![]() |
Re: 2011, anul fatidic al masinilor non-euro?
Quote:
|
soferiii fac accidente , nu masinile , iar cu cat o masina este mai noua si mai rapida cu atat soferul este mai tentat sa o alerge , scoaterea masinilor non euro are legatura cu taxa de poluare , am mai spus asta si o voi spune in continuare , voi nu vedeti ca practic ne obliga sa le cumparam masinile in leasing facand asta ? non euro out , euro 1 , 2 cu taxe de 3 4 mii de euro iar , out , sunt dezamagit de cei care uita de unde au plecat si nu iau in considerare si persoanele cu posibilitati financiare reduse , nu vreau sa ma repet sau sa provoc iar discutii contradictorii dar consider ca am dreptate si imi voi sustine in continuare punctul de vedere , macar de ar conta discutiile noastre de aici , dar asa ne si certam intre noi DEGEABA !!
numai bine tuturor |
Deci am luat iniativa si am trimis un mai la Comisia Europeana (http://ec.europa.eu/dgs/energy_trans...t/index_en.htm) . Uitati raspunsul:
Dear Mr *****, Unfortunately I can not understand Romanian, so I could not read the article you sent me. But I am not aware of any EU legal initiative that would ban (used) "non-Euro" cars from a certain date onwards. Moreover I doubt that there would be any European legal basis for mandating such a ban, even if there was some "political" will to do so. However, national measures for protecting air quality either on the entire territory of a Member States or at some critical local hot spots, e.g. to comply with respective European air quality legislation (e.g. http://europa.eu/rapid/pressReleases...guiLanguage=en), could be introduced by individual Member States. On the other hand it would have to be investigated whether a total ban of "non-Euro" cars in this respect by one particular Member State would not be disproportionate and in conflict with free movement rules of the EU. Best regards, Klaus Steininger European Commission Enterprise Directorate-General - ENTR.F1 Automotive Industries _________________________________ Office: BREY 10/27, B-1049 Brussels Phone: +32 2 2958557 Fax: +32 2 2969637 Email: [email protected] Web: http://ec.europa.eu/enterprise/automotive/index_en.htm ************************************************** DISCLAIMER: Please note that information contained in this mail and its annexes - does not commit the European Institutions or the sender in any respect - is not necessarily comprehensive, complete, accurate or up-to-date - should not be considered as professional or legal advice ************************************************** mai multe despre initiativa mea: http://ladaclubro.homeip.net/forum/v...r=asc&start=30 |
da, deci discutia noastra, prin prisma acestui raspuns, este inutila :)
felicitarile mele pentru initiativa si pentru postul tau :) |
Eh cum. Nu este inutila. Macar scoate la iveala cateva chestii interesante.
-specific unui forum, un scandal nu se opreste niciodata daca este lasat sa creasca in voie. -parerile si argumentele odata sustinute, sunt luate de val, pt ca nimeni nu citeste nspe pagini inainte sa-si spuna parerea... -mai nou, unii dau bomba si altii din spatele lor zic "asa eee" -romanul e maestru cand vine vorba sa stea si sa-si bata gura de pomana |
Deci se pare ca dreptul la proprietate (si libertatea cetateanului de a-si alege liber mijlocul omologat de transport pe drumurile publice) garantat si de constitutie si de legislatia europeana,nu poate fi terfelit indiferent cati adepti cu ochelari de cal ar avea o asemenea masura..:)...
|
Quote:
putina maturitate, asa cum cerea cineva intr-un post anterior... |
1.Oare cate masini Euro1 sau Euro 2 respecta intr-adevar normele respective? Eu cred ca sub5%. Rezulta ca si acestea sunt de fapt cam non-euro.
2. Dincolo circula inca o gramada de masini non-euro. Nu vad de ce noi am fi mai cu mot. 3. Problema poluarii aruncata pur si simplu in carca masinilor non-euro cred ca este o exagerare. Atat timp cat avem o industrie in care nu s-a investit mai nimic, atata vreme cat deversam in rauri tot felul de porcarii, atat timp cat defrisam paduri in nestire cum de brusc masinile reprezinta cea mai mare amenintare? Ganditi-va ca in toata Romania probabil ca avem un numar de masini egal sau chiar mai mic cu cel dintr-o metropola gen Paris, Roma sau New York. |
Ah, mi-am adus aminte ca am citit pe un site faptul ca GPL-ul este echivalent cu euro 2 ca noxe emise. So, un motor non-euro cu GPL instalat..ce se intampla cu asta ? :\
|
deocamdata, RAR nu accepta nici un fel de upgrade in normele de poluare...
|
Quote:
~Nautilus |
bai frate, problema sta asa: de ce sa fac rata la banca, cum 80 % din ro a facut deja, sa imi iau o masina, ca bani sa o intretin imi da vecinul .. sa nu zic ca in caz de acident o vinzi pe piese. mie imi place sa dorm linistit, nu cu gandul la rata si asta e, merg cu dacia, nu imi rup tenisii ca altii si nici nu ma rup cu munca, traiesc lejer si o sa imi ia mie astia dacia in 2011 cand o sa fiu eu ****** nicaieri in lumea asta nu s-a mai vazut asa ceva: oamenii de jos i-au facut pe aia de sus, nu invers. mai simplu: nu ii mai votam si in 2011 ne dam la liniute cu batranelele
|
si o luam de la capat....:roll:
|
Quote:
|
Ii cam mananca...faza asta mi se pare pe de-o parte varza. Hai sa fim seriosi,cand i-a interesat p-astia atat de tare curatenia mediului?!In orice caz,daca omu` plateste taxa sa circule cu "cazanu`" lui!Care-i problema?!Nu toti isi permit masini euro.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:33. |
- Copyright 2026 4Tuning