Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   Despre vopsea si vopsire/lacuire (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218145-vopsea-vopsire-lacuire.html)

B_Boy 19-05-13 16:28

Re: Despre vopsea si vopsire/lacuire

salut...am si eu o problema...doar ce am vopsit masina,eu am vrut negru cu perla rosie,dar pe caroserie nu se vede deloc perla,doar pe elementele ce au fost vopsite ulterior caroseriei se observa.dar chiar si asa...barele si alte mici elemente vopsite ulterior au mai mult o tenta spre mov,nicidecum negru cu tenta spre rosu.baiatul care a vopsit masina mi-a zis ca a pus prea putina perla in lacul ce la dat pe caroserie,si ca deasta nu se observa perla...iar in lacul folosit la bare a pus mai multa perla.el mi-a zis sa revin cam peste o saptamana-doua,sa dezechipeze iar masina,sa matuiasca caroseria si sa mai dea o mana de lac in care sa puna mai multa perla,ca sa arate exact ca barele.este in regula sa dea cu lac pe vopseaua uscata?am auzit ca acesta se va exfolia destul de repede.

dexter_20 19-05-13 21:05

Quote:

Originally Posted by B_Boy (Post 5475153)
salut...am si eu o problema...doar ce am vopsit masina,eu am vrut negru cu perla rosie,dar pe caroserie nu se vede deloc perla,doar pe elementele ce au fost vopsite ulterior caroseriei se observa.dar chiar si asa...barele si alte mici elemente vopsite ulterior au mai mult o tenta spre mov,nicidecum negru cu tenta spre rosu.baiatul care a vopsit masina mi-a zis ca a pus prea putina perla in lacul ce la dat pe caroserie,si ca deasta nu se observa perla...iar in lacul folosit la bare a pus mai multa perla.el mi-a zis sa revin cam peste o saptamana-doua,sa dezechipeze iar masina,sa matuiasca caroseria si sa mai dea o mana de lac in care sa puna mai multa perla,ca sa arate exact ca barele.este in regula sa dea cu lac pe vopseaua uscata?am auzit ca acesta se va exfolia destul de repede.

Este ok sa mai dea o mana de lac, dar caroseria sa fie matuita. Procedeul se numeste supralacuire. Te-a chemat peste o saptamana-doua tocmai pentru ca lacul sa se intareasca (o diferenta intre timpul de uscare si timpul de intarire).

alpine_clarion 19-05-13 23:27

salutare la un mercedes sprinter (varianta mijlocie cu 2 panouri) cam cata vopsea /lac ar trebui?
masina este alba, ce producator de vopsea recomandati? klar de la policolor este ok ?
multumesc!

blackshaddow 20-05-13 07:10

poti vpopsii cu vopsea de la klar eu am vopsit cu cateva sapt in urma un set de jante cu vopsea de la klar care era expirata de un an ... s-a vopsit fara probleme iar lacul tot de la klar
de vopsit am vopsit cu pistol cu duza de 1 care si-a facut treaba impecabil

Doggfatther 23-05-13 10:29

vreau sa fac un spray cu vopsea ptr. masina dar nu mai stiu codul , se poate face si unde , txs [ buc. ]

wheelman2009 28-05-13 16:16

@HypnotyK la ce spui tu ca vrei sa-ti iei 1-2 pistoale de vopsit mai mult pentru hobby si lucrari ocazionale chiar nu are rost sa te uiti la SATA si IWATA care sunt de top si scumpe 400-500 Euro bucata, eu zic ca poti sa gasesti si pe la 100-150 Euro pistoale care sa vopseasca decent, eu unul am folosit cu ceva timp in urma cu un pistol marca SICO ( sunt poloneze parca ) nu mai tin minte exact ce doza avea, parca 1.3 si dupa ce m-am chinuit putin sa-i fac reglajele chiar a vopsit binisor, nu era al meu era al unui prieten si din cate imi aduc aminte a dat pe el undeva intre 400-500 lei, adica destul de putin si chiar vopsea destul de bine, el se mira ca de ce la mine iese mai bine, i-am spus ca asa sunt pistoalele astea se inteleg mai bine cu mine:-). Asa ca incearca sa cauti asa ceva pe net si vezi ce modele gasesti.

!41! 30-05-13 16:50

Am o intrebare pentru cei care sunt in domeniu. Saptamana viitoare vreau sa duc masina la vopsit. Dupa cate vad vor fi ploi multe in perioada urmatoare in zona unde stau. Are ceva daca sta masina in ploaie proaspat vopsita? Stiu ca nu am voie sa o spal cu presiune o perioada . Cat timp trebuie sa treaca pana sa o spal? Sau sa o dau cu ceara?Daca ajuta cu ceva vopseaua va fi BASF.Merci

mike-fullspeed 30-05-13 20:03

In mod normal a doua zii ar trebuii sa fie gata si de ploaie si de spalat!

Acum depinde de fiecare meserias.... unii fac ecomomie de smingher si uita sa ma frece si marginile sau muchiile....

Bafta!

vinyl 30-05-13 22:08

Coduri de vopsea

2 Attachment(s)
M-am gandit sa initiez acest topic cu gandul ca va fi foarte folositor celor care doresc sa afle codul unei nuante de vopsea auto.
M-am confruntat de multe ori cu problema gasirii unui anumit cod de vopsea si uneori am gasit, alteori nu. Asadar, ma gandesc ca ar fi o idee buna ca toti cei care cauta un anumit cod de vopsea sa posteze aici in speranta ca vor fi ajutati de cei in domeniu.

Pentru inceput am eu doua coduri de vopsea cautate de ceva timp.
Negrul de pe Passat si acel rosu de pe jante.
Stie cineva codurile lor exacte?

!41! 31-05-13 12:04

Merci de raspuns.

dexter_20 01-06-13 20:50

E de recomandat sa o speli doar cu apa si atat. fara spuma activa si fara sa freci cu burete sau carpa. Timpul de uscare completa este mai indelungat.Dar dupa 2-3 zile poti s-o speli in mod normal

Doggfatther 04-06-13 12:44

2 Attachment(s)
as vrea sa vopsesc si io fusta , spuneti-mi va rog de ce am nevoie , momentan am lac si culoare , as dori sa-mi spuneti exact pasii ca nu am mai vopsit niciodata , txs :)

DaNyBuCsA 04-06-13 20:52

salutare...am o bara de fibra de sticla pe care am cumparat-o(sh) pentru masina mea.bara este alba,iar eu trebuie sa o vopsesc neagra.ideea e ca am incercat sa curat cu smirghel vopseaua de pe ea cu un flex cu turatie reglabila,dar am reusit sa fac niste denivelari in locul unde am dat(suprafata nu mai este perfect dreapta,ci s-a facut in colturi daca ma intelegeti),dar vopseaua s-a curatat foarte usor.am incercat si manual sa curat vopseaua si este groaznic de greu.ce ma sfatuiti sa fac.merge vopsita peste vopseaua aceea?in zona unde am stricat-o(aproximativ 70cm lungime si 10cm latime) ce ma sfatuiti sa fac?nu sunt foarte pronuntate denivelarile,dar sunt acolo.daca se poate sa imi spuneti ce fel de chit sa folosesc(eu am chit cu fibra de sticla de la body-este de culoare verde cutia).se poate aplica spritz-chit direct peste vopsea?precizez ca bara vreau sa o duc sa o vopseasca cineva,dar vreau sa o pregatesc singur.

ronaldo93 04-06-13 21:48

Quote:

Originally Posted by Doggfatther (Post 5491145)
as vrea sa vopsesc si io fusta , spuneti-mi va rog de ce am nevoie , momentan am lac si culoare , as dori sa-mi spuneti exact pasii ca nu am mai vopsit niciodata , txs :)

O vopsesti degeaba, nu o sa tina. Sare vopseaua repede ca plasticul este foarte flexibil.
Oricum pasii sunt urmatorii:
1. smilgheruiesti
2.degresezi
3.filler
4.smilgheruiesti fillerul (cu smilgher si multa apa)
5. vopsea
6. lac

Quote:

Originally Posted by DaNyBuCsA (Post 5491680)
salutare...am o bara de fibra de sticla pe care am cumparat-o(sh) pentru masina mea.bara este alba,iar eu trebuie sa o vopsesc neagra.ideea e ca am incercat sa curat cu smirghel vopseaua de pe ea cu un flex cu turatie reglabila,dar am reusit sa fac niste denivelari in locul unde am dat(suprafata nu mai este perfect dreapta,ci s-a facut in colturi daca ma intelegeti),dar vopseaua s-a curatat foarte usor.am incercat si manual sa curat vopseaua si este groaznic de greu.ce ma sfatuiti sa fac.merge vopsita peste vopseaua aceea?in zona unde am stricat-o(aproximativ 70cm lungime si 10cm latime) ce ma sfatuiti sa fac?nu sunt foarte pronuntate denivelarile,dar sunt acolo.daca se poate sa imi spuneti ce fel de chit sa folosesc(eu am chit cu fibra de sticla de la body-este de culoare verde cutia).se poate aplica spritz-chit direct peste vopsea?precizez ca bara vreau sa o duc sa o vopseasca cineva,dar vreau sa o pregatesc singur.

in primul rand trebuia sa o smilgheruiesti cu mana (cu apa era mult mai usor) pana matuiai lacul apoi o duceai la vopsit...asta poti sa faci pe unde nu ai dat cu flexul.
Partea unde ai facut denivelari trebuie reparata cu chit de fibra apoi chit de finisaj si ultima data 'spritz-chit' (doar in zona unde dai chit) si apoi vopsea si lac

DaNyBuCsA 04-06-13 23:26

2 Attachment(s)
multumesc pentru sfaturi!m-a mancat sa pun flexu pe bara.acum mai si repar acolo si mai trebuie sa cumpar si spritz-chit.cateva intrebari mai am:ce chit de finisaj trebuie sa cer la magazin?orice firma?cel de la body este bun?sunt un pic confuz in legatura cu acesta.este vorba de chitul normal(de culoare galbui-maro),sau este vreunul special pentru fibra de sticla? cat despre spritz-chit,ce sa iau?vreo anumita firma(precizez ca vreau la spray).eu am folosit smirghel de 80 pe bara pana acum.ce sa folosesc pentru finisaj?este suficient sa urc pana pe la 400?
scuzati daca intrebarile sunt un pic off-topic,dar am apucat sa deschid discutia aici.
edit:acestea doua sunt bune?cel albastru sa il folosesc pentru finisaj,iar cel verde pentru defectele mai mari

dexter_20 05-06-13 00:02

Quote:

Originally Posted by DaNyBuCsA (Post 5491832)
multumesc pentru sfaturi!m-a mancat sa pun flexu pe bara.acum mai si repar acolo si mai trebuie sa cumpar si spritz-chit.cateva intrebari mai am:ce chit de finisaj trebuie sa cer la magazin?orice firma?cel de la body este bun?sunt un pic confuz in legatura cu acesta.este vorba de chitul normal(de culoare galbui-maro),sau este vreunul special pentru fibra de sticla? cat despre spritz-chit,ce sa iau?vreo anumita firma(precizez ca vreau la spray).eu am folosit smirghel de 80 pe bara pana acum.ce sa folosesc pentru finisaj?este suficient sa urc pana pe la 400?
scuzati daca intrebarile sunt un pic off-topic,dar am apucat sa deschid discutia aici.
edit:acestea doua sunt bune?cel albastru sa il folosesc pentru finisaj,iar cel verde pentru defectele mai mari

Majoritatea celor care vor sa-si faca singuri lucrarile de pregatire in vederea vopsirii au impresia ca e relativ simplu operatiunea. Insa, pregatirea e cea mai importanta. Nimeni nu intreaba ce are de facut pentru a da chit, ci sare direct la etapa in sine. La fel si tu (nu o spun in nume de rau, dar este o greseala des intalnita). Pentru ca acel chit de fibra sa adere la suprafata pe care este aplicat, mai intai se slefuieste cu un abraziv grosier(P80), dupa care prin suflare se indeparteaza praful rezultat. Apoi suprafata se degreseaza cu degresant antisiliconic si in sfarsit se poate aplica chitul. Era sa uit, ca sunt unii care din dorinta de a vedea lucrarea gata, uita sa mai citeasca si instructiunile de pe cutie unde scrie clar raportul de amestecare intre chit si intaritor. Inca odata repet (si nu in nume de rau), incercati sa cautati tutoriale pe youtube, macar. Stiu ca entuziasmul si pasiunea, poate ca si buzunarul va indeamna la a va pregati si vopsi masinile de unii singuri, dar credeti-ma ca nu e asa usor pe cat se pare.

DaNyBuCsA 05-06-13 06:02

Ai dreptate.nu este atat de simplu precum pare.ma asteptam sa fie mai usor,dar in iarna am avut timp sa ma joc putin tot pe aceasta bara cu chitul din fibra si chiar m-au incantat rezultatele si as fi vrut sa duc proiectul pana la capat,mai ales ca a inceput sa imi placa.totusi ce parere ai despre materialele precizate mai sus?

ronaldo93 05-06-13 11:12

Sunt bune...dar daca tot ai zis ca o duci la cineva sa o vopseasca, de ce nu ti-o pregateste el? Ma gandesc ca se pricepe daca este vopsitor.
Ai zis ca ai mai facut si ai fost multumit, ei bine multi fac asta si sunt multumiti pana cand o vopsesc. Atunci observa ca are pori/denivelari/urme de smilgher si alte defecte.

1300Racing 11-06-13 20:47

Re: Nuante de negru pentru vopsire integrala

L041 NEGRU NEMETAL DE LA VW:-)

cristy2084 22-06-13 11:25

Am si yo o intrebare : Imi ajunge 1 l de lac sa dau o mana unei dacii berline?Multumesc!

blackshaddow 22-06-13 12:36

un strat uniform si subtire iti ajunge sa ii dai ;)

adrian_rujan 23-06-13 09:28

Am si eu 2 intrebari.
Pentru a matui lacul,sa pot sa dau alt strat,ce granulatie la smilgher sa folosesc.E ok P1500?
Peste grund cu ce granulatie dau?(Banuiesc ca P1500 este prea mare si nu mai prinde vopseaua) P800 este ok?

dexter_20 23-06-13 10:39

Quote:

Originally Posted by adrian_rujan (Post 5508568)
Am si eu 2 intrebari.
Pentru a matui lacul,sa pot sa dau alt strat,ce granulatie la smilgher sa folosesc.E ok P1500?
Peste grund cu ce granulatie dau?(Banuiesc ca P1500 este prea mare si nu mai prinde vopseaua) P800 este ok?

E prea mare 1500. 1000-1200 e granulatia recomandata. Ideea e sa nu insisti la canturi pentru ca patrunzi stratul de lac, dai de vopsea si nu ai facut nimic pentru ca necesita revopsire. Matuiesti cu 1000-1200 suprafetele plane, iar unde ai canturi si muchii, poti folosi pasla abraziva GRI(nu rosie) cu apa si pasta de matuit

cristy2084 23-06-13 11:08

Quote:

Originally Posted by blackshaddow (Post 5507929)
un strat uniform si subtire iti ajunge sa ii dai ;)

Multumesc!

adrian_rujan 23-06-13 19:29

Am nevoie de un sfat urgent,am spalat masina si am acoperito cu folie pentru a nu o gaza in timp ce vopsesc capota.
Toate bune si frumoasa pana acum cand am vazut ca a ramas folia imprimata in lacul masini,Nu mai iese cu orice as incerca sa frec,chear si cu diluant.
Oare la polish o iesi?

dexter_20 23-06-13 21:55

Inainte de polish, incearca sa matuiesti cu abraziv fin(P1500-P2000), dupa care sa finisezi cu p2500-p3000. Dupa ce ai facut astea, poti aplica polish

mod.edit. : nu mai dati "quote" mesajului precedent.

ronaldo93 24-06-13 01:18

tu ai pus folie pe masina proaspat vopsita? sau cum ca nu inteleg

dexter_20 24-06-13 08:04

Nu, a pus folie peste masina proaspat spalata, fara a o lasa sa se usuce. Folia cu apa de pe masina a produs condens si uite asa i s-a matuit lacul.

ronaldo93 24-06-13 10:25

Interesanta treaba. Probabil un polish va da rezultate, daca nu ii dai o mana de lac

turbojack 24-06-13 13:36

Date insuficiente ?
Folie peste ud si s-a tinut in soare ?
Folie peste ud si s-a incalzit in cuptor ?
Ce rahat de lac era pe masina aia ? Ce culoare este la baza ?
Odata ce este opacizat , nu mai iese la polish , ci doar prin revopsire.

adrian_rujan 24-06-13 16:35

Folie peste ud si tinuta in soare,masina este albastra.
Pana la urma am sa o iau cu un smilgher fin si am sa ii dau un strat de lac peste.

cristy2084 24-06-13 20:41

Mai am si yo o intrebare...
La ce interval de timp sa da lacul peste vopsea?10-20-30 min?

Doggfatther 01-07-13 10:34

2 Attachment(s)
am o intrebare , vreau sa fac sigla cromata din fata in negru , de ce produse am nevoie , care sunt pasii operatiunii si cum se da grila jos , ms

prima poza e masina cu sigla opel normala cromata si a 2-a cum as vrea sa iasa , ms

andi_cimpean 19-07-13 10:09

Quote:

Originally Posted by Doggfatther (Post 5515686)
am o intrebare , vreau sa fac sigla cromata din fata in negru , de ce produse am nevoie , care sunt pasii operatiunii si cum se da grila jos , ms

prima poza e masina cu sigla opel normala cromata si a 2-a cum as vrea sa iasa , ms

Şmirghel ca să creezi suprafaţă de aderare a vopselei după care vei veni cu
spriţchit. La final mai şmirgheluieşti suprafaţa cu un şmirghel de granulaţie
mică - 1000 - 1600 şi la final vii cu vopseaua. Cam asta ar fi procedura pentru
o vopsea rezistentă.
Nu uita de degresarea suprafeţelor, între mâinile de spriţchit şi vopsea.

Pe internet, credeţi că se poate găsi vopsea texturată la spray?
Am văzut că ar exista ceva de la KENT.

Am tot căutat prin orăşelul meu dar fără rezultat...

fanitzaa 31-07-13 17:30

salut. as vrea si eu un sfat referitor la pistolul de vopsit :oops:. tocmai mi-am luat un compresor cu butelia de 50l presiune 8 bar si debit de 200l/min. vreau sa imi iau un pistol de vopsit semi-profi care sa fie compatibil cu compresorul asta. un hvlp cu compresorul asta pe o masina intreaga nu merge, dar credeti ca ar merge pe suprafete mai mici gen o capota, o usa etc? multumesc

andi_cimpean 31-07-13 18:32

Quote:

Originally Posted by fanitzaa (Post 5539157)
salut. as vrea si eu un sfat referitor la pistolul de vopsit :oops:. tocmai mi-am luat un compresor cu butelia de 50l presiune 8 bar si debit de 200l/min. vreau sa imi iau un pistol de vopsit semi-profi care sa fie compatibil cu compresorul asta. un hvlp cu compresorul asta pe o masina intreaga nu merge, dar credeti ca ar merge pe suprafete mai mici gen o capota, o usa etc? multumesc

Intă pe seleron.ro şi vei găsi ceva potrivit. Au nişte preţuri prea bune.

P.S. Nu fac reclamă. Am dat de site întâmplător.

fanitzaa 31-07-13 20:18

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5539213)
Intă pe seleron.ro şi vei găsi ceva potrivit.

Multumesc. Acolo nu am gasit specificatii precum consumul de aer si presiunea. Revin cu aceeasi intrebare pentru cei care au incercat asa ceva: daca de exemplu as vrea sa vopsesc un singur element cum ar fi o capota, merge pus un hvlp la compresorul asta sau imi trebuie un lvlp?

ronaldo93 02-08-13 15:39

un hvlp, de exemplu pentru o capota mai mare nu e bun, iti va goli repede compresorul...
asa ceva ar fi bun http://www.seleron.ro/lacuire-vopsir...-142l-min.html

blackshaddow 07-08-13 13:40

primu post prima reclama :))

ronaldo93 08-08-13 02:33

incearca sa ajute :))

All times are GMT +2. The time now is 14:42.

- Copyright 2026 4Tuning