Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva
Quote:
Originally Posted by iulian2476
(Post 2065616)
Am votat gresit. Fie nu am fost atent la forma intrebarii fie intrebarea e pusa mai sucit.
Viteza din talon e cea constructiva si e mai mica (cu mult) decat cea efectiva.
Dar nici cea din vitezometru nu este atinsa de masina, dacat in situatii ideale: fara vant, combustibil bun, usurata de balast, intretinuta bine, etc.
La modelul meu de Golf 4:
1) cea constructiva e de 188 km/h
2). in bord e de 260 km/h
Nu am auzit sa fi mers nimeni cu un Golf 4 stock cu 260 km/h.
|
Tu chiar glumesti acuma.Din motive de economicitate, orice contructor in orice domeniu are componente tipizate, tipare universal valabile pentru gama lor de produse.Bordul de pe golful de 105cp (de exemplu) este si pe unul de 140cp sau 170cp 4 motion ( nu le stiu exact care cum sunt)...si da, cum s-a spus, aproape sigur este tot ala si pe GTI.Deci un golf de 90-120cp nu are absolut nimic de-a face cu acel 260 de pe bord, precum nu are nimic sula cu prefectura.Doar copii se mai uita prin geamurile de la masini sa vada cat au trecut pe ceas si sa vada prin asta "cat prinde masina".Viteza efectiva a masinii e cea din talon, nicidecum, absolut nicidecum cu "mult mai mare"...asta e alta "glumicica".Poate fi putin mai mare ( 3-5km/h) in conditii ideale, adica benzina de cea mai buna calitate si drum drept si liber interminabil, sa poti tine pedala la fund minute.Daca ai panta atunci doar poate fi "mult mai mare".Multi au avut orgasm vazand ca masina lui depasea cu vreo 35km/h viteza din talon (din care oricum se scad minim 15km/h abaterea ceasului), uitand ca erau in coborare.
Colegul de mai sus spunea de bordul de pe Fabia lui.As fi aproape sigur ca acelasi ceas e si pe Octavia RS.
|