![]() |
Re: Conducere fara permis
da, regulamentul scrie clar ca daca incredintezi masina cu buna stiinta unui om care nu are carnet ,tu esti tras la raspundere
|
Bun am citit pe aicia multe posturi si din ce am observat mosuke pare sa stie mai multe in privinta asta... eu sunt din bihor si pe la 18 ani si ceva... am avut un accident ... nu aveam permis dar eram cu scuter care nu are nevoie de asa ceva si am lovit pe cineva pe o trecere de pietoni marcata... a venit politia masuratori etc acuma am 22 de ani problema e daca mai pot sa dau pt permis daca am cazier si scrie in el ca am accidentat un om pe trecerea de pietoni ce trebuie sa fac in acest caz? daca este vreunu dintre voi care chiar crede ca ma poate ajuta sau a trecut prin asa ceva sa imi lase un PM doar daca STIE ce vorbeste pt ca am nevoie de niste raspunsuri clare si sigure nu de bajbaite sau din auzite etc.
|
pai depinde cum ti-a retras permisu.. cu drept de circulatie sau nu... dupa ce sau terminat toate alea cu cazieru si etc... normal iti spune... da.. cred k poti sa iei permisul daca dai pentru scoala de soferi...dar iti e greu sa dai o fuga pana la o scoala de soferi si sa intrebi acolo cum sta treaba??
|
Messerschmitt, citeste cu atentie postul omului, nu raspunde doar pentru a face posturi.
|
Quote:
|
te duci la un avocat, probabil ca-ti va percepe un onorariu de 50-100 de ron, el iti face o adresa catre comandantul politiei, si asa lamuresti problema, altfel nu o sa ai nicio baza legala pentru demersurile tale.
|
Quote:
|
da o decizie scrisa in termenul legal, in care cel mai probabil isi va declina competenta in favoarea instantei (te va trimite la tribunal).
astia sunt pasii de urmat, conform legislatiei in vigoare, si tribunalul va accepta cererea ta de chemare in judecata a m.i.r.a. (min internelor si reformei administrative) in baza raspunsului primit de tine de la politie. sunt cazuri in care adresa catre politie nu este necesara, poti deshide actiune in instanta direct, dar eu nu mai lucrez practic in avocatura, am ales alt job, mergi deci la un avocat care profeseaza, el va sti cel mai bine cum sa inceapa. |
chiar crezi ca se merita? mie personal mi se par jalnici cei care fac asa ceva , si dupa cum ti s-a mai zis NU SE MERITA RISCUL:evil:
|
eu sunt din calarasi si chiar pe acolo vine dn3 :-?
multi conduc fara permis pe acolo inclusiv eu normal insotit de sofer :P dar totusi viteza este mare si daca politia vine eu spun ca am timp sa schimb locurile :| orcum la ce sperietura tragem schimbam fara sa ne dam seama dar din fericire nu am patito pana acum :D si nici nu sper |
Quote:
ca ai pus putin gresit raspunsul tau, sa imi spui la ce post anume te refereeai, sa-i bag quote-ul :) |
Quote:
|
nu nu, ca vorbea specific, la persoana 1 :)
|
un sfat pentru toti cei care vor sa se apuce de condus fara permis,stati linistiti,ca experienta se cunoaste,fratele meu a fost pe un drum de tara,i-a facut explozie un cauciuc,a pierdut controlul,si a intrat intr-un sant,si s-a rasturnat...
Eu zic ca daca era cineva cu permis acolo se descurca sa tina masina pe drum,deci mai bine stati linistiti... |
in cazul asta te salveaza experienta, nu plasticul din buzunar.
|
Quote:
|
nici el nu mergea prea tare,avea cam 80,era intr-a doua,pe la 5500 RPM,si i-a facut explozie roata din dreapta fata... (adica cel mai naspa posibil)
|
:lol: fara suparare.... dar imi vine sa rad :lol:
Quote:
Quote:
Quote:
|
crede-ma,cauciucul avea ditamai "pasarica" pe el...
5500 RPM nu e maxim,am dat eu ~6200,si tot nu au zburat pistoanele prin capota. 80 km/h nu mi se pare mult pe un drum de tara. mi se pare mult cand trece suta... |
totusi...e o viteza destul de mare pentru un drum de tara....eu mai mult de 60 la a mea nu cred ca a vazut pe drum de tara....cam pe la 60 incep sa sara pietre pe la pasajele rotilor si...
|
voi nu v-ati gandit la o chestie. de obicei cei care conduc fara permis nu au 18 ani. ideea e ca ar vrea sa faca permisul dar nu pot.
partea a 2-a e a celor care au mai mult de 18 ani si NU SUNT IN STARE sa-si faca permisul. daca s-ar reduce putin varsta minima pt a putea face un permis nu am avea acest topic plin. |
Quote:
|
vedeai toti emo inscrisi la scoala de soferi,ca sa se bage cu masina sub tir/tren :D
|
Quote:
Si ce legatura are faptul ca cei care nu au vor, cu faptul ca merg cu masina fara permis? Indiferent de varsta, poti sa ai si 40 ani, daca nu ai permis... esti pieton! Reducerea varstei? Dupa ce ca e plin de pusti teribilisti, cu masini tari, reducand varsta sub 18 ani am ajunge sa ne fie frica sa iesim din casa dimineata. Varsta de 18 ani nu a fost impusa degeaba... este varsta la care se considera ca devii major, ai capacitatea de discernamant si libertatea de alegere. Sub aceasta varsta se considera ca nu esti raspunzator pt faptele tale (bine, e discutabil...) si atunci cum ar putea sa iti dea cineva pe mana o "chestie" de 1000-1500 kg si 80-100cp, care accelereaza pana pe la 170-180 km/h? E ca si cum i-ai pune in mana un pistol, unui copil de 5 ani. Daca s-ar reduce varsta minima pt permis am umple un topic cu "odihneasca-se in pace" :evil: |
Foarte bine spus Geo!
Cat despre 18 ani ... nici la varsta de 18 ani nu sunt "majori" in gandire multi! Din punctul meu de vedere varsta de 21 de ani ar fi buna pentru permis. |
Nu e adevarat. De exemplu americanii sunt mult mai tampiti decat noi. Astia de cand sunt la gradinita ii vezi cu pistol si cu punga cu marijuana dupa ei. Si totusi,chiar daca iau permisul de la 16 ani,nu au chiar asa de multe accidente...
|
Totusi, romanii nu sunt americanii la capitolul cap pe umeri la volan. ;)
Degeaba imi compari mie drogurile si pistoalele cu masinile. ;) |
s.u.a. sunt un caz special, gandeste-te cat de stricta e legislatia rutiera si cat de rapid "anihileaza" rutierii lor orice deviere, nu e ca in romania sa se roage de beizadele sa nu se mai urce cu masina lu' taticu pe pietoni si sa ii sustina cand coboara beti de la volan, la ei te rezolva rapid de anularea permisului, ceva inchisoare si o amenda serioasa pentru parinti. in romania asta e scenariu s.f.
|
pai nu le compar,dar iti spun ca aia sunt mult mai tampiti decat noi...
aia la 21 de ani sunt majori,dar permisul il iau de la 16 ani... |
Oricum, nu e o idee buna ca noi sa adoptam legislatia americana.
Ai nostri mi se par altfel decat americanii si isi permit mai multe, ca sa nu spun ca sunt mai inconstienti sau cretini. ;) Eu am spus-o. Si nu sunt de acord de niciun fel ca cei care nu au permis, sau cei care nu au indeplinit varsta pentru permis sa se regaseasca in spatele volanului, sa conduca pe drumurile noastre. Vrei sa te plimbi fara permis?! Du-te in poligon sau pe camp! |
aleks are mare dreptate... ei sunt un caz mai special. Si din nou, are dreptate cu legislatia rutiera din SUA, este mutl mai stricta si mai aspra decat aberatiile noastre de legi. Ca sa nu mai vorbesc de politistii lor... nu zic ca nu or avea si ei "uscaturi", dar tot nu e ca la noi.
Si legat de varsta de 16 ani, la care au dreptul sa conduca: din cate stiu eu, nu au voie sa conduca decat insotiti de un "om mare" (:lol:), cu permis de conducere, si cu unele restrictii de viteza, zone unde au dreptul sa circule etc. |
pai si in romania daca ai avea 16 ani si permisul proaspat luat,te-ai duce singur pe DN1 ca sa conduci cu 250 + ??
|
Nu ... iti iei si prietenii sa le arati ce poate masina de la taticu' si sfarsiti in pom, sau rasturnati, sau cadeti prin prapastii, sau, sau, sau...
Ce dracu' frate?! Parca nu stiti ce si cum gandesc pustanii pana in 19 ani... |
nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fii pe strazi daca s-ar elibera permise de conducere de la varsta de 16 ani.. sunt multi la 18 care nu ar merita permisul de conducere.. d`apai la 16.. sunt convins ca 90 % ar avea minim un accident in primul an grav. cum spunea cineva mai sus, isi iau prietenii sa le arate ce zmei sunt, si sfarsesc intr`un copac cine stie pe unde.. sunt destule cazuri cu pusti de 18-19 ani, incepatori, care fac accidente grave..
|
enigma..iti dau dreptate doar 50% ;) sunt deacord ca nu sunt ei prea buni soferi incepatorii...dar totodata nici babastocii (oldman`s)nu ar avea ce cauta pe strada..ei stiu ce au invatat akm 3-4 decenii..nu mai stiu regulile noi...eu am strambat o janta plus cauciuc distrus...pt un babastoc care in sens giratoriu a intrat ca la masa acasa...
|
Sunt de acord sa iasa si mosii dupa 50 de ani din calculele sofatului. Unii intra deja in senilitate.
Dar copii, la 16 ani inspatele covrigului? No way!!! |
la 50 de ani nu esti mos...
sunt fosti piloti din cnr care au varsta asta, de exemplu, si cred ca ne-ar da majoritatii lectii la sofat... |
nu chiar 50...60 as zice...taicameu' are 48 si conduce parfum...inca are reflexe foarte bune,nu-l vad deloc rablagit:)
|
pai vedeti...asa cum sunt unii "batrani" care inca conduc bine si au reflexe..asa si incepatorii mai sunt cate unii buni....dar ...mici excepti....aia e ce sa faci...oricum eu am in 6 luni 26.000 km...azinoaptea am facut 300..dragasani sibiu si intors..si de cele mai multe ori fac accidente cei care sunt tinuti din scurt de parinti..pe mien daca ma lasat sa fac ce vreau eu si am maisna mea ...face ce vreau cand vreau si deja mam plict de liniute alergari etc..dar unu care condue masina de familie,cand scapa singur cu ea...da tot ce poate din ea ..si daia se intampla asa...
|
26.000 km in 6 luni, media este de 145 km pe zi :lol:. Cam unde faci tu atata??
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:22. |
- Copyright 2026 4Tuning