumite zone se cere insa de catre Zullassung numarul de identificare al masinii (seria), pentru a se imprima direct pe Talon, tocmai pentru a preveni "refolosirea" acestuia in intervalul de 5 zile)

Servus

coltanus 11-01-12 09:33

Salut! Vreau sa inmatriculez o masina pe numele unei cunostinte in Germania, dar nu cunosc la ce valori ajung taxele (asigurare, impozit, itp) pentru un Audi A8 din 1998, 2,5 TDI. Si daca stiti cum se face cu itp-ul (sau TUV parca ii zice), trebuie mers periodic in Germania pentru verificare?
Multumesc anticipat!

geimsbond 12-01-12 18:23

Salutare tuturor,

Am vazut un autoturism cu numere de Germania de vanzare iar vanzatorul spune ca sunt valabile pana in luna august.
Este posibil asa ceva tinand cont de faptul ca in Germania masina este radiata imediat ce este vanduta?Nu ar trebui sa aiba numere cu data rosii sau galbene?
Imi suna cam dubios treaba asta.....
Daca credeti ca este ok,ce acte ar trebui sa am de la vanzator in vederea inmatricularii?

All times are GMT +2. The time now is 06:48.

- Copyright 2026 4Tuning