Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW golf 4 vs dacia logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/234027-vw-golf-4-vs-dacia-logan.html)

_anaconda_ 14-02-12 12:58

Re: VW golf 4 vs dacia logan

Ce amuzant esti. In topic se vorbeste despre G4 deci despre asta vorbeam. Adevarul e ca majoritatea Golfurilor sunt full (fara 75% din optionale), nici geamuri electrice nu au toate asa ca nu mai vorbi despre el ca si cum ar fi S Klasse.

bitang 14-02-12 13:37

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4880589)
Ce amuzant esti. In topic se vorbeste despre G4 deci despre asta vorbeam. Adevarul e ca majoritatea Golfurilor sunt full (fara 75% din optionale), nici geamuri electrice nu au toate asa ca nu mai vorbi despre el ca si cum ar fi S Klasse.

Daca sunt full atunci chiar ca nu am mai avea ce compara,rar vezi G4 full dar sunt multe care au diverse dotari care nu exista la Logan full.

StreetStyle22 14-02-12 16:58

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 4880568)
Ca si care Golf la fel de sigur,2-3?Detin un Golf4 din 2001 si pot spune ca arata si merge la fel de bine ca un Logan mult mai nou,nu vreau sa ma laud dar asta este adevarul.Plus de asta Golful are dotari pe care Loganu' si in zi de azi doar le viseaza.Sunt curios majoritatea Loganurilor cat de bine se vor prezenta in 11 ani.Logan masina noua+garantie 5 ani,atuu principal al acestei masini,atat.Daca avea garantie pe viata sincer luam in calcul varianta achizitionarii unui Logan.As zice sa face-ti o comparatie Golf1 vs Logan si atunci poate stati mai linistiti voi astia patriotii.

Da'te jos din cer,ia-ti Golf 6 full? Poti ? Nu poti,nu iti permiti,vezi,de asta nu a pus Dacia,fel si fel de dotarii pe logan,ca oricum romanii nu isi permit o masina foarte scumpa,si in plus nu ar cumpara o masina scumpa si dotata,pe ideea " tot ce e romanesc,e prost"..
Mai e un atu principal,probabil singurul ce merita scos in evidenta,faptul ca la 9000 de euro..cat e un logan,echipat ok,ofera spatiu interior cat doua Citroen C1 nou. Si as vrea sa te vad,cand ai familie,nevasta,copii..ce ai alege,asa ca nu mai ridica Golful ala in slavi,ca e doar o masina lansata cand Renault abia incepusera sa investeasca in Dacia
Si toti se plang de Logan ca e scump,dar un Golf 6 cat costa ?..15.800 de euro ?..Un golf 6..1.2 cu motor de 85 de cai,intr-adevar are aer conditionat manual(nu climatronic) are geamuri electrice,esp,abs,asr,computer de bord,6 air-baguri..dar..16.000 de euro ?..Pai ce masina,cu ce dotarii,iti cumperi la banii astia ?..

bitang 14-02-12 19:35

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4880931)
Da'te jos din cer,ia-ti Golf 6 full? Poti ? Nu poti,nu iti permiti,vezi,de asta nu a pus Dacia,fel si fel de dotarii pe logan,ca oricum romanii nu isi permit o masina foarte scumpa,si in plus nu ar cumpara o masina scumpa si dotata,pe ideea " tot ce e romanesc,e prost"..
Mai e un atu principal,probabil singurul ce merita scos in evidenta,faptul ca la 9000 de euro..cat e un logan,echipat ok,ofera spatiu interior cat doua Citroen C1 nou. Si as vrea sa te vad,cand ai familie,nevasta,copii..ce ai alege,asa ca nu mai ridica Golful ala in slavi,ca e doar o masina lansata cand Renault abia incepusera sa investeasca in Dacia
Si toti se plang de Logan ca e scump,dar un Golf 6 cat costa ?..15.800 de euro ?..Un golf 6..1.2 cu motor de 85 de cai,intr-adevar are aer conditionat manual(nu climatronic) are geamuri electrice,esp,abs,asr,computer de bord,6 air-baguri..dar..16.000 de euro ?..Pai ce masina,cu ce dotarii,iti cumperi la banii astia ?..

Aloo minitehnicus n-are rost sa te agiti asa fiindca nu faci Dacia sa fie mai buna.Nu era nici o lauda ci doar o parte din reliatate.As prefera mai mult G5,oricum merci de informatii.Cu 10.000 gasesti G5 1.9tdi dar si aici este o problema,nu miroase a nou inauntru si nu are folie pe scaune.In jur de 9000 a dat un vecin pe un Logan diesel nou acum vreo 2-3 ani si nici AC nu are si atunci cum naiba sa nu se planga lumea de pret.Binenteles nu-i prost cine cere.Din partea mea poa' sa fie Loganu' Ozn(doar prin absurd) atata timp cat ma multumeste masina actuala si nu imi pare rau ca nu mi-am luat Logan.Daca tu crezi ca Loganul isi merita banii foarte bine dar pt mine nu este decat o Dacie supraevaluata.

StreetStyle22 14-02-12 19:40

legat de Golful 6,nu zici ca e supraevaluat ?..Nu tii se pare ca-ti ofera putine la banii aia,fata de o masina sh ? :)

run_forest 14-02-12 21:44

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 4880568)
Ca si care Golf la fel de sigur,2-3?Detin un Golf4 din 2001 si pot spune ca arata si merge la fel de bine ca un Logan mult mai nou,nu vreau sa ma laud dar asta este adevarul.Plus de asta Golful are dotari pe care Loganu' si in zi de azi doar le viseaza.Sunt curios majoritatea Loganurilor cat de bine se vor prezenta in 11 ani.Logan masina noua+garantie 5 ani,atuu principal al acestei masini,atat.Daca avea garantie pe viata sincer luam in calcul varianta achizitionarii unui Logan.As zice sa face-ti o comparatie Golf1 vs Logan si atunci poate stati mai linistiti voi astia patriotii.

Ceea ce nu intelegi este ca loganul este o masina ieftina de achizitionat , ieftina de intretinut .
Priveste problema altfel . Sa zicem ca ai avea OPTIONAL navigatie pe logan . Sau nush ce super sistem audio , din fabrica.Ai fii tentat?Nu isi au rost unele optionale la o masina care se vrea ieftina.Voi va plangeti ca deja la 10k e scumpa , da aveti pretentia la dotari.Funny.
Dar daca ai avea intre 2 masini ( golf 5 si logan ) cu aceleasi dotari , tu ai alege golf doar pt emblema vw?(Retoric question )
Spune-mi ce masina noua iti iei in ~ 9k euro care sa ofere macar ceea ce ofera logan ( spatiu , confort suficient ( oricum drumurile noastre...etc.) , consum mic , intretinere ieftina )
Loganul a reusit cu brio , ceea ce si-a propus.

ondin 15-02-12 08:17

nu contesta nimeni ca loganul nu este bun la pretul lui si pe segmentul lui, doar ca si nou nu iti ofera aceleasi senzatii de placere cand il vezi sau te plimbi cu el, ca un golf 4 rulat deja de cativa ani buni. iti faci treaba cu el si cam atat, nu i poti aprecia linia bordului sau plasticul, fetele de usi, scaunele incomode, directia usoara si precisa, demarajul sprinten, cei cu 1.4 stiu ce fuge loganul asta.
:)

bitang 15-02-12 12:01

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4881414)
Ceea ce nu intelegi este ca loganul este o masina ieftina de achizitionat , ieftina de intretinut .
Priveste problema altfel . Sa zicem ca ai avea OPTIONAL navigatie pe logan . Sau nush ce super sistem audio , din fabrica.Ai fii tentat?Nu isi au rost unele optionale la o masina care se vrea ieftina.Voi va plangeti ca deja la 10k e scumpa , da aveti pretentia la dotari.Funny.
Dar daca ai avea intre 2 masini ( golf 5 si logan ) cu aceleasi dotari , tu ai alege golf doar pt emblema vw?(Retoric question )
Spune-mi ce masina noua iti iei in ~ 9k euro care sa ofere macar ceea ce ofera logan ( spatiu , confort suficient ( oricum drumurile noastre...etc.) , consum mic , intretinere ieftina )
Loganul a reusit cu brio , ceea ce si-a propus.

Hahaha.Ma oameni buni mai opriti-va din asemenea comparatii care nu au nici o legatura cu lumea reala.Daca si cu G5 se compara Loganu' ce sa mai zic,foarte tare.Pai tocmai asta-i faza ca daca avea o gama mai larga de dotari se mai justifica cumva pretu' ala dar in nici un caz sa fie mai scump de cat este in prezent.Va las in lumea voastra sa va consolati cu ideea ca Loganu' este masina noua cu 5 ani garantie care putea sa aibe mult mai multe dotari dar din pacate n-are.

lord_wader 15-02-12 14:09

Nu ai inteles nimic din ce a vrut sa spuna omul, degeaba te agiti. Mai citeste odata poate pricepi sau poate nu vrei. Tu ai vrea ca loganul nou la 9mii E sa aiba aceleasi dotari ca un G4 care nou costa 17-18miiE. Daca avea repectivele dotari atunci ar fi meritat cumparat sau cum?

Poate se gaseste cineva amabil sa puna in mare niste preturi la unele dotari mai exclusiviste de pe G6 sa vedem cam cat e scorul. Ca unii oameni au impresia ca la Golf sunt/au fost gratis la mega reducere.

steffan 15-02-12 14:47

spuneai mai sus de un G5 1.9 tdi la 10 000 euro. 10 000 un golf 5 1.9 tdi?! pai sincer, trebuie sa ai ceva probleme la cap sau sa fii prea prost sa dai 10 000 pe un g5 1.9 tdi sh!!

run_forest 15-02-12 15:06

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 4882039)
Hahaha.Ma oameni buni mai opriti-va din asemenea comparatii care nu au nici o legatura cu lumea reala.Daca si cu G5 se compara Loganu' ce sa mai zic,foarte tare.Pai tocmai asta-i faza ca daca avea o gama mai larga de dotari se mai justifica cumva pretu' ala dar in nici un caz sa fie mai scump de cat este in prezent.Va las in lumea voastra sa va consolati cu ideea ca Loganu' este masina noua cu 5 ani garantie care putea sa aibe mult mai multe dotari dar din pacate n-are.

Ok.Tu nu intelegi ca unele dotari chiar nu isi au rostul la o masina ieftina?Daca avea o gama larga de dotari , dar tu achizitionand un logan ( masina IEFTINA ) ce dotari ai fii pus pe el?Ce primesti la 16k E cat dai pe un golf 6 sa zicem?Dar la 9k cat dai pe un logan?Ce dotari poti pune pe logan cu cei 7k euro diferenta?Si fii mai atent ce scrii ca nici golful nu are foarte multe dotari.Are foarte multe "dotari optionale".Le vrei , plateste nene :) Una este sa aibe standard anumite lucruri si alta e sa fie optional.Nu zic ca golf e sub logan sau viceversa.
Sau priveste altfel lucrurile.De ce nu are un golf 6 niste optionale care ar fii pe phaeton sa zicem.Ti-ai achizitiona un golf 6 la 100k euro.Sa fie aceleasi dotari ca pe phaeton dar sub caroserie de golf.Intelegi ce vreau sa zic?Pana la urma si golf-ul e o masina ieftina nu?Stii bine ca un golf full ajunge la >25k euro.
Eu daca as avea 20k de euro nu mi-as lua golf, mi-as lua un mondeo/alfa 159/elantra.Tu ti-a lua golf ca esti fan.Nu e rau sa-ti placa un anumit design.
Golf cand s-a lansat a fost numit masina poporului.Adica cam ceea ce este loganul acum.:)
Repet arata-mi tu o masina NOUA din aceeasi clasa cu loganul si in aproximativ acelasi pret +/-1k euro.Gasesti?

StreetStyle22 15-02-12 18:27

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 4882039)

Fii antena,comparatie.. ai 16.000 de euro,ce alegi ? golf 6 1.2 16v 85 de cai,chel cu aer conditionat dar nou ,sau o masina premium second hand ?!..

rockitos 15-02-12 20:56

Eu nu inteleg ce rol au comparatile astea, cele doua masini nu au nimic in comun, se pot face versuri, logan vs fiat albea, poate chiar logan vs chevrolet aveo. Sunt cam acelasi nivel tehnologic, cam acelasi pret, au cam acelasi dotari. Nu am nimic cu grupul renault, imi plac foarte mult modele ca megane sau laguna. Consider motorul 1.5 dci unul din cele mai bune motoare diesel lansate vreodata, ca sa nu mai vorbim de nissan care are cateva super masini ca qashqai. Dar trebuie sa acceptam Logan-ul ca ce este de fapt, o masina noua la un pret fara concurenta, pentru cei care prefera o masina noua fara prea multe dotari, si la un nivel tehnologic destul de scazut. Ce ai putea spune la o comparatie golf IV versus Logan in afara de a ne insulta unii pe altii, ca cica ala isi ia masina germana numai ca scrie VW pe ea, si celalt isi ia Logan numai ca e nou. Pur si simplu nu prea ai ce sa spui, sunt complet diferite. La un versus golf IV versus ford focus 1, sau golf IV versus renault megane aceiasi ani ar fi pagini intregi de scris, de comparat consumuri, dotari, dar asa :x Poti sa spui cel mult, "i-ati golf IV full cu climatronic, geamuri electrice, ABS, EPS, incalzire in scaune, oglinzi electrice, jante aliaj si altele ca dotari, cu un motor de 1.9 TDI, 116 cai, consum 7% urban, si 5% extraurban si spera sa nu se strice nimic ca e masina second din 2002 :cry: sau i-ati logan nou fara nici o dotare mai mult decat volan si scaun, cu motor de 1.2 benzina 75 de cai, consum 9% urban si 7% extraurban, la care nu prea are ce sa se strice deoarece e masina noua. Sunt la acelasi pret dar din nefericire nu ai ce sa compari la ele. Decizia de a accepte sa risti sa iti iei o masina second, dar cu multe dotari sau o masina nou dar cheala ar trebui sa faca obiectul altui versus.

run_forest 15-02-12 21:43

Quote:

Originally Posted by rockitos (Post 4882849)
Eu nu inteleg ce rol au comparatile astea, cele doua masini nu au nimic in comun, se pot face versuri, logan vs fiat albea, poate chiar logan vs chevrolet aveo. Sunt cam acelasi nivel tehnologic, cam acelasi pret, au cam acelasi dotari. Nu am nimic cu grupul renault, imi plac foarte mult modele ca megane sau laguna. Consider motorul 1.5 dci unul din cele mai bune motoare diesel lansate vreodata, ca sa nu mai vorbim de nissan care are cateva super masini ca qashqai. Dar trebuie sa acceptam Logan-ul ca ce este de fapt, o masina noua la un pret fara concurenta, pentru cei care prefera o masina noua fara prea multe dotari, si la un nivel tehnologic destul de scazut. Ce ai putea spune la o comparatie golf IV versus Logan in afara de a ne insulta unii pe altii, ca cica ala isi ia masina germana numai ca scrie VW pe ea, si celalt isi ia Logan numai ca e nou. Pur si simplu nu prea ai ce sa spui, sunt complet diferite. La un versus golf IV versus ford focus 1, sau golf IV versus renault megane aceiasi ani ar fi pagini intregi de scris, de comparat consumuri, dotari, dar asa :x Poti sa spui cel mult, "i-ati golf IV full cu climatronic, geamuri electrice, ABS, EPS, incalzire in scaune, oglinzi electrice, jante aliaj si altele ca dotari, cu un motor de 1.9 TDI, 116 cai, consum 7% urban, si 5% extraurban si spera sa nu se strice nimic ca e masina second din 2002 :cry: sau i-ati logan nou fara nici o dotare mai mult decat volan si scaun, cu motor de 1.2 benzina 75 de cai, consum 9% urban si 7% extraurban, la care nu prea are ce sa se strice deoarece e masina noua. Sunt la acelasi pret dar din nefericire nu ai ce sa compari la ele. Decizia de a accepte sa risti sa iti iei o masina second, dar cu multe dotari sau o masina nou dar cheala ar trebui sa faca obiectul altui versus.

Vezi ca si pe golf e 1.2 care are 85 de cai , deci...cam tot aia :) Toti va luati de logan 1.2 , da la opel/vw si restu le laudati.Tot 1200 cmc au si alea , aproximativ aceeasi greutate masinile.
App tu ce ai prefera.Golf 4 2003 cu aprox 150k ( cazuri fericite ) sau Logan ( chel... ) 2010-2011 , km <30-40k , inca in garantie.Raspunde sincer , nu cu inima :)

only_4dan 15-02-12 22:34

Sunt curios ce masina a ajuns in familia colegului care a inceput topicul! nu am avut mare rabdare sa citesc toate comentariile!
Eu as alege Loganul, pentru ca este nou, are garantie si bugetul nu este f mare, plus ca la o masina second iti mai trebuie si un buget aparte pentru eventualele defectiuni... (care sigur apar)!!!
O asemenea greseala am facut si eu, fiind mai tanar (nu ca acuma as fi foarte batran:lol:) , am vrut o masina , si nu stiam ce sa aleg, masina noua,garantie,dotari mai putine..... sau una second dar care sa iti ia privirea cu xenon, piele, TURBO pe benzina, etc.... Si ce am zis? "doar odata sunt tanar" si am luat masina "fistichie" cu toate dotarile ca sa fiu "smecher"! Apoi... potopul...cand a inceput sa cada turboul, una, alta ... si bani multi, multi, am crezut ca mor, dar pana la urma in scurt timp am gasit un altul ca mine care a zis ca"doar odata sunt tanar" sau care vroia masina smechera cu multe dotari in detrimentul uneia mai simple!
Asa ca ganditiva bine inainte de a face o "miscare" din asta!
O masina noua, este o masina noua tot timpul.... o zi buna!:o

All times are GMT +2. The time now is 02:43.

- Copyright 2026 4Tuning