Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

GTR 27-10-08 18:22

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1829184)
cred ca ati confundat borcanele!

GOLF 5 este identic si asemanator cu KIA C'EED ! deci nu proceed cum s-a scris mai sus!

PS: frumos din partea ta ca ai ales cele mai frumoase poze si OFICIALE.. pt proceed iar la golf ai ales niste poze de pe mobile.de ..de la o masina SH si cu poze prost realizate

Mai putin o singura poza toate sunt luate de pe mobile.de inclusiv am cautat si golf cu jante, a fost mai greu pt. ca a trebuit sa gasesc aproximativ acelasi unghi, dar credema la 4 usi nu au nici un fel de legatura.

Priveste aici.

Sursa pt. toate: mobile.de

dolb 27-10-08 18:30

man.. pe bune tu nu vezi ca sunt identice? in afara de stopuri si faruri sunt IDENTICE MASINILE !!!

acum o sa imi zici ca golf 5 e copiat dupa kia c'eed? :lol:

carutasu 27-10-08 20:06

La o privire rapida as spune ca spatele la Kia e vizibil mai tesit, in timp ce partea plata (verticala) e totusi mai lata (spatele ar fi parca mai voluminos).Botul apoi e mai ascutit la Kia, apoi exista acea nervura de-a lungul masinii si sigur se mai gasesc diferente destule.

zboing 27-10-08 20:57

Desi sunt posesor de proceed, am mai postat cateva argumente pro si contra, dar unii oameni mai destepti sau gasit sa comenteze cum ca eu as fi clona altuia, bla bla, neinteresant. Nu am mai postat, dar am continuat sa citesc acest Thread, si am observat un lucru esential, ceea ce multi nu cred ca au bagat de seama, si anume: Daca anul trecut sau acum 2 ani nici prin gand nu va trecea ca o sa ajungeti sa faceti o comparatie intre Opel, Citroen si KIA. ACUM VOI CHIAR COMPARATI MASINILE ASTEA. Si doar prin faptul ca le comparati e de ajuns pentru cei care poseda o KIA ceed,proceed sa realizeze ca de fapt nu au aruncat banii pe geam, si chiar au facut o alegere buna, asta fiind valabil si pentru cei care au avut aceeasi dilema ca si orlando.

P.S: Sunt extrem de multumit de masina si de alegerea facuta.

Numai bine.

~ EWN ~ 27-10-08 21:49

sa fim seriosi, romanilor le place tot ce e ieftin, daca s-ar putea si gratis ar fi si mai bine....iar in cazul de fata Kia ofera mai multe dotari decat Opel sau Citroen la aceiasi bani, iar romanul bineinteles ca vrea si el ESP/peste 100 de CP si alte chestii din astea, si cum la marci precum Opel dotarile astea costa bani in plus....nu au alta optiune decat sa se limiteze la Kia iar apoi sa sustina sus si tare ca e o masina exceptionala, repet nu zic ca este o masina proasta, nu....si nici nu zic ca ce e scump e bun ca vai am mentalitate de roman, insa a avut succes Logan-ul, nu o sa aibe succes masina asta? Chiar eu asta vara mi-am indrumat un prieten sa isi cumpere Kia CeeŽd in daunza unui Logan full 16v, nu pentru ca as avea ceva cu Logan insa Kia este peste Dacia, dar daca e ieftina si are multe chestii in bani putini + garantie de multi ani nu inseamna ca este peste Opel! Iar daca doresti o masina in 2 usi la un pret mic Kia Pro CeeŽd ar fi o alegere...si asta ca are dotari in plus, cp in plus, garantie in plus, dar daca kia si opel aveau aceleasi optiuni aceiasi pret va spun ca CeeŽd nu avea nici o sansa....dar asta au si cautat sa faca o masina ieftina cu multe dotari si cu o garantie care sa ia ochii lumii....sa fim seriosi asta e realitatea....si mi se pare ca aveti o atitudinea asemanatoare cu a posesorilor de Logan (atunci cand aparuse)...tineti minte ce disperati erau si cum sustineau sus si tare ca au un bolid ca e laser si etc. intre timp au revenit cu picioarele pe pamant si si-au revenit cum se va intampla si cu posesorii de Kia pe parcurs. Si sa fie clar ca nu sunt fan marca Opel!

Numai bine.

GTR 27-10-08 22:20

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1830035)
man.. pe bune tu nu vezi ca sunt identice? in afara de stopuri si faruri sunt IDENTICE MASINILE !!!

acum o sa imi zici ca golf 5 e copiat dupa kia c'eed? :lol:

Omule, ca sa semene 2 masini trebuie sa aibe ceva in comun, astea 2 nu au nimic, doar fac parte din aceeasi categorie.
Stalpul spate este total diferit, luneta are alta inclinare, stopurile, farurile, usile, nervurile difera toate.
Atunci ce mai seamana ??? ca e un hatchback atat.

GTR 27-10-08 23:37

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1830396)
dar daca kia si opel aveau aceleasi optiuni aceiasi pret va spun ca CeeŽd nu avea nici o sansa....dar asta au si cautat sa faca o masina ieftina cu multe dotari si cu o garantie care sa ia ochii lumii....sa fim seriosi asta e realitatea....si mi se pare ca aveti o atitudinea asemanatoare cu a posesorilor de Logan (atunci cand aparuse)...tineti minte ce disperati erau si cum sustineau sus si tare ca au un bolid ca e laser si etc. intre timp au revenit cu picioarele pe pamant si si-au revenit cum se va intampla si cu posesorii de Kia pe parcurs. Si sa fie clar ca nu sunt fan marca Opel!

Numai bine.

Intelegem ce vrei sa spui dar conceptia ta este eronata.
Normal ca nu ai cum sa compari Logan cu KIa sau Opel - e ca si cum ai compara Kia sau Opel cu A3 sau BMW 1, dar intre Pro'Ceed si Astra GTC eu chiar nu vad diferente de calitate a materialelor si nici nu pot sa spun ce este mai frumos GTC-ul.

CEO Toyota a declarat, cel mai frica ar trebui sa ne fie in viitor de concernul Hyundai-Kia care au aceeasi politica de dezvoltare cu a noastra, cu alte cuvinte ca Toyota, Honda, Mazda care incepand din anii 90-92 au vandut masini mai ieftine, mai dotate, mult mai fiabile decat ale concurentei si chiar au venit si cu modele foarte performante. Daca stam bine sa ne gandim, anii 1990-2000 au adus renumele modelelor japoneze, nu modelele din ultimii 5-7 ani.
Sa dea si altii garantie de 5 ani din bara in bara ac sa ia ochii lumii.

Daca ne uitam la ce masini au inceput sa produca si ce proiecte de viitor au se pare ca CEO toyota a avut dreptate.

http://www.informatiiauto.ro/kia-kou...k-sid2329.html

http://www.**************/stiri/kia-k...cept-6137.html
http://www.informatiiauto.ro/kia-knd...s-sid2097.html
etc.

~ EWN ~ 28-10-08 00:19

Momentan ar trebuii sa ne uitam in prezent, nu la ce au facut japonezii in trecut sau ce concepte a realizat Kia pentru viitor....concepte realizeaza si Dacia, concepte realizeaza oricine....de la Suzuki pana la Mercedes....insa cat la suta din ele ajung in faza de productie? un procent foarte mic, si stim cu totii ca una e conceptul si alta e productia de serie, se aseamana foarte putin (asta depinde si de marca). Eu as vrea si Kia sa ajunga precum Toyota sau Honda, de ce nu? Insa in prezent Kia nu are o imagine asa buna in Europa, in lume (degeaba poti sa vii cu o replica gen dar CeeŽd a avut vanzari de nu stiu cate unitati lala, o marca nu se bazeaza pe un model, ci pe istorie, si ani multi de succese),si in Romania la fel....pentru ca mai ales romanii stiti foarte bine ce vor, masini nemtesti...toata ziua auzi neamtul tot neamt ramane....asta e ideea romanilor....fixa....nu si a mea bineinteles! Un lucru e cert, Kia e in crestere, insa nu cresterea care o descrieti voi....mai are mult de mancat si multe modele de scos....plus ca de-a lungul timpului trebuie sa demonstreze ca este o masina fiabila ca sa isi creeze un renume....greu....si concurenta foarte mare....:D. Numai bine.

ZAUBER 29-10-08 00:39

ALO...nu comparati ceea ce au facut japonezi si ma refer in special la motoare, cu ce fac orezarii astea de coreeni.

cum puteti sa comparati toyota, subaru, honda...cu tigaile alea coreene hyundai,daewoo, kia...?nici macar nume comercial nu au, arata ca draq...
unele motoare facute de ei(dar "copiate" in proportie de 80-95%, dupa alte mot. de exceptie) au fost/sunt ok, doar ca au un consum cam mare.

prefer oricand un C4(sa nu mai vb de astra), decat o cotineata de genul...KIA> :))

zboing 29-10-08 06:22

Ipocrizia nu are limite aici...

orlando 29-10-08 09:14

Eu am incercat prin acest topic sa vad exact care sunt parerile voastre pentru a ma ajuta dar si pentru a ajuta alti potentiali cumparatori de masini...dar se pare ca aici foarte putini stiu sa isi expuna punctul de vedere cu ARGUMENTE PRO SI CONTRA nu cu...Frate e kia...nu se pune cu colosii astia mari din franta sau germania.
Asta este....de 4 ani de cand sunt pe forumul asta observ ca se degradeaza din ce in ce mai mult deoarece apar multi...atotstiutori care de fapt nu prea stiu multe lucruri...scuzati-ma dar vad ca din 10 pagini doar vreo 2 pagini au posturi cu argumente...

Zauber ce masina conduci?ca te vad atotstiutor si pe tine...
Si as mai avea o intrebare pentru tine....motorul de 1.4 110 cai,cel de 1.6 122 cai de la ce rachete intergalactice sunt imprumutate sau ma rog copiate?

aleks 29-10-08 10:01

zauber, in afara de faptul ca postul tau este agresiv inutil, asta presupunand ca nu esti actionar nici la companiile nipone nici la cele europene, te-as ruga sa-ti sustii postarea cu argumente concrete si cu dovezi clare, dupa cum urmeaza:
-modelul de motor dupa care au fost copiate motoarele coreene in proportie de 80-95%, precum si dovada procentului inaintat de tine.
-dovada consumului marit
-dovada (sau cel putin motivarea) aspectului mizerabil pe care pretinzi ca-l au modelele coreene.

sebach22 03-11-08 15:39

personal am un proceed de 1.4 cu roti pe 16 de 205...pentru stabilitate marita. am pus admisie sport pe ea...si am mers cu 190 cu ea vreo 25 minute fara probleme. masina are 12000 facuti doar de mine in tara...am facut fara probleme si leon de 1.4 si orice renault de 1.4 si gtc de 1.4....fiabilitate? ..ce sa zic oameni buni ..are 150k garantie...a..inca nu am schimbat nimic la ea..si nici nu bate nimic la ea....dar tot la fel va recunosc ca mai am in familie un corsa ultimul model 1,2 diesel...ecdi cred..poate vorbesc prosti, am condus-o si merge minunat. trage bine, are si acceleratie...e masina ideala pentru oras.
pentru mine personal ajunge 1.4 de la proceed , mai puternic ar consuma mai mult...ce sa zic ...vorbesc doar din ce am condus si detin. personal imi plac ambele.

ZAUBER 03-11-08 16:03

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1832730)
Zauber ce masina conduci?ca te vad atotstiutor si pe tine...
Si as mai avea o intrebare pentru tine....motorul de 1.4 110 cai,cel de 1.6 122 cai de la ce rachete intergalactice sunt imprumutate sau ma rog copiate?

eu am un S600 si un S400 penultimul model.

nu vreau sa fiu rau, da unele comparatii mi se par fortate, fara suport real, atat. este parerea mea si foarte impamantata.
nu am o mentalitate invechita, dar comparatiile de genul: coreeni fac masini mai bune ca nemtii sau ca japonezii..mi se par puerile.

ps: cea mai buna masina este aia pe care o ai, asa ca nu prea conteaza ce spune unul si altul din moment ce tu esti multumit de ea.

aleks 03-11-08 16:07

felicitari pentru masinile detinute, nu vad insa suportul afirmatiilor tale de mai sus.
sa ne intelegem, nu imi pasa cine injura masinile coreene, sau nemtesti, vreau doar sa le injure cu argumente, ca altfel ies scandaluri.
poti aduce argumente concrete?

All times are GMT +2. The time now is 01:29.

- Copyright 2026 4Tuning