Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Kingpin Mobil - Logan 1.8 Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/145823-kingpin-mobil-logan-1-8-turbo.html)

aleks 28-10-09 13:58

Re: kingpin mobil

Ce-ar fi să renunţaţi la remarcile astea maneliste cu invidia şi duşmanii?
Se discută civilizat, nu văd injurii, nu văd posturi agresive, ci doar date.
Oamneii se contrazic, dar o fac cu date clare.
Daca voi nu puteti discuta la concret, evitaţi bălăriile de posturi inutile.
Nu postaţi dacă n-aveţi nimic de spus.

Mas 28-10-09 17:33

Hai sa ne calmam cu discutiile despre compresor... Este in mod CERT un Eaton M45. Am vazut destule si pot spune clar ca este M45 si nu M62. M62 difera la aspect exterior, in primul rand. In al doilea rand, motorul de pe acest Logan n-ar avea ce face cu un M62, intrucat compresorul ar fi mult prea mare pentru capacitatea de 1.6L care o are. Compresorul trebuie calibrat corect pentru motorul pe care s epune, altfel el poate incurca mai mult situatia, decat sa o usureze: compresor prea mic -> debit de aer insuficient; compresor prea mare -> efort prea mare pentru motor ca sa-l roteasca (compresoarele de genul asta se comporta ca o a doua volanta). Deci, putem spune cert ca este M45, daca nu cumva a reusit sa gaseasca unul mai vechi, generatie M3x.

vgroza 28-10-09 19:14

Nu mai zic nimic.....

vgroza 28-10-09 21:45

4 Attachment(s)
Astazi am mai primit un pachetel :dirol:
Discuri EBC Turbo Groove de 259mm ventilate si striate, furnizate de http://www.4turbo.ro/
Un disc cantareste 3 kg

ynp_46 29-10-09 12:30

Bune si ieftine:)schimbi si placutele acum?

vgroza 29-10-09 12:34

Am si alte etriere si placute petru puntea fata care asteapta sa fie montate :-)

CJ19TZU 30-10-09 13:20

mortale discurile! sper sa fie si performante

CJ19TZU 30-10-09 13:23

Quote:

Originally Posted by SonyAD (Post 2757691)
Nu contează ce roţi ai. Dinamometrul măsoară corect cuplul la roată indiferent ce roţi ai. El nu face decāt să măsoare foarte des şi precis viteza rolelor şi vede cu cāt au fost accelerate īn fiecare interval minuscul de timp. De aici se calculează uşor cuplul la roată pe plaja de turaţie a motorului. Cunoscānd şi turaţia motorului (nu te interesează roţile, rapoartele din transmisie sau grupul conic, etc.) poţi calcula cuplul motor.

Mă rog, ce rămāne din el după pierderile din transmisie. Chiar nu ai nevoie să ştii ce roţi are maşina, ce rapoarte are īn transmisie, etc. Ai nevoie să ştii turaţia motorului şi turaţia rolelor, măsurate de multe ori pe secundă.

da, corect. dar eu nu contest puterea la roata (care e clar ca e asa cum spune dyno), eu cu aia la vibrochen am avut treaba :). Oricum, e ciudat, dar nu imposibil.

Succes in continuare:)

vgroza 31-10-09 19:49

5 Attachment(s)
Si cateva poze cu noile jante, oz ultraleggera pe 17" :lol:

KoKozula 31-10-09 19:53

Arata bine, dar nu mai e asa de joasa...

alexufo 31-10-09 20:02

sa vezi pe ce frig le-am montat:))))) oricum .. arata superb .. mai tre un set de coilover-KW si e totul perfect

KoKozula 31-10-09 20:06

Quote:

Originally Posted by alexufo (Post 2768210)
sa vezi pe ce frig le-am montat:))))) oricum .. arata superb .. mai tre un set de coilover-KW si e totul perfect

Noh mah ... apai trebuia sa dati un semn si le puneam la mine in atelier pe elevator ....

alexufo 31-10-09 20:10

eram la mine la hala ..dar de lene nu am mai bagat masina inauntru

BV_88_SIK 31-10-09 21:18

omul mi-a promis o demonstratie iarna asta cand o sa vina in bv!! da Doamne asfalt uscat 8):peace:

Sonny 01-11-09 18:58

Quote:

Originally Posted by BV_88_SIK (Post 2768393)
omul mi-a promis o demonstratie iarna asta cand o sa vina in bv!! da Doamne asfalt uscat 8):peace:

Sa-mi dati si mie un PM cand ajunge masina prin Brasov s-o admir si sa-i fac cateva poza :)

All times are GMT +2. The time now is 02:54.

- Copyright 2026 4Tuning