![]() |
Re: Cafeneaua Ieşenilor
Bag ceva in politia din pacurari....aveam 60 la ora .. si abis aveam 65 .cu cat trebuie sa circuli prin oras maxim ? nu cu 60 ?..futule neamu in gura...nu s a prezentat nimik ... nici procesul verbal nu a vrut sa mi l arate..dupa ce am refuzat sa il semnez....dar am aflat totusi Agent Picu si Agent Tanase...nuhstyu care din ei mi a scris procesul verbal dar e foarte impertient domnu si fara bun simt...ce e de facu?
|
In oras cu 50, doar pe unele bulevarde cu 60 si nu-mi amintesc ca pe Pacurari sa fie un semn de genul asta.
Daca limita este de 60, poti contesta amenda foarte simplu, fiecare aparat radar are o marja de eroare, cel fix parca de 3 km si cel mobil parca 5 km. |
Quote:
|
Stii prost, daca politistul vrea sa te traga pe dreapta pentru 10 kilometri peste limita legala, te trage, depinde cum i se scoala lui. Nu scrie nicaieri ca poti depasi limita cu 9.9 kilometri, dar poti contesta amenda daca ai depasit cu mai putin de atat.
In general nici un politist nu-i asa de sucit sa te opreasca pentru 9 10 kilometri peste, doar daca are ceva cu tine. |
Quote:
|
Trebuia sa semnezi si la mentiuni puteai sa te legi de chestia asta, eu am prins o data un comunitar si l-am rugat frumos sa se duca sa-si ia cascheta si dupa aia sa se intoarca la mine.
Poti sa te legi de orice vrei tu atata timp cat e in limita bunului simt. |
Quote:
|
Quote:
Tu trebuia sa ii ceri o dovada. Sa iti arate poza ca aveai 65. Quote:
Si eu sunt de parere ca unii dintre ei sunt boschetari. Nu toti. Quote:
Quote:
|
:)) interesanta discutia.. sere si eu am stat in iasi vreo 2 ani si sincer nu am avut probleme cu politia din cauza ca aveam numere de suceava :)) si stiu multi care au numere de SV si nu cred ca au fost opriti doar pentru asta... asa ca asta nu e o scuza :)) aveai peste viteza legala.
|
O fi asta kamikaze sa fie doar in capu meu...in fine...astept sa imi ajunga procesul verbal acasa...si vad eu ce fac dupa...
|
Quote:
Sunt multi care nu se complica pentru cativa kilometrii in plus, daca depasesti cu 15 20 25 etc, da, dar daca pe tine te-a prins cu 59 in oras si marja de eroare la aparatele mobile e de 5 kilometri, crezi ca mai are vri-un rost? |
Quote:
2. Cum iti explici ca au existat atatia soferi care au circulat cu 65 si au fost amendati? Asa nu s-ar mai da amenzi decat la ce e peste 70 ca au radarele "marja de eroare". |
Quote:
|
Quote:
@SeRee, nu apare in legislatie chestia asta, dar marja de eroare la aparatele radar tot exista pentru ca-s electronice si pot gresi, chiar daca o fac sau nu mereu. |
Probabil ca esti norocos ca nu te-a oprit nimeni....dar chiar daca ai 63 de km te pot oprii si amenda.
Exemplu meu am fost amendat la 67 de km incalcand limita cu 7 km |
Quote:
Daca nu vrea, poti sa semnezi procesul si sa scrii asta la mentiuni, ca in cazul lui, agentul constatator nu s-a prezentat. |
Ca foarte multe marcaje de pe la noi care in mod clar sint trasate de cretini sau de copii de clasa a 2-a, si stabilirea limitelor de viteza e de asemenea de un cretinism infiorator semn clar ca prescolarii care dau cu bidineaua pe caldarim sint aceiasi idioti care pun si panouri in virf de bat pe strazi.
Cind intri in Iasi (cel putin dinspre Letcani, dar nu numai), pe panoul de intrare e un 60 mare incercuit. Ce inseamna asta: ca oriunde in Iasi limita legala de viteza este 60 atita timp cit nu se specifica altceva. Asadar daca la intrarea in Iasi intrati pe bd. Pacurari cel putin conform semnelor de circulatie limita e 60, ceea ce inseamna ca daca mergeti cu pina la 69Kmph nenea inutilitistul va poate face doar proces dintr-ala verbal de mustrare cu care nu-si pierde nimeni timpul, dar nu ar trebu sa va dea amenda decit daca nu cumva e vreun semn de care eu nu stiu. Daca o luati pe partea as'lalta pe Canta veti observa la un moment dat pe dreapta intr-un copac mascat de crengi (vara nu ai cum sa-l vezi decit daca dai fix cu ochii in el de la 5 maxim 10 metri de acel stilp), cam la 50-100m de unde incepe linia de tramvai, un semn dintr-ala care spune ca masinile mari tre' sa circule cu 30 iar turismele cu maxim 50, ceea ce e de o imbecilitate nemaivazuta avind in vedere ocuparea benzilor de acolo, RATC-istii si microbuzistii care opresc in statie la 7 metri de alveola (ca au statiile fix inainte de trecerile de pietoni, proiectate toti de aerienii de la primarie si aprobate de inutilii de la inutilitia rutiera nu mai zicem), de uneori aproape ca tre' sa pisti dubla continua cu rotile din stinga, etc. Asadar pentru ca limita sa fie 50 trebuie ca la inceputul fiecarui segment de drum/bulevard/etc sa fie cite un semn cu limita de 50. In principiu sint foarte putine artere importante in oras unde limita de viteza e reglementata explicit: bd. Copou/Carol I (30), independentei (60 prin hirtoapele si trambulinele alea), Chisinaului (60 intre intersectia cu primaverii si intersectia cu metalurgiei, si 70 intre intersectia cu metalurgiei si coca cola), ca rosetti (60, mai putin in fata scolii unde e 30), sos. Stefan cel mare unde din cauza surparii terenului si a denivelarilor limita e 30 pe mai multe segmente (pe unele total inutil pusa), Splai Bahlui mal drept din p. ros pina la intersectia cu primahirtopiverii la statia de salvare (40), posibil altele dar oricum nu mai sint multe. Acum judecati voi. P.S.: asta cu cerut ordinul de serviciu prin care el sta acolo si foaia cu omologarile de la ISCIR pentru radar mi se par deplasate. Au sens daca stii ca radarul era in miscare sau daca erau inca vreo citeva masini in jurul tau (caz in care radarul e posibil sa fi focalizat pe alta pentru determinarea vitezei cind te-a pozat pe tine). Daca erai singur si radarul indreptat tun spre tine... cam aia e. |
Te zbati ca pestele pe uscat!
1. Daca in cadrul procesului cu IPJ Iasi - Politia Rutiera baietii iti aduc si dovada video, ma repet, te zbati ca pestele pe uscat! 2. Foaia de parcus si faptul ca,daca radarul este verificat metrologic e floare de papadie pentru tine! Te legi singur cu streangul la gat. 3. Ce marja de eroare? Exista,ceva teoretic,ca practic nu exista;nu scrie nicaieri de ea. Iar teoria e de +/- 3% ! Oricum,caz pierdut din start. Si daca vrei sa castigi,cauta-ma sa iti dau un avocat bun,dar mai bine stai acasa! "Succesuri maxime" si sa ne tii la curent cu izbanda ta! |
Uitasem de semnul de la intrare in pacurari dinspre Letcani, are dreptate Mituc.Acum ca pe tine te-a prins cu 65 si tu ai refuzat sa semnezi, e altceva, dupa parerea mea trebuia sa semnezi. :P
|
Ordinul de serviciu are asa...un pic de regim secret.OK?
Nu esti tu in masura sa ceri foaia cu verificarea metrologica a aparatului, si omologarea acestuia... Toate acestea se cer in prima instanta la judecatorie.Si daca se constata nereguli, sau nu se pot prezenta aceste inscrisuri, chiar si cu ajutorul celui mai slab avocat va fi caz de nulitate a PV si vei avea o solutionare in favoarea ta. Inca ceva- daca scrie pe PV "in numele legii/conform legii,...amenda si puncte si etc" atunci e iar caz de nulitate; se incalca o conditie de forma. Trebuie sa arate musai in genul-- "conform art.999,...amenda si puncte si etc" pentru a fi valid. |
detalii despre evenimentul auto de miercuri cine poate dA??
|
Sa stii ca Instanta iti poate refuza usor cererea ta de "a prezenta Politia Rutiera foaia de parcurs si verificarea metrologica"! Si nu odata s-a intamplat acest lucru! Si stiu cazuri cand au fost refuzate! Asa ca nu va mai legati de acest lucru! E fix pix,hartie igienica!
Si tot Instanta in cazul asta, daca tot esti tare`n papagal cere dovada video,si daca esti pe film,cu viteza indicata,aiurea de tine!!! Ai pierdut! In putine cazuri, maxim 5% Politia Rutiera nu a furnizat dovada video! |
Quote:
|
Quote:
|
La multi ani tuturor ce-si serbeaza astazi ziua onomastica. :D
|
Quote:
|
Multumesc. :P
|
Judecătorul īntreabă martorul la proces:
- La ce distanţă v-aţi aflat de locul accidentului? - La 6 metri şi 75 de centimetri. - Şi cum de ştiţi aşa de exact? - Cānd am văzut accidentul, mi-am dat seama pe loc că voi fi īntrebat la proces de vreun tāmpit şi am măsurat... ... pt ca tot unul dintre noi va avea de a face cu Suprema Instanta :lol: |
3 Attachment(s)
vrea cineva un taxi?:lol::lol: cauciucuri de iara:lol::lol::lol::lol::lol:
|
RVR ?
Cu cine iau legătura ca să īmi aducă o mașină din Germania ? la prețuri acceptabile . |
se da cineva maine la indemanare?
|
Quote:
|
O platformă sau o dubă mai mare , laţime ~2m sau cine aduce vreau pe platformă , e un AIXAM , cutie d“aia mică .
|
Aveti mare grija ca se fura jante in Iasi. cine nu are antifurt sa-si cumpere. mi-am gasit masina cu prezoane lipsa si slabite la toate rotile.
|
Quote:
cativa baieti din galati au ramas fara jante.. https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...ot/page-6.html http://www.viata-libera.ro/eveniment...l-galerie-foto |
:| ai sa'mi bag prezonul..... e de jale.
|
Quote:
|
Cred ca ii timpul sa-mi bag masina in garaj =))
|
traiasca uratele jante de tabla ^^
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:00. |
- Copyright 2026 4Tuning