![]() |
Re: Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs
intai desfac,apoi fac :P
|
astazi mi s-a pus pata fiindca masina sta ridicata de bot de cand am schimbat puntea spate,asa ca dupa lupte seculare ce au durat vreo ora am coborat-o putin de fata,desi as fi vrut sa fie ceva mai lasata,momentan merge si asa
cu ocazia asta am strans si un amortizor care se slabise jos unde se prinde pe brat,din motive de filet ras la surub...acum e iar liniste in masina :D |
Fără poze, "viaţa e pustiu"! :lol:
|
sincer spun ca nu am avut timp sa fac,a facut cineva vineri seara cateva,pe care inca le astept...cand le primesc le pun :D
|
2 Attachment(s)
Attachment 1602879Attachment 1602880
din pacate nu se vede si inaltimea actuala a masinii,pentru comparatie cu inaltimea veche :D oricum mai trebuie coborata putin,dar cu urmatoarea ocazie :rolleyes2 |
o ai pe antena :D:D:D
|
le are le are ... cat are iulica, 145 sau 195 cm ? piteste si tu cablu ala de intra in statie de la antena altfel pe plafon ca se vede naspa tras intr-o parte asa. nu poti sa-l bagi pe sub ornamentele alea de la streasini?
|
145 parca are sau 150...
n-am cum sa pitesc altfel cablul fiindca din cand in cand dau antena jos,mai ales cand las masina parcata si nu stau langa ea... o sa o mut spre spatele masinii,dar o sa fac asta cand o sa am iar reflectometru la dispozitie sa masor daca mai sunt in parametri cu receptia/emisia in acea pozitie...asa cum e pusa acum antena am receptie de invidiat,la fel si emisie pentru o statie simpla ;) si surprinzator sau nu e destul de admirata antena mare :lol: |
pai s-ar putea sa fie calibrata ceva mai bine daca o muti mai in spatele plafonului, cel putin la mine asa a fost . acuma depinde si de antena si mai ales de statie . n-o sa ai niciodata puterea de emisie cum o are ala care da cu amplificator de 100 de watti pana iti inroseste varfu' la antena :lol: la un 4 watti si o antena mai calumea emiti pe undeva pe la 2-3 km departare .
|
poate n-am fost explicit,in configuratia actuala,reflectata e aproape inexistenta,iar puterea de emisie este 5w,desi statia stie doar de 4 :shock:
ca distanta,in bucuresti ma auzeam ,si auzeam perfect eu fiind in crangasi si un "coleg" la cora lujerului...nu stiu sa-ti spun distanta dar e ok de emis in linie dreapta sare de 10km,probat :D tare mi-e ca daca o mut in spate,creste reflectata,si incep sa pierd din puterea de emisie ;) dar,asa cum am spus cand prind reflectometrul o sa pun antena pe spate si masor sa vad daca e ok sau nu,daca e ok o mut acolo 8) astazi a sosit o mica jucarie...dupa ce ma delectez cu dansa o sa-i fac niste poze :D |
6 Attachment(s)
pana una alta incepe sa faca "ochi"
Attachment 1607299Attachment 1607300 e inca in faza de " proiect " de ceva luni bune...abia astazi a ajuns in forma asta,functional de altfel,dar mai este ceva de lucru la el pana sa ajunga pe masina :rolleyes2 si jucaria primita zilele trecute Attachment 1607301Attachment 1607302Attachment 1607303Attachment 1607304 este un minimicro melc turbionar :lol: cu geometrie variabila de fiat multijet ...nu e cea mai buna alegere pentru un benzinar,dar o sa incerc sa vad ce stie sa faca :D apropo,ca sa nu mai stau eu sa caut,are cineva idee cu ce presiune merge multijetul de 1.3 sau 1.4 de la fiat? |
cred ca 0.9 bar. daca ma insel, mea culpa, am incercat...
|
eee,nu da nimeni cu parul ;) eu tot cautat si nu am dat de nimic...daca o sti cineva bine,daca nu o sa aflu pe pielea mea cat baga :lol: m-am apucat deja de facut desenele pentru flansele adaptoare :D
|
1.3 Multijetul de punto si panda merge in jurul valorii de 0.9-1.0 bar din ce stiu , au senzor MAP de maxim 1.5 BAR , oricum turbo ar putea mai mult si motorul ar putea mai mult dar fiatul l'a restrictionat deoarece folosesc aceiasi cutie ca la benzinar si e problema de cuplu.
Pe la brazilieni pe fiat Strada parca am vazut pe youtube ca merg cu turbo asta in 1.5 - 1.7 bari. |
1 Attachment(s)
atunci ar trebui sa-mi mearga si mie pe trocarici,asta daca nu sa strica turbina(partea de pe evacuare)
multam fain de info :!: inca astept dupa flanse... intre timp am avut de "bibilit" una alta la rablele astea doua :lol: la saxoul de raliu am puricat putin instalatia electrica fiindca am vrut sa fiu sigur ca nu e ceva "putred" pe sub bord iar la oltcit schimbat parbriz schimbat Y la evacuare si ce-am mai bibilit una alta pe la el |
Trebuie sa imi schimb si eu parbrizul. Da-mi un PM cu pasii care trebuie sa ii urmez. :)
|
Ce e cu Saxo ala :D ?
|
saxo ala e masina de vtm(deocamdata) a unui bun prieten pilot de raliu,si a avut nevoie de o verificare,plus montat un buton separat pentru ventilator ca sa nu fie probleme cu racirea,si aranjate putin firele prin interior,reparat geamul de pe dreapta...maruntisuri care consuma timp
1.6 16volti 140 de cai,cutie cu craboti foarte scurta...ma intreb cum s-ar comporta la liniute :lol: dragonu te inarmezi cu vreo 3 surubelniti cu varf drept,cat mai late posibil,si incepi si scoti chederul,din ce parte vrei matale,dar nu incepe direct de la "colt" ca e mai greu scoti parbrizul,cureti bine rama pe care sta chederul,daca e rugina o elimini si dai cu grund,apoi pui vaselina pe toata rama;iei o sforicica cam de 3-4mm diametru si o bagi in canalul chederului pana cuprinzi o data si jumatate chederul,si lasi capetele sforii in colturile de sus ale parbrizului,pui parbrizul pe masina,si dupa il centrezi pe pozitie rogi pe cineva sa tina mana apasata pe cheder in zona capetelor sforii,si incepi si tragi de un capat astfel incat buza chederului sa incalece putin tabla,la inceput o sa fie mai greu,pe masura ce avasezi cu scosul buzei o sa vezi ca intra din ce in ce mai mult chederul in rama,pana ajungi sa scoti complet sfoara dupa care apesi din interior pe cheder sa-l "tragi" si mai bine pe rama,la fel apesi si de afara pana pare ca s-a asezat :P |
Am inteles, deci e in custodie :-P altfel era o "problema", sunt curios cum se misca masina dotata cu aceaste cutie!
|
https://www.youtube.com/watch?v=Bktd7sO_ztI
poate iti dai seama de aici :twisted: teoretic cutia ar avea si blocant...practic nu l-am simtit;cand masina sta cu roatele in aer scoasa din viteza,invartind o roata ar trebui sa o invarta si pe cealalta in aceeasi directie(nu in sens invers ca la cutiile de viteze ci doferential normal) ...daca ajungem sa facem cutia bucati o sa aflam ce si cum :rolleyes2 cea mai tare chestie e ca fiind cu craboti(pinioane nu dinti drepti) face un suierat teribil,dar poti schimba treptele fara a mai apasa ambreiajul,evident necesita ceva obisnuinta din partea "userului" dar se poate :D |
Mda, se misca interesant (ca sa nu zic bine :-P ), am mai gasit ceva video cu ea de la o etapa din Sinaia.
|
dap,motorul e in mintile lui,cutia la fel...restul mai are nevoie de "ingrijiri" dar se vor rezolva si alea ;)
|
4 Attachment(s)
Deoarece in timpul zilei pe arsita,raciea calculatorului nu facea fata,am decupat o gaurica si am pus un ventilator suplimentar,foarte silentios care se pare ca isi face treaba bine :D
si daca tot am umblat la calculator i-am legat inapoi tastatura,si am schimbat si "interfata" ,trecand de la centrafuse 2 la centrafuse auto ;) Attachment 1625238Attachment 1625239Attachment 1625240Attachment 1625241 aaaa,si am schimbat si filtrele de pe fata,cu cele boschman care le-am avut pe spate,se aude ceva mai bine,celelalte nu filtrau bine inaltele si imi pocneau tweeterele la propriu :D |
Ma fac ca nu vad ce se afla in spatele volanului :lol:
|
din pacate o sa te faci o vreme,fiindca n-am timp sa ma joc cu fibra :oops:
astazi am achizitionat ceva,poze maine :D |
Quote:
...cand o sa vina vremea o sa ne prezinte si carcasa din spatele volanului... |
lasa bre ca are dreptate,se vede urat powertape-ul ala acolo,dar chiar nu am avut cand sa fac o carapace sa arate bine,si decat sa fac una care sa arate prost,mai bine las acolo bandajat :D
|
Quote:
Facut odata si calumea nu de 20ori si prost. |
Quote:
Iulian, nu poti adapta (modifica) ornamentele originale dupa noile nevoi sau vrei sa faci unul nou direct din fibra? |
bre nu va mai certati...va lamuresc eu bustean :lol:
din pacate n-am nici un fel de ornament ca sa incerc o adaptare,bordul original de oltcit din pacate nu se mai potriveste bine cu ce am facut eu...singura varianta buna este sa-l fac de la 0...si o sa-l fac...numa sa am timp :rolleyes2 |
intre timp masina a primit un set de jante pe 14 si se tot plimba de colo colo :lol:
au sosit si flansele pentru turbina...acum sper sa am si timp de montat turbina :rolleyes2 |
"ceasuri de presiune si temperatura de dacie,la fel luminate cu mov si vopsite cu marker fluorescent"....vreau sa stiu si eu ce culori ai folosit..am si eu un marker fluorescent galben.la tine in poze se vad si alte nuante..ms..ai o masina super..
|
3 Attachment(s)
Am avut marker verzui,unu portocaliu sau roz...nu mai tin bine minte cu care din ele am facut,oricum se vedea bine si cu roz si cu portocaliu ;)
Multumesc. Am reusit sa o spalacesc putin asa ca i-am facut poze jantele sunt cele de pe primul ybo,poate nu intr-o stare ca atunci cand erau pe el,dar se rezolva,important este ca nu bat,si sunt zgariate nu foarte adanc :D Attachment 1639137Attachment 1639138 in schimb aripa stanga spate se pare ca este ghinionista(sau eu?) pentru ca de data asta i-am tras doua zgarieturi de toata frumusetea :oops: asta este,shit happends poate reusesc totusi sa schimb aripile(fata spate) si usile+capota...asta n-ar fi greu,mai greu e sa gasesc fonduri sa-i trag si vopsea... Attachment 1639139 |
2 Attachment(s)
rabla in rolul "masina de asistenta" :lol:
Attachment 1640412Attachment 1640413 trebuie sa caut alta sonda de presiune pentru ceas,asta de pe masina si-a dat duhul,dar nu inainte de a ma speria putin,mai exact la 4000 de ture indica 0 bar :shock: dar becul de presiune nu se aprinsese asa ca am mers toata autostrada bucuresti-pitesti in 4000 de ture :lol: ma rog,eu ma asteptam sa crape motorul,dar n-a fost sa fie |
frumoasa mai e ma....la anul trebuie sa apara la 4tuning days neaparat :D
|
momentan nu are ce cauta la salon...mai e mult pana departe :lol:
|
Arata foarte bine cu noile jante:D
|
Prea tare arată şi vişiniul :)...
Ca idee la interior, ai putea încearca cu o tastatură wireless, ca să poţi tasta bine şi de pe locul şoferului. Îi stă bine de tot cu jantele alea! |
tastatura chiar nu este un "must have" asa ca momentan e buna cea pe balamale,poate daca reusesc sa iau un display cu intrare vga,si o sa pot citi pagini web sau alte chestii atunci o sa fac ceva si in legatura cu tastatura dar pana atunci sta asa,nici nu stiu de ce am montat-o inapoi,ca de folosit n-o folosesc :lol: intre timp incerc sa lucrez la o chestie pentru rabla,poze dupa ce termin :D
|
Am schimbat sonda de presiune de pe masina de urgenta fiindca incepuse uleiul sa iasa pe langa surubul de la fir,lucru nu tocmai bun;din nefericire n-am avut sonda cu rezistenta de 160 ohmi,ci de 280,si deci indicatiile sunt duble :lol: la 0 bari am 0 pe ceas,la 1 bar am doi bari pe ceas si tot asa...sper sa fac rost de bani sa cumpar una noua cat mai repede...oricum tind sa cred ca sonda e lesinata de ceva timp,fiindca in ultima vreme nu aveam deloc presiune la ulei nici in ture,iar motorul inca se tine bine(are ceva gaze de carter dar trage bine)...
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:14. |
- Copyright 2026 4Tuning